Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Wilfa Classic CCM-1500S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Wilfa Kaffebryggare (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  + Snygg, prisvärd och gott varmt kaffe.
  – Droppskyddet fungerade inte på mitt ex, i stoppläge så står den ändå och droppar.
  – Armen som vattnet kommer genom ställer sig inte helt i rätt läge.
  – Svårt att på avstånd se om maskinen är på eller av (detta indikeras av att loggan på på-knappen lyser).
  – Måttangivalserna på vattenbehållaren är annorlunda och aningens svåra att förstå.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Otrolig kaffebryggare. Köpte denna först i augusti 2017 och den fungerade mycket väl för mig. Men den hade några problem med bland annat armen som vattnet rinner igenom, den sprack i materialet och såg riktigt dålig ut. Dropstoppet stannade ej heller upp ordentligt utan lät några droppar komma ut. Plattan som kannan stod på var slät så man fick se till att den stod rätt innan bryggning. Mycket vatten stannade kvar i maskinen efter en bryggning också. Samt att armen som vattnet rinner igenom inte stannade precis över hålet på filterhållaren. Men hur som helst så råkade jag förstöra kannan en dag genom att hiva in den i väggen, då blev det att leta en helt ny bryggare eftersom en kanna kostar 400kr, då hittade jag samma bryggare genom mediamarkt för 539kr.

  Till min stora förvåning när jag köpte den igen så var i princip alla de småsaker jag stört mig på innan åtgärdade! Plattan som kannan står på är sänkt så att när man placerar kannan där så åker den på rätt plats direkt. Materialet på armen som vattnet rinner igenom samt övrig metall är nu gjort av borstat stål som ger en helt annan hållbarhet. Pumpen är mycket starkare och får ur nästan allt vatten jämfört med tidigare. Dropstoppet fungerar direkt, inget kaffe har runnit ut på plattan alls nu. Armen som vattnet rinner igenom stannar nu precis ovanför hålet på filterhållaren också. Blev riktigt positivt överraskad att Wilfa har gjort rätt alla saker som innan var dåliga med denna, och samtidigt hållt nere prislappen. Jag är helt säker på att detta är den bästa kaffebryggaren för under tusenlappen. Du som köper den får bara hålla tummarna att det är den nya uppdaterade versionen du får och inte den gamla!
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  +
  ECBC-certifierad. Snabb. Snygg. Varierbart flöde i filterhållaren. Prisvärd med tanke på ECBC-märkningen.

  -
  "Vattenspridaren" ovanför filterhållaren kommer lite snett över hålet över filterhållaren (kan vara att jag fått ett måndagsexemplar). Går inte att sätta på värmeplattan utan att brygga. Inget automatiskt droppstopp (det är möjligt att detta inte är förenligt med varierbart flöde, i så fall är det ju en smaksak). Verkar lite gänglig/ömtålig, särskilt kannan.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Har haft den i drygt 2 år och har lite synpunkter att ge den som funderar att köpa en sådan...

  Plus:
  * Det går att få till kaffet precis så bra som man vill ha det(!), genom att enkelt, under filterhållaren, justera hur fort vattnet ska rinna ned.
  * Brygger ganska snabbt
  * Relativt tyst
  * Det droppar aldrig ner något kaffe på plattan, om man bara först vrider igen vattenhastighetsjusteringen till noll, vilket jag alltid gör för att slippa att det droppar ned något kaffe på plattan.

  Minus:
  * Lätt att glömma bort att öppna på vattenhastighetsjusteringen vid/innan ny bryggning.
  * Saknade efter ett tag en löstagbar vattenbehållare.
  * Den svarta plastkanten/sargen för handtagets infästning runt glaskannan sprack inom ett år (handtaget blev lite oroväckande löst, men den gick att använda ändå)
  * Den blir ganska snabbt ful på insidan av den genomskinliga (plast?)vattentanken, fastän vi använde en särskild tillbringare vid fyllning av vattentanken.
  * Byggkvalité. Efter någon månads användning började det synas, på den svängbara vattenfördelaren, ovanför filterhållaren, antydan till att förkromningen släppte, någon enstaka bubbla. Efter två år hade det börjat lossna krombitar från underdelen av vattenfördelaren, där vattnet rinner ut genom hålen ner i kaffefiltret. Åkte och visade upp bryggaren (vattenfördelaren) för Jula, där den hade inköpts. De gav mig ett tillgodokvitto på hela inköpspriset (599:-), efter drygt två års användning! All heder åt jula!
 • Usel
  1 år sedan
  Mycket dålig kaffebryggare som jag haft lite mer än ett år. Fungerade bra i början men allteftersom tiden går fungerar den allt sämre och det senaste är att den teflonbelagda plattan som kannan står på tappar beläggningen. Det är dessutom omöjligt att hälla från kannan utan att spilla. Har tidigare alltid köpt billiga plastbryggare och de har fungerat betydligt bättre.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Tycker denna är suverän.. godkänd av ECBC vilket var det jag letade efter, kaffet blir klart ganska snabbt beroende på hur du väljer flödet förstås och med gott resultat.
  Sen har den automatisk avstängning vilket jag tycker alla bryggare borde ha.
  Har haft denna i 2år utan problem... det jag skulle önska är att texten skulle sitta hårdare på själva bryggaren där den visar vilket flöde du vill ha, för den börjar bli svår att se nu! Har diskat den för hand men även fuskat och kört den i diskmaskinen vid några tillfällen.
  Rekomenderar denna starkt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fattar inte vad för måndagsexemplar föregående recensenter fått? Min har fungerat klockrent i över ett år och då är vi flera som använt den dagligen i min studentlägenhet. Gör väldigt gott kaffe och är lätt att ställa in antal koppar och dropphastighet.

  För sitt pris tycker jag den är super. Hemma hos föräldrarna har vi en Moccamaster KBGC982 och tycker snarare att Wilfan känns bättre byggd. Är väl i så fall att det är lättare att hitta reservdelar till moccamastern, men i övrigt ser jag NOLL fördelar med den.

  Supernöjd!
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Brygger bra kaffe, men verkar ha allvarliga kvalitetsproblem.

  Första exemplaret gick sönder efter ca ett halvår - vattenkokaren ville inte längre stängas av automatiskt när vattnet i vattenbehållaren tog slut.

  Andra exemplaret gick också sönder efter drygt ett halvår, denna gång vill den inte börja koka vatten alls. Knappen blinkar, vilket ska betyda att den väntar på att vatten ska hällas i behållaren, men den startar aldrig.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Funktion:
  Brygger som den ska.

  Kvalitet:
  Handtaget lossnade från kannan efter två veckors användande. Bara diskad för hand.