Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AC87U

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (92)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.73)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa routern jag haft. Svindlande snabb trådlöst och gott om möjligheter att ställa in allt precis som man vill ha det. Kör Dual-WAN (fiber + ADSL) samt OpenVPN. Bra GUI och lätt att uppgradera firmware. Inte provat asuswrt-merlin än, utan håller mig till original ASUS. Har en blandad miljö med både trådade enheter samt trådlösa 802.11n samt 802.11ac.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Skall ni köra nån FW skall ni köra Merlin, hans FW är den bästa och han gör den för ASUS förr eller senare så blir hans FW ASUS FW på deras hemsida, men han är före alla andra. http://www.mediafire.com/asuswrt-merlin/
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Orkade inte med Comhems Netgear-modem, så det fick bli att uppgradera sig till AC87:an. Har inte haft något problem med trasslig firmware, tvärt om fungerar den bra och har ett fantastiskt lättarbetat gränssnitt. Använder långt ifrån alla funktioner, men med förhoppningen att jag nu är hyfsat framtidssäkrad gör att det känns värt de 2000 kr jag betalade. Kanske inte är min vackraste pryl, men funkar för det den ska. Betalar för 250 Mbit/s, får ut 252 Mbit/s trådlöst i soffan fem meter bort. Helt klart OK trådlös prestanda och fixar alla de trådlösa anslutningar jag kastar på den utan dippar. Minus för priset.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  3 mån sedan
  Köpte den på Blackfriday 2015. Har fungerat bra till för en månad sedan när den började krångla. Alla nät har fått sämre hastighet och ligger nu runt ~10 Mbit/s och pendlar. Jag har testat med nätverkskabel direkt i fiberuttaget och där är hastigheten ~100Mbit/s.

  Jag har provat att fabriksåterställa, installera senaste asus firmware, installera Merlin firmware, men inget hjälper.

  Troligen har den överhettats eller någon komponent som bara har gett upp.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Har fungerat klockrent sedan start, fick använda mig utav Appen i Android (WiFi Analyzer) för att välja bästa kanal då många routrar låg på samma kanal som mig vilket gav mig lägre hastigheter, efter detta så har det fungerat hur bra som helst. 5/5.
 • Ganska dålig
  10 mån sedan
  Jag köpte den för jag "råkade" binda mig till både com hem och Telia och ville ha en router med dual WAN. Meeeen den var inte rå rolig när jag väl hade kört igång den. Den tappade nät, saker över WiFi tog på tok för långt tid, man ramlade ur och det fanns såpass få inställningar på dual WANen att den funkade långsammare med dualWAN än utan.
  Den kunde heller inte smälta ihop 2,4 och 5Ghz banden så man fick byta om man bytte rum.
  Telias sunk-router som dom skickar me är på riktigt bättre. Så nu får en router köra ut trådlöst och en trådat. Och jag fick pengar tillbaka.

  Rekommenderas EJ
 • Perfekt
  1 år sedan
  En bra router som klarar av det mesta. Har också avancerad säkerhet inbyggd i sig som skyddar. NAT-funktionen är viktig att slå på för att komma över 100Mbit.
 • Dålig
  1 år sedan
  Dålig livslängd efter 1 år går ej använda
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppgraderat mig från Asus 56U till den. Markant förbättring (speciellt 5 GHz som har aldrig riktigt fungerat innan på 56:an). Bättre räckvidd på 2.4 Ghz med så klart.

  Installerat Merlin på. Ännu snabbare interface och bandbredd. Fungerar perfekt så långe efter ca 2 veckor. Inget negativt att säga.

  Dock MESH kommer förmodligen inte att komma för denna router. För min egen del, gör det inget. Det finns andra lösningar tillgängliga där ute (sätta en till router som brygga, powerplugg (vilket jag har) mm...). Att betala 1000 sek mer for ASUS88U var för min del inte värt det.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Perfekt för min lägenhet. Har WIFI uppkoppling ut till busshållplatsen 50m ifrån lägenheten. Så kraft finns det :)

  Samt väldigt enkel att ställa in, som med alla asus routrar ( har haft 3 st ).

  Spelar du online spel så är det bara BARA PLUG AND PLAY. Inga portar behöver du öppna eller lägga till.

  Streama/ spela online på 5ghz bandet fungera utan problem.

  Dock krävs det att mjukvaran/ firmware i routern behöver uppdateras ( Väldigt gammal den som följde med ), men det sköter du enkelt i routern det med.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har haft denna router i ett år nu och måste säga att den är riktigt vass! Bra täckning och framför allt väldigt stabil!
  Den bara tuffar på har startat om den endast vid firmware uppdatering! Helt underbart bekymmerslöst!
  Rekommenderar denna starkt!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  En i det stora hela, jättebra router!

