Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Musical Fidelity M6si

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Musical Fidelity Stereoförstärkare (13)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.10)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Gillar brittisk Hi-Fi och denna låter fantastiskt bra, med fin slägga och upplösning. MF M6Si har en naturlighet och värme i ljudet som många andra förstärkare saknar. Basen är helt underbar, blir sån jäkla tyngd i mina Kef XQ40 när de drivs av denna. Har även spelat M6si mycket med Focal Aria 936 (som droppar ner till 2,5ohm ibland och gillar stabila förstärkare) och den kombinationen är briljant.

  Kontrollen över högtalarelementen känns total när man driver med en Musical Fidelity M6Si. Hela upplevelsen blir väldigt fysiskt och den kan verkligen lyfta svårare högtalare till nya nivåer jämfört med klenare förstärkare eller trötta surroundreceivers. Har även en Onkyo TX-NR3030 surroundreceiver och den är pigg och riktigt kraftfull men inte i Musical Fidelity klass. Både försteg och slutsteg låter bättre och mer rätt på Musical Fidelityn enligt mig.

  MF M6Si är mycket dynamisk vilket jag gillar, är det fart i musiken så har jag inte hört någon annan icke Musical Fidelity förstärkare med samma driv och käftsmäll förutom Bladelius Thor MKIII. Och då har jag även ägt:
  - både Hegel H160 och H360 (Hegeln känns luftigare, mer finlir, men inte lika kraftfull och båda Hegel hade mindre bottendrag och upplevdes långsammare, mindre fart liksom, dock klart bättre DACar i Hegel än i MF)
  - Bladelius Thor MK III (känns lika kraftfull men Bladelius är rappare mer distinkt i ljudet på gott och ont, M6Si är mer förlåtande mot sämre källor och material)
  - och Devialet Expert 200 (M6si har eventuellt lite mer drag men Devialet 200 har andra egenskaper som jag uppskattar, mer detaljer i toppen och ett öppnare ljud, sen är det ju även olika förstärkarteknologier M6si klass A/B mot Devialets klass D variant, Devialet har även inbyggd bra DAC, dessutom har Devialet AD-omvandlare på alla ingångar iom att den digitaliserar alla insignaler, så extern DAC bör vara onödigt på en Devialet)
  - ett antal surroundreceivers från Yamaha, Arcam och numera Onkyo 3030.

  Har aldrig blivit besviken på MF. Och jag haft 3st nu A308, M6i och M6Si. Den ljudmässiga skillnaden mot den äldre M6i är minimal enligt mig. Men M6Si har MM/MC phono ingång.

  16.6kg, inbyggd USB DAC och HT Direct ingång för anslutning direkt till slutstegen från surroundreceivern.

  Har tre egentliga klagomål. Det första är att det är svårt att se hur volympotten står, det lilla hacket syns inte på avstånd, men det är iaf lite tydligare än på M6i. Tidigare MF modeller har haft tydligare markering. Men detta går att lösa med ett litet klistermärke eller nåt. Det andra är den inbyggda USB DACen som är rätt tråkig i ljudet och dessutom saknar optisk och coax, här ligger Hegel H160 och H360 inbyggda DAC ljusår före. En bättre DAC än den inbyggda i M6Si går att hitta för några tusen både ny och begagnad. Det tredje klagomålet är fjärren, MF:s gamla vanliga trista och dessutom riktningskänslig och med en liten fördröjning när man höjer/sänker.

  Enligt HiFi och Musiks effektkub ger den 259 W i 8 ohm, 424 W i 4 ohm, 548 W i 2 ohm och 268 W i 1 ohm. Jämfört med M6i lite svagare i 8 och 4 ohm men lite mer effekt i 2 och 1 ohm vilket är bra för svåra högtalare. Rejäla kylflänsar håller förstärkaren relativt sval.

  Fortfarande (November 2020) min favorit i prisklassen men glöm inte köpa separat DAC.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt fantastisk förstärkare som klarar att driva det mesta. Hade tänkt skriva mer än så, men har inget att tillägga utöver det som Bogge redan skrivit. :)

  Har kombinerat min M6si med en RME ADI-2 DAC för att driva ett par Acoustic Energy Reference 1 stativhögtalare och är helnöjd med den kombinationen.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt fantastisk förstärkare.
  Otroligt kraftfull.
  Att designen är underbar är bara ett stort plus :)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ruggigt bra ljud för måttliga pengar. Funderade över betydligt dyrare köp. Men MF M6si låter klart neutralare och naturligare än det mesta. Kan låta lite stel och klinisk i början, men sen blir det åka av. Driver mycket stora golvare med bravur.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Älskar min M6si ❤️
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En fantastisk förstärkare med ett mycket stort 3d ljud och en grym attack!!
  Driver mina fronter PMC twenty. 26 både till 2 kanal och bio.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft denna pjäs ett tag nu. Riktigt rolig. Baskontroll och mycket luftig i ljudet. Strömstark är bara förnamnet. Däremot är den inbyggda dacen ingen höjdare. Därför drar jag bort två stjärnor.
  Designen är däremot mycket snygg, tidlös design. Väldigt enkel och lätt använda. Byggkvalitet i världsklass !
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Direkt ur kartong spelar den riktigt trevligt. Uppdaterar mitt omdöme när den fått spela in sig.

  Edit: Nu har jag levt med min M6si ett tag och jag är verkligen jättenöjd. Stor ljudbild, tar fram detaljer utan att de blir påfrestande och sist men inte minst: KRAFTFULL. Fler digitalingångar hade inte gjort ont men annars en riktigt, riktigt bra förstärkare som dessutom är väldigt snygg.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra förstärkare som levererar kraft :)