Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Klipsch Reference R-115SW

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Klipsch Subwoofers (21)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.16)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hört hos en polare vid flera tillfällen så äger ingen själv.
  Stor och tung. (väger ca 38kg).
  Jämfört med golvhögtalarna i samma Reference-serie så ser dessa ynkliga ut i storleksjämförelse.
  Du kan ställa Phase, delning (hz) och Volym bak på subben.

  +
  + Snygg
  + Tung
  + Låter ok

  -DYR
  -STOR dvs svårplacerad. Största lådan jag sett faktiskt.
  - Helt omöjligt att ställa in Phase osv så subben spelar ihop/i takt med fronthögtalarna. Så fort musiken blir lite snabb i basen så blir det bara ett muller... Kul på film men knappast till musik.

  Summa: Helt ok sub som borde spela mycket mycket bättre än vad den gör pga storlek på element/låda. Min gamla XTZ W12.16 spelar minst lika bra för under halva pengarna. (sitter en 12" bas i den). XTZ W12.16 har dessutom (om man tar ex pianolack) en rejält snyggare och mer gedigen byggkvalitet/finish..
  Även föregångaren Klipsch SW-115 spelar bättre enligt mig. Och kostar 3000kr mindre.

  Min slutsats är att detta är en ok men tyvärr rejält överprissatt låda som är riktigt svår att placera pga utav sin tilltagna storlek. Min polare är dock nöjd. Jag tycker den borde spela bättre.

  Uppdatering. Köpte min polares sub och installerade hemma hos mig. Ställde delningen till max (lät min Marantz SR6009) sköta delningen och delade vid 80hz. Ställde volymen på hälften. Placerade den framtill till höger (i hörna) och jäklar vilket lyft. Ställde manuellt +11.5dB recievern.. Nu spelar den. Inte slö för fem öre. Spelar helt i fas/takt med frontarna och gräver avgrundsdjupt. Det är sannerligen stor skillnad på miljö och ev. förstärkare/reciever. Min polare har en Marantz SR5008 samt 2st slutsteg och jag en SR6009. Det är en sjukt stor skillnad. Hemma hos honom slog den inte i fas, och ibland slog den ett extra basslag (även när det inte skulle vara det). Den levde sitt eget liv. Här är det sån symbios mellan frontarna (RP-280F) Går inte att beskriva vilken stor skillnad det är. Som natt och dag. NU är jag mäkta imponerad. Den har inga problem att hänga med alls. Varken i snabb musik eller film. Trodde knappt det var sant. För de 4500kr jag gav för den begagnad är det ett kap. Bästa subben jag ägt. Någonsin. Helnöjd. Höjer betyget till en 9a. ;) Ni som ger den dåligt betyg. Antingen är rummet för litet (jag har öppet till nock i vardagsrum och öppen planlösning) för subben (läs testa mindre subb) eller så är det felinställt/felplacerad. Leta upp en hörna och välj rätt storlek. Ni kommer inte bli besvikna. Sjukt nöjd nu! =)
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den stora, vänliga jätten.

  De som är vana med Klipsch historiskt sett känner förmodligen inte riktigt igen sig i denna sub. Givet att de 400 kontinuerliga Watt:en in i det stora 15"-elementet klarar av att flytta rätt mycket luft på kort tid, men den är då rakt inte så oborstad och hårdför som Klipsch brukade vara associerat med.

  Kanske att de nya slutstegen har del av förvandlingen, steg som verkar spela med mycket finess, nästan som gamla, hederliga klass AB steg. Kanske att Jamo, Energy och Mirage, som se'n en tid tillbaka gått upp i Klipsch, färgat av sig i någon mån - vet att samma/ liknande steg används i Jamos motsvarande subbar (som dock saknar en 15"-modell)

  Det första man märker är hur lugnt och behagligt basfundamentet är vid låga nivåer. Basen liksom svävar runt i rummet och på ett märkligt sätt hjälper till att rensa upp delar av frekvensområdet som fullfrekvensarna är tänkta att ta hand om. Måste vara renheten hos basen och att skarven i frekvenser är obetydlig.