  Men varför ingen aimesh på just denna router? Oförståeligt. Förmodligen någon bakomliggande teknisk orsak, jag tror det finns interna orsaker såsom utvecklingskostnader bakom, men som konsument är det svårt att förså.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Inte alls nöjd med den här. Hastigheten är inget märkvärdigt och jag har bara full wifi-täckning i samma rum. Räcker att jag går ut på altanen 20 meter bort från vardagsrummets hörn så har jag ingen täckning alls på 5Ghz, och svagt på andra. Ingen täckning på nåt wifi-nät 10 meter ifrån routern i sovrummet, visserligen bakom två väggar runt ett hörn, men ändå....Lämnar tillbaka den. Med tanke på priset är det bottenbetyg! Kört med senaste Merlin-mjukvaran.

  Uppdatering: Fick ut en ny och den verkar vara mycket bättre, inte riktigt den signalstyrkan jag kanske förväntade mig från början men nu har jag täckning i hela huset åtminstone. Höjer betyget till 7, bra.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket nöjd. Uppgraderade till denna pga flytt till ny större lägenhet med tjocka väggar och dålig täckning i hela lägenheten. Dessutom inget 5GHz-nät med gamla routern. Uppgraderade till Merlin-fw, verkar fungera bra.
  - Fungerar stabilt.
  - Bra täckning i hela lägenheten, trots placering inne i en skrubb.
  - Kan väggmonteras
  - Routern blir dock väldigt varm.
  - Ganska fult och rörigt användargränssnitt, känns 2001
  - Ett minus att det inte går att enkelt lägga till lokala DNS-alias (man måste uppgradera till Merlin-fw för detta, och då får man pilla med ssh-inloggning och manuellt editera filer)
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Intuitivt och funktionellt gränssnitt. Bör nog stå väl ventilerat då den blir redigt varm. Inget väggfäste.

  Sänker betyget efter 1 månads användning.

  Åsikterna och upplevelserna som beskrivs här gäller både med orginalfirmware och merlin.

  Om det är trådlös hastighet och stabilitet du söker så leta vidare. Trådlösa hastigheten är inte speciell på något sätt. Har snabbare trådlös anslutning via ett par Strong KitDuo 1700 https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3718317 i 5GHz och en gamal D-Link klår den på 2.4GHz
  Det mest irriterande är dock att routern startar om det trådlösa gränssnittet på 5GHz ett par ggr om dagen.

  Kommer tveklöst att slänga denna i sopporna.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har enorma problem med routern. Har visserligen massvis med enheter kopplade till den (20 st) men det ska en router av denna klassen klara av. Den första jag köpte fick jag starta om hela tiden så den fick jag byta ut. Nu har den nya också flippat ut och lagt av helt. Går inte att att varken ansluta trådlöst eller trådat. Blir Netonnet imorgon igen. Förhoppningsvis kan jag få byta mot en annan modell.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar kanon och ger 1080p trådlöst där min Netgear WNR2000 gick bet. Inte behövt starta om den någon gång.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har täckning i hela vårt 2-våningshus på 140 kvadrat, och även till stora delar i garage/trädgård (man så har jag också placerat den mitt i huset i taket på nedanvåningen, där de flesta som bryr sig det minsta om heminredning kanske inte hade velat ha en enorm ferarri-röd router med stora antenner).Täckningen är bra nog för att grannarna i villorna runt omkring använder mitt gästnätverk inifrån deras villor. Så jag förser 1/4 av kvarteret med uppkoppling ibland :)

  Hastigheten på WiFi är snabb nog för att jag aldrig ska ha reflekterat över det. Maxar lätt min 100/100 MBit fiber i varje fall.
  Vi är bara 3 personer i hushållet, men har väl ett 10-tal anslutna enheter trådlöst och ytterligare några via kabel.
  Kör även OpenVPN till jobb (som var ganska bökigt att få igång. Jag har dock lagt upp en guide för hur man får till det: https://ftp.snbforums.com/threads/openvpn-no-password.30548/#post-239784).
  Stabiliteten är där inget fel på. Kanske får starta om den någon gång per år. För övrigt tuffar den på månad efter månad, år efter år. Kör med Asus original-firmware.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En mycket stabil och snabb router.
  Märks inte att vi är 3-4 användare som kör via trådlösa uppkopplingen (5GHz nätet) trots relativt kraftig belastning
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tillägg efter vi utvärderat den:
  Tyvärr dras denna router med oväntade reboots. Helt utan anledning vid olika tider så försvinner plötsligt internet och efter någon minut startar den om. Jag har skickat loggen till ASUS men inte fått hjälp med problemet.
  Jag lade in en schemalagd reboot varje morgon kl 5 men ändå kommer en oväntad reboot då och då.
  Dessutom fungerar inte föräldrakontrollen tillräckligt bra. Man har kunnat komma åt internet både före och efter schemalagd tid. (även stängt av NAT enligt rekommendationen)

  Vid inköp:
  Riktigt nöjd med denna router.
  Nu när jag skulle byta provade jag först Linksys EA7500 och WRT3200.
  Men de hade inte förbättrad täckning jämfört med vår gamla två åriga Netgear router.
  WRT3200 hade till och med sämre täckning så jag tappade 5Ghz bandet i sovrummet vilket inte hänt tidigare.

