Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Alpha DSLR-A350

 Lägg i lista  Jämför
D-SLR-kamera (Digital Single Lens Reflex) med 14,2 effektiva megapixel ? endast kamerahus. Suverän bildkvalitet och lutande skärm med snabb AF-livevisning för följsam, flexibel fotografering. Super SteadyShot i kamerahuset ger effektiv skakmotverkan för a-mount-objektiv från Sony och Konica Minolta. Stäng
D-SLR-kamera (Digital Single Lens Reflex) med 14,2 effektiva megapixel ? endast kamerahus. Suverän bildkvalitet och lutande skärm med snabb AF-livevisning för följsam, flexibel fo... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Systemkameror (93)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Allt en systemkamera behöver. Köpte och är helt nöjd! Bilderna blir bra på standardinställningarna. Lätt att ställa in själv när man känner för det. Minoltas AF-serie "beercan" fungerar rakt av tillika många andra objektiv till gamla Minolta AF. Den som har en gammal minolta AF systemare är lyckligt lottad. Andra kan fynda bra objektiv på loppmarknader. Medföljande sonyobjektiv är inte något större att hurra för(ganska ljusdåligt).

  Samma med blixt som med objektiv gör det till en väldigt prisvärd kamera. Stort plus att bildstabilistarn sitter i huset(vilket gör att den har effekt även om man använder ett 20 år gammalt objektiv)
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Köpte till ett 18-250mm objektiv
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Jag har nu haft min Sony A350 i 4,5 månader och är helnöjd med kameran. Bildkvalitén är i toppklass, även i dåliga ljusförhållanden. Det är inga problem att att på fri hand zooma fullt ut med mitt Sonyobjektiv på 18-250 mm, tack vare den inbyggda bildstabilisatorn. Kameran är dessutom mycket greppvänlig. Den vikningsbara skärmen med LiveView funktionen sätter jag stort värde på.
  Kameran ger förhållandevis bra bilder även när den inbyggda teleconvertern på 1,4x eller 2x används, tack vare kamerans höga upplösningen på 14,2 megapixel. Teleconvertern går däremot endast använda i LiveView läget.
  Man kan ta många bilder med ett fulladdat batteri. Däremot är extra batteri till kameran ganska dyra.
  Bland systemkamerorna i denna prisklass är nog denna kamera en av marknadens absolut bästa. Därför får den TOPPBETYG av mig.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Så här ska live view-funktionen funka! Canon, Nikon och de andra står sig slätt på den punkten. Kameran är absolut inte slö, den tar 2,5 bilder/sekund att jämföra med konkurrenternas ca 3 bilder/sekund. Skillnaden är akademisk, och tror man att man behöver en snabbare kamera har man ändå inget att hämta i det här prissegmentet. Dessutom är autofokusen blixtsnabb, och batteritiden är fantastisk, i synnerhet med live view inkopplad då finns det ingen konkurrens.

  Bildkvaliteten är fenomenal - har man ett objektiv som är bättre än de medföljande kitobjektivet, t.ex. en Sigma 18-50/2,8 alternativt ett 50/1,7 normalobjektiv, så finns det ingen konkurrens i klassen.

  Även bildkvaliteten på höga iso-tal (800-3200) har förbättrats jämfört med Sony A100. Brus är numera inget problem alls i bildstorlekar åtminstone upp till 18x24 cm. (tittar ni på skärmen i 100 % förstoring - då gör ni fel, fel, fel! Skaffa ett liv i stället...)

  Kameran har fått ganska ljumma recensioner, främst p.g.a. att sökaren upplevs som liten, att den har få finesser förutom sin geniala live-viewfunktion, samt kanske för att det är en Sony. Hade det stått Canon eller Nikon på den så hade den garanterat fått mycket bättre kritik. Men så är det i den konservativa fotobranschen. Vi som har öppna ögon ser dock bortom de ganska mediokra Nikon D60 och Canon EOS 450D.

  Beträffande sökaren, så är den minst - på papperet. I praktiken är det knappt märkbart, och ska man jämföra med den kamera som har näst minst sökare - EOS 450D - så tvivlar jag på att någon märker skillnaden.

