Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia Z3 Compact D5803

 Lägg i lista  Jämför
Sony Xperia Z3 Compact är den andra versionen av Sonys kompakta flaggskeppsmobiler. Skärmen är på 4,6" istället för 5,2" som på storebror Xperia Z3 och upplösningen är 720p. Batteriet är mindre än på Z3 men ger ändå 2 dagars standby. Annars finns skillnaderna mest på utsidan. Lanserad 2014. Stäng
Sony Xperia Z3 Compact är den andra versionen av Sonys kompakta flaggskeppsmobiler. Skärmen är på 4,6" istället för 5,2" som på storebror Xperia Z3 och upplösningen är 720p. Bat... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (83)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.63)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt nöjd med luren. En klar uppgradering från Z1 compact vilket i sig också var en bra lur. De stora skillnaderna är att denna har mkt bättre färgåtergivning än Z1c och att skärmen är 0,3 " större men i princip exakt samma yttermått. Det gör den bl.a. lättare att skriva meddelanden på. Tyckte nämligen att Z1c hade lite för mkt döytor.

  Sony har lyckats klämma in en ännu större batteri men bibehållt skärmupplösningen vilket ger telefonen den bästa batteritiden på en android-lur hittills. Jag har läst att många klagar på att den har kanter av plast men det ser jag som en fördel eftersom vikten blivit lägre.
  Känns inte alls som den billiga plastskalen Sony/SonyEricsson hade förr.

  Rekommnederar den starkt.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft den i en vecka. Har bara haft iphones de senaste 7 åren. Iphone 4, iphone 4s, iphone 5.

  Denna är min första android och jag är mycket imponerad.

  Köpte den istället för iphone 6 och vi pratar om klass skillnaden! den är helt enkelt imponerande bra.
  Vart ska man börja? kvalitekänslan när man håller den. 4,6 tum skärm som täcker nästa hela framsida som gör att mobilen är liten så slipper man gå runt med en löjlig surfplatta i fickan.

  Batteriet är outstanding jämfört med mina tidigare iphone. Kameran är in en klass för sig som iphone kommer inte i närheten av.

  Den är blixtsnabb! Sony walkman appen för min musik är fantastisk att lyssna på musik med jämfört med mina tidigare iphones. Den som impa mest är högtalarna och ljudet under samtal.

  Finns inga ord att beskriva hur bra denna smartphone är. Kan lätt säga att den är mycket bättre än vad jag hade förväntad mig.

  Värd varenda krona om inte mera.
  Tack så mycket SONY!
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  EDIT:
  Haft telefonen i en månad nu. Tar bort ännu en stjärna för att den repas så lätt.

  Tillägger dessa +/- efter en månad, se annars längst ned för fler.

  +för magnetdockningsstationen med mobilen som fotoram (som du dock måste köpa till för ~250 kr)

  -för lättrepad skärm
  -för dåliga autofunktioner förinställt i kameran (stäng av detta läge omedelbart och välj högre megapixel)

  Min upplevelse av telefonen:
  Jättebra med magnetladdaren och snygga bildspel kan man välja ifall man vill ha telefonen som en liten fotoram.

  Telefonen har fått en massa smårepor vilket jag trodde var passé i smartphonevärlden. Jag har ändå inte varit onödigt oförsiktig. Detta är verkligen ett steg tillbaka och antagligen medvetet känslig skärm av tillverkare för att sälja skyddstillbehör. Värdelöst.

  Apropå skyddstillbehör har jag velat köpa till fodral till telefonen för skydd men dessa tillbehör släpptes inte förrän veckor efter telefonsläppet och då hade den redan dragit på sig en mängd repor.

  Kameraknappen som startar kameran gör att kameraappen startar och knäpper av bilder i tid och otid, jag tror det är placeringen av knappen som gör att man kommer åt den hela tiden. Man kan stänga av att den startar kameraappen vilket känns synd att göra då det är ett väldigt bra sätt att snabbt få fram kameran då man vill fånga en ögonblicksbild utan att släppa blicken från objektet.

  Efter förra veckans semester i Spanien störde jag mig på att semesterbilderna såg taskiga ut. Dels kändes det som att det låg ett returcheringsfilter över ansikten som "förfinar" hud och därmed tar bort detaljer så de blir livlösa och saknar charm. Dels var detaljrikedomen kass när jag zoomar in i bilderna vilket verkade märkligt när denna mobilkamera sägs vara state of the art.

  Anledningen, kom jag fram till först när jag kom hem, var att mobilens automatiska inställningar för bästa foto, inte gav något bästa foto. Det finns vissa inställningar att göra för detta läge men när jag tillslut hittade läget för ytterligare inställningar upptäckte jag att den endast tog bilder i 8 mega pixel (varför?! Hårddiskutrymme har inte varit ett vardagsproblem sedan 1900-talet). Efter att jag valt manuell inställning slutade även kameran autoretuschera bilder, vem skulle vilja ha det som råmaterial när det finns oändliga möjligheter att efterredigera bilderna blixtsnabbt genom förinstallerade appar och instagram.

  Jag störde mig även på resan över att mobilen inte får användas i saltvatten. Hotellet hade ingen pool så det var havet som gällde, vilket betyder att jag fortfarande inte kunnat ta spexiga foton under vattnet vilket känns surt.

  Batteritiden känns inte enastående längre, vissa dagar klagar telefonen på att batteriet gått under 20 % vid läggdags och det är ofta oklart vad som sugit ut batteriet under dessa dagar. Någon gång hade jag inte loggat ut ur skype men att det skull göra så stor skillnad känns otroligt.

  Slutsats:
  Mnja. Den här telefonen kommer vara fem gånger så repig som min S3a var efter två år så jag är ganska besviken måste jag säga. Fortfarande är detta antagligen bästa telefonen på marknaden just nu men den har en del kvar att önska.

  --------------------------------------------------------------------------------------

  Haft telefonen sedan i förrgår, gick från Samsung Galaxy S3.

  Fick två måndagsexemplar innan den jag har nu. Den ena hade en defekt laddnigslucka, piggen som ska hålla fast luckan var felgjuten. Nästa telefon hade flimmer på skärmen. Fick båda utbytta utan tjafs på Phone House.

  Känns lyxig i.o.m. glasbaksida. Den grå listen runt om fular ned min vita telefon, varför inte svart eller genomskinlig? Att den är helt i glas gjorde att den lätt gled ur kostymbyxorna när jag bytte om, telefonen åkte i backen. Oskadd i övrigt men två långa, ytliga men synbara i rätt ljus, repor rakt över skärmen *suck*.

