Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple Watch Sport 42mm with Sport Band

 Lägg i lista  Jämför
Apples svar på smarta klockor. Stöd för NFC, bluetooth 4.0 och wifi-koppling. Funktioner som pulsmätare, gyroskop, accelerometer och gyroskop. Klockan kräver koppling med en iPhone 5 eller senare för att många av funktionerna ska fungera. Sportmodellen är tillverkad i aluminium och Ion-X-glas. Den levereras med utbytbara armband i plast. Finns i två storlekar, denna på 42mm. Lanserad 2015. Stäng
Apples svar på smarta klockor. Stöd för NFC, bluetooth 4.0 och wifi-koppling. Funktioner som pulsmätare, gyroskop, accelerometer och gyroskop. Klockan kräver koppling med en iPhon... Läs mer
Jämför pris på alla Apple Smarta klockor (81)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har provat klockat en dag och här är mina första intryck:
  + ok design och storlek med skönt armband
  + bra högupplöst OLED
  + bra touch och vibb (linjär actuator)
  + ok mikrofon och högtalare (för storleken)
  + automatisk tändning av skärmen när man lyfter el vrider handleden fungerar ganska bra
  + bra digital kronskruv för att skrolla
  + går att välja mellan att visa senast appen eller urverket när man aktiverar klockan.
  - normalt, när skärmen inte är tänd, syns en svart glasyta med fingeravtryck, inte snyggt.
  - små buggar i notisfunktion för både klockan och iphone
  - ingen inbyggd GPS
  - få och dåliga externa appar (DN, Prisjakt, Hitta, Cyclemeter, Tunein radio, Tripadvisor mfl).
  - begränsad nytta
  - långsam ibland
  - för dyr
  - för komplicerat att växla mellan appar, konstigt upplägg med överblickar (widgets).

  De appar som följer med är:
  1.Meddelanden
  2.Telefon
  3.Mail
  4.Kalender
  5.Aktivitet
  6.Träning
  7.Kartor
  8.Passbook
  9.Siri
  10.Musik
  11.Fjärrstyr kamera
  12.Fjärrkontroll
  13.Väder
  14.Aktier
  15.Bilder
  16.Alarm
  17.Tidtagarur
  18.Timer
  19.Världsklocka
  20.Inställningar

  Det lilla jag hunnit prova så är mina omdömen om apparna följande:
  1.Meddelanden
  Har haft problem med notifieringen. Annars är det smidigt att snabbt kunna svara på SMS med några förinställda meddelanden.
  2.Telefon
  Den fungerar som en högtalartelefon! Verkar ok i tyst miljö. Handoff om man vill byta till telefonen.
  3.Mail
  Klarar ej visa alla format. Notisfunktion verkar missa vissa inkommande email.
  4.Kalender
  Verkar bara vara aktuell månad eller dag. Kan visa kommande aktiviter på urtavlan.
  5.Aktivitet
  Verkar bra och behövligt!
  6.Träning
  Har ej testat. Tränar normalt med GPS-klocka, något som denna inte har inbyggt :-(
  7.Kartor
  Trots att Apples navigation inte är den bästa så är det helt otroligt häftigt att ha karta/navigation på armen. Bra implementerat trots begränsad skärm.
  8.Passbook
  Använder ej.
  9.Siri
  Fungerar förvånansvärt bra och är väldigt smidigt (i tysta miljöer).
  10.Musik
  Har inte hunnit testa.
  11.Fjärrstyr kamera
  Onödigt
  12.Fjärrkontroll
  till Itunes på datorn/Apple TV
  13.Väder
  Bra men begränsat och halvdåliga prognoser (Weather channel)
  14.Aktier
  Använder ej (men verkar begränsad)
  15.Bilder
  16.Alarm
  OK
  17.Tidtagarur
  OK
  18.Timer
  OK
  19.Världsklocka
  Använder ej
  20.Inställningar
  De viktigaste finns på klockan, resten i Iphone-appen (många inställningsmöjigheter där)
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  ---uppdatering 2015-10-30---

  Har haft klockan i ca 2 månader nu och den växer med användningen. Riktigt bra att veta hur mycket (eller lite) man rört sig så att man tar sig till gymmet eller kör 30 min med cross trainern hemma. Även påminnelsen att ställa sig upp är bra om man som mig har ett kontorsjobb och lätt glömmer bort tiden när man är fokuserad (nån rapport från Karolinska sa dessutom att detta var viktigt, kanske tom viktigare än träningspasset).

