Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Miele Scout RX1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Miele Robotdammsugare (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.41)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Usel

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  UNDVIK!
  Köpte den på grund av best i test på aftonbladet. Efter 2 dagar så börjar man undra om Miele sponsrat testen.
  Följande brister har Miele:
  -Dålig sugkraft,
  -Fastnar lätt och stannar eller irrar omkring på samma ställe,
  -Missar oftast laddstationen efter avslut,
  -Går inte att ställa dagar på timern bara klockslag.
  Blev byte till en Neato 85 istället, helt överlägsen på alla sett.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Very poor, avoid! Tried it for a month and i dont understand how it was ranked "best in test". This machine pushes the dust away, drops the side brushes, and worse - it does not find its station. The two stars i give to design.
  Good to know: this machine does not have a timer.
 • Alla omdömen

 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt värdelös!
  Går inte att avgränsa mattor med magneterna som är till för det. Funkar på supertunna mattor men inte vanliga mattor.
  Hittar inte hem när den vill laddas. Och om den nångång gör det innan batteriet är slut är det bara tur då den irrar runt utan nån aning om vart den är nånstans. "Läser av rummet och kommer ihåg det för att veta vart den är" står det i bruksanvisningen. Skitsnack, den bara kör runt random och undviker hinder som en vanlig billig skitdammsugare för 1000-lappen.
  Borde vara förbjudet att sälja sånt här skräp!
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Kanske passar någon med modernare golv men för mig med äldre trägolv så sopade roboten bara ned smutsen mellan golvplankorna.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  KÖP INTE!

  Den fungerade bra i ett halvår men sedan började den sakta men säkert bete sig mer och mer konstigt. Snurrade runt, runt, fastnade och visade felmeddelande F4 i displayen.

  Efter åtskilliga vändor fram och tillbaka till verkstaden så anser de fortfarande att det inte är något problem och jag har nu inget annat val än att slänga den.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna trots dåliga recensioner av användare pga rea.

  Använt några veckor nu och den är nästan felfri. Har fatnat i en möbel vi har pga helt fel höjd på möbeln, kommer den in snett så tar inte skyddet vid kameran i vid rätt tid och den kilar fast sig.

  +Flera katter i hushållet men har bara rengjort borsten 1 gång
  +Suger upp det mesta även på mattor
  +Klättrar högre trösklar än väntat
  +Väldigt smart och har bra koll på vart den varit
  +Fastnar ej i bendjungeln under köksbordet eller på sladdar som ligger längsmed väggar
  +Tystare än väntat (inte ens katterna gömmer sig längre)

  -Att vi inte köpte den för några år sedan

  Rekommenderar absolut denna produkt!
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade stora förhoppningar på en Miele robotdammsugaren men den visade sig vara en stor besvikelse. Den är förvirrad och har svårt att hitta, svårt att ta sig fram och usel på att suga upp damm. Den envisas med att knuffa iväg sin laddare så att den inte hittar hem igen. Hade en robotdammsugare som gick sönder och valde då testvinnaren Miele. Om inte Miele betalat för testet så måste testarna varit berusade. Svårt att hitta något som fungerar riktigt bra men den är i alla fall relativt tyst och snart på Blocket.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tyst men suger sådär. Fastnar ständigt även om man lagt ut magnetremsan som ska begränsa vart den ska gå. Det sämsta är dock att man inte kan komma åt alla funktioner på själva dammsugaren/dammsugarbasen utan måste hämta fjärrkontrollen.

  Jämfört med mina 2 tidigare neato så är den tystare men suger sämre. Fastnar ungefär lika mycket men verkar dock "hitta" runt i huset bättre
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte RX1 för tre veckor sedan efter rekommendation från en vän samt att ha läst ett flertal tester. Den måste ju fungera bra för många eftersom den har så goda vitsord och är testvinnare, men hos mig gör den väldigt liten nytta.

