Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech G402 Hyperion Fury

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Möss & pekdon (96)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kan börja med att säga att jag gick från en Logitech G400 till denna efter att ha haft lite supportkontakt med Logitech. Big up för den, i övrigt, de är extremt tillmötesgående och duktiga! Lång historia kort, jag fick denna mus med UPS-hemleverans efter att min G400 hade strulat, på bara 3 dagar.

  Jag är en erfaren FPS-gamer och har avverkat många möss genom åren. Denna G402 är jag efter ett par dagars användande väldigt nöjd med, den ligger mycket bra i handen (normalstora händer) och är givetvis extremt responsiv. Jag har i ärlighetens namn inte märkt någon skillnad på möss de sista åren i responsivitet, jag vill mena att det enbart idag har med personligt tycke och smak att göra vilken mus som är bättre eller sämre än någon annan, och då syftar jag givetvis på designen.

  Det som dock kanske gör denna mus lite bättre (än åtminstone min gamla G400), är att den har en del bra extraknappar (8 totalt). Dock har jag ingen aning om vad jag ska binda dem till, har faktiskt t.o.m. unbindat samtliga extraknappar förutom 2 :) När vi ändå pratar om att binda knappar, kan jag bara säga att programvaran till musen är mycket intuitiv och fungerar väldigt tillfredsställande. Du kan t.ex. digitalt i siffror ställa in vilken DPI du vill använda - antar detta är bra om du är extremt petig/känslig med den. Personligen valde jag bara en DPI som kändes bra så att det motsvarar ungefär samma sensitivity som jag hade med min gamla G400.

  Designen är inte så "speciell" som den ser ut. Den ligger jättebra i handen, inte lika "rundad" som många andra möss, handen blir inte lika kupformad. Det känns faktiskt som om handen ligger i ett mer naturligt läge på denna mus jämfört med många andra tidigare möss jag har haft. Men återigen, tycke och smak, gällande design. Det kan verkligen sammanfattas i 1 mening; teknik- och formmässigt är G402 fantastiskt bra, men det är väldigt många andra moderna datormöss också - tycke och smak avgör.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  1 år sedan
  Inte en skön mus, den fungerar men har hamnat på hyllan efter ett tag.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Passar mig perfekt i handen och ger fantastisk precision i relation till priset. Tycker även mjukvaran fungerar utan problem.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder en gammal sensor med en konstig gimmick för att få upp max-hastigheten. Detta löser dock ej problemet med att sensorn i allmänhet presterar sämre än modernare sensorer. T.ex. så presterar AM010 (G402) ungefär lika bra på 800DPI som PMW3310 (Zowie EC-1A och många fler) och PMW3366 (G502 och G403) presterar på 1600DPI.

  Sedan har musen även andra tveksamma designval. DPI-justeringsknapparna sitter där man skulle kunna komma åt dem under spelande, något jag gjort flera gånger innan jag till slut bara stängde av knapparna genom Logitech's mjukvara. En position nära scrollhjulet som många äldre (G400 och MX518) och nyare modeller (G403) har är ju betydligt mer genomtänkt.
  Sedan har vi tum-partiet, det värsta med musen för min grepp-stil. Jag använder mig av "palm-grip" (handflategrepp) och har stora händer (20*11cm) och tum-partiet är en mardröm för mig. "Sniper"-knappen sitter precis där jag skulle vilja placera min tumme, så jag måste flytta min tumme uppåt för att undvika knappen. Detta lämnar mig med en väldigt smal remsa att hålla min tumme på, eftersom utrymmet strax ovanför "sniper"-knappen är urholkat för att husera DPI-indikator LEDs.
  Jag rekommenderar att undvika denna mus om du, som jag, har stora händer och använder dig av "palm-grip".

  Jag tycker inte detta är en värdig ersättare av G400. Det är fortfarande en ergonomiskt överlägsen mus. Jag är väldigt besviken.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra mus. Har den både på jobbet och hemma.
  Inte för mycket knappar även om "sniperknappen" använder man inte.

  Gajmat i 15 år. Känner att DPI inte skiljer sig världens i dagens senaste möss och denna är en bra vettig allround mus utan något flashigt yttre men med en skön känsla och bra respons.

  Vettig investering.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Utmärkt för den högerhändta fps-spelaren.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra mus. Har i nuläget sex olika känslighetsnivåer inställda för snabbyte, och med sniper-knappen så går jag genast till den lägsta så länge jag håller inne knappen.

  Riktigt skön att hålla på med, har använt den åtta timmar i sträck utan problem.
  Skönt klickljud, lite trögt att trycka ner scrollhjulet.

  Edit: Har nu haft den i elva månader, och det enda jag kan säga är att jag håller med mina föregående åsikter, men tar bort en stjärna för att den mycket lätt blir smutsig i nersänkningen runt mushjulet och dessutom är mycket svårstädad där.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Om du inte lyfter denna från musmattan så är den näst intill perfekt 9/10 annars finns det bättre alternativ

  har personligen testat och jämfört följande möss samtidigt
  Razer DeathAdder Chroma
  Logitech G403 Prodigy
  SteelSeries Rival
  Zowie Gear EC1-A
  Logitech G502 Proteus Core
  Logitech G402 Hyperion Fury

  och det jag kan säga om G402 är följande

  + Bra precisionen dock sämre än deathadder, ec1-a och rival vid muslyftningar men lyfter du aldrig musen så är den inte märkbart sämre
  + Klickar bra men jämnvärdig med flera av de andra
  + Ligger fint i handen

  - Dyr för vad man får
  - Finns bättre alternativ
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den här efter att min G400 gick sönder och denna sitter inte lika skönt i handen. Sidoknapparna känns även inte lika väl placerade och något kantiga. Funktionsmässigt har jag dock inte märkt att den på något sätt brister.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra mus, inte något direkt att klaga på.

