Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link TL-PB10400

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Powerbanks (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.28)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  +10400mah, stort batteri
  +Intern övervaknings krets
  +ficklampa
  +liten
  + 4 lysdioder, sista lysdioden representerar mindre än 10% kvar! SJUKT BRA (verkligen ALLA andra laddare representerar 25% per lysdiod, gör det svårt att veta när det blir soppatorsk )

  Troligtvis den bästa powerbanken ute till det snorbilligaste priset! Precis likt de dyra 800kr's laddarna så har denna en inten krets för kontroll av laddningsflöde såsom överladdning, underladdning, överhettning och belastning.. den har även en FICKLAMPA, om än inte den bästa men perfekt tex när man är på Hultsfred och behöver hitta sin bärs i tältet ;)

  skämt åsido, köpte 3st (2 till kompisar) de har alla funkat perfekt, laddar som utlovat också.

  OBS! bara för att det är 10400mah betyder INTE att den kommer ladda så mycket. alla batterier förlorar ca 30% av sin kapacitet pga värmen som alstras när det laddas över från 1 punkt till en annan. DETTA GÄLLER ALLA LADDARE. så med 10400mah så blir det 7250mah.. vilket verkar rätt, då min Galaxy s3 får ut 3 och en halv full laddningar (2100mah batteri i telefonen) ur powerbanken.

  KÖP!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Effekten verkar vara korrekt angiven
  + Laddar fort (6h 40min)
  + 2 USB-urtag, antar jag kan vara bra för.. någon annan?
  + Utgången verkar ha ett korrekt konstruerat urladdningsskydd, något som ibland saknas på de billigare modellerna
  + Bra laddindikator, visar både kvarvarande laddning vid i och urladdning.

  - Utgången går inte att stänga av, jag har inte skruvat upp den och mätt men detta borde leda till en självurladdning på någon procent extra per år.
  - Den försöker dra mer ström än den får från en dator, det BORDE inte skada någon modern dator men risken finns.
  - På min så har 2A urtaget har en idle-spänning på 5.3V,så det är lite lite mer än vad som är tillåtet. jag ser det dock som osannolikt att den skulle skada något.
  - Lite för stor och tung för att alltid få bo i axelremsväskan. Tillräckligt liten för att alltid ha en plats i ryggsäcken dock
  - Svag LED-lampa, mobilens är mycket mycket starkare.

  Den levererades djupurladdad vilket alltid är oroande men den verkar inte ha tagit någon skada. Vidare är det lite oroande är att den drar 1A ur datorns USB-uttag, de flesta datorer idag tål överbelastning men ett tillbehör bör inte dra mer än 500mA över USB. Från en extern strömkälla drar den dock upp till 2.5A så något kollar den innan den börjar sörpla ström. Utgången verkar vara helt urkopplad då den är urladdad och torde således inte ha några läckströmmar som förekommer på billigare USB-batterier (dessa kan i längden skada batteriet permanent).

  Laddningseffekten som rapporterats av min USB Laddare är 11010mAh på 6 timmar 40 minuter vilket med vanliga laddningsförluster är lite mer än vad man kan förvänta sig av en powerbank på 10400mAh så den är nog lite lite större än angivet.

  Urladdningstest Nvidia Shield K1 inkopplad och spelad på i fem och en halv timma, 1.6-1 A belastning på 2A utgången, rapporterad användning 6540 mAh (@ ca 4.9V = 32046 mWh) detta skall ställas i relation till effekten som anges på batterierna 10400 mAh @ 3.7V = 38480 mWh. Verkningsgraden blir då ca 83%, men viss hänsyn bör tas dels till att min mätutrustning ofta underskattar kapaciteten lite och dels att endast en belastningsprofil testats. Detta är ungefär vad man kan förvänta sig på 5V sidan även om det inte når de 95% verkningsgrad som utlovas som "upp till"-värde i manualen.

