Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Denon Heos 5

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Denon Mobilhögtalare (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har nu ägt min Heos 5:a (samt en Heos 7:a) i två veckor och tänkte lämna mina första intryck. Får återkomma när jag har använt enheterna lite mer, men än så länge är jag sjukt nöjd att jag valde Heos framför Sonos Play5, Bose SoundTouch 20, LG H5 eller Samsung M7! Ljudet är fantastiskt bra med tanke på formfaktorn!

  Enligt min uppfattning ger Heos 5:an bättre ljudbild än Sonos Play 5 där ljudet känns en aningen "instängt" om man inte höjer diskanten samt basen några snäpp. Heos 5:an plockar upp och får fram en betydligt fylligare bas vilket jag uppskattar. Heos 7:an gör detta ännu bättre och har ingen konkurrent alls hos Sonos rent ljudmässigt som jag uppfattar det. Bose 20 hade faktiskt rätt bra ljud också, men föll på tekniken. Samsung M7 var helt skräp faktiskt. LG:s H5:a var inte någon höjdare på ljudfronten heller.

  Mina kriterier var att få bästa möjliga ljud, i en liten formfaktor som smälter in utan att synas. Helst skulle högtalarna kunna spelas direkt från Spotifys egen app på Andriod eller IOS, utan att gå via en annan tillverkar-app som t.ex. Sonos gör. Detta då jag mer eller mindre enbart lyssnar på musik via Spotify, och då inte ser poängen med att ha ytterligare en app för uppspelning. Så önskemålet var att hitta något med Spotify Connect som även kunde leverera riktig Multiroom med synkat ljud i alla rum. Detta ger Heos mig.

  För att förtydliga. Med Spotify Connect är det Heos:en som strömmar musiken direkt från Internet, det är inte din telefon som stömmar och sedan skickar det vidare till Heosen. Med andra ord gör det inget om det ringer eller om du åker iväg från hemmet...musiken fortsätter som innan utan avbrott. Spotify i mobilen blir mer som en fjärrkontroll.

  Plus
  **************
  + Ljudet! slår konkurrenterna ovan enligt mig - har du några extra SEK över rekommenderar jag dock Heos 7 där ljudet är über.
  + Den har Spotify Connect - Bästa featuren förutom ljudet
  + Deras egen app behövs enbart för att installera högtalaren samt gruppera flera högtalare som Multiroom, sedan behöver du den inte mer om du kör Spotify Connect.
  + Perfekt i synk då jag spelar från två högtalare samtidigt
  + Snygg i vitt tyg, smälter in bra i ett "vuxenhem" där man inte får smälla upp feta högtalare hur man vill.
  + Enkel installation, lätt att ansluta till det egna nätverket
  + Spelar över WiFi, öppnar en egen "stream" från Spotify - kontrollera musiken från vilken IOS eller Android-enhet som helst i nätverket samtidigt.

  Minus
  ***************
  - Har inte blåtand - Vilket då inte gör det möljigt att spela upp från andra ljudkällor som t.ex. om du tittar på film via din dator. (Eftersom den har SC är detta inte ett problem för min egen del).
  - Har inte Airplay (Eftersom den har SC är detta inte ett problem för min egen del).
  - Har ännu ingen pc-klient (Eftersom den har SC är detta inte ett problem för min egen del).
  - Levererades med en firmware som var lite buggig när det gällde SC. Det var dock lätt att uppdatera via en knapptryckning i deras app.
  - Har betydligt mindre musiktjänster än Sonos - Heos har idag Spotify, Deezer, TuneIn samt Napster. Mer kommer nog dock, detta är en ny produkt i förhållande till Sonos.
  - Har ej en AUX-utgång (hörlursutgång) som Heos 7 - Har dock en AUX-ingång
  - Heos skapar inte ett Mesh-nät vilket Sonos kan, det innnebär att alla enheter måste kunna ha kontakt med din router direkt via WiFi. Mesh-nät gör att enheterna kan "nå" routern via en annan enhet och därmed får du längre räckvidd.
  - Har en extern strömadapter
  - Du måste ha Spotify Premium

  Nedan en Sonos VS. Heos genomgång
  http://venturebeat.com/2014/09/20/a-wireless-speaker-showdown-denons-heos-vs-sonos-review/
 • Alla omdömen

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min Heos 5:a i 1,5 år och kan sammanfatta det med att jag är nöjd.
  Den kan spela högt med bibehållen stuns i basen.
  Det den gör något sämre är att den blir lätt grötig i ljudet om man spelar på låg volym.
  Generellt är Heos systemet (har 2st 1:or, 2st 3:or, 1st 5:a och Home Cinema) väldigt loudness betonad. Så basen kan ta överhand vid låg volym.

  Till normalt bakgrundsmusik gör sig 1:orna eller 3:orna bäst.

