Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ROG Gladius

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Möss & pekdon (38)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.17)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Passar bra i handen, utbytbara switchar, det följer med två andra i paketet.

  Uppdatering efter en månads användning.

  Gick från en Logitech G502 som jag tyckte var fantastisk, testade byta tillbaka igen för att jämföra och Gladius passar min hand bättre.

  Uppdatering
  Tydligen är kvalitén snäppet sämre än min tidigare möss. Gummit på vänstra sidan har börjat lossna och högra musknappen fastnar titt som tätt.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Extreamly nice mouse.
  It is nicely fitted in the hand, and the weight is just right. Before I had this one, i've used alot of different mice, both heavier and lighter.
  When you open the box the entire packaging just screams quality. And the fact that you can change the way the clicking reacts, "hard or soft" is a really nice touch.

  As a gamer the thing I enjoy most about it is the side-buttons, they're located really well, and you have to move your thumb with little effort to click them.
  The DPI is just right, for me anyway. But with the software that comes with the mouse it's really easy to either make it faster or slower. The pre-installed "slow" DPI mode is not my thing. During FPS games I can see the lower DPI come in handy, but as a MMORPG / MOBA gamer I need the DPI to be high for fast tracking.
  The fact that the cord comes with both a breaded and a smooth one, makes it really easy to bring the mouse with you (in my case - to work) without having to disconnect the USB port from my computer.

  Overall, i'm extreamly pleased with the mouse, and i'd recommend it to anyone with "normal" sized hands.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Min hand är 20,5x10cm enligt RocketJumpNinjas (youtube) mätningsmetod och jag använder ett handflatsgrepp.

  Musen verkar inte passa min hand, önskar att den var lite längre och att kullen var lite längre bak så den hamna in handflatan bättre utan att ens fingrar hamnar på framkanten av knapparna. Jag försökte även använda ett "klo"- grepp men det var inte bekvämt eftersom kullen ligger så långt fram. Att notera är också att gummit på sidorna blir halt om man har svettiga händer.

  Scrollhjulet knorrar lite men har tydliga steg. Kabeln är också aningen styv men inget man märker i avändning. Musfötterna glider tyst över musmattan utan skrapljud, höger- och vänsterklick verkar också vara tystare än de på min nya Steelseries Rival 300.

  Macrofunktionen i mjukvaran är buggig däremot och har inte alla funktioner man förväntar sig av priset. Rekommenderas inte till folk som tänker använda macros.

  Problem som uppstått med tiden:
  -Limmet som håller fast gummit på högersidan har börjat släppa.
  -Främre sidoknapp har blivit väldigt svampig (men den bakre är fortfarande väldigt taktil).
  -Programvaran är buggig och ändrar min DPI ibland när jag spelar (går till max i någon sekund sen går den tillbaka).
  -Höger- och vänsterklick har förlorat sin taktila känsla och kan vickar lite.
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  2 år sedan
  Helt okej mus som gör sitt jobb. Passformen för stora händer är den bra för. Samt att det följer med nya switchar.

  Det som drar ner betyget är att gummit på ena sidan och lossnat för mig efter 9mån... så fick lov att superlimma fast det igen.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  En mycket bra mus vad gäller känslan den ger när man använder den men saknar lite när det gäller byggkvalitet. Som andra här har berättat så lossnar gummit på sidorna. Det är förvisso lätt att åtgärda. (Har limmat om båda mina sidor med superlim) Men för dessa pengarna ska det inte behövas.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Mycket nöjd!
  Bytte från Kingston HyperX Pulsfire FPS och innan dess hade jag Logitech G400. Använder palm/fingertip grepp.

  Gladius har precis det jag saknade mest hos Pulsfire FPS, dvs. greppvänligheten, ergonomin och utformningen av sidorna.
  Den här musen är, till skillnad från Pulsfire, designad som ett V om man tittar bakifrån, vilket gör att mina fingrar inte glider av sidorna om jag behöver lyfta eller flytta musen.
  Den här musen behövde jag inte "lära mig" eller "vänja mig vid", utan den bara satt där som ett smäck.

  Andra plus för mig är:
  + Ännu mer urgröpta/skålade knappar (...än Pulsfire)
  + Ordentligt mönstrade sidor som ger bättre grepp (...än Pulsfire)
  + Ordentligt skålad vänstersida för tummen, så att tummen får en bekvämare och mer avslappnad position (...än Pulsfire)
  + Knapparna är mycket lätta att trycka på
  + Distinkt scroll-hjul
  + Tvinnad kabel
  + Fränt pulserande röd ROG logga ;)

  Det enda som skulle göra det ännu bättre för mig tror jag, var om den var aningen längre, men det är inte något som drar ner mitt betyg, eftersom det är omöjligt att designa storleken på möss så den passar allas händer.

  Utöver allt ovan, så har jag inte behov av anpassningsbar RGB-belysning och vill dessutom inte ha den extra tumknappen som finns i Gladius II (som efter kritik är borttagen i Gladius II Origin), så det här kändes som ett prisvärt val.

  Köptes på plats på Dreamhack för extra billigt kampanj-/mässpris, så detta kändes som en riktigt bra affär ;)
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra vikt, bra storlek och bra känsla.
  Den passar väldigt bra i min hand och är lite större jämfört med många möss. (palm-grip)

  Nu efter ungefär ett års användning så har gummit på höger sida börjat släppa lite i ett hörn (sitter bara med klister). Hittills den bästa musen jag ägt.

  2000hz ger extremt skön musrörelse.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bytte ifrån första generationens Deathadder som fått dubbelklickssyndrom.

