Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Intel Core i7 4790K 4,0GHz Socket 1150 Box

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Intel Processorer (961)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.37)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  9 mån sedan
  Köpte denna begagnad för 2 år sedan för att uppgradera datorn till max (för denna socket). Jag har deliddat den och får väldigt fina temperaturer även vid tung belastning, så jag är otroligt nöjd med produkten och tycker inte den behöver skämmas ens mot min modernare burk.

  Som uppgradering till en befintlig dator kan jag rekommendera processorn än idag, men skulle jag köpa nytt från scratch så skulle jag titta på något modernare.
 • Perfekt
  1 år sedan
  10/10 hur bra som helst
 • Perfekt
  1 år sedan
  Trotjänaren lever fortfarande.

  Klockad till 4.6ghz på alla kärnor, Och fungera super i 1440P upplösning, där cpu inte flaska RTX 2080.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Funakr som den ska :d
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft proppen sedan hösten 2014 och varit mer än nöjd. Dock är det med sorg i hjärtat jag lämnar över denna (dator) till någon glad behövande som säkert kan kräma ur ett par år till med denna trotjänare. Själv har jag precis köpt en 6900K som blir basen för nya bygget. Tack för driftsäker, lättklockad och sval processor. Bäst i sin klass antar jag.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick ifrån i7 gen 950, den körde jag stabilt 24/7 i 4200 MHz med vattenkylning.
  4790K har stora problem med överhettning, jag kan inte köra den stabilt under 80 grader i max 4600 MHz med vattenkylning.

  Jag hade stora förväntningar av denna CPU, i övrigt är den snabbare än 950 i samma hastighet.

  Jag återkommer om jag lyckas bättre

  Uppdatering 20141228

  Har köra den stabilt 24/7 i OC 4,6ghz pga det höjer jag betyget något.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  asså Brutal CPU
  i7 4790K fick 11,243 pöang i CPU Benchmarks test.
  https://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core+i7-4790K+%40+4.00GHz&id=2275
  Och överklockat är 12,161 pöang.
  https://www.cpubenchmark.net/overclocked_cpus.html
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  The best CPU for gaming.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra processor, fungerar utmärkt för det jag använder den.

  (enligt mig) den bästa processorn för 1150 :).

  Hade tidigare en i5-4690 (inte K) och detta är en riktig step up!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Wow
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den här processorn är riktigt vass... Den bästa jag haft än så länge. Men jag ska snart uppgradera mig till nästkommande (generation 7?) av socket 1151. Dock lär den här kunna kräma på tillräckligt bra för att min nya SteamOS HTPC ska kunna streama de senaste spelen i 4K/HDR till min 55" Samsung SUHD TV från min streaming server med ett GTX 1080. Det är väldigt bra betyg. Idag skulle jag inte ge den 10/10 då man kan få bättre prestanda med t.ex. S1151 med t.ex. Z170 för i princip samma pengar... Men det är fortfarande ett riktigt bra köp.

  Det är en processor för de som har medelhöga krav och i behov av något vassare än bara en surf- eller speldator. T.ex. för kreatörer (t.ex. fotografer/videoredigerare) som sitter på en stram budget behöver rendera media... eller för akademiker som behöver en sk. "workstation" för sina beräkningsprocesser. Eller för t.ex. den som har en PLEX filmserver hemma och ska dela med sig till sina 70 kompisar där ute i världen. Listan kan göras lång... Oavsett vad DU ska ha den till så är den overkill för en spel eller surfdator. Gör du enkelt kontorsarbete och surfar på hemsidor. Skaffa en vass i3:a. DU kommer inte märka någon skillnad. Är du gamer (och om du struntar i skryt-faktorn) skaffa en i5:a. Dina spel kommer sannolikt inte kunna dra nytta av i7:ans kapacitet med alla trådar, parallellprogrammering osv. Du kommer INTE uppleva någon skillnad överhuvudtaget i dina spel. Åtminstone inte så länge du inte (som mig) har extraordinära krav t.ex. där man streamar 4K spel till en TV.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sjukt bra processor, blir lite varm men det är troligtvis en dålig vattenkylare jag fått tag på
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Toppbetyg!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft den här prollen nu sen Oktober 2014 tillsammans med z97-a och 16GB ram. Är inget annat än nöjd. Använder en Silverstone Argon AR01 som kylare.