  Storleken är bra, som S3an. Kunde varit mindre till och med. Dock har inte mycket hänt där på 2,5 år, exakt samma upplösning (720 p) och S3:an hade jättebra skärm, kanske bättre färger än denna till och med. Designen är dock lite fulare än S3:an och gillade skarpt att bakstycket kunde bytas ut mot t.ex. skal med skärmskydd utan att göra den tjockare.

  S3an var jättesnabb när den kom, dock gjorde androiduppdateringar den långsam. Plötsligt var det sekunders väntetid för att bara ringa ett samtal. Den här telefonens snabbhet känns nu så som S3an gjorde när den var sprillans. Snabb för att vara nu när de tyngt ned android (som inte blivit bättre eller snyggare för det), men inte snabbare än S3 var vid släpp.

  HD-ljud gör man reklam för. Hur fungerar det undrar jag, är det ljudprocessning out of the box eller hur fungerar det? Ingen inställning verkar iallafall skala upp ljudet och spotify med extreme quality är bra men vad gör det till HD? Ska testa loss-less i Gimp men skulle det vara bättre än loss-less i S3an?

  Sony-hörlurarna man fick till vid förbeställning ger ett gediget intryck när man tar upp dem ur lådan. Bra byggkvalité. Dock såg de inte alls ut som de slimmade street-lurar jag förväntat mig utan står ut en bra bit från huvudet. Inget jag skulle använda på stan. Dessutom ganska tunga så inget att använda på löprundan heller. På boxen finns en märkning med HD-Ljud så här förväntades en upplevelse utöver det vanliga. Ljudet var lite bastungt och tråkigt. Ingen wow-upplevelse. Det är svårt att sätta fingret på men går du till Hifi-klubben och lyssnar på en Sarah Brightman-platta så får du direkt en wow-upplevelse, det är som att ha kosmos och en stjärnklar himmel i öronen. Detta upplevs inte.

  Att telefonen är vattentät är ett stort plus då jag gärna simmar med den i en armficka, paddlar kajak och kanske ramlar ned i ett kärr med mountainbiken. Dock känns det vanskligt att garantin ses som bruten om vatten hittas innan för någon av luckorna. SÅ bra är inte luckorna, de hålls i utav ett par små plastpiggar så att detta skulle vara förutsättningen för garantin är löjligt då dessa absolut kommer slitas med tiden som vilken plastpigg i vilken leksak som helst.
  Dessutom klarar telefonen endast sötvatten så glöm de fina bilderna på korallrev och clownfiskar i Thailand om du vill ha garantin kvar. Dock lär telefonen inte ta skada om du bara sköljer av den med sötvatten efter.

  Ljudet i högtalarna på telefonen är burkigt och skorrar när volymen höjs. Bryr mig inte mycket om detta ljud då jag är över 14 år men förstår inte varför det hyllats av expertrecentioner.

  Ett minus gentemot Samsung är att tillbaka/hem-knapparna sitter som en del av bildytan på skärmen. Här är samsungs lösning, med fysisk hemknapp och meny/tillbaka-knappar dolda i den vita "döytan" längst ned under bildskärmen, mycket bättre. Jag har ett par gånger lyckats trycka på hem-knappen när jag missat space. Skulle gärna kunna flytta dem eller att de kunde byta plats med varandra.

  Power- och volymknapparna hade kunnat sitta lite högre upp och då har jag ändå inte stora händer för att vara man. Kameraknappen är däremot ett plus mot S3:an, tycker den är trevlig.

  Massa onödiga sony-program är installerade, dessa går inte att ta bort. Sedan är några andra onödiga program installerade typ AVG-antivirus och facebook men dessa går lätt att ta bort med borttagningsfunktionen i programhanteraren (alltså ej google play där jag tog bort alla första gången på första luren). Annars ganska lite lull-lull vilket är skönt. Det hävdas även att det inte körs en massa onödiga sony-program i bakgrunden.

  Batteritiden verkar klart bättre än den taskiga tiden S3an hade efter två år. I manualen står det att telefonen ska laddas i 30 minuter innan användning, varför detta ska vara nödvändigt är oklart då batteriet är laddat till 60 % out of the box. Om det skadar batteriet att använda den direkt får någon annan svara på. Eftersom telefonen ligger högst upp i lådan och manualen gömd i undre lagret kan jag tippa på att 90 % av alla användare slår på telefonen det första de gör och sedan, kanske, läser manualen.

  Att strömsparfunktioner finns i två lägen, stamina och ultra-stamina, tycker jag är super. Ultra-stamina gör din smarta telefon till en vanlig telefon (Nokia 5110-style), bara telefon och sms fungerar och skärmen blir svartvit. Med denna inställning ska telefonen fungera i uppåt tjugo dagar. Imponerande.

  Att skärmen ska vara tänd så länge du läser på den måste du bocka i i display-inställningarna men fungerar då bra.

  Kameran ska vara i toppklass säger expertrecentionerna, har inte testat så mycket på den fronten men jag anser att telefonkameran på S3:an var smått enastående så lär knappast bli besviken av denna.

  Jag kommer köpa magnetladdare till denna, dåligt att man inte hunnit få ut tillbehören till affärerna. Vill öppna den vattentäta luckan minimalt. Kanske ska slå på ultra-stamina redan nu.

  En summering är att i princip inget har blivit bättre sedan jag köpte min Samsung galaxy S3 för två och ett halvt år sedan. Jo en grej, den här luren är vattentät. Dock gjorde man android tyngre så S3an inte klarade att driva systemet längre och började sluka batteri. Z3C är bästa telefonen som finns just nu (skulle tagit en iphone 6 om vattentät) men det är pinsamt att man inte lyckats tillföra något på två och ett halvt år.

  +/-
  +bra batteritid och energisparlägen
  +vattentät
  +glasbaksida
  +kameraknapp
  +lite lull-lull mot konkurrenter

  -ful grå plastram på vit telefon
  -ful design jämfört med samsung och iphone
  -fungerar inte luckan för laddning gäller inte garantin för vattentäthet.
  -får ej badas med i saltvatten
  -saknar specialknappar för hem/meny/tillbaka
  -dåligt ljud i yttre högtalare

  Frågor/kommentarer/tips/funderingar, skriv till [email protected]
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Grym lur men tiden tog den.... Batteri och glas m.m.m.m.m RIP
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft i över en vecka nu. Klockren telefon!

