Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ronneby Bruk Ultra Light Pro Stekpanna 28cm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Ronneby Bruk Stekpannor (81)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har haft denna stekpanna i ca 1 år nu. Bedömningen av den har tagits i jämförelse med tjocka gjutjärnspannor och kolstålspannor från De Buyer som jag även använder.

  - Plus -

  - Bra form, och väldigt lik i dimensionerna som en De Buyer 28 cm. Bra förhållande emellan kanthöjd och botten/topp diameter, vilket gör det lätt att komma under med en stekspade för att vända med.

  - Med tiden fått en mycket god nonstick-förmåga. Har använt den kontinuerligt över detta år, och dess svarvade yta har nu blivit helt slät och fått en svart patina. Bättre nonstick än De Buyer numera, trots ganska likvärdigt användande. De Buyer blev ganska bra efter kort tids användning, men kan än efter flera års god skötsel ha en större tendens att få saker att fastna än denna panna.

  - Lätt vikt (1730g). Ca 20% lättare än De Buyer på 28 cm. Dock på gott och ont (se Minus). Fungerar som bäst för att steka på medel till medelhög temperatur. Tänk pannkakor, köttbullar, fisk, potatis, ägg osv.

  - Minus -

  - Aningen tunnare botten än De Buyer, och därmed sämre värmekapacitet. Givetvis markant sämre än en tjock gjutjärnspanna. Inte ett bra val av stekpanna för att bryna större mängder kött.

  - Sämre kvalitetskontroll (Otur?). Första stekpannan jag fick returnerades då den ej låg plant på hällen i kallt tillstånd. Samma sak blev det för föräldrarna som köpte en likadan.

  - Trots långsam upphettning buktar pannan ut för mycket vid hög värme vilket får den att vicka lite på hällen. Detta tycks inte påverka stekegenskaperna på min induktionshäll, men är om än irriterande. Jag har använt den mängder av gånger på mycket hög temperatur, och den har alltid återgått i form. Jag skulle däremot inte känna mig trygg med att kyla ner pannan alldeles för kraftigt, då jag tror att den löper större risk att deformeras permanent.

  - Summering -

  Dess lätta vikt och mycket goda non-stick egenskaper gör den till ett trevligt komplement till andra stekpannor. Trots en stor samling av olika stekpannor väljer jag ofta den här för en mängd användningsområden.

  Som allroundpanna är den dock ett sämre val. För stekning av större mängder (ffa kött) så är De Buyer, alternativt en tjock gjutjärnspanna ett bättre val.

  Lägre betyg avser främst att den blir konvex vid hög värme. En bra stekpanna ska ligga plant mot underlaget vid mycket hög värme, därav tillverkas många stekpannor så den är kraftigt konkav vid kallt tillstånd.

  Dess tunnare botten som jag påpekar i plus/minus påverkar inte betyget. Det är främst en fråga om ergonomi och användningsområde. Jag tror däremot att Ronneby Ultra Light gör sig bäst i storleken 28 cm och under, då det förmodligen är större risk att stekpannor i större diameter deformeras permanent.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 mån sedan
  Bästa stekpannan! Blir varm fort, maten fastnar inte, lättare än en vanlig gjutjärnspanna! Riktigt nöjd!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har nu haft denna stekpanna i ca 4 år, den är helt enkelt suverän, har inga problem med att mat skulle fastna i pannan.
  Har alltid rengjort den med lite salt efter stekning och alltid oljat in den, detta skall man göra direkt efter stekning och inte vänta med detta till ett senare tillfälle.

  Om ni vill ha riktig bra inoljning använd svart kumminolja, dyrt som fan men värt varenda öre då man får nonstick egenskaper med denna olja, man får betala runt 150 kr för en flaska på 100 ml.

  Har inte haft några som helst problem med min stekpanna som är helt plan och ligger mycket bra mot induktionsspisen
  Har nu även köpt 24 cm pannan.

  Vikten är ca 50% mindre (1.7kg) jmf med en vanlig gjutjärnspanna (3 kg), handtaget kan dock upplevas som obekvämt men virrar man en kökshandduk runt så känns det bra, har dock nu köpt ett värmeskydd för gjutjärnshandtag från Ronneby.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Utmärkt. Lämnar äntligen teflon (undantag en japansk variant för att rulla omelett). Även de bästa varianterna är är slut på mindre än ett år. Denna fungerar precis som en gjutjärnspanna förväntas fungera.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Inte bra alls.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Maten fastnar hela tiden, även på låg värme. Smörjer in den dagligen med rapsolja, utan någon förbättring..Rekommenderar en tjock gjutgärnspanna istället för de som gillar gjutgärn. Själv går jag tillbaks till någon teflonvariant tyvärr..
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Än så länge nöjd över förväntan. Stekte in den med kokos olja och släpper bra, klart bättre än stålpanna och keramiska beläggningar. Teflon är såklart ett snäpp vassare i detta avseende då man inte behöver det, men de är sämre ur hållbarhet, miljö och på att klara höga temperaturer.
  Denna är klart lättare än vanlig gjutjärn och medger bra hantering.
  Kan varmt rekommendera
 • Perfekt
  3 år sedan
  Efter par månader av instekning har den blivit fenomenal. Mycket lättare än DeBuyer som vi använder också och maten fastnar inte så lätt som in i DeBuyer. Ingen behöv av Teflon giftiga stekpannor längre.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter ett gäng utslitna teflonpannor så är vi grymt nöjda med denna. Tålig, rejäl, lätt och större bottenmått än ultra light orginal.