Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Braun Age Precision PRT2000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Braun Febertermometrar (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.14)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  10 mån sedan
  Tog ett tag innan jag förstod mig på hur jag skulle få en begriplig temperatur med denna febertermometer. Köpte en extra för jag trodde den första var ett måndagsexemplar då den visade hög feber vid första mätning trots att jag kände mig frisk. Som jämförelse har jag också en gammal ärvd Braun 6022 som mäter i örat.

  Resultatet av ett antal mätningar med alla tre blev att första mätningen med PRT2000 ofta visar helt fel, upp till en grad för mycket, så första mätningen bortser jag ifrån. Gör därför alltid tre mätningar och efter att ha checkat med 6022:an har jag nu ett visst förtroende att den kan mäta rätt.

  Lite besvärlig procedur för att få igång den dock, först ska man slå på den, sen ange åldersintervall på den som ska mätas, och just då slocknar belysningen. Detta måste upprepas för varje mätning, så termometern är en aning tålamodsprövande. Ett plus dock för att den är snabb, de alternativ jag hittade på nätet skulle mäta upp till en minut.
 • Dålig
  1 år sedan
  Riktigt dålig. Mäter olika varje gång, och även vid uppenbart hög feber så mäter den lågt. Fungerar alltså varken vid feber eller icke-feber.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  (Tips, ta en liten droppe flytande tvål på finger o dra fingret över termometern så glider en rektal termometer in lättare, påverkar ej tarm eller temperatur)

  Först, rektalt är det enda som gäller för pålitlighet. Att det används örontermometer är för att det är inte integritetskränkandes som rektalt.

  Den här termometern har jag använt i flera år och är väldigt exakt. Gör jag om en mätning 5 minuter senare får jag max skillnad på 0,1 grad. En örontermometer kan du få skillnad på 1.0 grad då det är IR och att den kanske inte mäter på exakt samma ställe.

  På vissa sjukhus har man tom gått tillbaka till att använda rektala termometrar. Det ska sägas att det används alltid rektalt på barn just för att det är så exakt. Lätt och rengöra, bara torka av med lite sprit.

  Problemet med örontermometer är inte att det visar för kallt (man ska alltid utgå från sin friska temperatur och se hur mycket den ökar) utan att den visar olika 5 minuter senare.

  Läs och lär:

  https://www.regionorebrolan.se/sv/uso/Om-USO/Press/Pressmeddelanden-/2009/Febertempen-mats-fortfarande-bast-i-andan/

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=3170157

  https://www.regionorebrolan.se/files-sv/%C3%96rebro%20l%C3%A4ns%20landsting/om%20landstinget/v%C3%A5r%20organisation/lovs/medicinsk%20teknik/dokument/tempstudie%20%C3%96ll%20lkt%202007.pdf
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mätvärdena fluktuerar alldeles för mycket.Både under korta som långa mätperioder.När jag sen går in på Amazon UK ,Amazon DE och läser omdömen så ser man att det inte bara jag som anser att detta är en skitprodukt som också är livsfarlig!
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter drygt ett års användning började vi bli skeptiska till mätvärdena. Jämförde med andra termometers och denna visade då ca 0,5 grader för högt. Köpte en likadan till och även denna började visa fel värden efter drygt ett år.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Termometern höll ganska precis ett år. För en tid sen stod det envist 'ERR' i displayen vid uppstart, och man fick starta om den ett par ggr för att göra den klar för mätning. Detta gick dock till sig. Idag trillade den dock ner intill kattlådan och för säkerhets skull ämnade jag skölja av den i varmt vatten.

  Hipps vipps, då lossnade mätblecket, d.v.s. metallen längst ut, och ett par nm-tunna koppartrådar blottades. Hade lyckligtvis kvar kvittot och gick och reklamerade den, och bytte ner mig till PRT 1000, som överlag fått goda vitsord. Liksom nån annan här finner jag denna modells säljpoäng "Age Precision" vara ytterst onödigt; endast föranledande åtskilliga extra knapptryckningar efter uppstart.

  Avslutningsvis kan mätningarna differera +/- 0,5° C även vid rektal avläsning, vilket inte känns särskilt stabilt. Batteriet har dock hållit, trots att hustrun är något av en hypokondriker och har tagit temp på vår ettåring i princip dagligen under ett års tid.