Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony MDR-XB950AP

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (106)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + Lurarna är gedigna och kommer nog inte gå sönder i första taget.
  + Super bas!
  + Bra mellanregister, normal diskant. Obs: Diskanten "äts upp" något om man har mycket bas.
  + Sitter väldigt mjukt och bekvämt och vadderingen skärmar av ljudet väldigt bra, det behövs ingen aktiv brusreducering. Inga mer trötta öron!
  + Mikrofonen har bra ljudkvalitet så motparten har inga problem att höra mig.
  - Enknappsreglage för paus, nästa spår och besvara samtal m.m men det finns special App "SmartKey" på Google Play för att hantera ytterligare funktioner.
  - Kabeln är något kort ca 100cm.

  Att notera: Impedansen är 40 Ohm, vilket är mer eller mindre branchstandard ifall man vill använda dem till smart-mobiler. Ljudet blir något grötigt när musiken är komplex men detta är ett problem alla hörlurar har med en lägre impendans. Är man mycket kräsen och vill ha bästa möjliga ljud i alla lägen behövs andra lurar med impedans runt 200 Ohm vilket tvingar en att skaffa hörlursförstärkare till smart-mobilen eller Laptopen.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Sjukt bra bas och sjukt nöjd med lurarna. Har köpt två par till mig själv; ett par hemma och ett par att använda på jobbet, Rekommenderas både för ljud, hur sköna de är att ha på och framför allt hur prisvärda de är =)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  3 år senare och de håller fortfarande och ljudet är lika kraftfult som alltid. komforten är magiskt och man kan ha på dem 24/7 utan problem då där är långt imellan kuddarna och plasten så ens öron slipas inte emot membranet.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  När jag hittade dessa, så var det en slump. Syrran önskade sig ny lurar och jag nappade pga det som skrevs om basen. Sedan en dag så tyckte hon att jag måste lyssna på dem då de lät asbra som hon uttryckte det. OCH jag blev helt paff. Hade då ett par Philips Fidelio X2 som kostade det 3 dubbla och som var riktigt bra förutom att jag saknade lite fysik i basen, Innan dessa Audio Technica ATH-M50X där diskanten stod ut. Så jag köpte direkt ett par Sony MDR-XB950AP som i mina öron inte har samma luftiga övre register som Philips, men de låter balanserat och har en bas som man kan dör för. Men gillar man inte mer tung bas så är detta inga lurar för er. Men för dem som vill ha tung bas och i övrigt vettig återgivning så är dessa ett fynd. Har insett att för att få Philips övre register med Sonys bas så lät priset mycket högt.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För pengarna så är det värt det!

  För det mesta bra byggkvalitet, plast samt lite aluminium. Stora mjuka öronkoppar som kan efter ett tag bilda värme runt örat. En användbar funktion är att själva lurarna kan roteras 90 grader och ligga platt.

  + Prisvärd
  + Bra bas
  + Byggkvalitet
  + Inkl. mikrofon
  + Flexibilitet
  + Stänger ut det mesta av omgivningen

  - Två sladdar, en från vardera sida (stör mig personligen)
  - Ingen vidare mikrofon
  - Kan uppleva ljud som läcker ur kopparna
  - Sladden är kort om den används utöver mobil (annars bra)
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  mullrig bas med en dov, ekande ton som inkräktar på mellanregistret för mkt.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte de igår men kommer att lämna tillbaka idag.
  Ljudet är helt OK.
  Problemet är att det läcker ljud utanför lurarna att jag inte kan använda dem i kontorslandskap! Inte någonstans egentligen om man inte skruvar ner volymen till det lägsta. De låter som om man hade små högtalare på skrivbordet.
  Ska det vara så illa eller är det fel på mina?
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra ljud, bra pris, bra bas, lång sladd
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Som många redan nämnt, extrem bas. Definitivt ett par hörlurar för den som uppskattar mycket bas. Är inget ljudproffs, men tycker dessa passar mig perfekt. Prismässigt och till ljudkvalitén.
  Dock något stora. Önskar att de var lite mindre. Följer inte med någon påse till eller liknande.
  Annars rekommenderar jag dem stort.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Wow dessa lurar blåser skallen av mig varenda gång jag sätter på dom. Lyssnar nästan enbart på house/techno/rap/edm och dessa sviker inte någonstans. Jag är absolut ingen audiofil men det krävs inte mycket för att älska dessa hörlurar❤️ ska köpa två par till och spara för framtiden. Det enda jag kanske ångrar är att jag inte köpte bluetooth modellen då kabeln är lite trasslig. Absolut inget avdrag då jag haft sämre kablar( stirrar snett på apple earpods)

  Köp nu medans de finns, antingen bt eller ej så är dom värda det!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte dem för att ha på jobbet, bussen osv. Som en del sagt, lite mycket bas, men enkel justering i datorn fixade det. På telefon behövdes ingen justering.
  Mycket trevligt ljud och otroligt bekväma. Hade dem första dagen 4 timmar i sträck utan problem. Synd bara att de inte går att fälla ihop lite bättre.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppfyller definitivt mina krav och förväntningar. Har haft ett par gamla Sennheiser On-ear som inte stängde ute ljud tillräckligt så därför ville jag testa ett par Over-ear. Hunnit testa dem i några timmar och de har ett väldigt bra ljud. Kraftig bas, vilket gör att man kanske saknar lite diskant vid filmer. Men för musik är de grymma. Stänger ute omkringliggande ljud. Hoppas på att de även uppfyller detta vid t.ex flygningar som är mitt huvudsakliga syfte med byte av lurar. Rookie på hörlurar så har inte mycket att jämföra med, så för 649SEK så är det säkert en bra "nybörjarlur".
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har ett flertalet hörlurar och är ganska kräsen.
  Köpte dessa på rea och chansade lite med köpet.