  Riktigt trevligt att ha information om nästa möte på handleden, och även vad det är för temperatur ute. Med småbarn tittar man konstant på väder-appen för att veta vad man ska klä på dom innan dom ska till dagis. Time travel är guld.

  Tittar knappt på låsskärmen längre, vet att jag får in alla notifieringar på klockan, vilket minskar reflexen att sträcka sig efter telefonen hela tiden.

  Använder Siri mer nu än när jag bara hade telefonen, på nåt sätt är det väldigt naturligt att prata in påminnelser eller starta en timer när man bara behöver höja handleden, och inte ta fram telefonen, låsa upp, starta Siri, och sen läsa in.

  Missar inga samtal längre.

  Batteriet räcker lätt en dag, tom två lärde jag mig när jag glömde laddaren hemma.

  Det negativa:

  - Fortfarande inte några bra 3:e partsappar, även efter wOS 2.0, och den är lite seg i vissa appar som inte är från Apple.

  - Måste laddas varje natt för att vara säker på att ha kräm hela nästa dag. Inte så farligt tycker jag nu, laddar ju telefonen varje dag, men ytterligare en sak att komma ihåg att ladda.

  - trist att den inte har GPS, det och att Spotify inte har en app på klockan är det som hindrar mig från att lämna telefonen hemma vis löprundor, Men å andra sidan är alla mina löprundor uppmätta för länge sen, så GPS är ingen dealbreaker, men hoppas Spotify eller Pocket Cast släpper en watch-app snart.

  - Ny och dyr laddare som man gärna villa minst 2 så man slipper packa om vid resor (kanske inte gäller alla, jag reser en del i jobbet).

  Annars är den så bra som jag hoppades, känns som att jag skulle sakna den om jag skulle ta bort den.

  Kommer köpa en 6s+ som nästa telefon då jag nästan bara plockar upp telefonen när jag ska surfa, skriva mail, titta på Plex, mm, och då är stor skärm att föredra.

  ---ursprunglig recension 2015-08-21---
  Haft min klocka i ca 2 veckor, vilket såklart är för kort tid för en riktig recension, men jag funderar vad förväntningarna är som man sen sätter betyg mot?

  Jag ville ha en fitness-tracker (typ Fitbit och liknande) men tyckte dom var för begränsade, och som sådan är klockan riktigt bra. All data sparas i hälso-appen, och med watchOS 2 kommer även data från 3:e parts-appar sparas och räknas in i dom dagliga aktivitetsmålen. Gillar pulsinformationen som på ett mer exakt sätt beräknar kaloriförbrukning under dagen, även om jag använder ett pulsband under löprundor för en mer exakt och kontinuerlig avläsning (använder en Wahoo TICKR som kopplas via blåtand direkt till klockan). Skönt att se tid, distans och puls direkt på handleden istället för att hala fram telefonen och mecka med skärmlås mm.

  Notiser är bra, och även om jag inte läser längre notiser på klockan (typ mail) så går det snabbt att se om det finns en indikator om olästa notiser, swipa ner för att sen se om det var något viktigt. Jag tror vi alla känner igen manövern när man plockar upp telefonen och sätter på skärmen bara för att se om det hänt nåt, ser att inget har hänt och sen stoppar tillbaka telefonen i fickan. Denna manöver blir dessutom ännu jobbigare när man satt sig i soffan och telefonen är utom räckhåll (jag vet, i-landsproblem, men erkänn att du varit där själv :)

  Också skönt att inte missa fler samtal för att telefonen är på ljudlös och inte i fickan.

  Dessa tre funktioner räcker för mig, och detta funkar bra. Klart man inte *behöver* köpa klockan för dessa ändamål, men livet handlar inte bara om att köpa saker som man absolut behöver, ibland måste man få köpa saker man tycker är roliga. Annars skulle vi alla ha på oss enfärgade overaller och bara ha en naken glödlampa i varje rum :)

  EDIT: en sak som inte många nämner är att om telefonen och klockan kommer för långt ifrån varandra så byter klockan från blåtand till WiFi vilket innebär att man kan lämna telefonen i ett annat rum eller på laddning och fortfarande få notiser och se om någon ringer/ringa själv/ta emot samtal. Glömmer man var man la den så kan man pinga telefonen från klockan istället för att ringa upp den.

  Som sagt, inget som kommer revolutionera era liv men lite kul :)
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter att ha ägt min 42mm rymdgrå Apple Watch med svart sportband i ett års tid idag så har jag följande att säga.