  + Väldigt bra batteritid
  + Snabb
  + Bra kamera
  + SONY's Android overlay är miljarder gånger bättre än Samsungs TouchWiz som man hade innan.

  Edit: vart riktigt seg med tiden.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan verkligen rekommendera mobilen!
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skärmen går sönder väldigt lätt.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har kört Sony's telefoner sedan ACRO S som jag var mycket nöjd med. Därefter har jag haft både Z1 compact, Z3 compact och nu nyligen skaffat Z5 compact. Gillar fortfarande dessa telefoner om man bara tänker på hårdvaran under skalet, snabba, stabila och gillar även Sony's gränssnitt. Min Z3 compact har jag precis skickat in på reparation efter 7 månaders användning. Tyvärr är detta vanligt hos både Z1 och Z3, de är fruktansvärt ömtåliga, de lever inte alls upp till deras marknadsföring. Dvs att de ska vara vatten och dammtäta.

  Jag använder telefonen till nästan allt dagligen, men är ändå noga med skötsel och har alltid tåliga skärmskydd. Nu har skärmen släppt i ena vänstra hörnet, det skedde redan efter 5 månaders användning, men jag har hela tiden trott att det varit mitt glasskydd som suttit löst, så jag blev väldigt överraskad av att hela skärmen håller på att lossna. Då är den varken vatten eller dammtät. När jag tog bort skyddet så är ju skärmen som ny, men trots det lossnar skärmen från själva chassit. Tycker det visar på väldigt dålig byggkvalitet. Dessutom luckan till laddaren lossnade också efter redan 4 månader, också ett underbetyg. Samma typ av lucka till laddningen fanns på ACRO S, men den luckan höll i två år, kanske hade den hållit ännu längre om inte telefonen gett upp.

  Jag har alltid varit ett stort fan av Sony's produkter, men jag tror jag får börja omvärdera angående deras byggkvalitet, den är absolut inte vad den en gång varit. Köper man en premiumprodukt ska den absolut hålla minst ett år tycker jag. Dessutom känns ju Z3 mer plastig än Z1, så kanske det också är ett tecken på att Sony's kvalitet sjunker för varje modell. Sitter nu med en Z5 compact, och är allmänt nöjd än så länge, men kan ändå inte undgå att tänka på ett den ser ännu billigare ut än sina föregångare.

  Fast själva betyget till telefonen blir ändå 6/10. Dålig är den absolut inte, kollar man funktionalitet under skalet så skulle jag ranka den väldigt högt, men dåliga byggkvaliteten drar ner betyget.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt nöjd med denna z3.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Vid en första anblick är telefonen riktigt trevlig i en bra storlek, dock ömtålig med glas på både fram och baksida, telefonen skall även vara vattentät.
  Tyvärr är den dåligt konstruerad, skärmen släpper i övre vänstra hörnet på både min och frugans telefon, för att ladda telefonen måste man öppna en lucka med packning som inte är gjord för att öppnas frekvent dvs så ofta som man behöver ladda. Packningen i luckan tar skada av användandet.
  En annan anledning till det låga betyget är Sonys support, de säljer en produkt som skall klara IP68 men garantin gäller bara så länge man inte har använt telefonen (OBS det är inget skämt!) Garantin gäller inte vid normal användning eller normalt slitage. Min telefon fick en fuktskada som anmäldes på garantin, de bad mig skicka in telefonen, sen letade de efter fel så att de skulle slippa undan att laga den på garanti och hittade en minimal skada på en packning till batteriluckan, att hela framskärmen hade släppt och glipade brydde de sig inte om. Jag kan garantera att vattnet inte kommit in via batteriluckan.
  Man skickar in telefonen för lagning, men de enda de gör är att leta anledningar till att inte godkänna garantianspråket. Eftersom man behöver informationen i telefonen så frågar man vad de gjort för att laga telefonen då får man veta att de inte lagar vattenskadade telefoner. Så de ber en skicka in en vattenskadad telefon som man skall betala för undersökningen när de ändå aldrig kommer att laga den och det skall man betala 400kr för.
  Nej, köp aldrig mer en SONY-produkt!
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade Sony ZR innan denna modell. Fungerade bra men efter två år gick mikrofonen sönder. Köpte Z3 compact. bra storlek, snygg, snabb, bra kamera men redan efter dyrga halvåret börjar den krångla. Skärmen startar inte upp, telefonen låser sig kan gå några dagar sen bara fungerar den igen. Men efter problemen med skärmen så slutar kameran att fungera. Lämnar in den till Telia och får en ny telefon (bra service på Telia). Redan efter ett par månader så börjar även den här skärmen strula och telefonen låser sig, den blir också väldigt varm ibland. Med jämna mellanrum låser sig skärmen och när man stänger av telefonen går det inte starta den på flera timmar. Den är inte driftsäker men i övrigt en bra mobil. Det är en mycket viktig punkt som dra ner hela betyget. Spelar ingen roll hur bra telefonen är prestandardmässigt om den inte går att använda. Jag orkade inte strula med Telia längre utan köpte en LG Nexus 5X och har sony som en ev back up.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Aldrig varit med om sämre kvalité, lämnat in för tredje gången nu. Skärmen har släppt, hörlursuttaget slutat fungera 2 ggr, proxmity sensor ur funktion. Vilket gör att det inte går att lägga på samtal.
  Aldrig mer Sony!
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta är den första mobil jag verkligen köpt för privata pengar, annars har jag alltid lyckats få nån på jobbet, men det har blivit hårdare tider.

  + Bra batteritid. den räcker faktiskt 2 dygn
  + Skönt att den är vattentät
  + Snabb
  + Bra kamera
  + Lagom stor

  - Jobbig lucka till laddkontakten (men jag använder oftast magnetladdaren).
  - Hal om man inte har nåt extra fodral el. dyl. glider lätt ur handen eller omkring på bordet, därför köpte jag fodral (som också skyddar lite mot stötar om man skulle tappa den)
  - Inte så skön att hålla i om man ska köra den med en hand.

