Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips Fidelio X2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Hörlurar (120)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  För det lilla (5-6h) jag har hört kan jag säga att dom lever upp till recensionerna. Väldigt behagligt och detaljerat ljud. Bra bas, bra närvaro.

  Sitter skönt på huvudet. Aningen tunga när man är van vid Sennheisers HD555.
  STOR fördel att dom är lättdrivna.
  Kan spelas högt via Xbox one kontrollen.

  Får återkomma när jag har lyssnat mer.
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter att ha större erfarenhet av fler och bättre hörlurar så är dessa inte särskilt bra.
  Jag köpte dessa av hypen och rekommendationer ifrån alla.
  Hörlurarna är lättsamma att lyssna på. Väldigt snälla, mulliga och odetaljerade.
  De har förhöjd basåtergivning. Inte en tight detaljerad bas utan mullig och oprecis.
  Enorm ljudbild/soundstage. Så väldigt luftigt ljud.
  Tyvärr tappar dessa lurar på detaljer, rejält. Stort och odetaljerat ljud enligt mig.
  Till en början kan dessa imponera på de som inte lyssnat på så mycket. Stort och basigt ljud.

  Mitt omdöme får tas med en nypa salt då de flesta recensenter av någon anledning älskar dessa. Det är bara metal571 hittills som inte alls gillar dessa.

  + Lättdrivna
  + Sköna
  + Lättsamma att lyssna på
  + Lyssnar man på dåligt inspelad musik, trashig metall osv. Så är dessa ett bra "filter".
  - Har man lite krav på ljudet så går dom bort direkt.
  - FPS gaming, glöm dessa. Omöjligt att bedömma avstånd och riktning pga för stor och odetaljerad ljudbild.
  - Vid kritisk lyssning så sitter jag gapande och undrar varför dessa är så rosade.
  - Philips säljer inte ersättningskuddar. Så det är 3:e part som gäller när de behöver bytas. Och de kommer behöva bytas.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte dem på Elgiganten för 1800 kronor 4 månader sedan.

  Positivt:
  +++ Komfort, får aldrig ont, inte efter 1 timmar eller efter 15 timmar. Har stora ögon och stort huvud. De är väldigt stora och djupa för personer med större ögon.Till skillnad från HyperX Cloud är dessa guld värd i komfort.

  + ljudet är väldigt bra, jag är ingen extremist när det gäller ljud men dessa är BRA!

  + Lång kabel (3m) och medföljande kabelhållare, fungerar perfekt för min modmic kabel.

  Negativt:
  Anledningen jag skriver det här omdömet.
  - Inte så hållbar. ger 7/10 och inte 10/10 för att de har gått sönder när de farit ned på golvet(100cm-150cm fall). Plast "skruvarna" som håller fast bågen och själva lurarna har gått sönder på min vänstra kåpa. Fungerar fortfarande men kommer förmodligen gå sönder inom några månader.

  Sammanfattning:
  Köp dessa ifall du har stort huvud/ögon och du vill ha openback hörlurar.
  Köp inte dessa lurar ifall du är klantig eller oförsiktig, slöseri på pengar.

  Edit: gick sönder efter lite mer än ett år, är väldigt lätt att gå sönder eftersom allt hänger på en "plastskruv" mellan koporna och fästet till huvudbandet
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering: 2 av 3 par har gått sönder på samma ställe. Metallbyglarnas fästpunkter i kåporna har lossnat så att ena kåpan sitter löst. Skruven som håller ihop eländet går inte att dra åt. (försökt med vinklad minielektroniktång) De svarta "plastskruvarna" som sitter på kåporna är fejk och är ditlimmade pluppar så det går inte att få isär konstruktionen på¨ett smidigt sätt. På mitt 3:e par har jag nu täckt skruvarna till metallbyglarna med superlim i hopp att de inte ska lossna.

  Köpte ett extrapar på mellandagsrean. Anv. till datorn ihop med en boommic och en Musicstreamer II.

  Reklamerat ett par tidigare p.g.a att av skruvarna mellan metallbågen och "ramen" till öronkuddarna lossnat. Konstruktionen i sig gör att man inte kommer åt dessa, klantigt design!

