Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Chroma Type 301 P-18 Kockkniv 20cm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Chroma Köksknivar (46)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.88)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym kniv, håller skäpan riktigt bra, har haft en flera år nu och bara skärpt upp den med skärpestål.
  Älskar ergonomin i den (som andra verkar ha svårt med), den är tung och rejäl, fantastisk för kött tex.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ergonomin är väl personlig men om man gillar den så ger en ett mycket bra grepp att arbeta med.
  Håller skärpan bra och den har bra balans då man arbetar med den. Har prövat att slipa med både vanlig keramisk slipning och med Skärpstav/Skärpstål. Båda fungerar jättebra.
  Har använt i flera år och inga skador. Har köpt och rekommenderat till släkt och vänner.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inte en kniv för alla och därför måste jag ge en bra recension här.

  Detta är mer kniven för den som snabbt vill lära känna sin egen kniv. Fördelen med de två knopparna är att man snabbt ska hitta balanspunkten i kniven, knivarna är alltså bra balanserade, något tunga också och ergonomin i kniven är inte att krama åt handtaget, utan ska ligga lösare i handen, då fungerar den som bäst.
  Har haft min kniv i 6 år nu, tar hand om den väl och 70/30 slipning är något som passar väl för mig då jag tycker om att skära tunt i många maträtter.
  Den är ju som sagt tung i handen jämfört med många andra knivar jag arbetat med och något som är till fördel där man inte har den bästa precisionen, gravitationen hjälper till med denna kniv mer.

  Kockknivar är personliga, älskar man att laga mat så gäller det att hitta sin personliga kniv som passar en själv i sin stil att laga mat. Den här kniven är för den som vill ha en balanserad kniv, tycker om tyngden och att låta kniven visa vart den ska, tycker om 70/30 slipning på knivar och vill ha lätt att rengöra kniven (fördelen med helt metalstycke, inge trä som samlar bakterier).
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Tappade kniven i golvet (mjuk linoleummatta) och den fick sig från denna knappa fallhöjd en spricka på 2 cm rakt igenom den relativt tjocka knivryggen. Detta är enligt mig inte något som skulle kunna ske en märkeskniv från ett så odramatiskt fall.

  Satsa på något annat i samma prisklas.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag betalade 300 kr för denna kniv, och för det priset finns det absolut ingenting att klaga på. Mina gamla IKEA-knivar kommer inte ens i närheten av denna. Det har aldrig varit så roligt att hacka lök!

  Jag hade dock aldrig köpt den till ordinarie pris, mest p.g.a.. ergonomin som definitivt kunde varit bättre.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Dassigt stål, dålig ergonomi, grova slipvinklar och handtag i metall. Med andra ord, rejäla minuspoäng. För överpris dessutom!
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ogillar knivens ergonomi. Upplever handtaget som klumpigt. Kniven är relativt tjock, vilket är en nackdel när man skall skära exempelvis grönsaker med lite mer motstånd, morötter, potatis etc. Har även en Global G-2, som jag överlag anser vara en bättre kniv. Mindre dåligt hantag och bättre stål i G-2. Lättare att slipa, och det tunnare bladet på G-2'an glider lättare igenom exempelvis morötter. Ångrar köpet och förstår inte vad det är som exempelvis "knivakademin" anser vara så bra med type 301. Global, Mac, Masahiro m.fl är bättre.