  Jag har en hund, flat-coated retriever, med medellång päls. RX1 skjuter runt tussar med hår och är dålig på att suga upp dem. Istället lämnar den tussar här och där och lyfter man upp den ligger det en massa hår under RX1. Det största problemet är att den är så dålig att förflytta sig mellan rum. Visst har vi några höga trösklar som är strax över 20mm (den angivna höjdnivån som ska klaras), men som hos de flesta har trösklarna en hög kant och en sida med ett "trappsteg" - sidan man stänger dörren mot. Från det ena hållet är det enkelt att åka, men inte från det andra. Det gör att RX1 t ex "ramlar ut" i hallen från vardagsrummet och kommer sedan inte tillbaka in till vardagsrummet, trots att det inte alls är klart där. Är alla dörrarna öppna på nedervåningen - vardagsrum, hall, kök och kontor, så hittar den inte mellan rummen (verkar inte förstå rumsgränser) och kan inte hitta tillbaka till laddningsstationen när batteriet börjar ta slut. Stänger man alla dörrar och tar ett rum i taget jobbar den hyfsat, men det blir verkligen inte lika rent som när jag dammsuger med den vanliga dammsugaren. Vi har sju rum i huset, så om man måste stänga dörrarna och flytta runt den själv missar man en hel del av vitsen med roboten. En bra sak är att den inte ramlar ner för trappen när den är på övervåningen och suger (har inte monterat magnetlister). Tycker att den är väldig bra att komma åt i hörn etc, men den suger dåligt. På övervåningen har vi ett mattlackat ekgolv i sovrummet. Den matta ytan verkar suga fast hundhåren för bra, där märks det knappt att den varit, även om jag stänger dörren och startar RX1 för sugning två gånger på rad i rummet.

  Planerar att lägga ut den på Blocket när jag samlat ork.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Min första robotdammsugare och jag är mer än nöjd. Jag har fått "robotanpassa" huset lite, med t.ex. kabeldragningar och flytt av basstation. Den hade lite svårt att hitta tillbaka till basen när den stod lite inklämd i ett hörn, men efter flytt så hittar den alltid tillbaka.

  Jag tycker att den får med sig mycket smuts och damm. I ett hem på fyra personer, varav två barn samt tre katter känns nu golvet alltid rent och fint. Visst den kan missa någon smula ibland, men det gör man väl själv också?

  Den enda nackdelen jag upplevt är att golvet (lackad ekparkett) kan kännas en aning halt där dammsugaren har gått. Det känns nästan polerat.

  Den kommer inte ersätta den vanliga dammsugaren (vilket jag inte trodde) men den är ett utmärkt komplement som gör rent och fint efter sig.

  Jag rekommenderar produkten.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Visst är den snygg!

  Men har kört min sen juli och den fastnar varje gång jag kör ett program, i antingen barcelonastolsbenen, tvättställsbenen eller lampben.

  Lämnar dammtussar efter sig i hörn Ofta och även i skarvar mellan matta/golv.

  Rekommenderar ej denna, kika på Roomba istället, hade en Roomba 760 i 1,5 år innan jag köpte Miele i förhoppning om förbättring men är mycket missnöjd med köpet.

  mvh C
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Min första robotdammsugare och jag har använt den i en vecka. Som alla förstår så ersätter den inte en riktig dammsugare, men det är skrämmande hur mycket damm den får upp i en normalstor trea trots att det nyligen är dammsuget och våttorkat.

  Miele är snåla och skickar med en pytteliten och ful magnetremsa som man kan spärra av en dörröppning med. Då åker roboten inte in där, åtminstone inte om man tejpar fast remsan. Tejpar man inte fast den så kan roboten knuffa iväg den, och vem vill ha en ful grå magnetremsa i dörröppningen? Att köpa fler magnetband är dessutom dyrt, måste beställas på Mieles hemsida.

  Innan köpet hörde jag av mig till Mieles kundtjänst och frågade hur den beter sig med en ryamatta. Jag fick veta att det kommer funka dåligt, att roboten kommer trassla in sig och stanna på mattan. Då jag i nästa mejl frågade om deras magnetremsor går att fästa under mattan, och om roboten då undviker mattan svarade de att den borde göra det. Det här fungerar dessvärre inte alls, så jag har köpt en mängd dyra magnetremsor från Miele, och måste dessutom hålla på och placera ut dem runt mattan inför varje dammsugning, eftersom jag vägrar ha dessa anskrämliga band fasttejpade runt mattan.

  Bortsett från detta tycker jag att maskinen gör ett bra jobb. Den får inte med sig allt, men navigerar imponerande bra runt lägenheten och låter man den köra en gång om dagen så är det garanterat betydligt renare än om man bara körde med vanlig dammsugare någon gång i veckan. Rekommenderas för den som inte har tjocka mattor, på hårda golv är den toppen. Den fixar även trösklar bra.