  Bra:
  + Jag tycker att designen på klockan är väldigt snygg. Att den inte är rund har både fördelar och nackdelar men vad jag är mest nöjd över är att en är extremt lätt.
  + Det finns många klagomål på batteritiden men jag har vid minst 1 tillfälle fått den att räcka två dagar och om den klarar det en gång så klarar den det flera gånger. Däremot är jag väldigt van vid att ladda den på natten tillsammans med telefonen.
  + Träning och aktivitet: Träning var den huvudsakliga orsaken till att jag skaffade klockan. Skulle gärna haft fler träningstyper. Lite synd att det saknas GPS men det hade inte fått mig att lämna telefonen hemma och det skulle säkert bara dra batteri.
  + Notiser: Man är ganska van vid att telefonen ligger på bordet och helt plötsligt tjuter den eller vibrerar galet mycket och i vissa situationer vill man undvika detta. Med klockan så har jag inte haft vibration igång på min privata telefon i ett års tid och jag har aldrig missat något viktigt. Jag får en lätt vibration på handleden när något händer och när jag har tid över kollar jag det.

  Annat bra:
  + Uppdateringar: Jag har haft tanken att publicera en recension under en tid och fram till Apples senaste utvecklarevent var detta en nackdel. Min första tanke var att som ägare till första generationens Apple Watch så skulle jag bli en försöksperson på vad som ska förbättras till nästa version. Vad som fick mig att ändra uppfattning var när WatchOS 3 presenterades och gjorde precis detta fast som en uppdatering på nuvarande version. Apple har lyssnat på användarna och väljer att släppa det som mjukvara. Sen kan Apple Watch 2 fortfarande komma inom en snar framtid men åtminstone skickas inte den klockan man äger till stenåldern.

  Neutralt
  +- Utbud av appar. Jag har ett antal appar till min klocka och även om apparna som ser över min kalender, puls, antalet steg och låser upp min dator (ej ursprungligt utbud) är bra så finns det många appar i telefonen som skulle passa perfekt i klockan.

  Mindre bra
  - Tycker inte att den layout som ger översikt på installerade appar är speciellt snygg.
  - Siri på svenska är bra men verkar inte förbättras speciellt snabbt. Jag vill väldigt gärna veta sportresultat och ibland ignorerar Siri vad jag säger eller uppfattar fel.
  - Hade önskat att Apple Pay fanns i Sverige så att enkelt kunnat betala med klockan.

  Inbyggda appar:
  * Väder har jag ersatt med en annan så den inbyggda använder jag ej,
  * Kartor är bra att ha när man inte hittar och är ute på cykeln eller till fots.
  * Aktier är väldigt onödig i mitt tycke.
  * Meddelande bra om man har rätt svar redo men röststyrda meddelande är inte lika bra och användbar.
  * Bilder har jag skapat ett fotoalbum som jag tar upp som urtavla när jag vill få en återblick.
  * Samtal har jag använt väldigt lite men funktionen att svara och fortsätta på telefonen är bra.
  * Wallet har jag använt vid flygresor och tågresor och det har fungerat bra.
  * Är inget stort fan av musik så använder inte den inbyggda appen eller Apple Music. Däremot har jag en app som spelar radiostationer som jag kan starta/stoppa med klockan.
  * Fjärrstyrning av kamera kan jag bara se en nytta av och det är om man ska ta gruppbild med telefonen, sätta en timer så man inte tittar klockan på bilden och njuta av att man själv var med på bilden.

  Sammanfattning
  För att vara en första version av en smartare klocka tycker jag att Apple har lyckats. Jag har blivit motiverad flertal gånger till att faktist röra på mig, står upp mer varje timme än tidigare, daglig promenad och/eller löparrunda är mer vanligt.
 • Alla omdömen

 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kanonklocka! Jättenöjd. Den påminner mig med kalendern, när jag ska motionera, mailen, medicinen, prata i telefon i klockan, kolla vädret, meddelanden, notiser, larm.
  Batteriet räcker hela dagen och kvällen, ladda när man sover.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har nu haft min Apple Watch i 5 månader och jag är inte mer än nöjd. AW ger mig möjligheten att inte missa något. Notiser, samtal, meddelande eller godkännande för min son via Apple App Store. Det man skall tänka på om planerar att skaffa en AW är att reda ut sina behov. Som en ren träningsklocka så är den inte den bästa. De mer dedikerade klockorna är bättre. Men för den som inte är på elit nivån så är det perfekt. Lite statistik samt information om sin rörelse.

  Däremot så kan jag säga det att WatchOS är inte färdig optimerade. Om ni såg WWDC 2016 Juni, så kommer mycket att förbättras med WatchOS 3.0. Så klockan kommer att bli bättre i framtiden. Batteri tiden är helt OK om man har möjlighet att ladda varje dag. Har man glömt laddaren så blir det svårt att ladda på annat sätt.

