Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Gigabyte GA-MA78GM-S2H

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Gigabyte Moderkort (206)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Hdmi fungerar inte på alla tv-aparater.
  Att ta ljudet från moderkortet till grafik kort, funkar inte. För övrigt ganska välfyllt kort som funkar bra för många.
 • Mycket bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Mycket nöjd ägare av detta kort, revision 1.0. Jag använder datorn som HTPC för TV-rummet + som vanlig arbetsstation i sovrummet. CPU-fläkten som följde med på 4850e är tyst och stabil.

  Bra:

  Kortet fungerar mycket bra tillsammans med 4850e processorn samt Ubuntu 8.04 64-bit. Jag har inga problem med surround-ljud, hd-material, bamboo ritbräda, raid. Jag har inte överklockat kortet (ännu) men är nöjd med prestandan ändå.

  Dåligt:

  1. Att det ej går att samtidigt visa skärmar via HDMI och DVI. Det går "endast" att köra HDMI+D-SUB eller DVI+D-SUB samtidigt varför betyget sänks.

  2. Att jag tillfälligt måste stänga av compiz fusion desktop effects för att förhindra "flicker" i film.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Funkar väldigt bra.
  Kör en AMD Phenom X4 9650 & 4GB
  Med det integrerade grafikkortet funkar 1080p lätt. Två skärmar körs permanent i 1920x1080 en via HDMI och en via VGAn utan problem. Några problem med drivare har jag inte märkt.

  Men, sydbryggan (eller vad det är) är väldigt varm. Mellan 90 och 140 grader. Har nu funkat (24/7) sen februari utan större problem.
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Fungerar bra överlag. Stabilt kort med det mesta integrerat.

  USB-tangentbordsstödet (utanför OS, t ex i BIOS) fungerar enbart om man använder de bakre USB-portarna, inte den interna anslutningen som man kopplar till chassits USB-portar.

  Nordbryggan blir väldigt varm, även om det inte bidrar till några stabilitetsproblem.

  ATI:s drivrutiner i Linux lämnar en del i övrigt att önska, har därför avaktiverat det interna grafikkortet och köpt ett billigt löst nVidia-kort för att lösa den biten.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Bra moderkort som har de anslutningar man behöver främst i ett htpc-bygge!!

  Tycker dock inte att varken matroska eller vanlig bluray (från ROM) flyter på till 100% i Vista, men kanske bättre i XP?

  I övrigt en stabil kärna i de flesta billigare byggen.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Bra skit. Kastade ned allt i burken och tryckte på "on" allt funkar och lirar som det ska. Aldrig varit med om en sådan smärtfri installation i hela mitt liv!
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Inga fel med mobo't, förutom seriösa problem att få HD Audio installerat. Men följ bara denna guide så slipper ni slita ert hår.
  http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/FAQ_Model.aspx?FAQID=2538
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Klockrent till htpc med hdmi-utgång, tappar en stjärna pga jobb med drivrutinerna innan allt fungerar som det ska.
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Köpte ett sånt här moderkort tillsammans med en 4850e processor och är helnöjd, datorn ska agera router/filserver ett tag men kommer efter det att övergå till en mediamaskin. Den står under skrivbordet och rullar på finfint just nu, kanonbra val!
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Klockrent moderkort, kör nu detta moderkort med 4850e processor samt HD 4850 512mb kort i en Antec fusion V2 låda. Är grymt nöjd och spelar 1080P helt smärtfritt. Rekommenderar detta kort varmt.
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Fungerar som det ska, nästan. Vill inte få DVI-ut att fungerar trots bois-inställningar m.m är rätt. Nordbryggan blir ganska varm som sagts tidigare runt 80grader typ 83grader idle. Detta och en AMD 4850e är en svårslagen kombination. Driver allt med ett 120w bil-nätagg och det är 98% ljudlöst! Kanon!
 • Mycket bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Fungerar väldigt bra, men jag tycker nordbryggan blir otroligt varm, 83 grader idle? Finns det någon fix för detta eller ?
  Annars ett bra moderkort med inbyggd grafik som klarar 1080p utan problem. :)
 • Bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  kräver en hel del pill för att fungera optimalt..