  Systemet som helhet är klockrent och så lättskött att hela familjen kan och använder det dagligen.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket trevlig högtalare!

  Ljudet är väldigt bra med tanke på storleken. Djup bas och klar och spröd diskant.
  Kan spela väldigt högt. Fyller lätt ett rum på 20-30 kvm med riktigt starkt ljud.

  Plus/Minus
  + Ljudet: Klarar högupplöst streaming från Tidal m.fl.
  + Appen: Smart, smidig och lättanvänd. Är enkelt att bygga grupper av enheter, att bygga stereopar, att spela samma eller olika musik i olika rum o.s.v.
  + Spotify Connect: Så smart och smidigt! Går även att styra från PC
  + Designen: snygg, smidig och med inbyggt handtag så man lätt kan flytta den
  + Anslutningsmöjligheter: Wifi, Ethernet, Blåtand med Apt-X, Line in, USB
  + Priset: Just nu(6/4-17) 1000kr billigare än normalpriset

  - Normalpriset är lite högt men ändå bättre än ex. Sonos motsvarighet som dessutom är sämre på det mesta.
  - Inkopplingen av blåtand är onödigt krånglig. Man måste trycka på en knapp på enheten istället för att aktivera blåtand via appen eller med NFC. Här kan man utveckla funktionen betydligt.

  De som haft problem med inkoppling eller app har troligtvis inte tänkt på att nätverket måste vara öppet så enheter kan se varandra. Man måste ha koll på inställningarna i sin router helt enkelt. Har man det så bara funkar HEOS hur bra som helst. Det är oerhört enkelt att hantera.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag avråder starkt alla som som vill ha en enkel lättmanövrerad trådlös musikupplevelse från att köpa denna produkt.

  Låt mig börja med att säga att ljudet är det inga som helst fel på. Denon är nog mycket kompetenta att bygga bra ljudprodukter.

  Men denna produkt köper man lika mycket för möjligheten att spela musik trådlöst och där kan jag inte säga att mitt intryck är att det finns kompetens. Bedrövligt är en mer korrekt beskrivning.

  Efter en hel dags frustrerat trixande och fixande med mjukvaruuppdateringar, installation och ominstallation av appar, byten av wififrekvenser, in- och urkoppling av nätverkskablar samt läsande på olika hjälpforum så får jag det fortfarande inte att funka ok.

  Mobilappen som ska styra enheten är rätt kass rent allmänt och nu har den för mig hamnat i ett läge där den konstant kräver att jag uppdaterar enhetens mjukvara trots att jag gjort det upprepade gånger.

  Det enda tillfälle då jag lyckats få det att funka bra är när jag kopplar in nätverkskabeln direkt från routern till enheten. Men ska det krävas att man dra en nätverkssladd genom huset så faller ju halva argumentet för produkten bort.

  Jag har försökt få det att funka med Spotify connect och det har inte varit en rolig upplevelse. Om man söker på detta fel på nätet så kommer man att se att oerhört många upplever samma problem.

  Jag hade verkligen velat gilla denna produkt, inte minst eftersom den gavs till mig i julklapp, men istället har den bara gett mig besvikelse och gråa här.

  Köp något annat.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har denna i mitt uterum, där den gör ett riktigt bra jobb. Den spelar starkt och ljudet är detaljerat och med en riktigt bra botten, trots att det bara är en slavbas som sköter jobbet.

  Smidigt bärhandtag på baksidan, som borde inbjudit till att erbjuda den med batteridrift, så därför tappar den en poäng där. Dessutom skulle jag ibland vilja att den klarade att spela lite högre innan den känns bottnad. Men det är kasnke för att den ändå spelar i ett oisolerat uterum som gör att det är fysiskt omöjligt att spela högre med en så pass liten högtalare.

  Jag köpte min när de sålde ut denna modellen (innan lanseringen av HS2 modellerna) så priset landade på en rimligare nivå än ordinarepriset som jag tycker är i överkant.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt mycket bas.
  Bra och stort ljud.
  Följde med en bluetooth dongel så man kan ansluta sig via blåtand också så att t ex Netflix fungerar också. Plugga in blåtandsdongeln och tryck på Connect i bak av högtalaren. Sen syns högtalaren i mobil eller platta.
  Jag har min Heos 5 kopplad till TVn. Det är krångligt när man lyssnat på musik och senare vill t ex barnen eller frugan se på TV. Då måste de starta Heos-appen i en mobil eller plattan. Klicka på Musik, skrolla ner till Ingångar och klicka, där klickar de sen på Kök-aux in. En knapp på högtalaren till just detta hade varit utmärkt.

  Men annars är jag väldigt nöjd, jag går runt och letar platser i huset där en till högtalare skulle behövas.