  De är snygga, sitter fantastiskt skönt på huvudet och runt öron. Isolerar bra. Mycket nöjd.

  Basen är riktigt bra när man på EQ:n skär ner på frekvens 400. Frekvensen tar över diskanten.

  Mellanregister ok.

  MEN diskanten är inte bra. Frekvensen 16kHz existerar inte. Den där sista toppen av klarhet i ljudet. Det är mitt ända minus vilket tyvärr förstör väldigt mycket.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har ett par XB700 (som inte säljs längre) som jag älskar, bästa lurarna jag nånsin ägt/hört/etc och extremt omtyckta av många. (Begagnatpriserna är galna). Men dom börjar gå sönder så tänkte att dessa verkar vara en nyare motsvarighet på dom. Men ack vad jag bedrog mig. Trots priset jag betalade på 499:- kommer dom nog skickas tillbaka. Riktigt skräpljud, grötigt, platt, nästan så man får ont i huvudet. Riktigt trist.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Dustinhome black friday för 599,-

  Jag har genom åren använt en hel del olika lurar inklusive Hi-Fi lurar där favoriterna är Grados utbud, men vill inte ta med lurar för 3000kr ut på stan i regn och rusk. Koss Porta pro som är en annan favorit går ofta sönder i sladdarna för mig och har blivit dyra i längden med sina 2-400kr x många och allt uslare kvalitet.

  Kort och gott, köp för reapris! Fyller ut ljuden som att det är ditt vardagsrum fast i öronen. Stekar-Bas utan att bli dräggig, kanske lite för mycket för dom som inte gillar bas i örat, fångar alla nyanserna fint! Stänger ute mycket ljud, kolla över axeln vid övergångställen :)

  10/10 Kabeln som inte trasslar och är snyggt upphängd i kåpan & förstklassig micljud
  9/10 Ljud: Basen + riktade element, kan störa viss musik, bra balans ur kartong.
  10/10 Design: aluminiumytan, lyxigt!
  8/10 Bärbarhet: är solid, välbyggd i bågen (går inte att packa ihop, plus egentligen???)
  10/10 Comfort: kåpan roterar 90 grader fritt, passar öronen jättebra. har använt dom som gaminglurar pga höga comforten!

  Kan väl ranka dessa till detta pris som 10/10 för det jag använder dom till, nämligen musiklurar på transport från hem till jobb och tillbaka, första Streetcans jag varit nöjd med, resten ligger i en kartong i källaren p.g.a: plastighet, trasiga sladdar, brist på comfort eller helt enkelt uselt ljud. Dessa levererar för mig en perfekt kompromiss på ljud, design och pris, läcker inte ut ljud så du stör inte omgivningen. Innerelementen är vinklade för riktad ljud in till örat. förstklassig kabel som inte trasslar, Har större öron, över medel i storlek och får ofta ont av lurar efter 30-45min men inte av dessa, designen på kåpan är förstklassig, mjukt och fint runt, gillar att dom är så snygga! Ytan på kåpan är i borstad metall och inte plast, stort plus för snygg clean design.

  Rek köp för detta priset, maxbetyg för dessa snygga och välbalanserade streetlurar!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte mina för halva priset hos Dustin på Black Friday häromdan. Mycket nöjd.

  Snygga förutom röda detaljer. Kåporna kan vridas 90° för transport. Lätta och bekväma, men kanske lite för plastiga. Jag hade föredragit skinn på vadderingen. Sitter bra på skallen och runt öronen. Isolerar mycket bra från yttre ljud. Enknappsreglage för paus, nästa spår och besvara samtal m.m. beroende på telefon. Jag saknar volymkontroll. Irriterande design med två kablar. Avundas Bluetoothvarianten MDR-XB950BT.

  Ljudet levererar gåshud till den som har läggning åt enorm bas. Definitivt inte naturtrogen neutral återgivning. Klar och tydlig diskant. Men, man blir liksom inte ett med musiken; det känns som att man lyssnar mer på hörlurarna än på musiken.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket sköna lurar med mycket bas vilket är positivt för viss musik men kan vara en nackdel för annan typ av musik.
  Dämpar ljud från omgivningen. Inte helt men med musik på fungerar dom bra i ett kontorslandskap.
  Snygga tack vare de röda detaljerna i kombination med svart och rostfritt.
  Köpte dom på Dustinhome black friday för 599