Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Netgear Nighthawk X6 R8000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Netgear Routrar (76)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.41)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter långt övervägande och studerat recensioner köpte jag slutligen Netgear 8000 för att använda som router hemma.
  Vi är rätt många i familjen åtta stycken med mobiler, surfplattor, youtube-beroende ungdomar och sex stycken stationära datorer.
  Tidigare routrar hade inte kapaciteten eller räckvidden att täcka hela huset. Det var ständigt krångel med att routern behövde startas om när alla började använda sina mobiler och plattor på kvällen.

  Efter att testat denna några dagar är vi alla supernöjda. vi har full räckvidd i hela huset även i trädgården. Den är snabb och extremt lätt konfigurerad, i princip bara att koppla in. Tidigare behövde vi repeatrar på övervåningen men inte nu längre.

  Vet inte varför den inte fått flera goda omdömen eller recensioner kanske beroende på att tidigare firmware haft problem. Om de funnits verkar de i alla fall vara åtgärdade nu.
  Om inga problem uppträder närmaste tiden förtjänar den full poäng.

  -Dessutom är den snygg!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra router.

  När jag behöver ladda ner större saker från nasen så ibland klara den ca 50 MB/s via det trådlösa nätet. Jag känner mig mycket nöjd med den och den har många olika inställningsmöjligheter.

  Allt är väldigt lätt att styra och när barnen inte lyder eller kommer när maten är klar så är det bara att stoppa bredbandet till den enheten som dom håller på med via mobilapp och så kommer dom springande eftersom det inte fungerar. Nu ha dom lärt sig att pausa direkt när man säger till.

  Mycket nöjd med den.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den för att kunna få wifi över 5 ghz bandet i hela huset.

  Nu har vi mottagning i hela kåken (210 kvm) och på tomten, där 5 ghz släpper tar 2,4 ghz vid. Det enda negativa jag hittar är att den är plastig och stor, och ful som stryk
 • Alla omdömen

 • Dålig
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  My first and last Netgear purchase.

  Unstable, resets its name every now and then forcing me to reconnect every single of the units which takes +1 h, not to mention forcing you to reset all the passwords.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Förstörde och förlorade alla mina media filer som jag har sparat många år via usb delning med den här routern.Laddar sakta filerna i media servern om man jämför med Asus,slö router med allt.
  +internet funkar bra,varför den är ny.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jag köpte en R8000 router för att ersätta dåvarande Bredbandsbolagets standard router. Vi är ett hushåll med 4 personer och närmare dussinet anslutna wifi och trådade enheter vilket kräver lite prestanda, och gärna med lite marginaler för att undvika flaskhalsar.

  Routern är förbannat snygg med spindelben som strålar wifisignaler, och min erfarenhet av den är att den är riktigt stabil och pålitlig. Det enda problemet, som gör att den inte får fullt betyg, är att Netgear har ett väldigt otydligt och något svårhanterligt gränssnitt till sina routrar. Jag flashade därför routern med Advanced Tomato. Är man som köpare av denna router insatt och/eller tekniskt intresserad så rekommenderar jag detta, då Tomaten har stöd för alla funktioner som hårdvaran stödjer så man förlorar inget utan tjänar på bättre stöd och tydligare gränssnitt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Plugga i, kör och tuta. Rullat på i skrivande stund utan avbrott eller störningar i snart 4 månader. Enkelt gränssnitt, finns även avancerat för den som gillar att pilla, bra räckvidd på trådlösa. Trådlösa enheter inkopplade 6 och 3 med kabel, flyter på ordentligt med båda banden, är ett klockrent Köp, hoppas ni som recenserat fått ett måndagsexemplar för det som beskrivs stämmer inte med våran
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Oj oj måste jag säga. Vilket monster till prestanda. Stabil, snabb och enkel att sätta igång, Ladda hem Netgear UP från playstore och du är igång. Den hittar firmware uppdatering och sånt själv och snabbt, dock så kan de ta en stund att uppdatera den. Används i ett där det finns 4 st mobiler, 3 datorer, 3 tv apparater där allt körs samtidigt och blandat på 2.4 GHZ och 5 GHZ. Den här router fixar det utan problem. Riktigt skönt med både MU-MIMO och TRI-Band. Kan verkligen rekommendera denna.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snyggt användargräns snitt och relativt lätt att justera och optimera.
  Fungerar bra med många olika web/övervakningskameror vilket inte alltid tyvärr är fallet idag.
  5 ghz bandet är optimal i ett normalstort hus.
  Dock överprisad i normalpris men på kampanjpris så köp
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Valet föll på denna efter lite research samt priset på 1495:- vid tillfället. Den kompletterar en kombo av ASUS RT-N66U+RT-N12D1(AP) Täckningen i kåken lämnade en del övrigt att önska trots denna kombo så tyckte det var lika bra att ta i. Antalet enheter som är uppkopplade var också något som krävde lite mer prestanda än vad jag redan hade.