  Uppdatering:
  Nu efter 9 månader så satt en morgon magnetkontakten kvar i laddaren och inte i telefonen. Detta trots att jag behandlat den varsamt på alla sätt, inte ens tappat den i golvet.
  Tror ju att detta ska gå på garantin, men på Teliabutiken där jag köpt den, kallar de detta åverkan och det går inte på garantin. Tar minst 2 veckor att fixa nåt som enligt min mening är ett tillverkningsfel som förmodligen åtgärdas med en ny tätning och lite mera lim och sen trycka dit den igen.Vill inte göra det själv för då knäcker man ju garantin.
  Nöjd med den annars, den gör det den ska utan krångligheter och trassel. Uppdaterade till Lollipop, det gjorde den snabbare.
  Tar bort 3 stjärnor för bristande kvalitet. Det är den första mobil jag haft som gått sönder.
  Felet gick faktiskt på garantin utan kommentarer, men nu vågar man ju inte använda magnetladdaren.
  Uppdateringar kommer fortfarande 2016.05. Ganska nöjd med telefonen, den krånglar betydligt mindre är min Samsung S5 som jag har på jobbet.
  Tyvärr råkade jag ställa mig på telefonen och det klarade den givetvis inte utan glaset sprack och reagerar inte på fingerrörelser, dock verkar den fungera fortfarande.
  Glasbyte gjort för 1000 kr, men de kan inte garantera vattentäthet längre.
  Gick bara nån månad, så tappade jag den så olyckligt att glaset sprack, suck.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har haft Z3 Compact 1 år och 4 månader nu. Måste tyvärr byta mobil pga olika problem som uppstår. Hörlurkontakten glapp, batteriet överhettas, lite glapp i micro-usb jacket, och måste ha skal annars halkar den.

  OBS! efter reparationen av hörlurkontakten kan baksidan av mobilen inte vara helt tätt.

  + Bra batteritid.
  + Vattentät.
  + Storlek, då jag inte föredrar stora mobiler.
 • 4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Här kommer min andrautvärdering om mobilen, haft mobilen i lite drygt två veckor.

  + Mycket bra batteritid, med det inbyggda energisparläget som kan aktiveras så används i princip ingenting.
  + Väldigt skarp skärm med mjuk färgåtergivning.
  + Kan spela .FLAC i musikspelaren utan konvertering. En funktion som jag letat efter mycket länge.
  + Väldigt många praktiska inställningar inom varje kategori, användarvänligheten stiger märkbart..
  + Utmärkt kamera för att vara i mobilformat, särskilt i svaga ljusförhållande.

  - Väldigt skarpa kanter - obekväm att hålla i handen utan skal.
  - Glasbaksida - svårt att se poängen med att använda ett mindre tåligt material än plast.
  - Inbyggt batteri (?), frågan är vad man gör ifall den skulle hänga upp sig helt.
  - Touchen fungerar inte helt smärtfritt, ett problem som inte ens fanns på min S2.
  - Luckorna; alla som haft de tidiga Sony/Nokia från tidiga 2000-talet vet att dessa inte håller. Tveksamt om de är tåligare nu.
  - Ingen tillbaka- eller hemknapp, i många appar (inklusive kamera) blir detta ett störande moment.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Telefonen är jäkligt fin när den fungerar.

  MEN DERAS SERVICECENTER är ett SKÄMT.. Blir så förbannad.

  Varje gång blir man dumförklarad. NU sist skickat in den för att SD-kortet hoppar ut hela tiden.

  "YTTRE ÅVERKAN"

  Jaha.. ska man inte få byta minneskort Sony??? Tack för den sparken i nyllet.

  Tror ni jag har kört in en skruvmejsel i minneskortplatsen eller?

  Briljant serviceminded personal! .. Aldrig en till Sony.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sämre kvalité får man leta efter.
  Var nöjd med telefon tills jag spräckte baksidan medan jag höll den i handen. (Gick att leva med).
  Men nu helt plötsligt under normala förhållanden har framsidan valt att släppa i limmet. Detta medför att skärmen inte tänds under ett telefonsamtal.
  Annars är luren helt okej förutom ljudet, vet inte vad Sony tänkte med när de sätter in en utav de svagaste DAC-Förstärkare man kan tänka sig.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  **Uppdatering 20160514**
  Efter över ett års användande råkade jag tappa telefonen på ett stenblock. Glaset krasades i det vänstra hörnet, och därifrån strömmar det några stora sprickor över skärmen. Touchen fungerar inte på den övre halvan av telefonen, vilket gör den oanvändbar.

  Men, tills detta hände har jag varit nöjd. Problemen jag listade nedan har gjort sig påminda under året. Framför allt håller inte batteriet vad det lovar. Jag har laddad mobil på morgonen och kan ha 60% efter en arbetsdag, trots att jag aldrig använt telefonen (enbart några notifikationer).

  - "Magnetladdaruttaget" är förstört. Dvs, det sitter lite löst vilket betyder att telefonen inte är vattentät.
  - Den har under den senaste tiden hängt sig ibland och då startat om.
  - Minnet på 16GB är för lite. Den tjatar alltid om att minnet till 95% är fyllt. Har SD-kort på 32GB, men allt går inte att flytta över.
  ----------------------------

  Efter mycket läsning bestämde jag mig för att köpa Z3 Compact i slutet av mars. Jag har använt telefonen sedan dess. Innan har jag haft iPhones i 6 år.

  Z3:an är för mig en blandad upplevelse, jag är nöjd med det finns ett STORT problem:

  + Snygg och platt.
  + Bra kamera.
  + Laggar inte _så_ mycket.
  + Kameraknapp.
  + Vatttentät. Har ej vågat testa om den verkligen lever upp till sitt rykte, men den är definitivt vattentålig.
  + Batteritiden. Den klarar en dag med allt som jag vill ha aktiverat, aktiverat. Däremot förstår jag inte hur vissa får ut 2 dygn med normal användning.

  - VARJE gång jag pratar råkar jag med kinden trycka på knappar. Jag avslutar, sätter på sekretessläge, högtalartelefon mm utan att jag vill det. I början av samtalet är skärmen svart, som den ska vara, men sedan lever den ett annat liv. Nu trycker jag alltid på låsknappen när jag talar i telefonen men så ska det inte behöva vara.
  - Batteriluckan verkar känslig. Jobbigt att öppna och stänga den vid laddning.
  - Lite instabil låsknapp.
  - Sony+Sony borde fungera sömnlöst. Samma lurar+iPhone fungerade perfekt.
  - Förr eller senare krävs ett SD-kort. Jag köpte ett 32GB.
  - Ljudet är inte bra vid ljuduppspelning, det är skränigt. Skärmen vibrerar ibland när jag t ex spelar spel, och då är inte volymen särskilt hög.
  - Det tar lååång tid att ladda med magnetladdare.
  - Mobilen tål inte saltvatten.
  - Den är hal, så ett skydd rekommenderas.

  Faktum är att jag använder min smartphone mycket mer nu. Jag rör knappt min iPad.

  iPhones är bättre på vissa punkter (t ex ljud), och enligt mina erfarenheter är iOS mer stabilt. Det händer ofta att appar kraschar i min Z3, även viktiga förinstallerade program som Kontakter.

