Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips FC8721

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Dammsugare (64)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.24)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har bara använt dammsugaren en session hittills men vill skriva något förutom alla Buzzado-inlägg på denna dammsugare.

  Läste alla recensioner och tester jag kunde hitta. Detta verkade vara den bästa dammsugaren för pengarna. Det är annars flera dammsugare över 2000 som inte ens har HEPA13-filter utan egen sämre variant.

  Tar liten plats, låter inte alls mycket, suger ganska bra (tillräckligt för att hantera en lägenhet på 50 kvadrat). Munstycket verkar vara bra, och man får med många tillbehör samt en dammsugarpåse som är färdigmonterad. Bara att koppla ihop och köra.

  Den skulle kunna vara bättre på mattor, dock. Där är den bara helt ok.

  Väl värt 1300:- som jag la ut för den.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft centraldammsugare de senaste 8 åren men flyttade och köpte denna. Har samtidigt haft två äldre dammsugare, en i garaget och en i båten. Men vilken skillnad, det har uppenbart hänt en hel del sedan vi köpte dammsugare sist! Mycket bra vardagsteknik. Rekommenderas.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En kraftfull och bra dammsugare! Är väldigt nöjd med den. Den kunde dock vara lite tystare och det tar ett tag innan man hittar det läge som passar olika ytor. Lite snålt att man bara får med en dammsugarpåse också.I det stora hela så är jag nöjd med mitt köp och rekommenderar den speciellt om man har pälsdjur!
 • Alla omdömen

 • Usel
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Usel plast i dammsugarmunstycket! Haken som som fäster dammsugarborsten i dammsugaren är utslitet i förtid även på mitt exemplar av dammsugaren. Detta sår till konsekvens att dammsugarborsten titt som tätt glider ur sin upphängningsanordning, och slår till strömbrytaren i fallet. Dammsugaren kan alltså gå igång när mitt i natten eller när man inte är hemma. Detta gör dammsugaren livsfarlig att äga! Så det är återigen dålig kvalitet på en liten detalj av plast som gör att man får slänga en hel i övrigt fungerande apparat i papperskorgen!
 • Dålig
  1 år sedan
  Mycket missnöjd. Har bytt ut dammsugarmunstycket tre gånger nu då haken som krokar fast i dammsugaren slits ut efter ett par månaders användning. Philips nekar mig nu fler munstycken men kan samtidigt inte redogöra att jag gjort något fel. Nu ersätter jag med en Boschdammsugare istället.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket missnöjd med den nya Philips dammsugaren, tack vare de nya EU reglerna som innebär max 800w effekt så innebär det att denna modellen har 220w sugeffekt jämfört med den gamla modellen som hade 450w. Det märks att den går på halvfart jämfört med tidigare generation. Vi kommer leta upp en begagnad Philips performer-serien, så pass dållig är den här. Bortsett från den usla sugförmågan så finns det ytterligare en irriterande brist och det är att strömbrytaren på dammsugaren stänger av sig när man drar maskinen över höga trösklar hemma. Strömbrytaren är för känslig för kraftiga rörelser helt enkelt. Mitt råd är, har du en äldre dammsugare av erkänt märke så behåll den! Du kommer bara bli besviken på de nya EU-vänliga dammsugarna!

  Det var ett misstag att slänga den gamla Philips performer-modellen som gick sönder för oss. Borde ha lagat den även om det hade kostat mer än att köpa det här skräpet!
 • Dålig
  2 år sedan
  Dålig kvalité. Helt ok det första året. Sen släpper dammsugarskaftet pga förslitning i plasten. Hade förväntat mig mer i den här prisklassen.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Har gått från en electrolux med motormunstycke till denna. Det är en oerhörd kontrast, då denna dammsugare är jättebra på hårda golv, samt met "stora" saker såsom höstrån, matrester, sten, grus och kattsand. Där var electroluxen myycket sämre. Electroluxen var också väldigt smidigt med att det inte ens fanns några ventiler att reglera, bara motorstyrka som dock väldigt sällan behövde justeras. På denna philips ska man ändra motorstyrka, öppna ventil och ända munstycket.... Låter jobbigt, och det är det för att dammsuga mattor. Men efter lite experimenterande så behöver man inte justera alla 3 varje gång, det beror på varje matta. En del kan man köra med borsten på fortfarande, en del fungerar max motorstyrka med lite ventil öppen osv.