  Så då provade jag denna.
  Täckning på båda banden är betydligt bättre än Linksysmodellerna jag provade.
  Det gjorde att vi fick ca 40% snabbare nedladdningar via wifi.

  Stabil och rejäla antenner så man kan justera vid behov.
  Mjukvara är riktigt trevlig med bra föräldrakontroller, bra loggningmöjligheter och andra inställningar. Det går att justera och ha olika typer av säkertslägen direkt i routern. Är man inte nöjd med ASUS firmware finns det möjlighet att prova Merlin ist.

  Vi har tre ansluta enheter via kabel och ca 21-25 enheter via trådlöst. Det tuffar på perfekt utan omstarter eller problem. Täckningen på särskilt 5Ghz fick en stor förbättring. Så jag rekommenderar den absolut!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har tuffat på i över 2 år utan större störningar. Har varit tvungen att inhandlat en USB-driven laptopkylare som jag ställde routern på.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har testat denna router i 2 veckor och har till slut lämnat tillbaka den då jag inte är nöjd med den.
  Dvs orsak är att jag använder switchar med vlan taggning för multicast trafik för Telia Iptv och då slutar multicast trafik att fungera på andra enheter som internet radio play m.m som vi använder ofta på hemma bio anläggningen.
  Kopplade tillbaka min gamla dlink och då fungerade det direkt.
  Samt att wireless vlan trafiken är tidvis slö respons på.
  Vilket jag har testat med att köra bredbandskollen på min Iphone 7 både på 2.4Ghz och 5Ghz och man får testa ett par tre gånger innan den kommer igång riktigt sedan får man bra hastighet på det.
  När jag kör samma test på min gamla dlink fungerar det direkt.
  Köpte denna i god tro då Asus har fått väldigt bra betyg överlag.
  Men jag anser att den har för mycket inbygda funkitoner med DDOS , Antivrus m.m som jag anser sänker prestandan i den.
  Byter nu till en Linksys router istället.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd, snabb och riktigt bra räckvidd. Passar utmärkt till min 4K-utrustning
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppgraderade från en rt-n56u, klar och tydlig förbättring. Supernöjd. Kör med OVPN i routern och den klarar att kryptera full hastighet för mig (10/10mbs). Bra räckvidd. Bra GUI. Möjlighet att köra AsusMerlin Wrt.

  Det som drar ner en stjärna är att jag tycker det är lite snålt med endast 4st ethernet-portar. i.ö full pott i prisklassen.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering;
  Efter byte till Merlin firmware (väldigt enkelt att uppdatera) och diverse uppdateringar så har 5Ghz bandet börjat att fungera stabilt. Hastigheten på både 5 Ghz och 2.4 gHz har nu också ökat markant.

  Ett fånigt problem är dock att jag får uppkopplingsproblem om jag använder ett understreck i nätverksnamnet!. ex ASUS_5G ger uppkopplingssvårigheter, men ASUS5G fungerar utmärkt. Testat detta gång på gång och med understreck fungerar inte 5Ghz bandet på min stationära dator. iOS enheter går bra...
  Men detta gäller bara 1 dator med ett Broadcom WiFi.
  Eftersom 5Ghz nätvärkets namn är förinställt på att heta ASUS_5G så kanske det är flera som fått problem med detta.

  Första recension:
  + Suverän täckning på 2.4 GHz bandet.
  + Inbyggd brandvägg
  + 3-4 parallella videoströmmar är inget problem

  - Svårt att få en stabil uppkoppling på 5GHz trots bra signal.

  Utmärkt 2.4 GHz villarouter. Men detta är inte en fungerande AC (5GHz) router...
  Täckningen är mycket bra på 2.4 Ghz bandet.
  I rum där min gamla router (Asus RT N66U) inte nådde fram får jag nu stabilt 20-40 mbit nedladdning, 4 tjocka träväggar, en murstock och 15 meter från routern. Inga iPhone problem på 2.4 Ghz bandet.
  En normal dag är ett 10-15 enheter uppkopplade, trådat och trådlöst. 2-3 videoströmmar (Netfix, HBO eller Viaplay) kan gå samtidigt.