  När se'n LFe-spåret blir mer intensivt och mer begärs av subben svarar den distinkt och utan eftersläpningar. Jag gör lätt associationen till en s.k. 'elastiskt' amerikansk V8:a, vilken kan hålla cruising-hastigheter på tomgång, men trycker man väl på gasen så sticker den iväg som ett spjut.

  Med de erfarenheterna och Klipsch's rykte som okänslig bultpistol testar jag den till diverse musik, även jazz och klassisk musik, stilar som amerikanska, hårdslående subbar traditionellt brukar ha problem med.Men jag möts av samma blygsamma följsamhet här som vid filmvisning. Vid mer elektronisk och dansant musik så växer hornen ut på den med ens.

  Kanske inte världens vackraste sub, även om den då rakt inte är ful eller sticker i ögonen på något sätt och klart mer estetiskt tilltalande än föregående generation - och mindre resonant. Vinylen med den borstade effekten är väldigt understated och elegant. Bottenplinten, som även utgör porten, är i mitt tycke det som smeker ögat bäst.

  Den är givetvis rätt stor men varje kubikmillimeter är mycket väl använd. Det koppar-oranga elementet är för visso rätt vackert skimrande men jag föredrar subben med gallret på, för att den inte ska se så kantigt avhuggen ut.Och den liknar även bättre de Boston-högtalare jag har på det viset.

  Själva slutsteget erbjuder inte så många inställningsmöjligheter, men tillräckligt för att få välljud rätt omgående: Fasvippa, LP-filter och gain. Den lite peakiga responsen hos subben vid 70Hz går att minimera om man ställer ner delningen på subben en aning, till typ 80-90Hz. Klipsch själva rekommenderar att subben hörnladdas, något jag ännu inte hunnit med att testa, men peaken kan då hjälpa till att jämna ut frekvenssvaret i rummet.

  Det tar nog lång tid innan den blir riktigt inspelad och att jag hittar den optimala platsen för den, men känner ändå att jag kan ge den detta betyg. Jag har även erfarenheter av de mindre Jamo-subbarna och det grundvärdet går att överföra direkt på denna - för utom att slutsteget vaknar lika snabbt som ljudlöst här.

  Sammanfattning: Det är en myt att stora element skulle innebära långsamma subwoofrar - det kan flytta mer luft och kräver en större låda. Det är också en myt att Klipsch bara har två lägen: tyst eller manglar på för president och fosterland - det går att spela hårt men ändå följsamt.Med så mycket ljud hade bättre inställningsmöjligher varit en hjälp, dock. Formgivningen kunde också ha varit lite mer inspirerad
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 mån sedan
  För priset så är den ett klipp.
  Den kräver dock en lång inspelning för att prestera sitt bästa.
  Funderar på att byta upp mig mot antingen en Rel S/812 eller en JL E112, dom kostar iof ca 4ggr så mycket men är bättre på musik.
  Klipschen är inte dålig på musik, men till rock så behövs något snabbare.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Nu köpt min andra! Väldigt nöjd.
  Hade en Klipsch r12sw och en B&W 12a.
  Sedan köpte jag en av dessa R-115SW och blev väldigt nöjd. Nu har jag köpt min andra R-115SW och dem två gamla står bakom soffan.
  Hela huset skakar på alla våningar. Perfekt enligt mig.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  T-ung!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En av de bättre portade basarna jag hört i prisklassen. Den har bra med kraft och spelar ganska djupt.

  Den är ganska stor så fundera en extra gång om du har behov av att "gömma" undan basen. När det gäller baslådor kan placeringen göra väldigt stor skillnad.