  Lite om storleken: Jag köpte Z3 Compact just för att den var kompakt. Jag ville inte ha en stor smartphone. Jag har till och med jeans där Compact inte får plats. Men med tanke på hur mycket jag använder min telefon så hade jag idag valt en större, kanske Z3:an.

  Kan jag rekommendera telefonen? Ja, jag är nöjd. Men var beredd på att problem kan uppstå. Många har exempelvis fått spruckna skärmar utan att tappa telefonen. Jag (och andra) har problem med skärmen som inte släcks. Men det är en snygg, bra telefon som tar fina bilder och är tillräckligt snabb för vardagligt användande, med ett batteri som räcker minst hela dagen.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft denna som jobbtelefon i snart ett år. Är nöjd. Även om jag mest använder min privata Z3+. Z3 Compact gör sitt jobb och är liten och smidig. Gillar dock inte skyddet över USB-porten. Det kommer börja sitta dåligt snart.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  + Rapp telefon som aldrig laggat. Kameran levererar för det mesta. Sämre i dåligt ljus men har inte haft någon mobil som fixat kvällar bra. Riktigt bra batteritid.

  - Sjukt ömtålig. Bytt glas två gånger, första gången självspricka andra gången föll den från 30 cm höjd. Dessutom inlämnad för att den slutade ladda.

  Nu pajade hörlursuttaget också.
  Cred till Sony som skickade mig en helt ny lur. Den har inte strulat alls. Och jag har kört med invisible shield och skal sedan dag ett.

  Har tagit några hundra "fickbilder" då avtryckaren kan kommas åt i fickan. Blev dock mindre frekvent när jag minimerade samtliga skärmlåstider.

  + eller - beroende på hur man ser det är storleken. Jag som börjar få gubbögon tycker skärmen är i minsta laget. Däremot går den ju ner i vilken ficka som helst.

  Summa summarum gör att jag inte vill rekommendera denna lur om du inte har ett skal av bubbelplast.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft telefonen i lite mer än ett halvår.
  Gillar formatet och att den är vattentät.
  Bra prestanda i litet format.
  Men som vanligt glömmer Sony bort sina tidigare flaggskepp så snart de släpper något nytt så uppdateringar får du se som bonus om de dyker upp.
  Saknar även en del fra funktioner som LG har i sina premium lurar.

  + Storleken
  + Bra prestanda i litet format
  + Vattentät
  + Stabil mjukvara
  + Byggkvalitén

  - Kontakten för bordsladdare
  - Luckan till sladd-laddning riskerar gå sönder med tiden vilket innebär att den inte längre är vattentät (köp bordsladdare eller sladd med magnetkontakt)
  - Ljudet vid samtal
  - Ljussvag skärm när det är ljust
  - Få, sena eller inga uppdateringar
  - Förinstallerade appar som inte går att avinstallera och som med jämna mellanrum uppmanar en köpa premiumversionen (detta är absoluta största störmomentet - du kanske redan äger en premiumversion som du tycker är bättre än den Sony försöker få dig att köpa)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket nöjd! Köpte den för 2995:- vid en kampanj. Kör med ett 128Gb minneskort, äntligen lite utrymme!

  Edit: 20160429 Uppgradering till Android 6 har varit bra än så länge. Är fortfarande mycket nöjd med telefonen.

  Edit 20150730: Just nu ångrar jag att jag uppdaterade till 5.1. Tycker ljudhanteringen blev krångligare samt att man nu inte kan få sidindikatorn (eller vad den heter) högst upp längre utan bara längst ner på skrivborden, även fast man tar bort Google sökrutan. Klart irriterande! Att man alltid går på det där med att uppdatera fast det oftast bara ställer till det!

  + Bra batteritid
  + Laddar ganska snabbt
  + Ligger bra i handen
  + Den är snabb
  + 4K-videofilmning
  + Dubbelklick på skärmen för att väcka den

  - Kameran stänger ner lite för fort tycker jag, önskar att det gick att ställa in en egen tid på det.
  - Lysdioden är lite för svag, den som man använder som blixt/ficklampa alltså.
  - Laddluckan

  Kul med slowmotion-funktionen, även fast den kunde ha varit bättre och gärna med ytterligare högre bildfrekvens.

  Har satt på den ett glasskydd (klart bättre än de som följde med) och ett plasthölje som ytterligare skydd. Har inga problem med att den är ömtålig eller så.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft telefonen ett år nu snart.
  Köpte den för sin storlek, då jag inte föredrar stora klumpiga mobiler.

  Verkligen en kanon telefon men några missar finns det.
  Är ibland slarvig och klumpig så telefon har åkt i backen rejält många gånger och blivit misshandlad. Men den har verkligen hållt ihop extremt väl.

  Varit in på service för hörlursuttaget börja glappa och baksidan verkade limmet blivit dåligt.
  Smidig support på Sony endast 3 dagar senare hade jag fått tillbaks mobilen Allt på garanti. Grymt!

  Bara att hålla tummarna att Sony kör vidare med sin compact modell. Då blir det garanterat köp. Dock verkar dom inte göra det tyvärr.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Var väldigt nöjd med denna telefonen ända tills luckan gick sönder till laddningen.

  I samband med att luckan skulle repareras upptäcktes en fuktskada varpå Sony säger att det inte längre täcks av garantin.

  Kortfattat, om den IP68-klassade telefon får en vattenskada till följd av att tätningarna inte håller trots stängda luckor så är det försäkringsbolaget man får kontakta.

  Förutom detta missödet är jag nöjd med telefonen. Batteritiden är superb. Men om ni som jag är starkt beroende av vattentäta telefoner så får ni kanske leta åt annat håll.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft denna telefon mindre än ett år och knäckt skärmen 3 gånger. Två gånger med fodral och sista gången med fodral och skyddsglas. Jag har inte tappat den i marken utan knäckt skärmen när jag haft den i byxfickan. Har man otur med sprickan så slutar hela skärmen fungera. Har man tur så slutar bara delar av skärmen att fungera, alltså inte som tidigare telefoner där hela skärmen kunde vara krackelerad men touchen fortfarande fungerar. Baksidan är av glas och går tydligen också lätt sönder. Är den trasig så kan man inte reparera telefonen utan att köpa ny baksida också. Förutom skärmen så slits luckan till laddningen ut snabbt vilket gör att den inte blir vattentät. Hade bara skärmen hållit så hade det varit en bra telefon för ett lagom pris.