  Den främsta anledningen till att jag köpte routern var just att jag läst recensioner om att prestandan på 2.4 Ghz bandet var mycket bra på långa avstånd. Har ett gammalt stort hus med två stora murstockar som ställt till problem med täckningen.

  Jämför jag min gamla routers 5 Ghz prestanda med denna så finner jag väl bara att denna presterar den dubbla mbit hastigheten. Dvs 250 Mbit (AC och max fiberuppkoppling) på 5m avstånd. Hastigheten sjunker dramatiskt med avstånd från routern.
  Behöver du en 5 GHz router så är nog denna router fel val. Den strular helt klart på 5 Ghz bandet.

  För min del är ju 20-40 mbit på 2.4 Ghz ändå en hastighet som är högre än jag egentligen behöver någonstans i huset.

  Lite högt pris. Annars fungerar den klanderfritt på 2.4 GHz. Marknadsföringen gjorde nog att jag förväntade mig lite mer kräm en det jag fick. Ett bättre alternativ för mig hade nog varit att skaffa en till RT-N66U och sätta den i en brygga.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppgraderade från Asus RT-N66U till denna Asus RT-AC87U och är jättenöjd med mitt val av router. Känns mycket stabil, snabb och den har en väldigt lång räckvidd. Har full styrka i hela huset. Kör original firmware och har inga som helst problem med det. Jag har väggmonterat den på en central plats i huset.

  Har konfigurerat DynDns, Portforwarding osv.... Allt lirar på precis som det ska.
  Har många klienter och upplever att denna router trivs mycket bättre med det än den vad den gamla gjorde. Förmodligen eftersom hårdvaran är mycket bättre i denna.

  Har svårt att förstå att man i tidigare inlägg skrivit så dåligt om routern.

  Köp!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fick halva farten på wifi med iphone och ipad jämfört med en pc med en dsl-ac68u
  Kontakta support och provade det mesta fick gå i retur.
  Köpte en ny asus ac87u och den va likadan.. la in Merlin FM och då hoppade den igång på full fart mot Iphone Ipad.
  Synd då jag ville ha router och modem i samma burk...
  Firmware från Asus är dålig men rautern är bra.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lätt installation och konfigurering. Uppdarerade till senaste ASUS FW.
  Beträffande hastigheter så finns det snabbare routers men till högre pris.
  Ser att vissa haft problem med sina ruters, har inte behövt starta om en enda gång.
  Likt många andra routers en massa blå irtiterande blå LED lampor som lyser upp rummet..
  Möjlighet att ladda ner via Appen Asus AiCloud

  Har inte provat Merlins FW.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Funkar kanonbra. Kör med Merlins firmware, tokstabil.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Verkar som nyaste FW från ASUS fungerar bra med 5 Ghz också. Kör båda chromecastsen på 5 Ghz samt mobilerna. Ingen har problem med att nätet tappas eller något annat vad jag märkt av.
  Dessutom flera nya funktionaliteter som inte tidigare asus routrar haft.
  Har lite issues när man ska byta enheter i dhcp delen. Stör mig rätt mycket på att jag måste först ta bort de tidigare enheterna och sen assigna de till samma ip som den tidigare.
  En del saker som när man ändrar kräver att man startar om routern flertal gånger.
  Har övervägt att flytta över dhcp och allt sånt till en dedikerad server.
  Gillar inte hur de uppdateras och så i routern.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Utmärkt hittills.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Suverän router. Exceptionellt bra UI och saker som folk klagat på tidigare såsom dålig 5GHz-täckning. Jag kör 5GHz tvärs över hela huset och når 120Mbit med 4-5 ms ping.

  Ett plus i kanten för knappen som gör att man kan släcka alla led's på routern. Nu kan den stå vid TVn utan att man får epilepsi av den.

  Så ställer du höga krav på trådlöst och använder såväl smartphones, TV, surfplattor m.m är detta definitivt ett bra köp! Släng bara in TV och sådant på 2.4GHz och spara 5GHz för gameing eller tyngre streaming.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bytte upp mig från en RT-N66U till denna.
  Blev en rejäl skillnad i hastigheter och täckningen i huset blev betydligt bättre.
  Snabbt och enkelt att installera.
  Även varit och pillat med mer avancerade saker och allt funkar fint.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag gillade den under den tiden den funkade.
  men se efter bara 2 månader så la den av.
  Nu lyser inte power längre som innan. Och bara 4 andra lampor lyser i fronten.
  Men den bootar inte upp sig. Blev retur på den.
  Kommer nog satsa på en av de nyare ASUS om jag får pengarna tillbaka.
  För ASUS är klart bäst i klassen.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fungerar perfekt förutom på 5ghz-bandet, mycket strul främst med Apple produkter, de tappar internet efter att routern varit igång ett par dagar. Skapat support case till Asus, får jag ingen bra lösning kommer jag reklamera routern.