  Alla mina 3 par har haft löstagbara öronkuddar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Sett till priset (999:- på elgiganten) kan jag inte ge annat än full pott! Förträffligt ljud med tung bas, bred ljudbild med bra placering och hög detaljnivå. Välbyggda med hög kvalitetskänsla.
  Kräver heller ingen extra förstärkare för att driva, men en skaplig dac gör skillnad.
  Jag har ett smalt huvud vilket resulterar i att många lurar jag provat inte sitter bekvämt och inte sluter helt tätt runt öronen. Men dessa sitter helt underbart bekvämt och sluter med sina stora mjuka kåpor helt tätt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Köpte 2st för 700kr styck. Helnöjd med ljudbilden och att de är öppna och lättdrivna. Fungerar utan problem i min telefon. Rekommenderas!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Åh vad ska man säga, brett och stor soundstage med mycket bas, inte precisa lurar och inte direkt detaljrika men ett par roliga lurar. de låter nästan som om man har högtalare på. komfortabla men lite stora samt ser man lite lustig ut när man har på sig dem... men vem bryr sig.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Till slut blev det dags att ersätta mina gamla Philips SBCHP1000 som börjat falla sönder efter ca 12 år. Var väl framförallt Sennheiser som var alternativet men valde till slut ändå att stanna vid Philips då jag älskade mina gamla, dessa lät och kändes helt ok vid en snabb test och de har dessutom också fått en massa positiva omdömen världen över.

  Jag tycker byggkvaliten känns toppen, de är sköna att ha på sig även längre stunder och ljudbilden är bra men det är ju en smaksak.

  Jag förstår inte de som säger att de är bastunga eller har för mycket/vass diskant. Jag gillar inte heller något av det men upplever inte det från dessa lurarna. Jag gillar ett snällt varmt lättlyssnat ljud vilket för mig snarare innebär framträdande mellanregister. Jag är ingen audiofil dock så de kanske hör något mina öron inte förstår, eller så är det kanske källan som färgar ljudet.

  Jag börjar med en 9 i betyg så de har möjlighet att växa lite med åren som mina gamla lurar gjorde. :)
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Testat i ett par månader. Köpt för 1111:- på Elgiganten, tillverkare Gibson.

  +10 den perfekta öppna luren ljudkvalitémässigt. Jag litar på den vid monitor och master.
  - tyngsta luren av i princip alla som finns, så att man drar sig för att ha på sig dem mer än en halvtimme
  - plyschkåpor som kliar och blir gunkiga och dammiga. Plysch måste dö.

  Den perfekta luren om du står ut med att de kliar och väger så mycket att du hellre har på dig ett par andra för vad som helst som tar mer än en halvtimme. D.v.s. man kan nog inte riktigt "byta till dessa" - tyvärr!

  Om du behöver detalj och ljudstyrka, får du det i de här tillsammans med extrem stereoseparation. De är också extremt öppna, och extremt tunga. Och, ja, eftersom det är plysch och inte konstläder så samlar de damm och hudfett på nolltid och som är svårt att rengöra. Tyvärr är de limmade.

  Jag skaffade inte dessa till att spela med, men om du tror att den utmärkta detaljen ger en fördel så har du "delvis" rätt. Det gör den, men den extrema stereoseparationen gör att du tittar i fel riktning, d.v.s. för långt åt höger när du hör nåt från höger, och mycket hörs som om det kommer bakifrån.

  Öppenheten gör att du hör allt utifrån, och att alla i samma rum hör vad du lyssnar på. Det var ett plus för mig och den största anledningen till att jag köpte dessa. Som belöning fick jag ett par riktigt bra studiohörlurar med detalj i basen och ljudstyrka som gör att membranen fysiskt kittlar mina öron :) Jag var rädd för att diskanten skulle vara för vass, men den är ungefär som mina Sennheiser HD250 Linear II. Med andra ord, ljudkvalitén är fantastisk och helt utan några som helst anmärkningar. Jag litar på mitt första icke Sennheiser-köp.

  Kommer med världens längsta braided kabel. Men man kan ju byta till en lagom lång icke braided kabel. Trots det kommer man höra något i lurarna så fort något snuddar kabeln.

  Ett bra köp. 8 pluringar från mig.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra hörlurar för en bra pris. Köpte dessa hörlurar för 990kr för några månader sen.

  + Bra ljud med en bra bas.
  + Sitter bekvämt och gör inte ont i öronen efter några timmar.
  + Mycket bra kvalitet på hörlurna och kommer med en lång sladd som går att byta.
  + modelen ser cool ut
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt luftigt, detaljerat och "öronvänligt" ljud. Diskanten ligger långt fram i ljudbilden och kan med vissa inspelningar behöva sänkas en aning. Men nog den lur som tar fram mest detaljer i inspelningar som är grötiga och saknar diskant och upplösning.

  Basen är okej, väldigt rapp och "lätt" med viss/medel impuls dvs man får inte någon subwoofer-känsla som t.ex Audio Technica M50LE och den tar verkligen inte över ljudbilden, på gott och ont. På vissa bastunna inspelningar kan den kännas tunn och lite platt om man är van eller vill ha mycket bas, och på vissa (de flesta)
  är den precis tillräcklig/perfekt.