  2A utgången idlar på ca 5.3V vilket är precis den övre gränsen för vad ett USB-urtag får leverera men det torde inte vara något problem för de flesta mobiler och liknande. Jag har inget för att lasttesta den ordentligt till hands men vid 1.2A så leverar 2A utgången fortfarande solida 4.95V. Min platta vill inte dra mer än 0.7A från 1A utgången men vid den strömmen är spänningen fortfarande 4.85V så det är sannolikt OK att dra lite mer.

  Lampan är svagare än än den som finns på de flesta mobiler men den är förväntat och duger för att hitta nycklarna eller liknande.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  10400mAh för 149kr på komplett (med kupong) så är det en helt klar 10a.
  + Liten och smidig
  + Mycket bra batteriindikator
  + Bra kapacitet för sin storlek
  + Hög laddström (2+1 A simultant)
  + Smidig förvaringspåse
  + LED-lampa

  - Ganska tung (förväntat med tanke på mAh)
  - LED-lampan kunde vara starkare
 • Alla omdömen

 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Bra medan den funkade men stendog efter ett år. Alltså ingen vidare kvalitet.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Äger två stycken. Bär alltid den ena i handväskan.
  Bilpendlar ensam och det känns tryggt att alltid kunna ladda min iPhone 7 Plus upp till tre gånger ifall jag skulle bli stående.
  Den andra använder jag på övriga resor.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hög kapacitet med tillförlitlig övervakningskrets. Inte den smidigaste produkten men sett till priset är den över all förväntan. Snabb laddning, två uttag och inbyggd ficklampa gör batteriet väldigt prisvärt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grym powerbank! Hög kapacitet, både laddar och laddas snabbt. Tydliga laddningsindikatorer. Dessutom prisvärd. Ska man vara gnällig, så är den aningens klumpig, vilket den tappar en stjärna på. Inget man har i byxfickan direkt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket bra powerbank för pengarna! Hade med mig den under en heldag i Göteborg, kunde ladda upp en Z3 Compact och en Galaxy S6 två ggr och det fanns fortfarande ström kvar i den.

  + Billig (200kr)
  + Stor kapacitet
  + Enkel/smidig att ha med sig
  + Snygg
  + Laddar upp telefonen lika snabbt som ett vägguttag.

  +/- Bra med två uttag, dock så är bara det ena på 2A

  - Tung
  - Tar tid att ladda (över 7h, så gör det över natten)

  Som helhet: Billig och bra powerbank som gör sitt jobb.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra, stort batteri. Bra nivåer på laddindikation, förvånansvärt bra med inbyggd lampa.

  Dock går det ej att ladda och använda samtidigt, som med flera andra batteripack. D.v.s. ska du ladda två enheter + detta powerpack behöver du tre laddare och inte en.

  Svårt att slå i förhållande till priset dock.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag var ute efter ett billigare batteri med mycket kraft. Köpte denna i hopp om att kunna bära med mig något smidigt som extrabatteri för iPhonen. Men kom fram till att den är alldeles för klumpig och tung för att det skulle kännas smidigt att ha med sig.
  Köpte därför en Mophie, igen, och är mycket nöjd med den.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kraftfull och tung enhet. Fulladdad kan jag ladda fyra tomma mobiler med denna. Välj mellan att ladda 1 eller 2A. Ficklampan är mest en ploj som inte lyser upp särskilt mycket.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  bra
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra, snygg och prisvärd batteriladdare med ficklampa och funktion för att "snabbladda" mobiler med 2A.

  - Faktiskt laddning som man kan få ut av den: Drygt 7400 mAh (mer info nedan)
  - Tid det tar att ladda batteriet med snabbladdare: 7h och 10 min (mer info nedan)

  Negativt:
  - Svårt att hitta ficklamps-/batteristatusknappen när det är mörkt, det är svårt att "känna sig" till den.
  - Man ser inte skillnad på om batteriet är 75% fullt eller 100% fullt, 4 statuslampor lyser för allt över 75%. I övrigt är statuslamporna relativt exakta.