  Edit: Fick tillbaka pengarna för routern av Netonnet utan problem. Asus svarade aldrig på support caset...
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Var lite orolig när jag köpte denna router pga blandade recensioner. Den kostade dock ca 1600:- på cdon så jag chansade ändå. Nu har jag kört den i ca två månader och jag märker inga fel med den alls. När jag kör bredbandskollen är det i stort sett inga förluster alls jämfört med trådat och då går den ändå via VPN. Den var otroligt lätt att installera och ställa in både 2,4 Ghz och 5Ghz banden via webb-gränsnittet.

  Vi bor i en 78Kvm trea, så det är inga stora områden den behöver täcka, dock är det rejäla betongväggar mellan rummen.
  Ska jag klaga på något så är det de medföljande programmen som både är instabila och svåra att förstå sig på.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna på NetOnNet för 1990:- (150329).
  Jag är en normalanvändare, så routern är kanske lite overkill men jag har tjocka betongväggar i min lägenhet där trådlösa routrar ofta har problem att ge bra signal igenom.

  Jag sitter med 3st trådlösa 802.11ac enheter kopplade till routern där jag spelar online spel, streamar film, lyssnar på musik och vanlig surf. (1st stationär dator, 1st bärbar dator och 1st mobiltelefon)
  Jag har mycket hög och stabil anslutning, har fiber 100/100.
  Öppning av portar och andra inställningar gör man lätt i routerns mjukvara.
  Än så länge så uppfyller den mina behov, har inte tappat anslutning ännu varje fall.

  Edit 2015-04-14:
  Jag har nu märkt av att ibland försvinner internetuppkopplingen på både WiFi och Ethernet. Nätverksanslutningen finns kvar, bara internet som försvinner.
  Provat uppdatera till nyare Firmware av Merlin.

  Fick även reducerat pris då NetOnNet sänkte priset till 1789:- två veckor senare.
  Bra kundservice av dem!

  2015-06-11
  Skickade för en vecka sedan tillbaks routern till Netonnet eftersom efter ha varit i kontakt med Asus så krävdes detta för att få den utbytt. Netonnet skickade frakthandlingarna och jag hade en ny router efter ett par dagar.
  Den nya routern fungerar felfritt tillsammans med nya firmwaren!

  2015-08-11
  Skickade idag tillbaks min router för andra gången. 5ghz bandet är hopplöst. Oavsett vilka firmware jag kör så lägger det av. Måste få den utbytt 3ggr hos net on net innan jag kan byta ut den till AC RT-3200 istället. Omdömet på routern sänkt idag till dåligt!
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Urusel. Med en router som konstar så mycket förväntar man sig att den ska fungera någulunda stabilt. Alla funktioner är toppen men det spelar ingen roll när 5Ghz nätverket inte fungerar. De släpper nya firmwares stup i kvarten men ingen av dem gör den mer stabil. Värdelös router som inte ens gör det mest grundläggande man förväntar sig av en router. Gör dig själv en tjänst och köp en annan.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gick från en RT-AC66U till denna. Efter att ha utväderat denna mot den gamla så är det bra mycket kräm i denna när det kommer till hastigheter. Sen kommer vi det den hastigheten som är viktigast i alla fall om man bor i lägenhet: 5GHZ bandet.

  Anledningen till att man vill köra 5GHZ i lägenhet är att det är ett större frekvensband vilket gör att det får plats mer info i det bandet. Vid det här laget så är det nästan varje kotte som har en 2.4GHZ lina hemma. Detta gör att blir det konflikt i bandet så kommer hastigheten strypas med automatik. Fördelen med att ha ett starkt 5GHZ band är då följande :

  Högre hastighet även med många grannar.
  Stabilare överföring med denna i just 5GHZ än det jag har kört innan.
  Längre räckvid i 5GHZ bandet.

  En annan fördel med denna routern är den inbyggda AIprotection. Det är ett bra extra skydd mot hackare.

  Finns bara en nackdel med denna och det är priset. Dock ska man vara medveten om att man köper highend modellen och ligger lite före de andra modellerna.

  En annan sak som jag har sett är att det har kommit extremt lite FW till denna modellen? Det är inte likt asus som spottar ut FW. Så modellen kommer bli bättre om kanske 6 månader. Det är ett tips från mig att vänta ca 6 månader och kanske spara ca 600 kr.