  + Snabb som fan
  + Lätt att överklocka

  +/- Kan vara varm beroende på spel men har man bra kylare är det inget problem
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En mycket kompetent CPU med gott om kraft redan i standard klock (med turbo upp till 4.4), eller vad jag kunde hitta online iaf men stämmer det här även för 4790K?

  4 kärnor: 4.2GHz
  3 kärnor: 4.2GHz
  2 kärnor: 4.3GHz
  1 kärna: 4.4GHz

  Ähh spelar ju ingen roll då de flest av oss köper en K märkt CPU för att skrämma upp den iaf så cad spealer det för roll haha?

  Så stabil och ganska sval med bra kylare, har inte testat luft på denna själv utan kör på ett EK block, DDC samt en tripple-tjockis via 1/2" slang så kan iofs bara svara för hur den reagerar på min setup och där är det frid och fröjd men riktigt fina temperaturer.
  Kom ihåg min 3770K som jag blev "tvingad" att delidda (@ vice med hammare, träbit och skruvstycke lol) vilket kändes lite si så där med ny CPU och begränsad budget, här nehövdes det inte vilket är skönt.

  Överklockar såklart mycket bra, snäppet bättre är Haswell E men såklart naturligt skulle tro att dom flesta når 4.5GHz eller högre med denna skönhet?
  Dock kan jag definitivt inte hålla med: perry100 för jo denna är definitivt en nedgradering ifrån en 5820K för vad jag använder min 5820K till men så igne nu pratar jag för mig och mina behov såklart, det spelar helt enkelt ingen roll alls om 4790K klockar snäppet bättre överlag för även en 5GHz 4790K får ganska bra med pisk vs en 4.5GHz 5820K i allt vad videoredigering, konvertering etc.. heter så länge det finns stöd för alla kärnor det faktumet går inte att komma runt hur man än vrider och vänder på det hela.

  Idag är dock denna lilla best det i särklass bästa köpet för prestanda överlag, jobbar man video professionellt så får man väl kika på 5960X eller xeon antar jag men men det är annan diskution för en annan dag på en annan plats.

  4790K rockar, hade den haft Iris pro 6200 så hade det blivit en full 10 utan diskution!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt snabb, kör lätt OC (4,6ghz) Sitter på ett Asus Z97 pro wifi moderkort och det är nästan skrämmande hur mycket snabbare den är än mitt 5 år gamla q9550/Asus P5E 64 WS EVO system.

  Den kräver dock en bra kylare, själv kör jag med en Corsair H60 v2 och det funkar bra till standard inställning och lättare OC.

  Finner det märkligt att folk klankar ner på kylaren som följer med. Du betalar samma pris för processor utan kylare, Du får alltså en gratis kylare på köpet, att den inte är speciellt bra säger sig själv.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En fantastisk processor! Har använt både vattenkylning och medföljande kylning. Inga som helst problem med något av det, båda kyler riktigt bra och den är en grym arbetsmyra. Rekommenderar produkten till alla som vill ha en pålitlig processor som klarar av allt du slänger på den.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Vrålsnabb processor. Den klarar det mesta jag slänger på den och jag är helnöjd. Kall och stabil.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grym processor som gör allt den ska och lite till med stor marginal ,har en samsung ssd 840 evo ,8 gb adata minne 1600 mhz ,moderkort gigabyte H97M-D3H
  och ett gammalt grafikkort gigabyte HD 5570 1gb ddr 5.
  Startar upp mitt windows 8.1 på mindre än 10 sek.
  Är supenöjd !
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En ypperligt snabb processor. Gick från en Q9550 som hade 6 år på nacken.

  Överklockar fruktansvärt bra; det går lätt att nå 4,8 GHz på luftkylning. Problemet är bara att kylaren man får med 4790K är värdelös. Dels för att den låter mycket vid hög belastning samt att temperaturen inte hålls under 75 grader i stresstester med exempelvis OCCT.

  Köpte ny kylare och nu går temperaturen aldrig över 60 grader i full load stresstest.

  På grund av undermålig medföljande kylare dras två stjärnor bort. I övrigt är 4790K ett monster!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har inte börjat leka med överklockningen ännu (vill köra in kylpastan först) men ser i ärlighetens namn ingen anledning till det just nu.
  Den levererar rejält och är fortsatt sval. Ligger stabilt runt 46-49 grader i BF4/hardline och då går Noctua D15 bara i halvfart.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tjena!