  Mellanregistret är det minst skärande och "skrikiga" jag hört = gör att den mesta musiken låter "mjuk" men det är en kompromiss man får göra när upplösning och balans är såpass bra, marknadsledande t.o.m. Fördelen med det tonalt neutrala och behagliga mellanregistret är att du kan lätt dra på volymen på dessa lurar utan att det börjar låta illa någonstans i registret.

  De är skönare på huvudet än AT-M50LE men aningens tunga lurar som dessutom ligger an mot huden på en stor area av huvudet, vilket kan upplevas lite varmt i början men det är en vanesak och tempen stiger inte exponentiellt utan håller sig på samma nivå. Plysch-muddarna är riktigt duktiga på att samla på sig damm, ludd & katthår, så en bra klädroller kan vara bra att ha för att hålla dem rena.

  Köpte på Elgiganten i mars 2017 då de hade sänkt pris (990:-). Köpte nyligen även en kortare Exibel sladd med mic på på Clas Ohlsson för 69:- vilket omvandlade lurarna till ett headset som funkar på PS4 och Android. Plus för den utbytbara sladden och 3,5 mm kontakten alltså.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering, nu tre år senare så hittade jag ett par så billigt att jag bara var tvungen att köpa dem. Är visserligen väldigt nöjd med mina Magnat LZR 580, som är nästan lika bra, men när man hittar ett par X2 för 498kr, så måste man köpa dem.

  Dessa har dock en helt annan öppenhet än Magnat 580 och scenen påminner mer om när jag lyssnar på min stereo. Mycket sköna och fantastiskt ljud gör att de får full pott, ska köpa en kortare sladd, för när jag använder dem tillsammans med mobilen.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kommer från ett par Pioneer SE-A1000 som jag haft senaste 5 åren, men jag tyckte det var dags för en uppgaderingen.

  Pioneer-lurarna är fantastiskt bra, men dessa är snäppet vassare. De spelar aningens djupare i basen samtidigt som de även spelar högre upp i registren.

  Jag spelar dessa med en LG V30+ eller Sound Blaster Z.

  Andra detaljer som är bättre på dessa är att kabeln är avtagbar så om den är fort kort/lång eller om du vill ha en kabel med fjärrkontroll till telefonen så går det att fixa. Det är också smidigt att kunna fixa kabeln om den korvat sig utan att behöva ta av sig lurarna.
  Det är p.g.a. detta jag tar bort en stjärna. De är aningens vass i diskanten, men jag är löjligt känslig när det kommer till det och jag tror inte det är något gemene man kommer reagera på.

  Bandet över huvudet är också mer fast än på mina förra vilket gör att det stannar kvar i sin position när jag tar av mig dem och inte snurrar ett halvt varv som jag sedan får fixa varenda eviga gång.

  Jag betalade 1004 kr hos Elgiganten och för det priset är de helt löjligt bra! Jag hade kunnat betala fullt pris (vilket är strax över 2000) och ändå tyckt att de var prisvärda. KÖP!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta är ett utmärkt hörlur, den har en så mysig ljud, och bassen är super, vilken gör att det känns som man är på bio när man tittar på film, nu har jag bio hemma wow hahaha bra att jag köpte det hos el gigante för 1111 kr när det är rea nu;

  passar underbar till piano music och akustik musik som akustik guitar och flöjt:

  YES !
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Philips Fidelio X2

  Dessa lurar har blivit mitt förstahandsval att lyssna på musik hemma. PFx2 har en fyllig bas utan att ta över detaljer. Mellanregister, diskant och sång kommer fram. Jag upplever att soundstage på dessa lurar är brett/stort. Min personliga åsikt är att öppna lurar är överlägsna, till att sitta och njuta av musiken. Jag tycker att dom sitter bekvämt. För priset(1500-2000) levererar dom och jag kan inte bli annat än nöjd(Jag köpte dem säkert för runt 1000-lappen på en utförsäljning vilket är ett kap(De är i mitt tycke naturligtvis värda mer). Låt oss säga att min bedömning är utifrån ett pris på 2000:-.

  Jag spelar musik från Tidal i en Ipod kopplat till Oppo HA-2.(Klockrent)
  (Jag kan varmt rekommendera den kombinationen)

  Lurar jag äger och följaktligen baserar mitt omdöme på:
  AKG Q701(Öppna)
  Audio-technica ATH-MSR7(Slutna)
  Marshall Headphones Monitor(Slutna)
  AKG Y50(Slutna)
  Sony MDR 1000X(Slutna)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte dessa på rea 1100 kr, Värt varenda krona. Älskar dessa lurarna. Kommer från ett par Beyerdynamic dt770 och dessa är bättre på allt. Sen sitter dom som en kudde på huvudet, sjukt sköna och blir aldrig jobbiga. Det känns att det är kvalité på dessa. Lät inte så bra i början men efter några timmar spelande och musiklyssnade vågar jag påstå att ljudet blev dubbelt så bra.