  Slutsats är att vänta några månader till rätt pris och det har kommit lite mer FW. sikta på ett pris på ca 1600 kr så är det lääänge till du behöver bry dig om denna hårdvara. Dock så är detta en av de viktigaste delarna vi har i ett hus idag som bygger mer och mer på nätverk.

  -- NYHET--

  Jag gjorde en ny upptäckt idag. Jag gjorde test från bredbandskollen.se och fick ett resultat som förvånade mig.

  Med denna router så kommer jag faktiskt upp i 97 MBIT / 95 MBIT. Provade min RT-AC66U direkt efter detta resultat och fick fram 87 / 76 MBIT. Jag har aldrig haft så högt resultat tidigare på bredbandskollen så det verkar som han kan få fram intern info bättre oxå än den förra !

  -- EDIT--

  Flera skriver här att de har problem med FW ? Jag har stabil i både 5 samt 2,4 GHZ bandet. Har fått gjort 3 Reboot sen jag köpte den för 6 månader sen pga den tappar anslutningarna. Men att köra in en beta FW som en del skriver att de har gjort är för mig att be om problem. Beta drivers är inte något man vill ha om det ska vara stabilt. Tycker fortfarande det är en bra router. Dock vill jag ge minus på att det är dåligt med FW på denna trots att denna har funnits med ett tag nu. Priset har inte rört sig sen jag köpte den heller.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vad säger man? Vi uppgraderade oss från deras Black Knight till denna och vad får man för 2.500:- som vi köpte den för? En nätverk som är såååååå instabilt att Netgear och D-Links routrar framstår som bättre! Och det ska mycket till innan man säger en sådan sak.

  Deras senaste FW (ASUS RT-AC87U Firmware version 3.0.0.4.378.5134) är tydligen en BETA, men det går inte att återfinna på deras supportsida. Kör du in den versionen så får du vara glad om du ens kan göra något i deras GUI. Inga knappar fungerar att trycka på, du kan inte byta SSID, försöker du använda deras nätverkstjänster för att pinga eller köra en tracert så loggas du ut.

  Fick min router utbytt p.g.a detta och fick en helt ny, vad händer då? Jo exakt samma problem uppstår och nu vägrar Komplett att häva köpet trots att allt finns där för att jag som kund ska kunna häva köpet.

  Ska dock ta och testa Merlins FW och se om det blir bättre!

  Men finns det några för- & nackdelar då?

  Fördelar:
  Det är ASUS och det är AC!
  GUI´t är bland det snyggare som finns där ute.

  Nackdelar:
  5Ghz fungerar EJ i senate FW (droppar eller så har du inget Internet)
  2.4Ghz droppar efter ett tag, du måste startar om routern för att kunna fortsätta göra något.
  Hastigheten du får med stock FW är inte att hurra för på trådlöst, varken 2.4 eller 5!

  Återstår och se om jag kommer ändra betyget efter att ha testat Merlin på den.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  5 GHz bandet ej brukbart. Asus gör bra grejer men denna produkt är inte fungerande. Vill du ha en 2.4GHz router (vilket den i praktiken är) köp en billigare.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Det har gjort min dag!

  Den är lätt att använda men går även att göra avancerad. Snagg, snygg och grym!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har under månader haft problem med bredbandet från min leverantör. Och har nästan varit på gränsen att ge upp. Så bestämde mig idag att besöka Alina Systems i Norrköping! Efter att funderat en stund och tidigare läst resentioner här var jag skeptisk. Men jag bestämde mig för att testa den. Och på det hela har jag nu testat routern ordentligt. Och gissa om jag vart förvånad. Den hittar allt var lätt att installera och configurera. Den är snabb och allting bara fungerar.Så jag kan inte annat en rekomendera routern starkt. Det trådlösa nätverket fungerar otroligt bra och är hos mig stabilt. Det bara fungerar! Senaste mjukvaran är installerad ska tilläggas Koch ge den lite tid och kärlek du kommer älska den precis som jag! Full pott och ett grymt tack Alina Norrköping för en grym support som alltid!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Var lite ångerfull direkt efter att lagt in asus senaste firmware hade svarstider på runt 500ms
  men efter ett tags fumlande så stängde jag av ai protection och allt blev bra.
  jag måste säga att jag är riktigt nöjd med denna och jag var nöjd med min tidigare router som var en asus rt-ac66u som var bra den med, det är ett ordentligt lyft med ac87u
  mot den.....på alla punkter.....
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vi har mycket Apple prylar i huset, men vill undvika att låsa in mig för mycket och har varit sugen på en Asus router länge. Såg att Asus RT-AC68u hade bra betyg. Tänkte då varför inte köpa det nyaste med 1GHz dual core processor och allt? Såg också att den hade stöd för mycket annat som tex vpn klient och QoS. Köpte den till fyndpris på nettonet då någon lämnat tillbaka den på öppet köp. De försäkrade dock att routern fungerade. Jag var minst sagt entusiastisk när jag packade upp och installerade denna "värsting router".

