Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus GeForce GTX 980 Strix DirectCU II OC HDMI 3xDP 4GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Grafikkort (237)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.29)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt fantastiskt!

  i5 4670K, 16GB 1866MHz DDR3, Maximus VI Hero och detta grafikkort.

  +Fläktarna startas knappt under idle-low/medium load
  +Tyst under medium/heavy load
  +Snygg
  +Kraftfull (Dishonored 4K DSR max settings 60+fps, M2033 1440p DSR max settings ~60 fps)
  +Bra överklockningskapabilitet (kanske tur med silikonlotteriet)
  +3st Displayport för kapabilitet för nVidia 3D, surround, g-sync
  +1 DVI-I, kompatibelt med DVI-D och VGA adapter
  +1 HDMI
  +Klarar enkelt av att spela in 1080p 4K downsampling 60fps genom nVidia Shadowplay
  +Övriga GeForce teknologier är lättanvända
  +Backplate (inget behov av ESD-skydd)

  -Man får inte med en robotuggla
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Produkten i sig har inga som helst brister som jag kunnat hitta än så länge hårdvaru- eller mjukvarumässigt. Det verkar som att 980 korten inte alls lider av samma problem med coil whine som 970 korten gör vilket också är ett stort plus. Det är inte mycket som detta grafikkort inte klarar av.

  Med det sagt måste jag ändå fråga mig om det verkligen är värt priset? Och tyvärr lutar nog svaret åt att det inte är värt det för majoriteten av användare (troligen 95%). Självklart är det inget snack om att det finns de som kommer kunna utnyttja kortet till dess fulla potential, men för de som endast är ute efter ett riktigt snabbt kort med extremt låg ljudnivå på köpet så fungerar det precis lika bra med ett 970, skillnaden är inte så pass stor (framförallt upplevelsemässigt) att det rättfärdigar prisskillnaden. Får man bara tag i ett 970 utan coil whine satsa hellre på det även om du har tillräckligt med pengar för att köpa ett 980, lägg det hellre på något annat t.ex större/snabbare SSD eller varför inte en riktigt skön datorstol. Det kommer ge dig större glädje i längden.

  Bryr du dig inte ett dugg om priset och är ute efter känslan att kunna säga att du har ett 980 kort i burken så kör på, du lär inte bli besviken vare sig på kortet eller prestandan.

  Update: Såg precis att priset gått ner till 4999:- vilket gör kortet lite mer prisvärt.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Knäpptyst !
  Klarar alla nya spel galant!
  Super nöjd!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Övertygad att detta är topp 3 av hundratals GTX 980-varianter, och presterar fantastiskt utan extra klockning. Stockkylaren imponerade mig iaf. Lirar nya Doom i 120 FPS/120 Hz konstant på High/Ultra. Tyst som ett ägg och inget coil whine på min under belastning. Helnöjd :)

  Är lite jävig eftersom jag bara haft detta sen i våras och redan säljer på Swec för att jaga de sista FPS i The Forest, men jag kan ju f*n inte ljuga... min upplevelse är att detta är ett lyxigt, problemfritt grafikkort. Kan inte annat än rekommendera då ju. Minus en stjärna för att nypriserna stannar där de alltid legat trots Pascal.

  GTX 1060? Nä :) Köp ett 980 Strix (eller 980 Ti Strix för den delen).
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ett väldigt tyst grafikkort och den klarar alla spel med bra framerates.

  Super nöjd
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fortsätter med Asus och dom levererar som alltid! Strix är bekvämt och lyckas inte få kortet att bli överansträngt. Saknar led belysning. Men prestandan klagar jag inte på. Räcker gott för mig vid spel. Och håller med övriga föregående positiva recensioner. Rekommenderas varmt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Underbart kort som är både tyst men ändå ett prestandamonster.
  Lite sent att recensera etta kort nu kanske, men efter att ha använt kortet i nästan ett år, kan jag inte annat än buga.

  Kommer bli ASUS flera gånger när det gäller GFX.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket nöjd!
  Mycket tyst även i SLI.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt trevligt med stillastående fläktar under låg belastning, men under hög belastning är de mer högljudda än jag hade räknat med. Lider av lite spoltjut, men med betoning på lite.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt underbart kort. Var lite velande pga det höga priset jämfört med ett 970, men ändå otroligt glad att jag valde detta kort.

  Lite coil-knorr eller vad man ska kalla det hörs, men det är inte mycket, mest pga att jag har datorn vid örat nästan.
  Det går otroligt svalt, och även under längre tester i maxload går det inte mycket högre än 66c, men då har jag skruvat lite på fläktkurvan så att jag inte ska höra det så mycket, det går garanterat att få det svalare än så, strömsnålt och bra klockningsmöjligheter!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nästan full pott för detta grymma kort! Priset drar ner en stjärna.
  Bytte upp mig från ett 970 strix. Var dock mycket nöjd med 970 kortet, men bytte tack vare en bra deal samt funderingarna på 970:ins minneshantering.

  Hade Gigabyte 980 gaming hemma samtidigt, men blev inte lika imponerad av det.
  Den lite högre klockningen gjorde att kortet gick både varmare och ljudligare. Kör mini itx chassi och kylningen går ej att jämföra med ett större chassi förstås. Provade även att klocka upp strixen till samma hastighet och konstaterade att temperaturen ändå hölls lägre med mindre och knappt hörbart fläktande. (Trots tester som visat annorlunda)Väldigt snyggt och välbyggt kort annars. Någon cm längre än strix men mkt lägre. Ser litet ut i jämförelse sida vid sida.

  Kan rekommendera de med trånga mini itx chassin att inte stirra sig blinda på höga fabriksklockningar, när det ändå är så enkelt att klocka korten manuellt. Då kan man ha ett tyst och svalt kort och sedan klocka upp och stå ut med lite högre fläktljud när det behövs.

  Förutom priset och storleken på kortet för vissa chassin så ser jag inga svagheter i detta kort.

  Tyst, svalt, snygg design, backplate och väldigt snabbt!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Knäpptyst kort som körs utan att fläktarna snurrar. Trots 15 min spelade kom tempen aldrig upp 65 grader så fläktarna drog aldrig igång.

  Haft kortet ett par dagar och blev riktigt impad över prestandan. Startade upp BF4 med samma inställningar som jag hade till mitt förra kort, HD7970 OC. Sjukt bra flyt i spelet nu, kändes som dubbelt så många fps.

  Kortet är i absolut toppklass vad det gäller prestanda.

  NU till det negativa:
  Nvidia Surround! Kortet tappar surroundinställningen efter boot på min dator. Kör Win8.1 med 3 dp skärmar från Samsung. Jag tvingas ställa in surrounden igen varenda gång datorn startas upp. Har testat att ominstallera windows 8.1 men det hjälpte inte.
  Oklart om det beror på datorns hårdvara, skärmarnas hårdvara, drivrutinerna, windows 8.1 eller nåt annat. Detta kan alltså gälla bara min uppsättning med 3 skärmar och kan vara felfritt på din dator.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt bra och kraftfullt grafik kort
  Stabilt och relativt tyst.