  Kör med en boom pro mic från v-moda och enligt mig det bästa headset man kan ha för spel och musik.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Många klagar på basen med dessa lurar, kanske då de upplever den som slapp och påträngande i mellanregistret?
  ####### Grejen att ta hänsyn till med dessa är känsligheten #######,
  De är specificerade till 30 ohm vilket ställer krav på vad de är anslutna till. Visst volymmässigt spelar de HÖGT med vad som helst, du kan ansluta dem till en mobiltelefon och spela riktigt riktigt högt pga känsligheten men med för hög output impedance kan du inte förvänta dig en fin frekvenskurva.

  Matcha dem med valfri hörlursförstärkare med <1 ohm output impedance för att tygla basen och njut.. Visst de är inga "referenslurar" - det finns alternativ som är betydligt mer neutrala/analytiska. Köp dessa om du vill ha enorm "sound stage" och ett driv och engagemang utan dess like för pengarna, med umpfh i basen trots open-back design på bekostnad av kristallklar, öppen topp (som jag personligen kan tycka blir för ansträngande att lyssna länge på).
  Det jag däremot kan sakna med dessa är att stereoperspektivet inte är helt 100, instrument och röster separeras skithäftigt där allt verkligen kommer från olika håll bortanför öronen, men inget hamnar aldrig riktigt i mitten men det löser jag med lite crossfade.. Det kan ev handla om min DAC men jag vill minnas att jag läst att någon annan har uttryckt liknande observationer. De är med andra ord inte helt super till 3Dlokalisering av ljud i FPSspel så som CS:Go och PuBG, även om de är förbannat roliga att använda i t ex BF1 där inlevelsen blir enorm. De lämpar sig även fantastiskt till film som tidigare uttryckt så klart musik om man som mig gillar dess egenskaper för det.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lite väl mycket bas och inte särskilt tydligt mellanregister. Ska det va så här? Jag vet inte. Det jag vet är att jag köpte dem för 990 kr som så många andra och för det priset får man ett par otroligt välbyggda lurar med riktig kvalitetskänsla som låter helt ok, nej bättre än ok. Men tunga är de och jag gillar inte riktigt den långa styva kabeln.

  Just nu lyssnar jag istället med ett par Sennheiser HD650 som jag fyndade oförskämt billigt och det var love at first sight. Men jag ska ge dessa lurar mer tid. Nu 7/10.

  Edit: sänker till 5/10. Ljudbilden passar inte mig alls, som beskrivits ovan.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Oerhört överskattade lurar.
  Bestämde mig för att testa ett par tack vare alla positiva recensioner. Men det relativt låga priset till trots gick dessa i retur till butiken illa kvickt. De har sina positiva sidor men som helhet, om man prioriterar riktigt bra ljud (och inte bara bas), finns det klart bättre alternativ i samma prisklass.

  +
  Tung och djup bas. Bekväma att ha på sig. Känns som ett kvalitativt bygge.

  -
  Ljudet i övrigt. Väldigt metallisk och onaturlig diskant. Alldeles för tillbakadraget mellanregister. Röster hamnar i skymundan av allt annat.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  köpte den för 1110kr, ljudkvaliteten är galet bra. Samma positiva recentioner kommer från också USA, men där kostar hörlurarna 3000kr.

  positivt:
  +väldigt bra ljudkvalitet
  +bra bass, den är inte för stark så den förstör ljudet.
  +lång kabel (om man tycker den blir för lång kan man korta ner den med en "kabelhållare" som man typ lindar runt, kabeln är har ett typ material runt om sig.
  +jätte skön att ha på sig med dem lyxiga öron kuddarna som är gjorda av minnesskum.

  negativt:
  inget

  sammanfattning:
  kombinationen mellan bassen och ljudet gör den här produkten till den bästa.
  många säger att den har för lång kabel och är tung för att vara hörlurar men kom ihåg att dessa är gjord är inomhus bruk och inte för att gå runt i stan med. därför är dom också öppna, det gör så att ljudet får ett naturligare ljud och låter bättre.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Underbart ljud. En hörlursförstärkare rekommenderas.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Började leta efter nya hörlurar för datorn. Vilket skulle klara av spel, film och musik.
  Har sedan tidigare Astro Gaming A50 som jag fullständigt älskar och trodde jag skulle ha svårt att byta ut. Då jag gärna vill ha tryck i basen.

  Jämförde med Sony MDR-1A som är stängda och har mer tryck i basen än Fidelio X2, men det föll tillslut på Philips.

  Inte helt lätt att driva med min mobil (Nexus 6P) eller surfplatta.
  Ljudet är lite åt det varmare hållet direkt från lådan, med en EQ kan man få till ett riktigt härligt ljud i dem. Diskanten från start kan vara lite vass.