  Slutsatts, Köp ej. En telefon ska tåla normalt användande
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra telefon i perfekt format. Plus för att den har fantastisk batteritid, utmärkt kamera och är vattentät. Minus för att usb-kontakten har ett lock som måste tas av varje gång man laddar (just på grund av vattentätheten).
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket lämplig att köpa begagnad nu, för 2000 kr eller mindre. Att köpa mobiler nya för 3500 kr och uppåt känns orimligt då utvecklingen går så snabbt. Om man istället köper fjolårets bästa flaggskepp begagnad sparar man tusenlappar vid varje köp (ungefär vart tredje/fjärde år?). Högre prioritet än så behöver mobilen inte ha.

  Z3C har bra skärm, bra mobilkamera, bra format, mycket bra prestanda i förhållande till pris och storlek, riktigt bra batteritid, batterisparlägen av olika grad för äventyr utan ström, vattentålighet, minneskortläsare, färg-LED för notifiering.

  Negativt: föredrar power-knappen på övre kanten. Volymknapparna är alldeles för långt ned på högersidan. Föredrar hörlursuttaget på höger sida av övre kanten.

  Tips för ägare:
  Adapter för att ansluta vanliga micro usb-sladden till telefonens magnetladdningskontakt kan köpas billigt på tex. ebay. Det är bra eftersom man annars måste öppna luckan varje gång, vilket både är pilligt och eventuellt fömsämrar luckans vattentålighet.

  Uppgradering till senaste Android 6.0 (Marshmallow) från nuvarande 5.1.1 sägs komma i februari.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bytte till denna efter att haft iPhone 6 16gb i ca ett år och jag får lov att säga att jag gillar den rätt bra. Anledningen till byte var bl.a batteritiden & den gör mig ( än så länge ) inte besviken, kameran (klen led fotolampa) tar väldigt skarpa & fina bilder. Stereo ljud & vattenresistensen är ett fint plus. Till minusen så hör ljusskärpan på skärmen, ser knappt innehållet på skärmen utomhus under sommarhalvåret. I övrigt inget att klaga på.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vad alla klagar på mobilen,är man försiktig om rädd om den håller den.För mig fungerar den klockrent bästa monilen jag haft,ändå har jag haft nokia lumia 1020 ,Lg G3 d855 3 gb ram 32 gb,huawei honor 6 plus 3 gb ram 32 gb och ändå tycker jag den här är den bästa jag haft överlägsen kamera och grym batteritid förövrigt väldigt nöjd.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  - Telefonen har vid två tillfällen spruckit utan fysisk åverkan - Stor varning för Sonys Xperia telefoner. Problemet bekräftas också om man googlar eller "youtubar" "Self cracking mobile" Urusuel kvalite från Sony.

  Annars en bra telefon enligt nedan.
  +Mycket hög kvalitetskänsla
  +Vattentät
  +Extremt bra batteritid, omöjligt att sluka batteriet på en dag nästan.
  +Går att ladda utan kabel med docka = Smidigt
  +Dedikerat kameraknapp

  -Kameran imponerar inte alltid, extremt dålig frontkamera
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nöjd med telefonen men inte konstruktionen. På mindre än 4 månader har först startknappen gått sönder. Fixades på garanti.
  Sen sprack skärmen av sig själv. Interna spänningar gjorde att en liten flisa på glaskanten resulterade i en spricka uppstod i glaset. På andra telefoner inga problem men med denna konstruktion slutar tryckkänsligheten fungera över stora delar av skärmen, inte bara där sprickan är. Går inte på garanti - 1200:-
  Så bra mobil men kan inte rekommendera köp pga konstruktionen.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter ha haft Ericsson och efter det en Sony/ericsson så bytte jag till en samsung S3 och dom två åren förstod jag inget av min telefon. Så nu ja julen 2014 bytte jag till min nuvarande Xperia Z3 Compact och jag känner mej "hemma" igen. Trodde det inte skulle vara sån skillnad på Sony och Samsung. Men Sony är min hemmaplan.

  Plus:
  Batteritiden (Ca: 2 dagar)
  Lätta menyer (Inget bakvänt som på Samsung)
  Foto är världsklass.
  Ljudet är grymt när man ställer in det rätt. Rätt hörlurar gör mycket också.

  Minus:
  GPSen hittar aldrig det den ska göra. Gäller maps och facebook bl.a.
  Fyller upp minnet på nolltid. Då måste man föra över allt till minneskortet hela tiden. (Mycket irriterande)
  Batteriluckan ramlade av efter några månader. Fortfarande vattentätt undrar jag?
  Min skärm sprack efter 2 månader fast jag hade mobilskal. Hur vet jag än idag inte då den låg i fickan.

  Min nästa telefon blir också en Sony.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Glapp i hörlursuttag, display glipar samt inbränning i skärm. Ingen garanti pga glipan i skärm... (?)
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Oavinstallerbara appen What's New och dess pockande notifieringar dödar tre-fyra stjärnor för vad som annars hade varit en helt ok mobil med bra batteritid.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt nöjd generellt, men nu har jag lyckats tappa den för andra gången under de 8 månade jag har ägt den. Självklart gick skärmen sönder igen, trots glasskydd och "wallet". Jag har haft smartphones i snart 6 års tid och har aldrig råkat ut för det på någon annan. Reparationskostnaden går på 1600, så jag funderar på att byta telefon istället vilket borde vara mer hållbart i längden.

  Anledningen att det är så dyrt att reparera den är vattentätheten, och frågan är om det inte är därför den så lätt går sönder med.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Edit: Limningen runt displayen släppte helt utan min inverkan efter ett par månaders användning. Uselt, till råga på det så blev det en spricka i glaset strax efter pga släppet, vilket gjorde att garantin inte ville röra i saken och försäkringsbolaget bara fnös. Luren är silvertejpad nu, men blir ett byte snart till ett annat märke.

  Edit: Är fortfarande nöjd med nallen förutom ett minus, fick kondens på linsen när jag utsatte den för lite fukt - tog undervattensbilder. Ska försöka med ris tricket. Men måste säga att batteritiden är grym, är van att behöva ladda varje kväll, men det behöver jag inte med den här, den slukar väl runt 30% per dygn.
  ----------
  Är väldigt nöjd på alla sätt och vis. Valde Compact eftersom jag tyckte att Z3 var lite för stor - gick inte att stabilt navigera runt med en hand.