  Klockan är också en design detalj. Den är snygg och man har möjlighet att anpassa klockans utseende. Bara att kunna matcha färgerna med bandets färger är lite kul. Rekommenderar att man har både ett gummiband när man tränar o svettas och en nylon/läder för mer professionella sammanhang.

  Summering: Om man är en Apple användare och har massor med Apple produkter så är det bara att köpa klockan. Klockan kommer att bli bättre med nästa mjukvara som släpps runt Q4 2016.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fick min watch i student present och klockan enligt mig är utmärkt. Den är inte perfekt men den är inte långt ifrån.

  Lite enkelt plus och minus:

  +
  Designen
  bra skärm (högupplöst)
  tuch skärmen är riktigt bra
  att prata samtal funkar kanon
  armbands urvalet är stort
  Snyggt design på menyer
  Finns mycket mer

  + -
  Batteriet är inte dåligt jag klara mig genom en och en halv dag vilket jag blev överaskas över. Såklart så kan batteriet bli bättre. men denna får en plus och minus

  -
  Lite få urtavlor att välja på
  Finns några enstaka tillfällen då skärmen inte reagerar på at jag lyfter armen för att kolla tid
  Finns folk som tycker att menyn kan kännas rörig

  Allt som allt så är det en kanon klocka för dem som vill ha en watch. Stilren och snygg.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Apple levererar som vanligt snyggt,och väldigt enkelt synka mellan iPhone och klockan batteri tiden är lite dålig men kan leva med.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Oerhört snygg!
  Smidig sync mellan iPhone - Watch
  Grym räckvidd
  Bra batteritid

  Lite seg att starta upp samt lite tråkiga urtavlor, men kommer säkert nya i kommande uppdateringar.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Skulle köpa min första Apple Watch ,på Elgiganten som hade extra pris på just denna modell. Kommer hem öppnar kartongen och skall starta klockan ,ingenting händer , sätter klockan på laddning . Ingenting händer , man skall se symbolen att den laddar. Ringer support , dom ber mig reseta klockan genom att trycka in båda knapparna på höger sida i 10-15 sekunder . Det hjälper inte , då vill supporten att jag lämnar tillbaks klockan och ber om att få en ny, ok åker till Elgiganten , inga problem , dom hämtar en ny , ber dom öppna kartongen och köra igång klockan . Vad händer ??? Ingenting , samma fel även på denna klocka.Kom överens med Elgiganten att jag väntar tills dom får en ny leverans av klockor från Apple , dom hade endast dessa två och båda med samma fel tydligen. Nu undrar jag hur det är med Apples kvalitetskontroll .Är tvungen att ge en stjärna för att artikeln publiceras. Få se om det blir fler när jag får min nästa Apple Watch.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Är riktigt nöjd med klockan! Körde Pebble tidigare och var osäker på om @Watch skulle tillföra något, men bestämde mig till slut att ge en till mig själv i julklapp :)

  Är positivt överraskad över hur smidigt klockan är kopplad till telefonen, att de samarbetar och vet om jag använder telefonen eller ej, exempelvis kommer notiser inte till klockan när telefonen är upplåst.

  Plus & Minus:
  +Pulsmätare
  +Integrationen med iPhone, smidigt att starta träningsappar direkt i klockan, sen se resultatet i efterhand i telefonen etc.
  +Passformen, sitter riktigt bekvämt på handleden
  +Laddaren, riktigt smidigt med magnet som "suger tag" i klockan
  +Tränings/rörelseappen, enkelt sätt att hålla koll på sin dagliga motion och se till att man inte sitter stilla för länge.
  +Batteriet, var rädd att det inte skulle räcka, men blev positivt överraskad av hur länge det räcker, det klarar drygt en dag utan problem. Klart man skulle vilja ha längre tid (som jag vande mig vid Pebble).
  -Går ej att svara med klockan eller ringa med klockan och låta samtalet hamna i trådbundna hörlurar, vilket är lite dumt, samtalen hamnar istället direkt i högtalaren på klockan.
  -Ej vattentät, iaf inte enligt spec, flera verkar ha lyckats simma och dyka med klockan, men med en prylt för några tusenlappar känns det inte aktuellt att chansa...
  -Lite seg emellanåt, verkar gälla främst när appar behöver data från mobilen, samt även att installera appar och uppdateringar tar tid.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ett riktigt impulsköp, blev förvånad över hur liten den upplevs på handleden, gillar att den är i kostymklock storlek.