  Som sagt - en kanonkamera som rekommenderas.
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Nja. Dålig sökare, medioker bildkvalité i JPEG, slö. "Utsmetad" bild vid höga ISO (>400)
 • Mycket bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Är en gammal Minolta-användare (sedan 60-talet) och inte förrän nu tyckte jag det var dags att uppgradera till digitalt på systemkameran, för mina gamla objektiven som passar och värda "skjortan".

  Är van Minoltas silverfilm-toppmodell Dynax 7xi och den sprider kvalité i handen. Tyvärr, så blev jag genast besviken efter att ha packat upp min nya Sony 350:

  En j*vla plastkamera, typ engångs... SÅÅÅ besviken blev jag... hade inte räknat med det, Sony har ju köpt Minolta och då ska man väl ta hänsyn till det? Kvalitetskänsla...

  Känslan är inte bra, även om jag börjar vänja mig.

  Sedan, de satans batterierna. Gillar inte specialbatterier, kostar skjortan, istället för vanliga billiga AA-batterier ska man använda tio gånger så dyra... fy satan... så dåligt. Om du är vanlig amatör och inte fotar som ett tok. Köp inget extrabatteri; de har högst tre års livslängd, för 7-8 hundra spänn , istället för vanliga AA som kostar 75-150 kr för fyra. Köp ett nytt när det gamla tar slut! Varför Sony??? Varför?

  Annars efter bara ett par dagars användning så verkar den i övrigt toppen. Objektivet är inte alls så dåligt som antyds här och där, utan väl värt sitt extrapris på 3-4 hundra spänn mot endast kamerahus.

  Ja, känslan är väl möjligen min enda koppling till föregående omdömesättare (AVXtech ) som verkar obegriplig... Kameran är bra men inte Sony?!
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Marknaden har formligen exploderat med prisvärda digitala spegelreflexkameror. Sony är relativt nya och de satsar hårt för att sno åt sig naiva konsumenter från framförallt jättarna Nikon och Canon.

  Sony har alltid varit duktiga på att sälja sådant som marknaden efterfrågar. Eller rättare sagt lura konsumenterna med listig marknadsföring och produktplacering. Sonys produkter håller ofta en kvalitétsnivå väldigt nära (men noga avvägt) sådant man kan kalla skräp.

  Sony har insett att Megapixlar säljer. För många är antalet pixlar synonymt med bildkvalitén. Helt klart kommer Sony att sälja många av den här modellen till jpeg-fotografer av just den anledningen.

  När jag med viss skepsis testade en god väns nyinköpta A350 beställde jag en åt mig själv samma dag. Jag insåg hur 'hopplöst' föråldrad min Konica Minolta Maxxum 5d var.

  Sony har behållt allt det jag gillade med min trotjänare och lagt till en massa smarta konstruktionslösningar. Live-viewfunktionen förstår jag inte hur jag klarat mig utan? Steget till A100 från min KM var för litet för att jag
  skulle lockas och även A200 var enligt mitt tycke endast en plastigare Maxxum med Sony logga.

  Men jag erkänner att jag hade fel. Leksakstillverkaren Sony har verkligen lyckats! Visst märker man att det är en Sony så fort man tar i den. Men så fort jag började fota med den glömde jag bort att huset var i Sonyplast för den var bättre än min på alla punkter. Betydligt snabbare trots att RAW bilderna kan ligga på 18mb styck. Autofokusen är riktigt snabb och bildstabiliseringen gör ett bra jobb. Eftersom jag egentligen inte alls gillar Sony kan jag rabbla upp hur mycket negativt som helst om den här kameran.

  Det känns svårt att skriva det här, men jag har under en tid tittat på Nikons kameror och jag har även fått låna en D70 som jag gillade skarpt och jag hade nog slagit till på en D80.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  LiveView är lysande implementerat. Får personer som normalt inte skulle använda en systemkamera att tänka om. Bra bilskvalitet, bruser är helt ok även vid 800,1600 tycker jag. Hade kunnat vara lite bättre viewfinder men den fungerar helt ok. Det Sony måste göra är att byta ut kitobjektivet till ett bättre. Även om det är ett av de bättre kitobjektiven så finns det mer potential att ta ut ur kameran.