  Har man kunskap och tid rekommenderar jag att man tittar på att bygga egna baslådor där man får väldigt mycket mer bas för pengarna. Har man inte kunskap och tid är detta ett mycket bra val.

  Har du ett dedikerat biorum, köp två direkt! Det kommer du inte ångra.
 • Bra
  2 år sedan
  Svårplacerad och svårinställd men väldigt trevlig djupbas! Inge vidare till discomusik.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Mycket potent bas och framförallt snygg!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Sån prestanda kontra pris måste vara sällsynt.

  Riktigt bra sub!
  Rekommenderas stark.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Grymt bra biosub. Rejält stor bara :)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Wow! Otrolig krutdurk. Tyngden i mitt surroundsystem ökade några decibel jämfört med min gamla 12-tummare. Känns nästan som jag har ett nytt system och då på ett positivt sätt. Basen är så stark att den känns rent fysiskt med denna kanon.

  Men se till att ha mycket plats hemma för det är en stor pjäs och varna grannarna!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Känns som jordbävningar när basen rumlar på, otroligt tryck i den.

  Köpte för 7k, hade satt en prisbevakning som larmade, priset var sänkt i ett par dagar.

  Har Infinity Beta 50 golvhögtalare som går ner till 35Hz enligt spec och innan jag fick hem subbasen tyckte jag dom hade bra djup, men går inte att jämföra med denna fantastiska sub, rekomenderas varmt.

  Den är väldigt stor och är svår att placera i många rum om man inte har gott om plats.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Som nybliven ägare av två stycken R-115SW håller jag på att testa dessa.
  Efter en vecka måste jag säga att det är riktigt bra. Att byta upp sig känns redan värt varenda krona. Speciellt till musik faktiskt.

  UPDATE:
  Nu har jag haft subbarna i nästan tre månader och det är riktigt imponerande ljud. Djupt distinkt och kraftigt. Låter fantastiskt till musik. Jag tror att det finns lite mer tweaks att göra innan ljudet blir perfekt, men kan verkligen rekommendera dessa.

  De är stora, ja. Enorma faktiskt, men jämfört med de 18" bandpass jag hade tidigare så är de mindre.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Byte ut mina blue Diamond v2 mot black pearl v3 och denna baslådan och de är hästlängder bättre i trycket. Nu står den ändå inte optimalt i väntan på flytt men en film som tex IT med sina djup bas scener så känns trycket väldigt bra. Har införskaffat en kalibrerings mic för att kolla frekvenserna och inväntar en DSP för att göra de ännu bättre. De är väl de enda negativa jag kan tänka mig. Avsaknad av dsp.

  Stor är den men inget man stör sig på. Jobbig att flytta om man ska testa olika platser.

  Blir en till så fort priset ramla under 6000 igen.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  a
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Silket lyft med massa ork i botten utan att det låter ansträngt... Mer jobbigt för resten av heminredningen om man vrider upp ;)
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Presterar väldigt bra, mycket djup och skön bas och upplever inga peakar utan känns väldigt linjär. Gör sig bra både för musik och film. Med lite högre delning så ger den även bra knuff och inte bara muller.
  Ett varningens tecken är förstärkaren. Jag fick byta min efter bara ett år, och har läst om många fler vars förstärkare lagt av på just denna sub. Jag fick ny på garantin från Tyskland där jag beställt mina Klipsch från.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd med 3 såna här bestar. Att jag inte ger toppbetyg är att jag inte gillar att ha 3 "tvättmaskiner" i rummet...
  Djupet som dom presterar är jättebra, finns nu bas som skakar soffan men inte hörs. Action-filmer blev plötsligt mycket mera fysiska, love it. Rekommenderas starkt om du har plats för dom. 2st till musik blev bättre än 1 då "punschen" kom fram bättre. Med 3st ännu mer.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Denna sub kombinerat med mina frontar RF-7 II är SÅ underbart att lyssna till, oavsett om det är musik eller till film så är det en suverän kombo. Köpte subben för ca 1 år sedan på REA för 6990:- och att hitta nåt som spelar SÅ sjukt bra för den summan eller gå upp ytterligare några tusen, så är det nog ändå svårt att hitta en sub som kan vara så lugn och snäll till att kunna rasera huset/lägenheten för en men ändå låta bra. Är alla fall ruggigt nöjd med detta MONSTER :)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  .
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter inspelning(100-200timmar) så låter den helt fantastiskt. Ny ur låda helt ok, men nu har ljudet släppt på riktigt och går både djupare och spelar tyngre. En riktigt tajt och musikalisk subwoofer som spelar avgrundsdjupt med bra tryck så det känns. Konkurerar med allt på marknaden oavsett pris, vilket man får se som helt fantastiskt med tanke på vad den kostar(vilket jag anser är löjligt lågt med tanke på prestandan). Enda ev. minuset kan vara storleken och att den kräver en förstärkare med rumskorrigering för att helt komma till sin rätt. Världsklass!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Vilken subbas!