  Sitter väldigt skönt på huvudet, bra kvalitet på kabeln och väldigt lång. Konstruktionen känns premium. Väger dock en del, inget man tar med ut. Vilket jag inte skulle göra med öppna hörlurar ändå.

  Svårt att motivera fullpris för dessa. Men lyckas man knipa de då t.ex. Elgiganten har sänkt priset så är det ingen tvekan ett riktigt bra köp.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Superluren för all slags musik. Lyssnar mest på elektroniskt där stram bas och detaljer är viktigt. Den här luren ligger ganska nära referensljud. De är inte neutrala utan spelar med ett något varmt ljud men med en bibehållen klar diskant. Basen är stram utan att accentuera djupbasen.
  Nöj dig inte med något sämre...köp innan hörluren utgår...funderar allvarligt på att köpa ett par i reserv...
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldans mycket pang för pengarna, i vassa fall ett kap då priset hoppar upp och ned.

  + Väldigt bra ljud.
  + Kan lyssna i timmar.
  + Bra ljudbild (perfekt för spel).
  + Medföljande kabel.
  + Lättdrivna.
  + Priset (ibland ++).
  + Byggkvaliteten.

  - Tunga
  - Lite för lång kabel
  - Aningen stora (runda)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ett perfekt par lurar att använda hemma för musik och film!
  Fungerar för all slags musik.
  Inte helt neutrala lurar, ljudbilden gör att man inte vill sluta lyssna!
  Sköna att ha på sig.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Under utvärdering.. väldigt väldigt vass diskant timme 0-10h, annars väldigt bra. Skall låta dom gå 30-50h innan jag bestämmer mig om dom skall tillbaka.
  Provat med Xonar Essence STX, Hegel Dac, iPhone 6 o iPhone 6s.
  990;- på ElGiganten - riktigt kap om man klarar en vass diskant.

  Uppdatering:
  Lämnade tillbaka lurarna, köpte ett par NAD Viso HP50 för 1498;- istället. Vilken skillnad, riktigt nöjd med NADen! Större och bredare ljudbild (NAD är en sluten lur, men nästintill som en öppen!), bra bas, skön separation mellan instrumentet, skön klang, rösterna är naturliga.

  Fidelio X2 är en bra lur för folk som klarar en vass diskant.
  VASS DISKANT - stör mig på alla sibilanter.... även tunt/kallt ljud och saknar djupbas.

  Enligt mig är dom acceptabla för 990;-.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade föredragit en osleevad kabel, det är väl det enda som finns att klaga på.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inte jämfört med mycket men dem låter bra för den 1000 lapp jag betalade, så väldigt prisvärda!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sammanfattning.
  Väldigt nöjd, kunde varit lite lättare men va Fan. ????
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte dessa 2016-12-26

  Sitter superbra...ljudet Är superbra...kvalitetsintrycket är superbra...inget plastskit...!
  Har haft AKG, Sennheiser av mycket mer i inköp(pris)...!

  Är grymt nöjd redan då jag kört dom i mob: Microsoft Lumia 950/Lapptopp: Hp med B&O...
  Rekommenderar dessa nu när priser är löjligt billigt för Det du får för degen...!

  Negativt: Som någon skrev här High End på samla damm...hehe...Inget annat!

  Provade koppla in dom i recivern Pioneer vsx-1130...grymt ljud...!

  Ljudet från Vaion är grymt...vilka lurar...bästa jag hört...!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bäva alla handlare som försöker kränga esoterisk Hi-Fi med hjälp av psykoakustik. För att köpa något väsentligt bättre än denna lur måste du vara beredd att betala skamlöst mycket mer än de ynka 1111 kr Elgiganten vill ha. Följande brasklapp gäller dock, att du kan stå ut med en hörlur av öppen design, dvs att ljudet läcker både in och ut nästan odämpat.

  Hörluren sitter bekvämt på huvudet men är kanske aningen tung och otymplig. Hörluren är alltså inget man tar med sig på språng utan den passar bäst i hemmets lugna vrå, något som den medföljande sladden på 3 m också antyder..

  Tidigare har Philips top of the line lurar varit kända för att vara prisvärda men hållit en mindre god kvalitet (egna erfarenheter), så nu verkar man gått inför att tillverka mer gedigna lurar. Frågan är om man inte överdrivit lite, designen ger nästan associationer till steampunk och tanks. Mitt bästa fynd på mellandagsrean.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tyckte de var värda fullpris. Nu är de otroligt billiga. Köp.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sjukt nöjd, välbyggda och balanserade.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ett par kvalitativa, lättdrivna och roliga hörlurar. Välbalanserade och med ett stort användningsområde. Ljudet är varmt och fylligt med överraskande bra bas för att vara öppna hörlurar. Trots värmen och fylligheten är de detaljrika och har en ganska vid ljudbild. De har ingen överdriven resonans som skapar grötigt ljud.

