Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fractal Design Core 2500 (Svart)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fractal Design Chassin (92)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har kört Fractals Core-serie i en rad byggen nu, först 1000, sedan 1100, mina två servrar sitter i 500 och när jag nu skulle bygga en billig dator till mig själv blev det 2500.
  Om jag är nöjd? Mer än så!

  För ungefär en röding får man ett högkvalitativt chassi som är stilrent och generellt ser bra ut, är lätt att bygga i, har generösa möjligheter för luftflöde med många 140 mm-platser samt möjlighet att sätta en 280 mm radiator i fronten eller en 240 mm radiator i taket, dämpade borttagbara HDD-trays, fancontroller för 3 fläktar, två medföljande tysta 120 mm-fläktar medföljer, öppning för att sätta backplate bakom moderkortet samt att dra kablar igenom, vid powerknappen finns 2 USB 3.1-kontakter samt uttag för mikrofon och hörlurar.

  Chassits pris känner man knappt av, det ser inte billigt ut, det har inga jobbiga vassa kanter som många andra chassin i samma prisklass, det känns inte heller skrangligt eller överdrivet tunt vilket var en av de få nackdelarna med Core 1100.
  Det enda som "avslöjar" priset är att plåten som sagt är lite tunnare än på t.ex. Define-serien, men samtidigt är det också mycket lättare att bära eller flytta.

  Nackdelar?
  Det är inte ljuddämpat (men inte heller dåligt byggt så att det skapar oljud och vibrationer) och det finns inga ordentliga dammfilter för fläktarna.
  En av 2.5"-platserna sitter dåligt till. Inga öglor på baksidan av moderkortsplåten för att hålla fast kablar.
  Fancontrollern är lite knepig att använda eftersom den sitter på baksidan.
  LED-lamporna på ovansidan är väldigt väldigt starka.

  Slutsats?
  De nackdelar som finns är petitesser.
  Om du ska bygga en dator med smal budget är detta helt enkelt chassit för dig, jag vågar nästan påstå att man i ett bygge för sådär 6000 inte kan motivera steget till Define R6 för 600 spänn mer. Vill du krypa ner ytterligare en hundralapp finns Core 1100, men då måste du hålla dig till mATX och det känns lite billigare på grund av tunn plåt.

  Core 2500 är helt enkelt billigt utan att kännas eller se billigt ut och ger otroligt mycket chassi till ett lågt och konkurrentkraftigt pris.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt prisvärt chassi!

  Genomtänkt chassi för kabeldragning och inbyggd fläktkontroller för 3 fläktar..
  Dessutom mycket gott om plats för stora grafikkort och hårddiskvaggor med skruvhål för SSD.

  Kanske inte lika bra som Fractal designs något dyrare modeller men otroligt prisvärt!
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ett bra chassi om man inte är jättenoga med kabeldragningen, lite dåligt med plats bakom moderkortsplåten och dåligt med öglor att fästa kablarna i, annars är det ett bra chassi med två tysta fläktar, fläktkontroll och två stycken borttagbara hårddiskställ
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte detta för att jag har byggt billig dator till min sambo. Det är ett mycket lättarbetat chassi med gott om plats för såväl stora kylare som långa grafikkort. Mycket smidigt att kunna fästa en 2,5" enhet bakom moderkortsplåten. Dock sitter PSU:n i vägen så det är ganska bökigt om man skall byta.

  Något som dock förvånade mig var att det finns en manuell fläktkontroll på baksidan med tre lägen och kontakter för tre fläktar. Ett budgetchassi i all ära men det var riktigt trevligt att upptäcka :)

  Saknar så klart många finesser och de två jag saknade mest var:
  1) Det finns INGA öglor eller liknande att fästa kablar vid på baksidan av moderkortsplåten så där hänger allt i en enda röra.
  2) Sidoplåtarna har inga skenor eller vad man skall säga som kilar fast plåten på alla tre sidor (utom baksidan som skruvas så klart). Istället viks den fast i framkant som en dörr och skruvas därefter fast i andra änden. Detta gjorde det lite bökigt att montera sidoplåtarna när det börjar bli tjockt med kablar men det utgjorde inga större hinder.

  I övrigt ett mycket bra chassi för pengarna! Har köpt Fractal Design till tre datorbyggen nu så att välja deras budget variant var självklart när sambon ville jag skulle bygga en billig dator åt henne.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt bra chassi med bra fläktar och bra utrymme. Snygg design
  Utmärkt