  När jag kör denna på vår ryamatta däremot... oj oj. Det händer absolut ingenting. Iiiingenting. Det känns som att all smuts ligger kvar. Nu jämför jag förmodligen med en av de bästa mattdammsugarna, men jag är fortfarande missnöjd. Så här dålig ska den inte behöva vara på mattor? Att man alltid ska behöva kompromissa...

  Efter en timmes användning så gick en hjul på munstycket sönder! Dåligt. Då ska vi också säga att electroluxen har gått sönder otaliga ggr under de 10 år vi haft den.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Hade en Electrolux tidigare av modellen ultraone. Denna dammsugare är mycket lättare att dammsuga med och dammsugningen går snabbare. Rekommenderas starkt!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Använt dammsugaren i 2 år på parkett golv. Inga repor eller problem överhuvudtaget. Sladden är lång och gör så jag inte behöver byta uttag i när jag använder den (40kvm dock).
  Den tar upp skräp från mattor lätt och låter mycket mindre än jag kunnat tänka mig. Man kan faktiskt prata över ett rum samtidigt som denna är igång.

  Inte gett mig några problem överhuvudtaget, stor rekommendation!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bytte ut min Electrolux Classic Silence som har totalförstör mina parkettgolv. 2stavS ekpakett från Kährs. Gick till ICA där jag köpte den och fick en ny......samma sak....
  Köper ALDRIG mer en Electrolux damsugare igen. Det gick inte att sätta varvtalsreglaget på mer än ca 2 av 10....utan att göra stora repor i golvet.

  Philips Performer däremot är ungefär dubbelt så bra. Provdamsög nyss och munstycket flyter på golvet utan att repa golvet. Varvtalsreglaget ställt på max.
  Tidsmässigt så gick det även här dubbelt så fort som Classic Silence.

  Hoppas nu att munstycket och handtag inte rasar så att man måste köpa en massa reservdelar, precis som på Elektrolux vitvaror och damsugare. Jag räknar med att denna maskin även blir billigare i längden.

  SUPERNÖJD.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Sammanfattningsvis en bra dammsugare till ett vettigt pris!

  Vi har tidigare haft billiga dammsugare från Samsung och Electrolux som gjort jobbet, men inte mycket mer. Det är mot dessa jag jämför vår nya Philips efter några veckors användande.

  +
  Bra sugförmåga
  Relativt tyst
  Lång elkabel, lång dammsugarslang - vilket gör att man slipper byta uttag ofta i ett hus.
  Gedigen, känns kvalité
  Bra maxlängd på dammsugarröret, skönt för oss längre personer.

  -
  Dammsugarmunstycket är lite högre än vår tidigare, vi kommer inte åt under vår låga soffa med munstycket på.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra!
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hade sedan tidigare en Philips FC9171 inköpt 2009 som efter 9 år började glappa i skaftet. I övrigt mycket nöjd med den (kollade i min mailbox och ser att den kostade ungefär som denna) så letade efter någon jämförbar produkt från samma tillverkare. Köpte denna och har inte hunnit testa den helt ännu, men måste initialt säga att denna känns MYCKET plastigare och VEKARE. Känner mig nästan lite lurad får jag erkänna. Den gamla dammsugaren är betydligt rejälare och stadigare och jag är mycket tveksam till att denna kommer att hålla i 9 år som den förra gjorde. Har inga skäl att tvivla på övriga egenskaper så som sugförmåga etc.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar bra! Bra sug och låter inte allt för mycket.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Klart köpvärd dammsugare

  + Tyst
  + Bra sug
  + Liten och lätt

  - Lite kort sladd
  - Lite kort slang

  Som på alla dammsugare börjar man med att slänga det usla medföljande sugmunstycket och sätter på en Twinner istället.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt nöjd!

  + Tyst
  + Kraftfull
  + Många tillbehör

  - Inget än sålänge
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Superstark sugförmåga . Effektiv och tystgående . suger jätte bra även med den lägsta nivån. Jag är helnöjd.

  + Oerhörd sugeffekt ++Kraftfull++
  + Tystgående
  + Lång sladd. Lätt att man dra med sig
  + Jätte bra munstycke

  - Den enda nackdelen med denna är det är oerhört plastig som känns skör. I alla fall det bryr jag inte om så mycket.

  Jag kan verkligen rekommendera denna. Du kommer inte att ångra dig .
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  bra kvalitets dammsugare som är riktigt prisvärd nu och suger bra och är tyst.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Lättrullande dammsugare med bra munstycke som suger riktigt bra, trots relativt lågt motorljud. Jag är helnöjd!