  Bra byggkvalitet och sköna memory foam-kuddar, men personligen lite för tunga för mig. Tittar jag nedåt en stund kan jag känna hur de låååångsamt börjar glida framåt.

  + Lättdrivna.
  + Roliga.
  + Avtagbar 3.5mm kabel i bra kvalitet.
  + Snygg design.
  + Prisvärda (1 111 SEK när jag köpte dem).

  - Tunga (ca 380 g).
  - Lång kabel.
  - Inte speciellt portabla.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte dessa för ~1600kr och tyckte det var enormt bra. Mellandagsrean säljer dom nu för 1111kr vilket är helt osannolikt bra.

  Lurarna i sig är otroligt välbyggda med kåporna i aluminium vilket ger ett otroligt gott intryck. Det finns inga justeringar men avlastningsbandet gör ett fenomenalt jobb att födela trycket på huvudet och öronen.

  Lätta nog att man kan använda dem i timmar och utbytbar sladd (jag kör en gammal-telefonsladds-variant) så de kan störa minimalt.

  Ljudet är varmt och balanserat och saknar inget i registret.

  Har väldigt svårt att ge dessa någon negativ kritik men kanske att de skulle varit lite mer isolerande, men samtidigt är det skönt att de inte sitter åt så man börjar svettas osv.

  Max WOW! för pengarna helt enkelt, tveka inte, köp! :)
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Öppnare ljud och mera bas än audio technica ath m50 även fast den är lite skarp. Därför är dom inte för musikskapande, men dom är jättebra för musiklyssnande.

  Återkommer senare med mer detaljer
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En riktigt bra och bekväm allroundhörlur för dig som vill ge dig in på lite bättre hörlurar. Utmärkt både för musik och gaming. Konstruktion är öppen och läcker både in och ut. Fidelio X2 ska användas i ett tyst rum utan störande ljud eller möjlighet att störa omgivningen. Ytterst prisvärd när den ligger under 2000kr.

  De är lättdrivna med bra känslighet och låg resistans, går att spela från mobilen också. Men se helst till att du driver dem med en ok hörlursförstärkare med låg utgångsimpedans. Bland alla mina DAC:ar och hörlursförstärkare så tycker jag en av de bästa kombinationera för Fidelio X2 är tillsammans med LH Labs Geek Out 450 som går att hitta för ca 1000kr på Ebay.

  Mina har löstagbara kuddar (ej limmade) och inga kvalitetsproblem. Köpte mina när de var relativt nya på marknaden.

  Den ljudmässiga skillnaden mot föregångare Fidelio X1 som jag också äger är väldigt liten. Jag upplever det som X2 är har lite mer bett i diskanten och basen är lite annorlunda tunad. Annars är de mycket lika och jag tycker inte X2 är en bättre hörlur, bara annorlunda.

  Jämfört med AKG K700-serien får du mycket mer kropp och kött på benen (värme och bas) med Fidelio X2 men du tappar luftighet. ljudbild och diskantbriljans. AKG tycker jag är klinisk och kall i jämförelse men vill du analysera inspelningar så är AKG ett bra val.

  Jämfört med Beyerdynamic DT990 har Fidelio X2 mer avrullad diskant och du slipper bli lyssningstrött. Beyer DT990 är annars en hörlur som är jättefin med viss musik och bra inspelningar. Med fel låt vill man bara slita av sig Beyer DT990 på grund av den vassa diskanten.

  Jämfört med Sennheiser HD600/650 får du lite mer bas och party i ljudkurvan med Fidelio X2. Medans HD600/650 briljerar med ett mycket bättre mellanregister där Fidelio X2 låter avlägset i jämförelse på exempelvis röster och elgitarrer.

  Löstagbar kabel är förstås ett plus och gör att hörlurens livslängd ökar.

  Jag tycker Fidelio X1/X2 är lite av en mellanmjölkshörlur. Inte bäst på någon enskild parameter i sin prisklass upp till 3000kr förutom eventuellt basen. Men en av de bästa köpen om du uppskattar den roliga och lättlyssnade ljudsignaturen.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  999kr på Elgiganten, känns som att dom ska kosta dubbelt så mycket som ett par Audio Technica ATH-M50 i handen (M50 lurarna håller riktigt bra men är plastiga som fan), tyg är så jävla mycket bättre än fuskläderkuddar, medföljande kabeln är lätt då den inte är klädd i gummi och 3m lång vilket är bra.
  Inte lyssnat så mycket men tappar en del bas mot ATH-M50 i och med öppenheten men samtidigt lyssnar jag mest på rock och metal så det är bara en fördel.

