-
38
Priser
-
Egenskaper
-
24
Omdömen
-
Recensioner
-
Statistik
Rank: 1
Prisutv: -
6
Media
-
Relaterade
Liknande 5
I listor: 3
Mest gillade
-
Global är snygga, mer lättskötta än många andra japanska knivar men blir inte lika skarpa (stålet är inte det hårdaste). De håller sig vassa även om en amatör sköter dem. En bra knivslip eller dylikt är ett måste, exempelvis Minosharp MC-550 fungerar bra. Detta gäller för alla knivar.
För mig är det enda problemet med Global att jag får skav på tummen vid längre användning, knivryggen är för smal högst upp på handtaget.
Glöm inte hålla dem torra, annars kommer rosten för eller senare. Vill du ha knivar du kan misshandla så köp IKEA eller något tyskt men då får du inte skärpan. Alla omdömen
-
Undvik! Handtaget "smalnar av" mot bladet vilket gör att man inte får stabilitet i greppet mellan tumme och pekfinger. Istället halkar kniven mellan två "lägen" i handen.
-
Överskattad 'klassiker', ingen dålig kniv men inte heller någon höjdare.
På tok för dyr för vad det är.. -
Fick ett set Moraknivar. Snygga, men kockkniven var slö efter 4 dagars sparsam användning... Nu inser jag igen hur oerhört bra alla mina Global knivar är, bra grepp och fantastiskt hållbart vassa.
-
En supervass kniv som är en fröjd att hacka exempelvis lök med eftersom det japanska stålet är så tunt. Nackdelen med stål som behandlats så är att den är hårdare och därför också lite känsligare mot yttre påverkan. Det spricker lättare. Jag lyckades dock trots diskmaskins missbruk ha min global i 10år innan den en dag gick av på mitten. Det hade inte hänt med ex tyskt stål som är mjukare, bredare och mer slittåligt. Men kniven är en fröjd att använda så länge det håller och om du är försiktigare är jag varit hade den säkert klarat sig 10år till. En mycket lätt kniv som trots det ligger bra i handen.
-
Under lång tid tyckte jag att den klassiska kockknivs-storleken var för stor, men nu tycker jag den är kanon. Använder den för allt från att hacka grönsaker till att dela fryst kött.
Är lätt att slipa och håller sig skarp länge. Rekommenderas! -
Jag gillar att den är lätt, den känns då mindre än den är. Smidig nog att använda till finare arbeten med spetsen. Fint balanserad.
Lagom hård för hemmabruk tycker jag. Hade en Miyabi som var lite hårdare tidigare men med varje liten mini-flisa blev jag mer nojig med den och till slut användes den för lite.
Lättdiskad och lätt att torka av med den mjuka övergången mellan blad och handtag.
Jag tyckte det var värt ett par minuter att linda lite fint sandpapper runt något hårt och dra ett par gånger med 45 graders vinkel mot hälens och bladets ovansidas kanter. De var väldigt vassa, nu är de mjuka och behagliga att lägga fingret mot. -
Den är väldigt lätt men har bra balans och sitter perfekt i mina händer som är normalstora till mindre.
Väldigt vass, även efter slipning.
Använder G-2 till allt men nästa köp blir en mindre modell till grönsaker och filé. -
Ett säkert kort.
-
10/10
-
Fantastisk!
Allt, precis allt i kylen förvandlas till smör under denna vassa klinga.
Kolla tester, prova själv, högre kvalitet än detta finns bara inte.
Dyr kniv men den slår också konkurrenterna med hästlängder! -
Nöjd med min kniv än så länge, även frun godkände den.
Extremt vass.
För 549 var den prisvärd, finns säkert bättre knivar men knappast till det priset.
Gäller bara att se upp så man inte får en kopia, finns tydligen gott om dom.
Efter 6 mån har jag nu lyckats få några hack i den så den är nog ömtålig, antagligen har den använts felaktigt av någon annan i hushållet. Ska lämna in den på slipning så småningom. -
blev väldigt besviken på denna kniv......
saknar vikten i den jag tycker den är för lätt att använda -
Mycket bra kniv, slår faktiskt min Kyocera keramik kniv vilket jag inte trodde men fick se mig överbevisad!
Sen att NetOnNet hade super pris för den gjorde ju inte saken sämre! -
Denna kniven är en relativt kort kockkniv med hyffsad profil och tyvärr sämre prisvärdhet än vad som kan hittas på annat håll tycker jag. Stålet är lite hårdare och tunnare än i de flesta skitknivar många har hemma, därför är den också lite mer ömtålig. Men samtidigt är stålet bra mycket mjukare än många mer seriösa knivar. Men att stålet är för skört efter slipning eller har för hög molybdenhalt, eller rostar överdrivet är bara prat sålänge sliparen har gjort sitt jobb och man inte misshandlar kniven. Stålet har en inte alltför hög kolhalt och en rätt hög halt av krom, det är rätt rosttrögt, men kommer ändå rosta om det sköts dåligt.
Summa summarum, dugligt stål, okej profil, tunt blad med rätt bra tapering inte förtjust i metallhandtag alls och jag tycker inte de är sköna att pinchgreppa. Påtok för dyr kniv, hör snarare hemma runt 400-500kr. Acceptabel är denna kniv helt enkelt.
Sen hurpass vass en kniv är, ska man inte ge betyg efter riktigt då många bra knivar kommer i princip oslipade. Hur vass den blir beror i största delen på sliparen, sen hurpass lätt den är att få vass eller hur länge den håller det på slipvinkel och stålets egenskaper. -
Bästa kniven jag ägt (säger dock inte mycket då jag bara ägt skräpknivar från IKEA). Däremot känns den lite väl skör. Jag har varit extremt försiktig med kniven men har ändå fått en rejäl urgröpning (2 mm kanske) i bladet.
-
Sjukt bra kniv. Ligger bra i handen.
Håller skärpan väldigt bra och rostar inte alls som någon skrev. Jag diskar alltid för hand och torkar av direkt. -
Bästa kniven jag haft tills mina otroligt manliga superkrafter mötte en fryst kyckling och kniven gav vika..
Rekommenderas! -
Fantastisk. Skönt viktad, hypervass och snygg som fan.
Rekommenderas som den kniv man skaffar först. Resten är komplettering. -
Med hänsyn till priset tycker jag att den är klockren. Underbar balans och den håller skärpan bra.
Tvärtemot vad någon skrev så rostar de inte alls, förutsatt att de sköts på rätt sätt. Dvs, diska och torka av direkt efter användning.
Skärpan fixar man bäst med ett par stenar i olika grovlekar eller med en MinoSharp (det enkla alternativet) -
Har den jämt, till allt.
-
En helt underbar kniv, min trogna tjänare.
-
Ganska snygg men den rostar! Blev förvånad över hur mycket den faktiskt rostar. Har 3 st som samtliga rostar. Dessutom tycker jag den är riktigt svår att slipa. Lämnade in den hos Göteborgs bästa slipare och då blev den bättre men eftersom den är så hård så bildas snabbt hack och sprickor, speciellt efter slipning. Välj hellre en kniv med lägre molybdenhalt.
-