Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fractal Design Core 3300 (Svart)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fractal Design Chassin (93)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Rymligt chassi som är enkelt att bygga i. Även gott om plats för kablar på baksidan. Jag uppskattar den luftiga miljön tack vare att diskar monteras på sidorna. Dock ingen bra lösning för den som vill ha många 3,5".

  För att få en så tyst dator som möjligt har jag satt in ljuddämpande material på sidorna och taket och installerat extra 140 mm fläktar som går på lågt varv. Och det blev den tystaste datorn jag någonsin haft. Märkbart tystare än min förra Fractal Design r3. Svalare också. CPUn är en överklockad 5820k. Den går lite varm om än inom marginalen. Men det beror nog mer på kylaren än chassi och dämpningsmaterial. Öppet eller stängt chassi ger ingen skillnad. Grafikkortet håller sig alltid svalt och varvar ner snabbt efter spel. Kan låta konstigt att köpa billigare chassi och sedan extra material/fläktar till, men bästa sättet att få en tyst dator är många fläktar på lågt varv. Jag har köpt betydligt dyrare chassin och ändå köpt extra fläktar.

  Utseende är subjektivt, men jag tycker det fungerar. Den ser inte exklusiv ut, men inte alltför budget heller. Passform och stabilitet är godkänt. Sidorna repar dock ganska lätt.

  Det finns bättre och snyggare chassin men för priset är det mycket för pengarna. Jag tycker den står sig bra mot många dubbelt så dyra chassin. Rekommenderas.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Snygg och rymlig låda för ≤ATX-moderkort. En ingenjörsmässigt mycket bra produkt med många smarta lösningar. Kablarna kan dras bakom moderkortsplåten för en snyggare installation. Det finns plats för både höga luftkylare (ex.vis. noctua nh-14) men även vätskekylning med både enkelt och dubbelt kylarelement. Hårddiskar kan monteras på flera ställen och flyttas ur i en enhet när/om någonting behöver kopplas om i lådan.

  Det enda som saknas är gummibussningarna för kablarna som finns på de dyrare R-modellerna. Hade även de funnits med här hade chassiet fått högsta betyg.
  Rekommenderas!