  Upplevelsen av installationen av routern lämnar lite övrigt att önska då gränssnittet många gånger är allt annat än intuitivt och det är svårt att veta vad som händer under uppdatering av firmware t.ex där bilden under vissa stunder inte visar någon progressbar öht.

  Gränssnittet upplever jag som rörigt och det är initialt bökigt att få kläm på vilken enhet som tilldelats vilket IP.
  Som ni ser ovan så kommer jag från en ASUSrouter så kanske är man bortskämd med ett enkelt och, enligt min mening, mer intuitivt gui.

  Men om vi struntar i gränsnittet och tittar på vad den presterar så är jag nöjd! Täckningen är bättre, WiFi snabbare och mer stabilt än tidigare. Ett observanda är att täckningen bakåt sett från routern har lite brister vilket kan vara bra att tänka på beroende hur ni planerat att placera den. I mitt fall har jag kompletterat med mina äldre routers som AP via powerline-pluggar för att lösa detta problem och maximera WiFi-täckningen.

  På det stora så är jag klart nöjd med prestanda/pris.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra!

  + Lätt att få igång
  + Bra täckning och prestanda
  + Separata nät gör att nyare enheter kan få hög trådlös hastighet
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket nöjd med detta - saknar dock Mimo teknologin och att den skall fungera direkt med ARLO kamerorna utan den separata routern.

  Bra prestanda och enkel att koppla in
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köp inte denna router om ni vill att allt ska fungera felfritt.

  Routern krånglade med alla mina enheter:
  LAN kopplad PC
  iOS enheter
  TV

  Deras support var helt värdelös. Trotts att allt fungerade felfritt med en annan router ville de skylla felet på mina andra enheter.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den är stabil och flyter på gamestream från Geforce Now etc, Smart Connected är nice, dock gillar jag inte gränssnitten eller mobilappen för fixa snabba grejer.

  Finns mycket kvar Asus gör mycket bättre än netgear, rent hårdvarumässigt så saknar jag stöd för MU-MIMO funktionen.

  Rent prestanda mesigt så skulle jag ge den typ 7 av 10, dock saknar den MU-MIMO och gränssnittet och funktion mesigt så är den total katastrof jämfört mot en Asus.

  Kommer mest troligen köpa en Asus nästa gång igen.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ej lämplig för GIGABIT internet. Ingen hårdvaruacceleration (Cut through forwarding), du kommer att vara begränsad till 450mbps. Ganska missvisande med tanke på att de främjar denna router som gigabit-kompatibel. Slösat bort min $!
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hålla sig borta från denna router om du planerar på att få Gigabit Internet. Jag bara komma runt 340Mbps nedströms och uppströms med hjälp av trådbunden anslutning på routern medan jag fick 950Mbps från den fria Fritzbox 7490 modem från min ISP.

  De fick min router ut och tyvärr gav mig samma problem. Deras Tier 2 stöd gav upp och gick inte att åtgärda mitt problem. De erbjuder i stället mig en nedgradering router R7500 som ersättning som är bortom skämt!

  Du kommer säkert att ångra att köpa denna dyra router som inte utför vad du betalat för. Google "R8000 fast hastighet emissions Gbps" och du kan hitta flera personer klagar denna router som de aldrig bry sig om att åtgärda problemet (källa var vägen tillbaka 2015 och 2016 från Netgear gemenskap).

  Jag upprepar, MEN PÅ EGEN RISK!