  Vilken besvikelse!

  QoS verkar inte fungera. Min adsl lina blir ofta mättad av kamera uploads från iphonen. Provade att sänka iphonen till lägsta prio och speldatorn till högsta. Ingen effekt. Provade att limitera bandbredden på iphonen till nära noll. Ändå tog den hela bandbredden. Kanske har jag missförstått vad QoS handlar om?

  Räckvidden var varken bättre eller sämre än min nio år gamla Netgear.

  Jag bestämde mig ändå för att behålla routern innan spiken i kistan kom:

  Den droppar 5G bandet med jämna mellanrum!

  Så efter att slösat bort en hel helg på denna till synes otestade produkt tröttnade jag till slut och lämnade tillbaka den. Funderade ett tag på en AC68u, men var så otroligt trött på allt pillande att jag nu har bestämt mig för att det får bli något mer robust istället. Ett lugn har infunnit sig...men det ska erkännas att Apples prylar buggar också ibland men de har en stark kundbas och man kan vara säker på att problem fixas för eller senare. För Asus del verkar detta problem funnits sen routern gick i produktion.

  Ger en tvåa i betyg då 2.4G bandet trots allt fungerar men mer än så vill jag inte ge pga all tid jag fått lägga på en produkt som lovar mycket och har en hög prislapp.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  *update installerade .4950 och den har faktiskt fungerat stabilt sen dess. Det är näst senaste firmwaren och den senaste firmware var den som gav alla problem. Hur som helst nu fungerar WOL (wake on lan) Det fungerade aldrig på rt-ac66 fast fw ppdateringen klargjorde att wol nu skulle fungera, men det gjorde det alltså aldrig. Eftersom nu WOL fungerar uppdaterar jag betyget till mycket bra och jag är riktigt glad. Eftersom jag ej behövt boota om den sen sist jag skrev omdömet så spelar den långa boot tiden för 5ghz mindre roll. Jag är numer nöjd trots bristerna.

  Jag trodde att alla problem nu skulle vara lösta och köpte en då min ac66 dog.

  Tyvärr verkar det vara hårdvaru problem med quantenna chipset (5 ghz).
  Det gick ej att ansluta imorse mot 5ghz, så var tvungen att starta om routern 1min 10 sek tog det för att kunna ansluta mot 5ghz nätet igen. Så varje gång man gör en ändring i routern tar det över 1 minut att kunna ansluta igen. Det påminner mig om när jag hade windows xp. Nu för tiden när allt går snabbt vill man inte vänta över en minut för att kunna ansluta speciellt inte på en premium produkt.

  Nej tack blir att köpa en router utan quantenna då det verkar vara bara problem på newegg såg jag flera aktuella recensioner som nämner att dom har problem med 5ghz bandet men inte 2.4 ghz som är broadcom.

  Min apple time capsule av föregående modell ansluter till sonens asus usb-n53 sticka mot 5ghz med 100mbit efter att ha laddat ner ralinks drivrutiner , med asus egna drivrutin max 60mbit på 5ghz , sonens dator med usb-n53 hittar inte ens ac87 5ghz band. Nu hittar visserligen iphone 5s 5ghz bandet ifrån sonens rum. båda router står bredvid varandra och om man stängde av dom vartannat hade ingen betydelse. Det verkar alltså vara ett quantenna kompatibilitets problem. Vilket folk också nämnt då dom använder olika enheter och förlänger nätverket. Jag köpte min ac66 för 2 år sen för 1500 kr idag kostar den lika mycket det är konstigt.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sämsta AC router från Asus.
  Inne på den andra enheten med den nya chippet. Funkade relativt bra i en månad med lite strul på 5G bandet.
  Uppdaterat till Firmware version 3.0.0.4.378.4376 blir routern obrukbar.
  Downgrade till Firmware version 3.0.0.4.378.3885 som senast fungerande FW, men 5G bandet är ej brukbar fortfarande. Den visar sig påkopplat men inget data går igenom.
  Notebook ansluten i AC läge slår ut alla 5G påkopplade enheter.
  Övrigt:
  Seg i UI...måste ständigt uppdatera browsern, oavsett trådlös eller trådbunden uppkoppling
  Lååååååång boot time
  Uppdaterar ej mediefiler från ext. HDD, måste skanna diskarna på nytt
  Dålig hantering av enheter med 5G bandet och AC läge.
  AC läge förhindrar koppling av enheter på 5G
  Time zone omöjligt att ändra
  Manuell FW upgrade
  Svårt att spara ändringar i FTP konto, flera omstart krävs
  87U blir alldeles för het stressat eller ej.
  4 antenn....ja...vad är de bra till när rangen är katastrofalt oavsett 2.4 eller 5 band?
  Mycket lovande produkt men verkar inte färdigt utvecklat.
  Ägd N66, AC68 hittills, men 87U tar priset vad som gäller strul och buggar.
  Om man vill utnyttja routerns alla finesser, Glöm Det! Den levererar inte ens halva att vad ASUS lovar.
  INTE värt pengarna, no way!