  hade jag köpt s2h igen? Nej, hade satsat på en ASUS bräda istället.
  rev. 1.1
 • Mycket bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Bra kort överlag. Har kört det i lite mer än en vecka. Hade dock problem med minnen först. Var ostabilt med Corsair PC6400/800MHz CL5 i ett par dagar innan jag bytte till CL4. Då funkade allt perfekt.
  Funkar bra med ljud ut via HDMI, spelar HD utan problem med 4850e.
  Dock blir chippset riktigt varmt. trots rev 1.1 med den större kylaren.
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Köpte samma som många andra, dvs. 4850e processor. Inget som helst strul med drivare eller bios. Förutom det som sägs i övriga omdömen blev jag glatt överraskad att bios har stöd för återställningspartition som brukar finnas på märkesdatorer.
  Man kan bestämma själv vad som ska finnas med på återställningsfilen. Dvs. installera OS, Officepaket och vad man nu vill och därefter spara till återställningspartitionen. Blir det virus eller annat spök får man trycka [F11] (tror jag det var) under boot så återställer den allt.
  Använder kortet till HTPC, standby/resume funkar perfekt, vilket strulade med förra moderkortet.

  Bra med in-/utgångar. Billigt. Rekommenderas.
 • Ganska bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Måste bara informera att minnen som kräver 2.1v är lite trixiga att få igång. Måste boota med 1 sticka och ställa upp spänningen till 2.1v annars blir det ingen bild. Gäller exempelvis Corsairs TWIN2X4096-6400C4DHX
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Mycket prisvärt moderkort. Gott om portar på baksidan, bl.a eSATA. 5 st SATA-platser internt. Klarar av lite äldre spel i upplösningen 1360x768 utan problem. Även HDTV-filmer i 720p flyter klockrent. Varmt rekommenderat.
 • Bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Jag kanske är lite mer restriktiv med stjärnorna men jag är minst lika nöjd som tidigare recenesenter. Sitter i en nyinköpt HTPC (http://www.prisjakt.nu/optimize.php?p=279997,86434,206254,255414,287179,234241) och den klarar uppgiften galant.

  720p x.264 ger cirka 20-25% CPU load. 1080p ger något högre men väl under några värden som kan anses höga. Bildkvalitén är ypperlig och ljudet är klockrent! Kör allt via HDMI till en Sony STR-DG910 förstärkare.

  Den tappar 1-2 stjärnor för onödigt krångel med drivrutiner och BIOS. Varför i hela fridens namn skall bilden per default bli underscannad i Catalyst Center med ca. 7%?

  Men fortfarande ett klart rekommenderat köp!
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Uppgraderade datorn med detta moderkort som har allt man kan tänkas vilja ha och lite till, 4 GB minne och en 4-kärning Phenom för under 3 kkr. Helt extrem suverän prestanda... Inbyggda grafiken ger 3,8-40 i Vista experience index, 5,9 på allt annat, raid fungerar bra.
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Mycket bra ! kan bli lite strul med gammla ide diskar och dvd spelare i ide , men det kan ha varit tillfälligheter i mitt fall ,men ett tips kör sata hela vägen ,, det finns 6st kontakter för detta ..på moder kortet en av dessa är extern , så om du vill kan man bara koppla på vad man vill där ,,
  ljudkortet kanon , ! även om jag själv kommer använda ett annat ljudkort Xonar asus d2 vilket givet vis ger en dimension till, så mer komplett än detta kan det inte bli ,,
  tack, Bara att lyfta på hatten ,, Gigabyte ,,om du skall spela upp dvd filmer , så provade jag bara med k-lite media codec pack ,,gratis program , på nätet,, kanon bild , bästa dvd spelare jag haft ,, helt grymt ,! har ej testat blueray ännu..

  jag la en 9 men säger som understående , bedömmare ,, kanske skulle det ha en tia ,, men jag vill testa allt först...
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Bytte mitt tidigare moderkort från ASUS till detta i hopp om att Vista inte skulle krascha så ofta...och detta kort är bättre. Nu kan jag titta på en hel film (!) utan att datorn går ner. Har relativt billiga komponenter i min HTPC, en X2 4400+ och 800 MHz XMS2-minnen. Får 3,5 i Vistas prestandatest vilket säkert är ok, vet dock inte hur de testar. Moderkortet utstrålar kvalitet rent fysiskt i alla fall. Bra med utgångar även om jag inte är förtjust i Toslink med de kassa kontakterna som ramlar ur hela tiden. Föredrar Koax. Men digitalt ljud och bild funkar perfekt inkl HD. Enkelt att få in i ett Antec Fusion Black chassi.

  Kanske är värt en tia till och med...