  I Linux fungerar både bak-, fram- och hjulet. Finns en annan knapp som jag inte kommit på vad den gör.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag gillar den ligger bra i handen och har en bra responstid.
  Gick från en G9x och jag tycker g402 ligger bättre i handen.
  Tilläggsprogram fungerar bra, med inställningar. Skönt att man kan sänka styrkan på ljuset ifrån "G" vilket kan vara för skarpt.
  Knappen vid tummen tycker jag ligger lite för långt bort, så pass att man "glömmer" den i spelandet.

  Överlag en mycket prisvärd mus. (450kr).
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft musen i någon vecka nu och jag tycker att den är grymt bra. Extra bra att man kan se vilken dpi-inställning man valt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sniper-knappen kan vara lite ivägen ibland, men annars en riktigt trevlig mus. Bytte från MX518/G400.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Möss jag spelat med: MX518, Steelseries Rival, Zowie EC2-a och denna.

  Overall en mycket bra mus med en riktigt bra sensor.
  Det jag dock störde mig så mkt på att jag kommer LÄMNA TILLBAKA DEN, är knappen som sitter på insidan där man har tummen.
  Knappen hamnar som sagt exakt där jag har tummen och det gör att jag inte kan hålla i musen på ett sätt där jag får kontroll utan att känna att jag riskerar trycka på knappen. Jag trodde att jag skulle vänja mig men så fort jag bytte till någon av mina andra möss så ville jag inte byta tillbaka till denna enbart på grund av det.

  Av de mössen jag hittills provat är fortfarande Zowie EC2-a min favorit (efter MX518 såklart).
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Min gamla MX518 behövde bytas ut. Letade länge efter en ersättare och det är banne mig inte lätt. Har rätt så stora händer (storlek 9) och det är tur att det finns öppet köp nuförtiden :P

  Musens form passar mig som hand i handsken och man känner sig hemma direkt. Knapparna sitter bra till och jag ska väl i ärlighetens namn erkänna att alla fem olika steg i känsligheten är väl inget jag någonsin kommer att använda mig av. Men nu finns de där och får väl vara så :)
  Jag kan iofs. tänka mig att tumknappen kan vara användbar i fps-spel vid sniperlägen.
  Musen är lätt att komma igång med. Som vanligt med logitechs produkter så bara funkar allt med en gång. Inställningarna är lätta att förstå och inga konstigheter att ställa in.
  Knapparna känns sköna att trycka på och skrollhjulet är distinkt.

  Har spelat intensivt ett par dagar nu (är en gamer och vill ha en bra gamingmus) och man tänker inte ens på att det är en ny mus. Allt bara stämmer. Bättre betyg kan den inte få. Det är så det ska vara med grejer. De ska bara fungera utan att man tänker på det :)

  Provade en del andra möss och antingen fick jag kramp av att använda dem eller så krånglade de med funktionerna.

  Jag rekommenderar den här musen.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har du små händer är det klokt att se åt något annat håll. Jag har strl 9 på handskar och denna är för stor för mig. Kollade aldrig på måtten innan jag beställde så var en liten miss av mig där.

  Annars gör musen den det ska. Jag är inget fan av att ha massa knappar som ska bindas hit och dit så det är inget jag använder. Sniperknappen lät bra då jag köpte den men har aldrig använt den.
  Bra placering för att byta dpi vilket är väldigt smidigt. Programvaran har det aldrig varit något strul med och bra att de samordnas med andra logitech-produkter.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Skön mus som passar bra i handen om man är van med G400/MX518.

  Något som är lite störande är klickljudet från scrolljulet när man klickar ner det. Det är lite väl högt. Utöver det är det en underbar mus.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mitt första spelmus, gick från en trådlös men bekväm mus (Logitech, återkommer med produktnamn) som jag har haft i över 3 år, till G402 och jag känner mig riktigt nöjd. Jag har medelstora händer så den passar mig utmärkt och känns ergonomiskt.

  G402 har utöver standard knapparna: 2 knappar som justerar dpi som du har själv valt via Logitechs program (som man själv for ladda hem: http://support.logitech.com/software/gaming-software). Man kan klicka sig fram 4 olika inställningar för dpi (max 4000 dpi) medans spelets gång smidigt ( eller när som helst rättare sagt).
  G402 har även en "sniper"-knapp där syftet är att sänka dpi (till den nivån man valt själv) medans man håller in knappen. Har ej använt den själv för jag kör mer MOBA än FPS-spel men vet att den är mycket användbart vid rätt tillfälle.
  Knapparnas placering är verkligen genomtänkt och jag har ej råkat trycka på någon av misstag!

  Jag måste säga att precisionen är klockren och den flyter på utan problem. Kan ej jämföra med andra spelmus men den ger precis det jag vill ha plus lite mer om man har behovet.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Intrycket efter att ha haft den ~10 dagar.

  + Kalas med en dpi switch som gör att man kan få väldigt precis kontroll när man tex använder kikarsikte i fps. :)
  + Bra placering av tumknapparna.
  + Riktigt följsam och skön att hålla i.

  - Kanske något stor för mig med lite mindre händer.
  - Blanka ytorna(i synnerhet tumknappar) kan kännas flottiga.
  - Något hård scrollning.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt skön, gillar snabbändringen av dpi och "sniperknappen" som sänker till lägsta dpin när man håller ner den för att kunna höja precisionen tillfälligt, mycket smidigt i FPS-spel.

  Skön klickkänsla i knapparna också, lite hård mouse3 kanske, men man vänjer sig väl, bara lite hårdare än jag är van vid.

  Tumknapparna är lättåtkomliga och jag har inte tryckt fel än så länge.