  Riktigt imponerad av byggkvalitèn, känns gedigen med en trevlig sladd och mycket enkel programvara för justeringar. Även gummit som är tänkt till att få bättre grepp känns riktigt skönt.

  De få saker jag önskat är att knapparna på sidorna skulle varit mindre och längre bak (når inte), samt att det saknas ett bekvämt stöd för ring- & lillfingret.

  - Uppdatering!
  Har haft enorma problem med drivrutinerna som gör att datorn fryst en gång varannan minut i ca 1-3 sekunder. Provat alla typer av ominstallationer och ingenting hjälper. Klistret som håller fast gummit på sidorna har "smält" och kletar således ned fingrarna och gummit släpper. Riktigt trist då musen i övrigt hade bra ergonomi.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Reals Nice mouse fits perfekt in hand????????
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Really good mouse. Perfect fit for various grips. Light weight, rubberized sides.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jätte bra mus, passar perfekt i min hand
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Superbra!
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En ripoff av razer deathadder, fast den här lyckas med vissa saker som razer ej lyckades med
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  grym! gillar dem medföljande switcharna bättre med lägre motsstånd
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grym mus. Perfekt för fps lir. Var en trogen mx 518 användare i många år men vette fasen om inte denna musen till och med är bättre.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den är lite för stor för min smak samt så sitter knapparna för långt ifrån varandra så man får ont i handen. Blir till att lämna tillbaka. Tyckte inte heller precisionen var så bra om man jämför med logitech m705 som jag har på jobbet.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Spelat en del med musen nu och jag tycker den sitter riktigt bra i handen, landade på denna efter att ha testat massor av olika möss de senaste åren.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket nöjd med denna musen! Ligger bra i handen och är otroligt skön att använda timma efter timma. Någon större utläggning än så känner jag inte behövs. Klart mycket bättre än min gamla Explorer 3.0. Rekommenderas!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Otroligt nöjd med min ASUS Gladius! Byggkvalitén är fantastisk, passformen likaså! ASUS Armoury mjukvaran är simpel men kraftfull när man vill byta sina dpi-inställningar. Tidigare möss jag använt har ofta gett ifrån sig missljud när man klickat på knapparna, men inte Gladius, Vikten är alldeles perfekt för min del och denna mus är en fröjd att spela med, inte ens efter spelsessioner för 4-5+ timmar så har jag ingenting negativt att säga. 2st sladdar med olika längder medföljer, japanska Omron-switchar som man enkelt på egen hand kan implementera i musen medföljer, vad mer kan man begära av en datormus?
  Gladius har förträfflig kvalité, prestanda, ergonomi och användarvänlig mjukvara, ett givet köp!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Asus Gladius är den datamusen man vill ha, passformen/ ergonomin är fantastisk. Alla håller i en datamus olika, denna passar väldigt många! Musen är sjukt snygg och väldigt lätt justerbar. Switcharna är lätt utbyttbara med de par japanska omron-switcharna som medföljer! Gladius är smidig, har ett bra flyt och väldigt "mysig" att hålla i. Två sidoknappar som enkelt programeras och tar väldigt lite plats. Sladden är utbytbar, 2 längder på sladdar medföljer och packas lätt ner för lan-kvällar! Rekomenderar starkt att man införskaffar denna gamingmus, it's perfect!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Om du vill ha en riktigt snygg mus som dessutom är väldigt ergonomisk och inkluderar seriös prestanda, ska du köpa denna. Utöver det så kan man byta ut switcharna till andra med en annan resistans och Asus inkluderar ett extra par högkvalitativa japanska Omron-switchar. Måste också nämna de superba makro-sidoknapparna som är placerade i precis rätt position och som ger ett tillfredsställande klick. Scrollhjulet lyckades de även med som har distinkta steg och är stadig. Vad mer kan man vilja?
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Asus Gladius är en av de bästa muserna jag har fått pröva och kan säga att jag nu är en stolt ägare av just en Asus Gladius mus.

  Den ligger bra i handen oavsett handstorlek, har stora händer och alltid haft jobbigt med för små musar. Man märker verkligen att musen har blivit designad för att ligga bra i handen, man behöver inte ändra greppet någon gång då handen alltid ligger perfekt på musen.

  Den fungerar bra på många olika ytor. Bäst på musmatta eller på benet men funkar även på vanliga ytor ex bordskiva eller tidningar.

  Designen är helt underbar och den röda loggan på musen är helt fenomenal.

  Musen har ett antal olika funktioner såsom olika lägen på hur känslig musen ska vara. Jag föredrar hög rörlighet på musen och den har inte gjort mig besviken, även den trögare inställningen fungerar bra för de som föredrar en mindre känslig mus.

  Musen kommer även med utbytbara delar så om man känner att någon del av musen blir seg eller konstig ex högerklick reagerar lite långsammare än vanligt då kan man lätt byta den delen och musen fungerar kanske till och med bättre efter bytet.

  Jag som använder musen till en rad olika spel har märkt att den har höjt min spel prestanda, jag siktar mer stadigt och musen reagerar lika snabbt om inte snabbare än mig.

  en liten nackdel som ja upptäckt är dock att musen alltid lyser om den har tillgång till ström även om datorn är avstängd vilket kan vara något irriterande på natten om man vill ha det mörkt. Har dock märkt att den fungerar bra som ficklampa om man behöver letar efter något i mörkret.

  /en väldigt nöjd Asus kund.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hel nöjd med musen hittills enda problemet som jag hade var med omron switcharna som kom förinstallerade som var alldeles för lätta att klicka men det var snabbt åtgärdat med att byta med det medföljande switcharna.