  Har kört ca 1 vecka och i början var jag inte såå impad men ju mer jag lyssnar och försöker finjustera den så skakar d loss ordentligt i mitt biorum på ca 21kvm!

  Kan verkligen rekommendera denna produkt!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt prisvärda, till film är de monster men funkar förvånansvärt bra till musik.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En mycket bra sub. Man hör saker i filmer man inte hört förut i de nedre registren. Jag upplever den inte som en bumelbas trots sin storlek. Jag köpte den för filmtittande där briljerar den tycker jag. Men den funkar även bra till musik.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ägde tidigare 2 stycken Proson Rumble R-8 Sub men kände mig aldrig nöjd så började fundera på en eller två Dynavoice Thunder T-12 men som tur är åkte jag och prov lyssnade på denna sub men även lillebrodern till denna alltså R-112SW och det ångrar jag inte en sekund.
  Visste inte vilken jag ville ha en 12 eller 15 men blev till slut denna stora pjäs :)
  Ångrar jag mig? INTE EN SEKUND

  Vilket ljud, vilken känsla ,vilket tryck,
  Tänkte köpt 2 stycken men för mig som bor i lägenhet räcker denna mer än väl.

  Funderar ni på köpa en Sub åk och prov lyssna, köp den på öppetköp om ni fortfarande skulle va tveksamma, men ni kommer inte lämna tillbaka den...

  Köpte den på Black Friday av "Ljudcenter i Halmstad" fick även ett riktigt bra pris av Christian så det gick inte att motstå.
  Tack till Andreas för grym service
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fick denna sub demad och det var verkligen ingen höjdare... Blev klart besviken efter förhoppningarna på denna stora låda. Att den är klart överprisad gör att den dessutom faller bort för mig. Ev. kan man tänka sig köpa en från tyskland för under 6000 (inkl frakt) men är ändå tveksam.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Trevlig Sub
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grym sub hittar inget bättre under 10.000
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hade innan en Infinity Kappa 10" sub som funkar super.
  Nytt hus med större vardagsrum gjorde dock att Infinity Kappan inte räckte till riktigt.
  Slog till på en R-115SW under julen samt en mini DSP.(EQ)

  Subben är stor och har ganska snygg finish.

  Med EQ via miniDSP så är ljudet helt super.
  Ruggigt tung bas ner till 20Hz om man har sånt material.
  För musik ger den rapp och kontrollerad bas .
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bytte från Velodyne SPL-1200r och måste säga vilken grym skillnad på ljud.
  Har inte hört någon sub så hänger med så pass bra i musik(Hårdrock, Dubstep)

  kan inte annat än ge den 10poäng.

  Enda minuset med denna bäst är storleken. det är ingen liten sub. Men kan man leva med att det är en stor sub så ger den överlägset ljud gämfört med andra subbar jag lyssnat på.

  Rekomenderar denna skarpt.