Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus PCE-AC56

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Trådlösa nätverkskort (25)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Förmodligen behöver du inte modellen med tre antenner som är dyrare. Sitter du på 100/100 eller mindre kan du spara några hundralappar och köpa den här istället.

  Gick från en gammal USB-sticka till denna, är hur nöjd som helst. Den gamla var så dålig att jag hellre drog sladd men nu slipper jag det! Kommer lätt upp i 100/10 som är maxhastighet för mitt bredband efter att ha letat runt manuellt bland de olika kanalerna.

  Tänk på att den teoretiska maxhastigheten är 867Mbps över 5GHz-bandet, dvs 1300Mbps är bara tramsigt säljsnack (som tyvärr är standard hos alla tillverkare). Tänk även på att signalstyrkan blir lite lägre på långt håll eftersom 5GHz når lite kortare än 2,4. Den ökade bandbredden väger dock upp för det med råge, och annars går det ju att köra på det lägre bandet också.

  Rekommenderas varmt!

  Extra plus för att katten gillar att använda antennen som tandpetare.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Kalas nöjd med mitt.
  Plugga in och köra på.
  Får full täckning till routern i hallen genom 2 betongväggar.

  5ms i ping , får ut 265/111 av mina 250/100 lina. enligt speedtest så jag har inget att klaga över alls.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Kortet är lätt att installera och mottagningen bra, även om antennerna är av det billigaste slaget. Ungefär vad man kan förvänta sig i den här prisklassen. En sak jag vill kritisera är att om man installerar ASUS Utility, kontrollpanel för kortet, så blir det på serbiska om man väljer svenska. Jag fick ta bort det och välja engelska. En makalöst klantig miss som påverkar helhetsomdömet.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Haft problem under en längre tid med med min USB-sticka från ASUS AC53 NANO. Dålig mottagning och kopplade ner sig ungefär var 10 min. Är nu mer än nöjd med ASUS PCE-AC56

  Inte ett ända avbrott under ca en vecka. Får fö lätt nu också ut mina 100/10 som fibern levererar.

  För 490kr på Webhallen är detta ett riktigt kap :)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppgraderade från en TP-LINK TL-WN722N USB-sticka delvis eftersom den var gammal och bara stödjer 802.11n, och delvis eftersom jag fick märkliga problem/hängningar mot min NAS över Wifi när den använde SMB2- eller SMB3-protokollen, något som krävs när Windows 10 numera inte längre stödjer SMB1 för Windows fildelning pga säkerhetsproblem.

  Det här gjorde susen för båda problemen! Fick fyrdubbel hastighet upp till ca 90 Mbps av 100 Mbps möjliga, och helt stabilt utan att ens behöva installera drivrutiner, åtminstone inte i Windows 10 October 2018 Update.

  Jag kör också Linux Mint 19.1, och där hittades först inte nätverkskortet, men det löstes genom att se till att ha Internet igen, och sedan markera den nu föreslagna Broadcom-drivrutinen i Drivrutinshanteraren och installera. En omstart senare, allt funkar klockrent där med.

  Behövde därför inte använda någon CD-skiva eller surfa till någon hemsida vare sig i Windows 10 eller Linux. Snyggt!

  Bonus för att man tänkt till lite extra och gjort antenngrejen magnetisk så den kan placeras på t.ex. ett datorchassi. Jag har den på skrivbordet, men kul att möjligheten finns. ASUS skickar också med en extra, kortare monteringsfäste om man nu har ett sådant moderkort.

  Får man så här bra prestanda och sådan här omsorg av tillverkaren i paketet så finns bara ett betyg. :-)
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gör vad den ska och maxar nästan ut min 250/100 uppkoppling. Får ut kanske 220/100 vilket är fullt dugligt. Beror förmodligen på min routers placering (flera väggar emellan samt visst avstånd).

  Starkt rekommenderat kort.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa trådlösa nätverkskort jag har ägt, bra mottagning tre slutna rum bort från routern och fantastiskt hastigheter. Förhoppningsvis kommer det att hålla jämna steg med gigabit fiber när det är installerat nästa månad.