Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Doro Secure 580

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Doro Mobiltelefoner (56)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (2.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  1 år sedan
  En bild som beskrivning och en gissning av vilka funktioner denna telefon har. Skall den säljas så gör en fullständig produktbeskrivning. Får intrycket att det bara går att ringa till 3 st förvalda nr.
  Ser mig nu om efter en annan lösning..
 • Usel
  1 år sedan
  Plus
  En Alzheimers drabbad användare kommer inte lista ut hur man ändrar inställningar. Det är bra för den tilltänkte användaren ställer om en massa saker i nuvarande telefon så att det inte fungerar.

  Jag köpte denna telefon för att man skulle kunna administrera telefonen via Doros web sidor. Men först måste man först skapa ett konto. Det kan man bara göra via menyerna i telefonen. Då får jag felmeddelandet att den inte kan inte koppla upp mot internet. Det vill jag inte att den ska kunna men jag måste väll aktiverar internetanslutning bara för denna manöver. Men det fungerar ändå inte. Försöker och försöker. Kollar hos tele2 och APN ska heta nått 4G... så jag bläddrar igenom menyerna för femtioelfte gången. Man kan inte se vilken APN telefonen använder för man kan inte se hela det fältet. Försöker ange en ny ifrån början. Men man kan inte ange en APN som börjar på en siffra. Utan web admninistration är denna telefon meningslös. Man kan inte ringa mer än de 4 nummer det finns knappar till. Nu vill jag kasta detta misslyckande i soporna. Tid för öppet köp har nog gått ut för det tog en stund tills den illtänkte användaren var på humör att byta telefon.

  Synd, de har rätt ide och det syns att Doro har försökt men detta är ett stolpskott, köp inte!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta är en telefon för technophobe människor, men som fortfarande är mentalt klartänkt. Detta är det enklaste Doro telefonen på marknaden, men det är förvånande hur lite tanke är. Den här telefonen köptes för en användare som har måttlig men snabbt förvärrade Alzheimers. För en person som inte är dementa kan säkert vara svårt att förstå att en telefon som har en sådan enkel layout kan vara svåra att använda, så jag kommer att förklara lite varför jag tror att den här telefonen är förvånansvärt liten tanke.

  - Om användaren vill kalla "Daniel" i snabb knapp A och tryck på A sedan händer ingenting. Du måste först trycka på A, och sedan på den gröna knappen för att ringa. Detta är svårt!
  - Det går att ringa genväg direkt i ett steg för att hålla "A" knappen nedtryckt länge, men om du inte kan komma ihåg att man måste hålla länge vrid sedan ett till två-stegsprocess ovan. Det finns ingen förklarande text till exempel. på skärmen som förklarar detta.
  - Vad är skillnaden mellan en röd och en grön knapp? Varför kallar en med grönt och sätta på rött? Symbolen av en handenhet är föga meningsfullt. Det finns inga telefoner som ser ut så här längre. Det är lite som den föråldrade vägmärke som visar ett ånglok. Det går inte längre liknar en modern tåg. Texten "kalla" och "hänga upp" skulle hjälpa.
  - Men vad som verkligen saknas är att skärmen inte är beröringskänsliga - det betyder att när användaren trycker där det står "ring" på skärmen när det händer ingenting. Varför ska du trycka på en knapp som är under skärmen?
  - Kanske den största svagheten är att telefonen tvingar användaren att läsa ett inkommande textmeddelande. När det står ett meddelande som tas emot på skärmen det inte fungerar genom att trycka på snabbtangenten för att ringa ut! Detta är en allvarlig brist med telefonen, och kan få konsekvenser för säkerheten. Användaren måste trycka på den röda knappen bort från skärmen, eller knappen under skärmen för att läsa meddelandet. Men om användaren inte förstår detta längre och se till att det finnas en inte peka på skärmen, så att användaren inte kan ringa ut. Lösningen på detta problem var att stänga av mobiloperatören som mobilen kan ta emot eller skicka sms. Men då fungerar inte larm som skickar SMS med GPS-koordinater och det går inte heller längre att skicka SMS begäran till telefonen för att få tillbaka GPS-koordinater.
  - Räddnings (som inte existerar) är om telefonen hade alltid gått tillbaka till den ursprungliga inställningen när skärmen är avstängd och på igen. Men är telefonen på vänster sida skärmen sist, dvs du fortfarande "låst" genom att ringa ut om du har fått ett textmeddelande.

  Med demens ställer krav på användarvänlighet och ger ett helt nytt perspektiv på vad som verkligen god användbarhet betyder. Det är inte omöjligt att skapa en produkt av denna användargrupp, men det kräver insikt och det bör Doro har, men här de faller igenom. Detta är den enklaste telefonen de producerar. En enda tryck på för att ringa ut, en pekskärm där du kan trycka på texten "Goodbye", och alltid kunna ringa ut med hjälp av snabbtangenter även om det har kommit in ett textmeddelande och en telefon som går tillbaka till början när skärmen slås on'd gjort underverk. Som det är nu så detta är en telefon för technophobe, men mentalt skarpsinniga människor, och inte människor med t ex. demens.