Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Benq GW2765HT

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Benq Datorskärmar (162)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hemskt dålig skärm för pengarna!

  Sitter i dagsläget med en 5 år gammal TN-panel (LG W2453V-PF) som kostade 2000kr ny när jag köpte den. Har varit sugen på att uppgradera ett tag tack vare alla lovord om IPS och hur fina 1440p skärmarna är.

  Valet föll på denna, förväntningarna var såklart lite uppskruvade när skärmen trots allt kostar 3400kr. Men besvikelsen blev tyvärr stor. Visst, till en början så måste jag säga att färgerna verkligen är fina och text blev skarpare behagligare att läsa men det var väl allt positivt med denna skärm. Jag lyckades nämligen få ett exemplar där det fanns en lysande grön pixel som ej ville ändra färg.

  Nåväl måndagsex finns ju och man ska väl inte döma skärmen så hårt efter bara det. Men det tar oss till problem nr2. Responsen i denna skärm är inte alls vad den är i min 5 år gamla TN-panel. Med 4ms GtG på denna så borde skillnaden vara helt omärkbar, men det måste bero på ett mycke högre input lag. OBS! Detta är en i högsta grad upplevd skillnad och det kan säkert spela in att jag "vet" att IPS normalt inte ska hänga med TN lika bra.

  Men sen kommer vi till det absolut allvarligaste problemet med denna skärm och jag ställer mig undrande hur BenQ någonsin kunde låta denna skärm passera deras kvalitetskontroll.
  Backlight Bleeding / IPS Glow är helt enormt på denna skärm, fullständigt oacceptabelt enligt mig. Tog en hastig bild med telefonen, tyvärr väldigt suddig då jag var tvungen att ta bilden snabbt efter att ha styrt med musen för att ena skärmen inte skulle hinna släcka. Men här tycker jag det tydligt syns vad jag anser är så oacceptabelt med denna skärm, och i synnerhet en skärm som är 5 år nyare och kostar 1400kr mer än min gamla. Det är klart att kameran överdriver bleeden en del men oavsett hur jag justerar så lyser detta igenom på många ställen, speciellt nere i högra hörnet.

  Benq GW2765HT till vänster, LG W2453V-PF till höger:

  http://i3.minus.com/ibxz0M9RFj77A8.jpg
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  10 mån sedan
  +Bra färgåtergivning, den levererar vad som lovas.
  +27" i 2k upplösning ger mycket utrymme. Optimalt att använda skärmen som två smalare arbetsytor.
  +Stadig genomtänkt design;
  Inställningsmenyn styrs med fyra fingrar, inget evighetsknappande med "joystick".
  Stöd i stativet för att höja och sänka utan att det blir tungt. Går att vinkla horisontellt via själva foten. Tar lite relativt plats.
  Kraftig baksida med förstärkt VESA. Matt plast håller sig ren längre.
  +Den kreativa i åtanke; skärminställningar för långtidsbruk och varierat bruk.
  +Överraskande lite backlight bleed, problemområdet på mitt exemplar är närmast menyraden (hö. sida). Personligen inget som stör.
  +Ljus, pigg skärm med fin kontrast.

  -Modellen är från 2014, saknar alltså roliga funktioner som freesync och HDR. För spel och streaming finns det såklart lämpligare skärmar än denna.
  -Ett problem med mitt exemplar är att strömkabeln lätt glider ut. Får hålla den på plats vid reglering.
  -2cm breda kanter, inget viktigt minus om man inte planerar en setup med flera skärmar.

  Svårbedömt om den är värd 3500-4000:-. En utmärkt skärm för kreativa arbeten, det finns dock modernare skärmar som mäter sig med denna för liknande priser. Däremot svårt att hitta en billigare monitor med höga krav på färg och med denna upplösning.

  5 stjärnor för att det enda som egentligen stör mig är priset för en äldre modell. Den håller upp för allt annat. 2015 hade jag gett den ett högre betyg än 4 stjärnor. Rätt ska vara rätt.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En stor skärm med riktigt hög upplösning -passar ok för flera excelblad samt word dokument som är öppna bredvid varandra.
  Tyvärr är färgerna rent ut sagt dåliga samt en klen och instabil skärmfot. Ser även en viss bandningseffekt i bilden, speciellt vid mörka eller svart färg
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte två månad sen och jätte nöjd med produkten.