Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sage Appliances Oracle BES980

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sage Appliances Espressomaskiner (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Hittade ett returexemplar till reducerat pris på Elgiganten förra hösten (2017). Efter nästan ett helt års strykande runt den heta gröten sjönk så priset till ca halva nypriset.

  Kan bara säga att den som uppskattar god espresso och inte har något emot lite manuellt arbete, stundvis kaffesump o dropp på diskbänken och en och annan justering av malningparametrar, extraheringstid, etc samt har tio lax+ liggande kommer troligtvis inte att bli besviken.

  Denna maskin ger förutsättningar för ”privatbaristor” att bjuda sina gäster på en riktigt trevlig kaffeupplevelse.

  Till och med denna maskins ”Long Black” (jmf Sällskapsresans ”har dom Svenskt kaffe?”) är riktigt njutbart där på morgonen innan man tar ungarna till skolan o åker på jobbet (o säkert andra tider o tillfällen).

  Kolla avsäkringen hemma, denna pärla drar nästan 10A med alla kranar öppna. En snabb dvärgbrytare i kombination med lite annan last på gruppen riskerar magplask.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Jag börjar som alltid - med rätt förväntningar blir man inte besviken! Köper man en kaffemaskin för över 20.000 så är ju förväntningarna satta därefter. Och den levererar på - dock skulle jag ljuga om jag höll med nedanstående kommentar om "obeskrivligt bra kaffe".

  Men då ska man nog tänka på att jag är ihop med en rostmästare så jag har tillgång till så fräscht kaffe som det går att få så kaffekvaliten har alltid varit hög i vårat hus. Så det är nog därför jag inte upplevde någon revolution vad gällde smaken på kaffet nu snarare än att den inte gör bra kaffe.

  Men anledningen att vi köpte just den här kaffemaskinen var för att det började bli för meckigt att mala kaffe, pusha ut en liten espresso, skumma mjölken för cappucino och se till så att allt från grovheten på kaffet till temperaturen på möjlken var bra. Så vi köpte den här i hopp om att slippa det. Och där levererar den above and beyond!
  Den maler kaffet själv enligt den grovheten du specificerar. Och den stompar kaffet själv. Och sen pressar den igenom vattnet enligt den tid du ställt in. Och mjölkskummet blir alltid perfekt och i 60', eller vad man nu ställer in. För jo, saker behöver ställas in på den här. Det är lite finlir för att få allting perfekt men när det väl sitter levererar den gång på gång!

  Så varför bara en 8/10?
  - Kan man inte kaffemalning, vattentryck som krävs, hur skummad mjölken ska vara och allting som går att ställa in blir det här ett felköp. Man får inte så mycket hjälp på vägen.
  - Den låter ganska mycket när den är på men inte gör något, när allt den gör är håller vattentempen på 93' så låter den. I helt standby är den dock knäpptyst eftersom den inte gör något.
  - Direkt efter vi köpt den och packat upp den och tagit bort alla transportskydd och satt ihop den enligt konstens alla regler och kopplade in den började den jobba på att få upp vattentemperaturen. Och efter en timme hade den jobbat upp sig med 10 grader. Efter en timme 5 grader till. Helt oacceptablet så jag gjorde mig redo att lämna tillbaka den och kopplade ur den. På morgonen efter gjorde jag ett sista försök och då gick den upp till 93' relativt fort och sen dess har det inte varit några problem! Jag vet inte varför det där hände den gången, vi gjorde ingenting för att fixa det??
  - Jag misslyckades med blindtestet med våran gamla 6000:- Philips kaffemaskin, men då hade frugan precis malt nyrostat kaffe i båda så det var suveränt kaffe i båda! Så jämför man med vanligt kaffe köpt på Elgiganten/Media Markt så vet jag inte om det hade varit så jämt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastiskt kaffe!

  Otroligt enkel att använda. Det enda du behöver göra är att flytta handtaget från kvarnen till bryggdelen, resten sköter maskinen själv om och även mjölkskumningen.
  Enda negativa är att det känns som rena rånet att köpa en latte på café, då du gör godare kaffe hemma.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Obeskrivligt bra kaffe!

  + Bästa tänkbara kaffet
  + Känner själv när den vill rengöras, har fortfarande inte behövt kalka av den efter mååånga koppar, det i mjukt vatten.
  + Ställ in själv hur du vill ha kaffet.

  - Dyyyyr....
  - Lite stor
  - Tar ett tag innan man lärt sig.