Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Benq W1070+

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Benq Projektorer (131)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Lite högt fläktljud.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har nu haft denna projektor i tre veckor och tycker det är en väldigt prisvärd projektor som presterar på topp direkt ur kartong dvs inga extra kallibreringar och färginställningar behöver göras, dock ganska högt fläktljud
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag förstår inte varför folk lyfter den här projektorn till skyarna? Den projicerar en fin bild och har låg input lag, men den är oerhört högljudd och har tydlig rainbow effect vid höga kontraster. Finns inga filter för fläkten. Jag använder mest projektorn till gaming (fps) och tvtittande.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har nu använt projektorn i 5 månader. Tycker också det funkar riktigt bra. Den är snabb vid uppstart. Oerhört glad för priset jag fick (7000 kr) de utgångar som behövs. Använder främst Chromecast och då var det perfekt med USB-utgången där som kan ladda HDMI-stickan. Den stänger av sig efter jag somnat efter några netflix-maraton. Fjärrkontrollen är bra och så fort jag tar ut en aktiv enhet (t. ex chromecast) så går den direkt över till den andra som sitter i utan att jag behöver ändra Source.

  Ljudet från själva projektorn tycker jag ändå är helt OK. Men visst, med 120 tum bild vill man ha lika stort ljud, men så länge är jag nöjd ändå i väntan på detta. Tycker inte det låter för mycket av den, särskilt inte när ljudet ändå är igång därifrån. Jag har dessutom inte ens installerat den i taket eller har plats för den rakt fram där jag vill ha bilden (alldeles för stor soffa i vägen). Därför var det perfekt att den hade egenskapen att projicera rak bild från sne vinkel. Visst förlorade jag ca 10 tum på detta, men nu kan jag möblera hur jag vill å ändå få till det! Speciellt när jag har med mig den till diverse lokalfester.

  Det är nog fortfarande mest prisvärda projektorn tycker jag.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Projektorn fungerar väl under sin livstid.

  Vår lampa exploderade i projektorn efter knappt 2000 h och garantin täcker bara till 2000 timmar eller 1 år.

  Projektorn har gått mestadels i eco mode och ett par hundra timmar i normal läge så de stipulerade lamptiderna verkar inte stämma alls och garantin täcker inte i närheten av dessa tider.

  Således ett ganska dyrt nöje då en ny lampa kostar ca 2700:- på dustin t.ex. således en kostnad på ca 1,40 per använd timme.

  När man sedan kontaktar Benq för att få det åtgärdat på garantin får man följande information:
  "Vi undersöker enheten och reparerar garantifelen, därefter returneras den till er.
  Om vi finner fysiska skador eller fel som ej täcks utav garanti så återkommer vi med kostnadsförslag alternativt besked om ej reparation.
  Minimipris ifall garantin inte täcker är 625 SEK [skrotavgift]."

  Så om de inte bedömer att det är ett garanti ärende får jag betala 625 kr

  Jag kommer att köpa projektor från en annan tillverkare nästa gång
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Första projektorn för vår del. Vi använder projektorn i ett helt vitt rum med altandörr. Blev förvånad att man såg så pass skarpa färger för att vara i ett så ljust rum.

  +Skarpa färger
  +Stor bildyta på kort avstånd
  +Inbyggda högtalarna motsvarar ungefär ljudet som man får från en vanlig tv
  +Lättanvänd
  +Fjärrkontrollen har knappljus
  -Man stör sig på fläktljudet vid t.ex. tysta scener, låg volym etc

  Skulle inte välja någon annan modell med tanke på pris (vi köpte för 7600) samt kvalitet. Det finns såklart bättre projektorer men då får man lägga på ett par tusen.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Används i vardagsrummet istället för tv. Långt ifrån optimala förutsättningar med ljusa tapeter och fönster med ljusinsläpp. Trots det så fungerar den, under alla dygnets timmar. Så pass ljusstark att sommarsolen inte förstör bilden till oigenkännlighet. Under mörkare kvällstid så imponerar den stort på min 90" kingpin.

  Lite högljudd och vissa spår av regnbågseffekt tar bort två stjärnor från full pott.