  Får återkomma om jag hittar något mer som är positivt eller negativt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har haft dessa i några månader och är mycket nöjd!

  Sammanfattat är jag helnöjd med allt (Ljudkvalitet, bas, byggkvalitet, design), går in lite djupare nedan.

  Köpte dessa då jag inte ville ha några fler "gaming" lurar som oftast är onödigt dyra med tanke på hur bra de faktiskt är, utan ett riktigt bra kvalitativa hörlurar som funkar till allt. De är självklart mycket dyrare men helt klart värt det enligt mig.

  Jag är ingen expert när det gäller ljud men jag kan säga att det är en helt annan värld jämfört med plastiga "gaming" hörlurar med dålig ljudkvalitet t.ex. Corsair Vengeance 1500 v2 som jag haft tidigare. Basen var jag nöjd med redan första dagen men tycker den har blivit ännu bättre med användning! Har tänkt att införskaffa mig en DAC/förstärkare för att ännu mer förbättra ljudet i framtiden.

  Byggkvalitén är riktigt bra. Inget plastigt då de är gjorda av metall och ett läder (liknande?) material. De är otroligt bekväma och relativt lätta att ha på huvudet. Öronkuddarna är mjuka och känns bra, däremot blir de lätt dammiga men är lätta och ta bort och rengöra.

  Lurarna saknar mikrofon, som jag personligen behöver för att kommunicera med vänner när jag spelar. För att lösa detta köpte jag till en V-moda boompro mic som har fungerat utmärkt (Antlion ModMic ska tydligen funka lika bra). Sladden som följer med hörlurarna är längre så jag byter till den när jag sitter längre ifrån datorn och kollar på film/serier/spelar på annan skärm.

  10/10

  Det här var mitt första omdöme, ursäktar om det är lite slarvigt skrivet!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Otroligt bra balanserat ljud med löjligt bra tryck i basen, oöverträfflig byggkvalité och komfort i toppklass.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  härliga lätta lurar
  långsladd
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tyckte ljudet var sådär den första timmen, men sen var det som att dom blev inkörda typ och nu är ljudet helt fantastiskt!

  Enda negativa är att mitt huvud är för litet så efter ett tag kan det vara lite obekvämt för öronen, inget jag skulle undvika att köpa dom igen för dock, ljudet är underbart till både musik och spel.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hur är det med kvalitetskontrollen?

  Mitt exemplar hade flera fel:
  1. Basen har högre volym i vänster lur
  2. Någonstans runt 7khz är de inte balanserade
  3. Ena öronkudden felsydd med ett litet hål, detta kommer slitas upp med användning.

  Gällande 1 & 2 så prövade jag väldigt noga. Olika kablar, ljudkort och datorer.
  Blindtestade även med en vän och frågade vad han hörde och fick samma resultat.

  Hade det varit ett ensamt fel hade jag kunnat förstå om det gled igenom, men detta känns inte acceptabelt för denna prisklass.

  Känns jättetråkigt, för de här lurarna hade kunnat vara riktigt rätt.
  Jag ska byta mitt exemplar och ge dem en chans till.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Använder mina som headset till datorn med en Vmoda Boom pro och om man jämför med "gaming headsets" så ligger Fidelio X2 i en helt annan liga.
  Driver mina lurar med en Schiit Magni 2 Uber (hörlursförstärkare) och en SMSL M8 (DAC)
  Behövs då en hörlursförstärkare? Nej, men du kommer att få ett bättre ljud med en bra DAC/förstärkare än det som sitter inbyggt i de flesta moderkort.

  + Hög upplevd kvalitetskänsla.
  + Ljud som är roligt att lyssna på.
  + Medföljande kabel riktigt välbyggd med sleeveing, fina kontakter och ordentlig längd.
  + Prisvärda
  + Sköna Velourkuddar
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra ljud för pengarna, men dem har limmat ihop öronkåporna vilket går emot vad som stod i manualen. Passar också utmärkt med en Antlion Modmic.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Börjar med det negativa, dessa lurar kliade en del första 2 dagarna, som en ny mössa kan göra. Härda ut!

  Neutralt: Lättdrivna med låg impedans (30ohm), så de fungerar att plugga rätt in i datorn. Och låter bättre än något headset på marknaden. Men de vinner helt klart med en bra förstärkning och D/A omvandlare. En hörlursförstärkare är rekommenderat för fullständig eargasm. Var försiktig med volymen, dessa är lättdrivna!

  Det positiva då?

