Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bosch Logixx WAW32569SN (Vit)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bosch Tvättmaskiner (80)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den här maskinen är den mest energisnåla maskinen jag haft - inklusive en Cylindamaskin som kunde ta in kall och varmvatten (eftersom jag har gratis varmvatten från solfångare). Den här tar som sagt bara in kallvatten men den drar mycket mindre i alla fall. Jag har mätt upp att en 9kg 40 graders tvätt bara kostar 0,35kWh. Centrifugeringen är makalöst effektiv - man ska inte bara stirra sig blind på varvtalet eftersom storleken på trumman spelar lika stor roll (periferihastigheten) och den här trumman är stor så det blir inte mycket fukt kvar på 1600 rpm vilket man sparar in på elräkningen från torktumlaren.
  På displayen kan man enkelt se hur mycket ett visst program kostar i vatten och energi.

  Det blir rent och väl sköljt men som vanligt idag, så kan det ta lång tid. En vanlig 40 graders tar 3 timmar och på 60 grader 2,5 timme. Kör man ecoprogram så tar det nästan 2 timmar till. Lägger man på extra vatten, eco och fläckborttagning så kan man maxa på 6 timmar och 13 minuter (!) Men det gör stor skillnad på elräkningen så sista tvätten på helgen kan ju lika gärna köra på natten. Väljer man snabbare program så är det klart på 1 timme blankt, men då ska man bara stoppa i 5kg istället för 9kg tvätt.

  För mig spelar det ingen roll eftersom min maskin står i källaren men maskinen är mycket mycket tyst. Maskinen är väldigt stabil så även vid centrifugeringen så är den anmärkningsvärt tyst - man skulle gärna kunna tro att kombinationen 1600rpm och 9kg skulle få golvet att gunga, men på den här maskinen kan du ställa ett glas med vatten och ytan kommer knappt krusa sig. Jag är mycket imponerad trots att det är något så tråkigt som en tvättmaskin. Även om 6990:- inte är det billigaste så tycker jag ändå att den är väldigt prisvärd med 5 års garanti.

  För att vara helt perfekt och få högsta betyg så
  a) skulle jag vilja ha något alternativt snabbprogram för väldigt lite tvätt
  b) touchknapparna kan ibland känna dubbelklick när jag bara tryckt en gång
  c) Maskinen stänger av sig helt när den är klar (för att spara ström gissar jag) så man ser inte vilket program man kört och så går det inte att köra samma program om och om igen utan standardinställningen är 60 grader normalprogram för varje tvätt.