  Tillägg några månader senare: Maskinens mest utsatta detalj är den uppåtriktade kameran som den använder för navigering. Det har visat sig att det sitter en list under ett skåp hemma som är aningen för lågt för dammsugaren. Men inget skydd finns för kameran, högsta punkten är just kameran. Hade varit så enkelt att placera en liten plugg i "fören" eller en skyddande ring runt linsen. Nu är dammsugaren värdelös pga att plasten vid kameran är grymt repig, eventuellt rentav sprucken då maskinen ska pressa sig under nyss nämnda list.
 • 5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Min första robot. Jag är mycket nöjd. Lever i ett hem med två katter och 4 personer varav två småbarn som smular ner förfärligt varje dag. Katthår, kattsand, brödsmulor och damm har vi fått dammsuga ofta två ggr per dag tidigare men nu använder vi sällan den vanliga dammsugaren.
  Första gången roboten skulle städa betedde den sig som en idiot och bara körde fram och tillbaka i ett hörn, men efter en stund kom den loss och började köra väldigt metodiskt. Den behöver bara lära sig vår planlösning, nu är den effektiv direkt.
  Den kommer in under sängen och hämtar alla dammråttor som bor där.
  Om man avbryter automatiska programmet och flyttar den eller kör manuellt och sedan återgår till auto kan den bete sig lite vilset så den ska helst få gå ifred.
  Skönt också att den är tyst
  Rengöring är enkel och en lätt börda jämfört med att dammsuga.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bättre än väntat!. Min Romba 780 började visa åldersymtom,; tappade hjul och sopa-upp-valsen är sliten. Den här modellen är mycket, mycket tystare. Laddar fullt på 2 timmar och går lika länge sedan om det behövs. Vi har soffbord som Romban fastnade i benställningen på ganska ofta, den här tar sig över och fortsätter. Har ännu inte provat schema-inställning. Två borstar som sopar in dammet till insuget.

  Man kan ställa in höjden på hinder den skall klättra över. Jag ställde den på lågt så kan den inte fastna på soffbordets låga ben.

  Rekommenderas!
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har brukt Miele Scout RX1 samt Roomba 880 og 650 i to måneder. Prismessig ligger Scouten mellom disse to Roomba-modellene. Den har noen positive sider, men også klare svakheter. Plusser: 1) Den er stille spesielt sammenlignet med 650. 2) Den klarer å kjøre opp på tykke tepper, det gjør ingen av Roomba-modellene. 3) Den har ikke samme problemer som 880 med at den ikke håndterer kanter godt nok. Ulemper med Miele Scout RX1: 1) Det blir ikke systematisk rent nok, litt for ofte er det noe den ikke har fått med seg som burde vært funnet. 2) Systemet for romdeling er en svart plastremse. Dette er mye mindre elegant enn systemene til Roomba. 3) Den håndterer ikke problemer som skolisser eller ledninger like godt spesielt som 880-modellen. 4) Bruker forholdsvis lang tid. 5) Er i likhet med 650 helt uegnet dersom en har kjæledyr som hund og katt. Dette siden hår filtres inn i børstesystemet og er vanskelig å få bort. Konklusjon: Roomba 880 er et klart bedre og dyrere produkt, spesielt verd prisen dersom en har kjæledyr. Hvis en ikke har det, fremstår nok Roomba 650 som billigere og minst like god som Miele-modellen. Har lagt ut en videosnutt på Youtube som illustrerer noen av svakhetene. For de som ikke har forsøkt robotstøvsugere er det en felles fordel: Har en barn/ungdommer er det praktisk bare å flytte roboten inn på rommet deres og så la den støvsuge!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Byte ut min Roomba 581 som började bli alltför underhållskrävande efter tre trogna år. Jag har nu haft Scouten i ett par månader och är överlag väldigt nöjd. Scouten är betydligt smartare i sin städning jämfört med Roomban. Det plus bra batteritid gör att den lätt klarar av 100m² på en laddning (kanske mer). Den enda egentliga nackdelen är om man inte kört den på ett par dagar (t ex semester) och lägenheten kräver lite extra dammsugning, så måste man köra den flera gånger för att det ska bli rent. Här hade man önskat att det fanns ett "grovstädnings"-läge så att den t ex kör alla ytor minst ett par gånger.

  Positivt:
  + TYST
  + Bra batteritid
  + Smart navigering
  + Hittar i stort sett alltid hem, även i en stor lägenhet
  + Lätt att göra rent, fastnar inte så mycket hår i borstar osv

  Negativt:
  + Saknar läge för mer noggrann städning
  + Mindre dammbehållare än Roomba
  + Filtren dammar igen fort
  + Allt måste göras med fjärrkontrollen