  Så snart kliandet gick över och jag töjt dem lite för mindre "clamp" så glömmer jag bort dessa på huvudet, de är så underbart bekväma, första gången mina stora öron inte nuddar hörlurarna på något vis. Jag är omsluten utan den den där tryckande, instängda känslan som jag upplever av slutna lurar. Och de är enligt mig designmässigt perfekta. Precis så som jag vill att ett par hörlurar ska se ut. Den medföljande kabeln är helt underbar. Dessa kommer vara lika trevliga om 10 år.

  Öppna lurar men ändå lyckas dessa producera en djupbas som är helt otrolig. Det är fortfarande snärtigt, klart och rappt. Det är lent utan att tappa skärpa. Dessa sticker inte ut åt det extrema åt något håll. Ljudbilden känns komplett, och jag blir inte lyssningstrött.

  Vid bra inspelningar som Long After You´re Gone med Chris Jones i .FLAC så undrar jag om jag inte råkat aktivera min 2 kanalsstereo, för det känns som att hela rummet vibrerar.
  Jag är förövrigt inget basshead, det känns inte överdrivet. Men när basen ska vara där och när det går djupt så får man som lyssnare följa med hela vägen ner. Subbas included.

  Använder dessa även till spel, och det har öppnat en ny dimension för mig.. Ljudbilden är så öppen, det är lättare att placera vart ifrån ljuden kommer. Battlefield 4 har blivit lite läskigt för jag hör hur folk springer runt och gastar ur sig order bakom, ovanför, 2 rum bort etc. Inlevelsen är total, och varje skott blir spännande.

  Jag hade tänkt att betala 2000:- men butiken hade butikspris 1500, bara att tacka och ta emot. Men dessa är utan tvekan värda 2000kr. Dessa kommer jag att ha länge!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Inhandlades på Elgiganten för 1590 kr för drygt sex månader sen. Överlag är jag mycket nöjd med hörlurarna. Jag tycker de både är bekvämare och låter bättre än Beyerdynamic DT990 Pro och AKG K550 som jag tidigare använde.

  Ljudbilden är öppen och naturlig. Diskanten är inte lika vass som på mina DT990 och basen är en aning starkare, vilket jag uppskattar.

  Jag driver hörlurarna med en FiiO E10K och använder dem till musik (via Spotify), film (via olika streamingtjänster) samt spel.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kvalitetsbrister med limmade öronkuddar som ska vara utbytbara samt obalans i lurarna som gör att vissa frekvenser låter högre i den högra luren. Låter säkert bra om man får tag på "rätt" exemplar.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Använt dessa sparsamt under 2 månader lyssnat ca 20 timmar musik 2 timmar film och 30 timmar spel. Basen är det som sticker ut mest i dessa jämfört med många andra öppna lurar i samma prisklass den är så mycket kraftfullare och detaljerad och detta gäller övriga register också men inte i samma utsträckning. Har dessa kopplade till Asus STX med inbyggd hörlursförstärkare vilket fungerar ypperligt, aktiverat en svag EQ kurva för ännu tydligare bas och mellanregister.

  Har haft AKG K530 och Audio Techninca ATH-M50 innan dessa och philips spelar i en mycket högre liga. Blev philips kär efter köpt M2BT som är deras trådlösa värsting lurar. ångrar inte detta köp för 1690:-

  Positivt:
  Bättre/mer bas än liknande lurar
  Tydligt mellanregister
  Avtagbar kabel
  Avtagbara öronmuffar
  Lättdrivna, men låter bättre med en bra förstärkare.
  Extremt bekväma
  Passar alla musik genre

  Negativt:
  Inga tillbehör hänger med inte ens 6.3mm-3.5mm konverter.
  Öronmuffar samlar hår och smuts, lät att få loss som tur är.
  Läcker ljud som sig bör när det gäller öppna lurar.

  Det jag skulle vilja ha mer av:
  Luftigare och mer detaljerad diskant

  Summa: Många fördelar och några små nackdelar, om du prioriterar bra ljud och bekvämlighet så är dessa för dig. Rekommenderas inte när du är på språng utan lämpar sig bäst i en studio eller vid datorn.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Lyckades komma över dessa när de kosta 1790:- . Byggd med hög kvalitet och väldigt bra ljud. Trycker en anningen hårt i början, men det lättar efterhand. Även fast dessa är öppna så läcker det inte in mycket ljud utefrån (vid lite högre volym). Blir inte heller speciellt varma om öronen.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Öppen välbalanserad lur med relativt vid soundstage samt oerhört bekväma. Basen stramade upp sig till det bättre efter att de spelats in ett antal timmar. Om jag tvunget ska anmärka på något så är diskanten inte så silkeslen som jag hade önskat. Den kan upplevas lite "grynig". Annars en oerhört kompetent lur, som kan vara ett alternativ om man kikat på Sennheisers HD600/650. Särskilt prisvärd nu när den närmar sig 2000kr. Rekommenderas!