  Jag lyckades ladda min Nexus 6-mobil (3220mAh) totalt 230%, dvs från fullt urladdad till fullt laddad 2 gånger, och sedan ytterligare 30%. Mobilen var avstängd under laddningarna för att inte dra något batteri. Detta är precis som gtoxed88 säger i sin recension normalt.

  Testet för att ladda upp batteriet skedde med min snabbladdare som följde Nexus 6 (specad 5V/1,6A eller 9V/1,6A eller 12V/1.2A, oklart vilket av dessa 3 lägen den faktiskt laddade batteriet med). Med snabbladdaren som följde med Samsung S6 så tog det hela 20,5h att ladda den, trots att den är specad till 2A/5V vilket TP-Link säger ska vara det som krävs för att snabbladda batteriet. Kanske är det fel på den laddaren (vilket jag inte märkt med någon annan enhet), eller så gör det faktiskt skillnad att Nexus 6-laddaren klarar av högre spänning.

  Jag har inte exakt kontrollerat hur lång tid det tar att ladda mobilen (Nexus 6) med extrabatteriet, men det tar verkar ta "några timmar" (färre än 4h). Jag upplever att det går långsammare än vanliga snabbladdare som man kopplar till strömuttaget (trots att batteripacket är 2A/5V).
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket nöjd hittills med inköp av 2st powerbanks.

  Laddar precis som om man hade orginalladdaren i vägguttaget. Det enda som är negativt är ju att den är lite för klumpig men det är bara en struntsak för det visste jag redan när de köptes.

  Dem levererar och det är ju ändå huvudsaken???? Nästan full pott!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Var runt en sväng och pokemongade och den lyckades ladda upp en iPhone 5, en iPhone 6S och en iPhone 6S Plus under tiden som vi spelade på telefonerna. Och det fanns kräm kvar i den. Tycker nästan att telefonen laddas upp snabbare via TP-link än via vägguttaget, men det kanske bara är känslan.

  Den tar sin tid att ladda upp men å andra sidan laddar den ju ström för minst 4 telefoner. Laddar man den under natten så är det ju inga problem.

  TP-Link powerbank är stor, tung och rätt ful. Men den gör sitt jobb och dess kapacitet väger upp för dess kosmetiska brister.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Önskar att den var plattare så att den passar bättre i fickan.
  Har testat att ladda när mobilen är igång och kör Pokémon Go på full ljusstyrka. 1A uttaget och 2A uttaget håller endast igång mobilen på den procent batteriet är på. Vet inte varför den inte laddar på 2A när mobilen är under full belastning.
  Har använd den endast 1 dag, har inte blivit särskilt imponerad än, finns billigare alternativ.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Laddas ur ofantligt snabbt. Minst en stjärna per dag, alltså minst 25 %-enheter / dag. Så att ta med denna fulladdad för t.ex. en campingtripp är ju poänglöst. Man kommer ju inte använda den förrän efter 1-3 dagar i normalfallet och sedan så låter man den vila igen. Så har man tur så får man 1-2 uppladdningar från den. Tillverkaren uppger INTE vilken typ av battericell det är i den på hemsidan, så det är mycket möjligt att de övergått till billigare battericeller och skriver sig fria. Har tyvärr slängt alla papper som jag fick med så kan inte kolla ifall de angett något där. Men att detta skulle vara Li-Ion tvivlar jag nu starkt på. Men det är vad som anges på prisjakt. Ingen försäljare verkar ange typ av cell heller.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Både vikt och storlek gör att den ärligt talat inte är särskilt smidig att ha med sig. Men det är skönt att kunna glömma ladda upp den och ändå ha ström kvar.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fick den idag, väldigt stor och klumpig OCH tung, känns som att hålla en handgranat, fåla se vad batteriet och lampan säger , efter den är färdig laddad
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kompakt, gör sitt jobb, behövs inget mer!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar klockrent, väldigt hållbar dessutom har tappat min i på asfalt extremt många gånger och den fungerar än!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra!
  Väldigt bra och snygg powerbank till ett billigt pris
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar perfekt! Enkelt, smidigt och laddar prylarna rätt snabbt.