  Går tillbax till RT AC68 och hoppas på den bästa.
  Sista försök, sedan provar en annan märke.
  Love you Asus, but i love my money more!

  Over and out
  Blatesson
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Tyvärr så måsta jag denna gång skriva något negativt om ASUS routern RT-AC87U. Jag har haft ASUS routrar i 6-7 år. Jag trodde jag uppgraderade rejält när jag gick från min RT-N66U till denna modell.

  Vid skrivande stund är den senaste ASUSWRT firmware versionen 3.0.0.4.378.3885, och den och tre version bakåt är inte fungerade firmwares.
  För normal användare som har bara kravet att vidga nätverksteckningen är denna router extremt bra, men för en expert användare så är det inte brukbar pga. flera orsaker.

  1. Portforwarding fungerar inte. Det blir ett loop problem med NAT in det interna nätverket och det enda work around är att avaktivera NAT Acceleration under Switch tabben. Detta gör att all CPU:n behöver kräma på ordentligt och medför även lägre hastigheter.
  2. Tidszone hanteringen är helt broken. Tomma dropdown listor som inte fungerar.
  3. Den blir extremt varm, som enligt flera forum inte ska bli.
  4. Dålig eller ej fungerade trådlös koppling med RT-AC87U och access punkter på 5 Ghz bandet.
  5. IPTV via access punkt fungerar inte heller.

  Jag körde samma inställningar som på min RT-N66U, men tyvärr var det bara att lämna tillbaka den. La ner 6 timmar med olika försök.
  Kopplade tillbaka till RT-N66U och allt fungerar helt perfekt. Med 100 Mbit ner, så får jag cirka 70-80 Mbit trådlöst med 25 m avstånd och några betong väggar emellan.

  Ska du köpa en bra router så rekommderar jag RT-N66U, speciellt är det är bra pris på den.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra prestanda när det väl fungerar, men det gör den dessvärre inte alltid!

  Routern tappar tidvis kontakten med datorer som kommunicerar via 802.11n. Har bekräftat felet på 2 datorer hittills, men övriga datorer kan kommunicera. Vidare så låser sig routerns webbgränssnitt ibland när dessa kommunikationsavbrott uppstår så jag kan inte komma åt routern från andra datorer under dessa tidpunkter. Datorerna som tappar kontakten står 4-5 meter från routern i ett öppet rum och fungerar felfritt mot andra routrar, och jag har även testat och verifierat att de fungerar mot andra Asus routrar som t.ex. Asus RT-AC68U.

  Trots detta så ville Asus support endast att jag skulle testa ett par olika mjukvaruversioner, sedan gav de upp då de inte ansåg att det var någon bugg?

  Mkt dålig support på en produkt som säkert skulle kunna ha varit bra, men nu blir det en NetGear R7500 istället!
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter 5-6 timmar slutar wifi helt fungera för samtliga enheter i hemmet på både 2,4 samt 5 GHz. Trådbundna slutar också fungerar efter ett tag. Byter tillbaka till min gamla Asus 56:a och den fungerar klockrent.

  Testar under flera timmar allt. Factory reset, startar om, har den avstängd och kör internet guiden men inget fungerar. Kör in en äldre firmware och då fungerar den igen i 15 min sen går det inte att komma ut på internet via wifi. Trådbundet fungerar dock nu.

  Bortsett från det har den flera gånger strulat med MAC-adressen. Byter MAC-adress av sig själv och vägrar ta den MAC-adressen som jag specar, vilket har fungerat bra på andra routrar.

  Ett annat problem är port forwarding. Har vid ett par tillfällen slutat routa trafiken internt. Dock fungerar port forwarding bra från utsidan. Tar man bort reglerna och lägger till dem igen så fungerar det ett tag.

  Köpte den idag och lämnar tillbaka den i morgon...
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har 100 mbits in och den levererar 94-96 trådlöst i stora delar av vårt hus. Visst kostar den, men uppfyller alla mina krav.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Snabb och smidig installation, bra funktioner och gränssnitt. Dyr.
  Betalade 1800:- inkl frakt men det är fortfarande väldigt mycket pengar för en router.