  Överlag dock väldigt nöjd med köpet. Rekommenderas!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jättenöjd med projektorn, har även testat 3D. Bra respons med spel. Även ljudet från högtalarna är bra vid vanligt användande. Fläktljudet kan vara ett problem men om du har hemmabio så märker du inte av det om det inte är tysta scener. Kontrast och färgerna är jättebra tillsammans med Kingpin 104 tum från 3m. Det enda jag saknar är CEC styrning eftersom jag kör med raspberry.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag är galet glad över att jag lämnade tillbaka min HD141X och köpte den här istället. Normalt sett är jag rätt petig med störande ljud, men faktum är att jag inte störs av fläktljudet alls. Det kan bero på att min dator låter ungefär lika mycket och att jag har öppen planlösning in till köket, vilket gör att jag hör kylskåpet en aning.
  Färgerna direkt på vit vägg är betydligt mer naturliga än med Optoman, men det största lyftet är betydligt mindre rainbow-effect. Störde mig ordentligt på Optoman, men med BenQn så ser man det väldigt sällan och när det väl syns blir upplevelsen att "konturerna" är betydligt mindre och syns under en väldigt kort tid. Trodde inte jag skulle vänja mig vid RBE då jag är rätt känslig. Men efter en film och ha glott lite gameplay-videos på youtube så upplever jag det knappt alls. Nu ska jag bara få till mörkläggning och eventuellt en högkontrast-duk. 4k material ser dessutom sjukt bra ut, så den här projjen lär jag kunna leva med ett tag. En annan fördel med det här exemplaret är att den behåller samma skärpa i kanterna som i mitten av bilden. Svärtan kan jag inte uttala mig om eftersom samtliga väggar och taket är vitmålade. Trots det är svärtan bättre än exempelvis en billig plasma från LG, fast det säger ju å andra sidan inte speciellt mycket ;p
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jättefin bild om du kan leva med missljudet från projektorn.

  Köpte den lite på test, det enda som jag var osäker på var ljudnivån från projektorn - och min farhåga besannades. Den lät 2-3 gånger mer än min 11 år gamla Panasonic AE500E som fortfarande kör på sin originallampa. Det är inte bara ljudnivån i decibel, utan även vilket typ av ljud det är som är störande. Ett gällt ljud från BenQ:en är mer störande än det dova suset från min gamla Panasonic. Bilden är så klart otroligt mycket bättre, men jag klarar inte av missljud allmänt så det får bli retur på denna produkt.

  Alternativet är en Optoma HD141X eller HD26, dock är bilden på dessa märkbart sämre. HD26 vet jag låter en bråkdel av vad BenQ 1070+ gör då jag lyssnade på dem sida vid sida. Annars är det upp till det dubbla eller tredubbla om man vill ha en riktigt tyst projektor, eller leta begagnatmarknaden.

  Jag såg inga regnbågar, är antagligen inte lika känslig för sådant som för ljud.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra pris och produkt men regnbågseffekt på ljusa detaljer på mörk bild. Tydligt när ögat byter fokus till det ljusa och det sker speciellt när du tittar på en mörk bild och sedan löser vit översättning. Då kantas texten av svag regnbågseffekt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mitt första projektorköp men jag har sett och testat många modeller både i butiker och hos vänner. Läste en hel del recensioner osv innan jag fastnade för denna projektor. I prisklassen som denna projektor ligger finns det inget bättre alternativ sett till bildkvaliteten så vitt jag vet. Värt att notera är dock att man inte kan zooma eller liknande särskilt mycket. Min duk är 92" och det var 3.6m från duk till slutet på väggen där jag tänkt sätta den. Dessvärre blev bilden då utanför duken så jag blev tvungen att flytta in den i rummet lite. Därmed, om projektorplacering är viktigt för dig kan det vara aktuellt att antingen ha en väldigt stor duk (man kan zooma till stor bild, men inte till särskilt liten) eller välja en annan modell som har bättre optik. I mitt fall var bildkvalitet kontra pris det viktigaste så jag är fortfarande ohyggligt nöjd med den.

  Angående ljudnivå låter den givetvis litegrann, men ställer man in "eco" läget minskar ljudnivån ett par snäpp. När man kollar på film hör man endast fläkten i knäpptysta scener, annars överröstas den hela tiden av ljudet från filmen.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte min Optoma HD141 pga problem och fick denna som ersättare. Mycket nöjd med bildkvaliten. Riktigt skarp och härliga färger.Enkla menyer