  Ett litet tips för den som vill ladda själva PowerBank'en via datorn (USB uttag) det tar lite väl långt tid. Använd ett vanligt USB laddare istället via el-uttaget för att få fart på det.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  +bra kapacitet (10400 mAh)
  +extra funktioner som lampa med god ljuskälla.
  +dioder som visar kapacitet kvar resp. hur uppladdningsprocessen går.
  +pris relativ kapacitet

  -tungt (vikt) och klumpigt (form)

  Nu efter att haft batteriet (TP-LINK : TL-PB10400 som jag är nöjd med) i drygt ett år kan jag hävda att batteriet fortfarande är bra för en medelanvändning dvs en mobil och en surfplatta.
  de positiva egenskaperna är följande:
  +relationen ström och vikt är bra. batteriet väger mer att ha i en ficka men tillräckligt lätt för att ha i en väska lr ryggsäck (t ex jämfört med mitt Deltaco pb-815 som väger tegelsten 426g).
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra byggkvalité, kan ladda mobilen 4-5 gånger, laddar mobilen snabbt. Min första blev snodd, så jag köpte en ny direkt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar fint att ladda telefonen,

  + Stort batteri
  + 2A uttag för snabb laddning

  - Storleken är oergonomisk hade passat bättre som rektangulär och plattare.
  - tung för sin storlek!

  varning dock för de som tänkt ladda iPad Air / iPad Air 2 dessa drar mer än 2 Ampere och går därför ej att ladda: laddningen sätts på och stängs av i snabb procession. Vet man det är det absolut inget som man kan klaga på.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft min i snart ett år, 2 uttag, bra indikator, liten led lampa, stabil och som det skrivs här tidigare - kvalitee. Batteriet laddas upp betydligt fortare än tidigare varianter jag haft.

  Kanon när man är på hotell/backpackar där strömmen kommer och går.

  Något att önska till v2 blir att man skulle kunna ladda telefonen och batteriet samtidigt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpt för 260:-
  Prisvärd och mindre än jag trodde. Känslan är kvalité.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar perfekt för det jag ska ha den till, dvs inte böra runt i fickan utan tex ta med på resor eller fjällturer.
  Kan ladda min Nexus 5 full 3 ggr och ändå ha en prick kvar på indikatorn.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt nöjd!
  Min gamla Galaxy S4 töms fort och denna laddare var lätt ett värt inköp då man kan använda den till alla sina enheter. Något tung men märks knappt av när den ligger i jackfickan.

  + Stort batteri (10.400 mAh) ca 3-4 ggr så mycket som i mobilerna.
  + Laddar mobilen ganska snabbt
  + Bra pris, 299:- hos webhallen
  + Ficklampa som extra feature
  + Acceptabel storlek
  + Kan ladda både surfplattan och mobilen samtidigt!
  + Trevlig design
  + Batteri indikator
  + Massor av Skyddssystem som hindrar från överladdning, överhettning osv

  - Lite tung och en aning för stor
  - Lång uppladdningstid av tömt batteri. (Dator 25h, Mobil laddare 10h och iPad laddare 7h)
  - Ingår bara en micro usb kabel (ingen väggkontakt) & en tygpåse som skydd.

  Edit: efter en tids användning märker jag att den otympliga storleken gör det lite jobbigt när man har laddaren i fickan. Jag skulle rekommendera och ha ett platt batteri som kan läggas ihop med mobilen i jackfickan.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Det fungerar perfekt! levererar vad det lovar