  Fungerar kanon, gedigen och rädslan för den dåliga batteritiden är borta då den håller långt över förväntning.

  +
  Gedigen kvalité
  Fantastisk skärm
  Bra längd på laddkabel

  -
  Låg volym på handsfree annars fantastisk funktion
  Inte vattentät
  Små inställningsmöjligheter
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag är riktigt nöjd med klockan! Precis så genomtänkt och bra som man förväntar sig att en produkt från Apple ska vara. Håller med övriga omdömen. Särskilt skulle jag vilja lyfta notis-hanteringen: Jag har haft klockan i flera månader och jag skulle vilja påstå att 100% av alla notiser har gått fram! Det är riktigt bra! Den tappar aldrig kopplingen!

  Några nackdelar:
  - Stegräknaren duger INTE för någon seriösare träning. Det är mest en gimmick. Avståndet blir konsekvent fel (ca 100-150 meter/km).
  - Samma med pulsmätaren. Vid träning (löpning iaf) blir värdena helt fel. Funkar nog bara om du ligger helt still i soffan och mäter.

  Omdömet avser Apple Watch (OS 2.0) parkopplad med en iPhone 6 (iOS 9.0.2).
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Provade klockan i några dagar men inte tillräckligt bra för att behålla. Helt ok men några viktiga punkter vill jag nämna.

  + design och armband
  + högupplöst skärm med bra svärta och färger
  + bra vibrationsmotor (viktigt om man vill kunna väckas utan att väcka andra)
  + scrollhjulet på sidan funkar väldigt bra

  - alldeles för liten skärm
  - saknar GPS
  - alldeles för dålig batteritid
  - inte tillräckligt bra självständiga appar (med watchos 2)
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte Apple Watch inte för att jag hade ett tydligt behov, utan för att jag var nyfiken på hur den skulle passa in i min vardag. Jag räknade med att jag kanske skulle sälja den vidare efter ett tag.

  Jag har nu haft den 25 dagar och det finns ett stort skäl att jag ny är säker på att jag kommer fortsätta ha den på mig varje dag: Numera har jag telefonen inställd på ljudlöst och utan vibration, även klockan är satt på ljudlöst. Alla viktiga notiser blir jag nu påmind om via en lätt knackning på min handled. Det stör ingen annan och jag kan snabbt se vad det handlar om utan att fiska upp telefonen. Sjukt bra! Vill aldrig gå tillbaka.

  Jag är också överraskad över hur klockan fått mig att röra på mig mer varje dag. Har gått ner 3 kg de här veckorna. De tre ringarna som man ska fylla varje dag är geniala i sin enkelhet.

  Lite andra småpunkter:
  Batteri: Har aldrig mindre än 40% kvar efter att haft klockan på mig 16 timmar. Klockan laddar ca 1% per minut i laddaren.
  Appar: Använder knappt några förutom Träning och Väder.
  Överblickar: Sådär. Känns konstigt att navigera sig fram med svepningar. Vill ha rätt info vid rätt tillfälle mer automatiskt.
  Siri: Har aldrig använt särskilt mycket på iPhone, men här blir det ofta. "Hej Siri, sätt en timer på X minuter" är överlägset andra sätt att sätta en timer Har även skickat många SMS från klockan.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  + Material och design i toppkvalitet
  + Skönt armband och lätt som en fjäder
  + Grym bildskärm och touchfunktion

  - Alltför avancerad och beroende av iPhone
  - Dålig batteritid
  - Saknar GPS
  - Svag magnet på plastig laddkabel
  - Dyr

  +/- Snyggt och intuitivt gränssnitt, dock något rörigt med vissa ologiska lösningar

  En verkligt smart klocka löser ett eller flera problem/behov helt fristående så man oberoende kan använda klockan.
  Det viktigaste som Apple Watch klarar utan iPhone är klocka/timer/tidtagning, musik med bluetooth-lurar samt aktivitetsmätning.
  Därför är den en snygg klocka/accessoar med usel batteritid.
  Men... det blir extremt spännande att följa hur den inspirerar andra produkter och företag i framtiden!

  Uppdatering 28/7:
  Batteritiden går att förlänga till ca 2.5 dygn genom att sätta klockan i "Flygplansläge" och synka med iPhone morgon/kväll. Mitt test innehöll då även ett träningspass utan iPhone på ca en timme.
  Automatisk klockvisning vid handledsrörelse fungerar bra, men måste stängas av när man kör bil med mycket rattrörelser. Man störs annars och batteriet dräneras när den visas-släcks-visas-släcks.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt ok.