  Det är dåligt att Sony inte skickar med en magnetisk laddare, att öppna och stänga laddningsluckan nöter ju på vattentåligheten. Kan tipsa om att såna dk48 laddare finns för ca 40kr på ebay, aliexpress o.s.v., kostar 300kr här hemma.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastisk telefon med ömtålig skärm
  Jag har haft telefonen i ett år och den hala ytan i kombination med lite klantighet har gjort att jag tappat den två gånger. Båda gångerna landade telefonen på en golvmatta, skärmen sprack trots extra skyddsglas. Tunna sprickor som egentligen inte skymmer bilden alls men som tydligen dödar alla möjligheter att använda touchfunktionen och därmed måste den in på reparation. Första gången tänkte jag att det var maximal otur. Men när samma sak hände igen efter ett lätt fall mot badrumsmatta så har jag ändrat mig till att det är en väl ömtålig lur.
  Sony tar 485sek för skärmbyte + 560sek administrationsavgift + 150sek i frakt = 1,195.00 SEK (Löjligt med en så hög admninistrationsavgift)

  Jag vet att den inte är lanserad som stöttålig men en skärm som inte upphör att fungera p.g.a sprickor hade ju varit smart Sony.

  Men förutom det är det ju den bästa i sin klass.

  En stöttålig version av denna med trådlös laddning tack... Då blir det 10 stjärnor igen.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Läs många omdömen och vet ej är man tror på det, jag hå sony z 3 halv år och inga problemet med den , mitt gammal z 1 tappar jag mins 50 gånger och den är fin som ny !
  Rekommenderat 100%
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt bra telefon.

  + Perfekt storlek och vikt
  + Snabb
  + Bra skärm
  + Vattentät
  + GRYM batteritid
  + Kameraknapp

  +- Kameran bra, men inte lika förlåtande som iPhone 5s. Tyvärr för långsam.
  + Ok byggkvalitet, men glasbaksida är ömtåligt
  +- Högtalarna är helt ok, med stereoljud, men slår inte HTC

  - Laddningen, fippligt att öppna luckan och magnetladdning är både långsammare och struligare
  - Vibrationerna ger ett märkligt skorrande
  - Hal, utan skal
  - Massa skitappar från Sony förinstallerade

  Uppdatering: Kvalitetskontrollen på Sony är ju inget vidare. Baksidan har spruckit (utan fall), minneskortet ploppar ut hela tiden (fel på fjädern gissar jag) vilket gör minneskortsfunktionen oanvändbar. Har haft telefonen inlämnad för ljud- och skärmproblem, som Sony fixade snabbt.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra telefon men vissa saker drar ner betyget:

  - Har du ställt in "Försköningseffekt" i kameran kommer det att föralltid vara på, detta gör att man ser ut som en 14 årig pojke som försöker photoshoppa sig själv.

  - När man tar en screenshot så försvinner menyn, vilket gör att man får vara snabb på att först trycka på "Ta skärmbild" och sedan fort rulla ner menyn om man vill ta en bild på en notis eller liknande.

  Det finns flera små nackdelar med telefonen som gör den jobbig att leva med. Men kan man se förbi dessa nackdelar så blir telefonen en mycket trevlig telefon för detta priset
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft min roliga Xperia Z3 Compact i snart två månader. Tidigare hade jag en Iphone 5 och jag kan säga att jag har bytt upp mig ganska mycket.
  Mina första intryck hittills:

  + Riktigt schysst design
  + Grym batteritid - Jämfört med 5:an
  + Bra kamera - Jämfört med 5:an
  + Perfekt storlek
  + Skarp skärm - För att ha 720p
  + 4K video inspelning
  + Vatten tålig

  - Lite för svag blixt
  Annars har jag inget mera att tillägga :)

  Uppdatering:
  Efter att ha installerat lollipop 5.0 har jag upptäckt en del buggar och försämringar. En del kan vara väldigt irriterande, tex när man ska söka efter appar så är inte "sökrutan" där.

  Som sagt hade jag en 5:a tidigare men den blev stulen, så jag köpte en Sony för att den hade fått bäst i test. Hit tills är jag nöjd med telefonen och den är snabb och tar väldigt bra bilder - speciellt utomhus!

  Obs! Ni som klagar över att den spricker, det finns någonting som kallas SKAL! Om du är rädd om din telefon tappar man den inte! Om du tappar den är det bara ditt egna fel!
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Usel, halkade ner i golvet från nattduksbordetbordet (20 cm) pga den friktionsfria ytan. Blev en liten spricka i displayen (som jag kunde ha levt med) men touchen är helt död över hela skärmytan. Telefonen är nu helt värdelös, och skiten kostar 2000 att laga (nästan som en ny telefon!) Detta såklart då Sony tar massor för reservdelarna.

  Eftersom det är en tappskada kommer den med högsta sannolikhet inte gå på garantin eller motsvarande. Detta undersöks naturligtvis för säkerhets skull.

  Eftersom skiten spricker så vansinnigt lätt (min flickvän har en likadan, hennes sprack efter 1 vecka) så får den usla telefonen det uslaste betyget. En mobiltelefon ska väl kunna tappas från 20 cm utan att totalförstöras?

  Så förbannat uselt!
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt klockren telefon synd bara att gpsen slutade fungera efter 3v tydligen ett känt problem. Så kolla eran sonys gps och använd garantin.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastiskt telefon prestandamässigt, batteritid osv osv osv... MEN... För känslig..

  Jag och frugan köpte oss var sin Z3C för två månader sedan och vi har spräckt både skärm och bakstycke redan. Kalla det gorillaglas eller vad som helst, de skall inte gå sönder så här lätt. Min ramlade från soffan ner i parkettgolvet (25-30 cm) och sen var telefonen kaputt.

  Vi är normalt försiktiga med våra telefoner men någon gång får den sig en smäll, alla tidigare smartphones jag haft tål en viss mångd våld innan de går sönder, både min och frugans Z3C har brakat första gången.. Min förra iPhone 4S fick sig ordentligt med smällar innan glaset sprack, samma med min tidigare Samsung S3. De som sagt inte vara så här känsliga enligt mig.

  En bra telefon som sagt men.... Skal är ett måste från första sekund enligt mig. En sak som även drar ner betyget något är att Sonys kundsupport är under all kritik, oförstående, långa ledtider, snurriga hemsidor...

