Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Panasonic Lumix DMC-LX100

 Lägg i lista  Jämför
Panasonic Lumix DMC-LX100 är en kompaktkamera från 2014 med upplösningen 12,1 megapixel, videoinspelning i 4K och stor bländare på 1,7 till 2,8. Kameran har en 3-tums bakre skärm, elektronisk sökare, filtergänga och ISO-område på 200 till 25600 ISO. Det med följer extern blixt och DMC-LX100 har även optisk bildstabilisering som minskar risken för skakoskärpa. Stäng
Panasonic Lumix DMC-LX100 är en kompaktkamera från 2014 med upplösningen 12,1 megapixel, videoinspelning i 4K och stor bländare på 1,7 till 2,8. Kameran har en 3-tums bakre skärm,... Läs mer
Jämför pris på alla Panasonic Kompaktkameror (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ägt kameran cirka 10 mån. Köpte denna som ersättning till min äldre LX3 som jag var mycket nöjd med. Inför detta köp hade det ju dock seglat upp en del konkurrenter på marknaden för kompakta systemkameror, vilket gjorde att valet stod mellan denna och Sonys RX-100 III. Denna vinner bildkvalitetsmässigt samt tillför en del sjyssta bonusar såsom 4K video mm. Sony har dock en del pluspoäng i sitt mycket kompaktare format, lägre prislapp samt att även den presterar mycket bra bildmässigt. Sonykameran har också betydligt fler megapixlar vilket kan antyda högre skärpa/upplösning, detta är dock inte sant i alla lägen.

  + En fantastisk kamera när det kommer till bildkvalitet med sin 4/3 sensor. Med stöd i dpreview.com mfl vågar jag påstå att detta är den bästa kompaktkamera du kan köpa idag.
  + 4K video i 30fps, 1920x1080-video i 60fps samt bildkvaliten i dessa filmer.
  + Videoinspelning medger manuella inställningar av ISO-tal, slutartid, bländare osv.
  + Robust och välbyggd.
  + Presterar mycket bra i dåligt ljus. Hög kvalitet även i ISO 3200.
  + Bra auto-läge. Även om du är allergisk mot auto-inställningar så kommer du uppskatta att detta läge gör sitt jobb bra. Att man kan sätta ISO-tak för Autoläget är också ett plus.

  - Som recensenten innan mig skrev: slappheten i vissa vred. På linsen sitter vred för bländare, zoom och aspect ratio mycket tätt och det är i svårt att vrida det ena utan att råka snurra på det andra osv. Har gått runt detta genom att avaktivera zoomvredet (man kan sköta zoom enkelt på andra sätt). Sen dess är detta problem avhjälpt.
  - Om man ändrar inställningar med rattar under filmning så hörs detta väl tydligt i filmen.
  - Långsam autofocus i 4K video-läge. Vid ett par tillfällen har den haft svårt att hitta fokus överhuvudtaget i denna upplösning.

  * Om du tidigare ägt en LX-kamera så kika på denna i butik innan köp, den är nämligen större än tidigare modeller.
  * 4K video tar 12MB/sek (100Mbit) i anspråk, samt kräver ett UHS3 klassat SD-kort.

  En annan grejj jag inte visste om jag skulle sätta som + eller - är det stora utbudet av funktioner och möjligheter med denna kamera. Det kan krävas några googlevändor ibland. Hade en liten "issue" ett tag med att kameran vägrade ställa in sig på längre slutartider än 1sek. Gick igenom manualer, menyer osv utan att hitta något svar. Lite google-fu senare upptäckte jag att pga att jag aktiverat en funktion, djupt ner i nån meny, som hette "Silent Mode" och som tystade kamerans ljud, så inaktiverade detta längre slutartider - eftersom slutaren klickar lite svagt i dessa situationer. Såna saker.
  Överlag ser jag dock positivt på den stora mängder funktioner och features och detta är en naturlig konsekvens när man som ny användare börjar pilla på allt möjligt, samtidigt.

  Rekommenderar.
 • Usel

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpt från Fotokungen. Tre månader efter inköp slutade kameran att fungera. Indikerar ”zoom error” och ”lens error” om vartannat när jag startar den. Naturligtvis räknade jag med att det skulle åtgärdas som ett garantiärende men istället vägrar man från Panasonic då man hävdar att det kommit damm/smuts på sensorn som orsakar felet. Och detta täcks ej av garantin då det anses vara handhavandefel. Nu kräver man 2300 sek för att åtgärda felet!

  Jag har hunnit ta ca 60 bilder med kameran, övrig tid förvarad i en byrålåda. Aldrig tappat den eller använt i nån skitig miljö. Ändå hävdar man ”handhavandefel” från Panasonics sida. Enormt frustrerande och naturligtvis kan jag inte betala kostnaden för lagningen då samma fel likaväl kan uppkomma igen om 3 månader om jag faktiskt vågar ta upp den ur byrålådan. Så det är bara att inse att dryga 5000 kr är bortkastade och att jag aldrig mer kommer att köpa en Panasonic-produkt.

  Har även läst om ett par liknande fall från andra länder där denna kamera haft samma fel i princip vid leverans. Summa summarum - rekommenderas ej!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det här är den bästa kameran jag haft men jag har mest släpat runt på klumpiga systemkameror med hela väskor fyllda med objektiv.

  Den här kameran kan man alltid ha med sig och den tar fantastiska bilder. Filmar i 4k och är väldigt mångsidig.

  Det bästa är ändå att alla inställningar som rör exponeringen görs med fysiska rattar.

  Menysystemet är dock krångligt och helt obegripbart. Men följ någon guide på nätet, ställ in rubbet och gå aldrig mer in i menyn! :-D
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Skulle nog inte säga att det är en kompaktkamera. Går ner i en jackficka eller en stor byxficka. Men jämfört med en systemkamera är den så pass liten att den nästan alltid kommer med i jackfickan.

  Bildkvalitetsmässigt så håller den i princip samma nivå som GH3. Objektivet på LX100 ger dock gröna fläckar i skarpt motljus.

  Övriga plus är 4K-video, manuella vred (för slutare, bländare och exponering) och EVF.

  Jag saknar inte blixt, använder nästan aldrig blixt ändå.

  Det största minuset är dock "slappheten" i vreden. Måste alltid kontrollera inställningarna när jag plockar upp den, eftersom fickan ofta ändrar mina inställningar. Det gör att jag upplever kameran som lite billigare jämfört med en dyrare systemkamera också. Förutom det känns byggkvaliteten väldigt bra.

  Sammanfattningsvis, en liten kamera som jag upplever kan ersätta min något större GH3 utan att skämmas.