Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

NZXT Kraken X61 280mm (2x140mm)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla NZXT Vattenkylningssystem (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.22)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt nöjd. Kör denna med 4 fläktar i push/pull i fronten på ett Nzxt S340. Monteringen var lite krånglig men det berodde mer på att chassit är ganska trångt. Har testat denna både på en AMD fx 8350 och min nuvarande i5 4690k och den ger utrymme för ordentlig överklockning. Kan ligga på 4,6 GHz utan att gå över 75 grader vid 100% belastning. Inget oväsen från pumpen heller till skillnad från de H100 jag har haft tidigare. Om man ska klaga på något så är det väl att CAM-mjukvaran som följer med skulle kunna vara lite bättre. Jag skulle gärna kunna göra mer detaljerade fläktkurvor med fler punkter. Detta är dock mest när provar sig fram med överklockning. I vanlig drift kör jag de förprogrammerade fläktkurvorna, främst silent mode vilket räcker långt.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppgraderade från Hyper 212 Evo då jag ville ha lägre temperaturer och ljudnivå idle och under load - överklockat. Kör med i5 4690K, Asus z-97A och ett GTX 970.

  Idle temps runt 28-29c
  Load runt 40-48c i Dragon Age 3, silent mode på Kraken.

  Finns tre stycken lägen på fläktarna. Silent, manual och performance. Skulle det kräva performance får man vara beredd på att antingen byta fläktar till ett par bättre, eller använda ett isolerat headset pga ljudnivån. Absolut ingen fara i silent, låter betydligt mindre än Hyper 212 Evo och kyler MYCKET bättre. Får inte glömmas att prisskillnaden är rätt stor. I det manuella läget går det ställa in till sin egen smak.

  Med nya CAM programvaran fungerar det riktigt bra. Ny interface, färgerna stämmer bättre mellan display i programvaran och på kylaren etc.

  Rekommenderas, dock bör du jämföra med liknande val i samma klass. Kör s340 chassi så denna passar alldeles utmärkt i både design och storlek.
 • Alla omdömen

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt denna till min i7 6700k i ca ett år nu. Har inte överklockat något och hade väntat mig lite lägre temperaturer. Idle är ca 30C och vid spelande kan cpun gå upp mot 55C. Högsta jag sett är 70C vid något enstaka tillfälle av videorendering. Lyssnar jag noga kan jag höra lite ljud från pumpen.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mitt första vattenkylningssystem. Extremt nöjd med hur den kyler. Tycker fläktarna låter VÄLDIGT mycket, bytte ut dem mot ett par 140mm Noctua NF-A14 PWM och skillnaden blev total. Stänger jag av ljudet på TVn så hör jag under full load mer från elementet som sitter 1,5m bort. Så det här systemet + Noctuas fläktar blir hur perfekt som helst! Mjukvaran som andra nämnt är inte det mest stabila, den visar bra info och styr fläktarna smidigt men den kraschar ofta.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter att ha gått ifrån andra vattenkylnings lösningar från andra konkurenter. Sa jag aldrig mer. Men man ska aldrig säga aldrig. Efter att ha investerat i Nzxt 440 Razer edition blev jag sugen igen och läste på och det vart riktigt bra kvalité med lätt installation och med överaskande prestation är det den bästa vattenkylnings lösningen enligt mig just nu på marknaden. Mjukvaran gör sitt otroligt bra man får en riktigt bra överblick. Min låter inte mer en normalt visst vid full prestations mode visst låter det men över lag godkännt inget som stör mig alls. Varierande färger på själva led lyset på kylblocket är en kul grej. Jag är jätte nöjd och kan bara med mina erfarenheter rekommendera det starkt.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Pump började göra fler och fler ljud. NZXT kundsupport är omöjligt två komma i kontakt med. Jag skulle inte rekommendera att köpa en annan NZXT produkt Om du inte kan lösa allt direkt med butiken.

  Men kyleffekten är mycket bra, fansen inte behöver gå upp och ner på allt. Fan RPM kan förbli låg under ganska lång tid på stora CPU belastning.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den skriker något extremt hög fläkthastighet .... förutom att det är bra, men min äldre i5-2500K kylda bättre med Noctua NH-D14 faktiskt. Verkar men det är mycket bättre nu när det har gått så bra chassit, och det har en mycket elegant logotyp kan ändra färg via den medföljande programvaran "CAM" (som för övrigt har en del buggar). Allt som allt ett bra köp, enkel att installera och ser mycket bra!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + temperaturer mycket bra
  + RGB belysning
  + byggkvalitet.

  -pump och fans göra konstiga ljud. Behöver justeras för att korrigera
  -mjukvara är sexig snygga och stabila, men funktionellt skulle kunna förbättra. Även om det fortfarande helt användbar.

  Fasta val för high end processorer. Gammal budget vattenkylare låter ofta cpu komma till 100 grader vid rendering extremt tung arbetsbelastning (4k footage). Den kraken har aldrig fått min i7 4790k @ lager över 70 grader även vid extremt hög belastning. Gamla vattenkylare kändes som om det var på väg att falla sönder. Kraken känns gedigen och kommer förmodligen att läcka aldrig.

  Bortsett från konstiga pump ljud i början, ger kraken några riktiga klagomål.