  Så.... Två nya skärmar, 1500 spänn om man köper skärmar från Kina, 3000 spänn med skärm köpt i Sverige, 4000 om man skickar iväg telefonen, bara att välja =)

  Uppdatering: Har försökt vara i kontakt med Sonys support ett flertal gånger och de är inget direkt att räkna med, sänker därför betyget ytterligare. Ingen vilja att lösa mitt problem, långa svarstider, nahhh.... Ingen mer Sony....
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kunde varit så bra, lagom storlek, bra hårdvara, superbra batteritid. Den perfekta mobilen om det inte vore för att den går sönder hela tiden. Har lämnat den på reparation 5 gånger. Nu ger jag upp, tillbaks i Samsung träsket, de fungerar i varje fall.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppdatering efter ca 1 års användande:
  Jag är fortfarande nöjd med min telefon. Ja, baksidan har spruckit men den har också fått extremt mycket stryk, den åker i golvet var dag när min 1åriga son leker med den. Jag tror inte att många andra telefoner hade klarat av den misshandeln så bra. Pratade med Sony och dom ville ha 910kr för reperationen, vilket kändes rimligt då den ändå trycktestas för vattentäthet osv. Men det va ingen deal jag tog, köpte en ny baksida från Ebay istället, ca 30kr och tar 1 minut att byta.

  För övrig så är betteritiden fortfarande grym, håller lätt två dagar. Den är fortfarande rapp i mjukvara och känns inte gammal eller seg.
  USB-luckan börjar sitta dåligt, går säkert att hitta på ebay.
  Displayen sitter lite löst längs ena kanten, vilket är det jag ogillar mest och detta resulterar i att jag sänker betyget till en 8a. antagligen är den inte längre vattentät, ett problem jag får handskas med nästa gång jag tappar den i toan eller vasken. Allt som allt så är den relativt hel trotts ett helt år av oförsiktighet, vill tillägga att jag har varken skydd fram eller bak eller nått skal, ska inte behövas på en telefon tycker jag. //Uppdatering

  Helnöjd med min, har haft den sen release. gick länge och väntade på uppföljaren till Z1 compact då jag inte vill ha en större telefon, den ska va smidig men ändå grym.
  +Kameran, den tar grymma bilder (för att vara en mobil) och att filma 1080p i 60fps är ett möje.
  +Storleken, för mig, en perfekt skärmstorlek och den ligger bra i handen.
  +Prestanda, alltid snabb och fungerar utmärkt
  +++Batteritiden, ser mig själv som en "heavy user" jag laddar den varannan dag.

  -Den är lite hal, när man lägger den i soffan så glider den iväg, och jag passar mig för att lägga den på andra hala underlag där det finns risk att den kan trilla ner
  -Baksidan blir lite repig, egentligen inget konstigt, men önskar den va lite mer reptålig baktill.
  -finns ingen magnetladdare med enbart kabel från sony och alla kinavaror fungerar sisådär, således måste jag kämpa med den jobbiga luckan varje gång den ska laddas och då känner jag att jag riskerar att försämra vattentätheten.

  nåväl, slutsatsen är att det är den bästa telefon jag ägt.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag beställde telefonen och började använda den i början av juli. Jag såg här i kommentarerna att den verkade ha vissa hållbarhetsproblem så jag var noga med att sätta på skärmskydd och ha så kallat plånboksfordral som skyddar både fram och baksida. Det hjälpte inte. I början av augusti, efter ca 5 veckors användning, tappar jag telefonen från låg höjd ner på parkettgolvet inomhus - och skärmen spricker! Dvs, jag tappar telefonen från låg höjd, på slätt och fjädrande underlag, med skärmskydd och fordral som täcker alla sidor, och telefonen går ändå sönder...Vad gäller hållbarheten är den alltså usel!

  Sony ville inte heller låta lagningen gå på garantin utan jag fick betala lagningen själv. Att jag ändå ger telefonen två stjärnor, och inte bara en, är att den rent funktionsmässigt faktiskt är bra. Den är snabb och har bra batteritid. Men vad hjälper det när den går sönder så lätt. Tilläggas ska att trots att min skärm bara fick en tunn diagonal spricka så gick det inte att använda telefonen alls med sprucken skärm. Många andra telefoner går ju att använda ändå, men inte denna. Beware!
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft den i 6 månader nu och kan bara ge ett råd - Undvik denna modell!

  Visst man får mycket hårdvara för pengarna och för mig var storleken på 4,6 tum en av anledningarna att jag valde den, Sonys Android version är också den helt okej.

  Men byggkvaliteten är helt urusel, hittills har glaset spruckit av sig själv två gånger. När jag lämnade in den för byte förklarade dom att hela skärmen saknar stöd och spricker, vilket kan orsakas av batteriet. Porten för magnetkontakter föll ut vid vanlig användning och Sony vägrar byta den då den inte infattas av garantin. Mikrofonen har fått problem med senaste mjukvaran och väntar nu en månad på att Sony ska lösa det. Att den ska vara vattentät stämmer heller inte och garantin täcker inte fuktskador som uppkommer om man försöker använda den på det sättet! Aldrig mer en Sony mobil - vilket skräp!
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte två telefoner till familjen i slutet av juni. Baksidan på den ena sprack redan efter två dagar, den andra telefonen skrack displayen efter 9 veckor. Teliabutiken berättade att de har extremt mycket reparationer på på Sonys telefoner. iPhone och Samsung S6 ver de telefoner som butiken hade minst problem med.

  Tråkigt att telefonen är så ömtålig, när den annars presterar så bra.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tyvärr en telefon som inte är helt genomtänkt eller håller tillräcklig kvalitet.

  Efter tre månader har följande skett:
  - Ordentligt glapp i micro-usb jacket, svårt att ladda
  - Kameraknappen har blivit "slapp" och glappar
  - Hel sprucket glas efter lindriga "standardtapp" från stolshöjd. TVÅ GÅNGER!

  Och så det värsta, skärmkonstruktionen. Glaset är av mkt dålig kvalitet, till råga på det så är elektronik o touch i samma "block". Det innebär att en repa dödar hela telefonens touch i princip samt att byte får göras till den nätta summan om 1800 kronor.

  Har haft iPhone av olika slag, Samsung m.m. och aldrig lyckats spräcka en skärm. Nu efter två gånger på tre månader så skrotar jag o går tillbaka till Samsung och S6.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt okej telefon. Som trots att den varit kostsam historia får ett godkänt betyg

  + Storlek
  + Design

  - Hållbarhet (Har bytt min pga displayskada 3 gånger på 3 månader)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hur bra som helst. Kraftfullare och mindre än galaxy s5 som kostar 500kr mer. Har inte spruckit än, verkar inte vara "mer" ömtåliga än andra telefoner om du jämför med dagens standarder.