  Hade en i7 5820K innan jag köpte denna frågan är var det downgrade?

  NEJ denna är fan så mycket snabbare än den nyare varianten

  Kör 4.8 ghz tillsammans med Asus hero moderkort!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har inte så mycket att tillägga mer än att det är en riktigt snabb CPU. Det enda jag kan anmärka på är att jag inte kan förstå hur Intel kan skicka med en sådan värdelös kylare.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  10 av 10
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppgraderade ifrån en AMD x2 4000 med 2gb DDR1 från 2006, skillnaden var lika slående som dagen då SSD-disken kom på plats!
  Grymt nöjd, får hoppas på liknande utveckling på datorkomponenter de nästkommande 8 åren.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gick från en FX-8350 till denna tillsammans med ett Asus Hero VII. Helvete vilken skillnad. Kostar en slant men värd det.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ruskigt snabb processor! Passade på att installera en SSD och programmen laddar i raketfart. Helt sjukt, valet stod mellan i5 4670k och denna, ångrar mig inte en sekund. Stod och installerade Watch Dogs och processor användningen låg på 2%. Sinnesjukt! Den får 9 stjärnor pga Intel snålat med kylaren, borde vara bättre klass på kylaren annars helnöjd. Ska fixa vattenkylning och testa OC.

  Uppdatering: Fixat vattenkylning och klockad till 4,6 Ghz. Känns stabil, inte haft några problem än men får köra en stress test för att kolla temperaturerna. Än så länge ca 30 grader på idle.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kör denna i 4,8 Ghz med Noctua NH-D15 och Asus Z97A.

  Klockren kombo!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mitt exemplar går ej varmt, kör den tillsammans med en billig CM kylare.
  Gör man rätt när man monterar kylpastan så gör det rätt så mycket.

  3:e gången när jag monterade pastan fick jag riktigt bra värmeöverföring,
  Kör fläkten på 35% @ 35*c (inte riktigt idle nu dock) asus bräda och OC till 4,4Ghz

  max runt 50-60*c

  lådan är en lianli med 2 fläktar fram och 1 bak.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade AMD Phenom II x4 @ 3.0GHz tidigare. Samlade lite siffror från gamla systemet för att mäta skillnaden, tar med dessa nedan. CPU:n kyls med Be Quiet! Shadow Rock Slim. Mit moderkort är ett ASUS Sabertooth Z97 Mk1. Går tyst och svalt vid både låg last och i spel. Har inte överklockat, vill ha maximal livslängd på CPU:n.

  Siffror Phenom II:
  Öppna Firefox: ~5s
  Packa upp ett .rar-arkiv jag använder till test: 3min 25s
  Geekbench 3 x64 Single Core test: 1 690 poäng
  Geekbench 3 x64 Multi Core test: 5 926 poäng

  Siffror 4790K:
  Öppna Firefox: ~3s
  Packa upp ett .rar-arkiv jag använder till test: 2min 34s
  Geekbench 3 x64 Single Core test: 4 284 poäng
  Geekbench 3 x64 Multi Core test: 16 688 poäng

  Funkar helt utan problem, jag är mycket nöjd =)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gick från en i5 4440 och är mycket nöjd.
  Har en noctua nh u9b se2 kylare och ligger på 28-30 i idle och 49-55 load.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ger 4 GHZ utan klockning när man monterar den, så den håller vad tillverkaren lovar =)

  Medföljande kylfläkt är däremot skräp, köp en riktig kylare åt den. Har en "Noctua NH-U9B SE2" och den verkar hålla 60-65 grader när den inte är klockad.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Snabb och bra överklockningsegenskaper om du köper en ny CPU-fläkt. Min cpufläkt (den som följer med) både låter och håller bara cpun till -90 grader vid hårt arbete.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Motsvarade mina förväntningar helt! En toppen processor! Kör enklare överklockning med en H100i kylare. Inga som helst problem. Tyst och svalt!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra processor för både spel och rendering (dock såklart chanslös mot Haswell-E i det sistnämnda). Finns inte så mycket att säga då det i princip är 4770K med bättre värmeavledning.

  Svar på Hobbees omdöme: Varför skulle man köpa Tray, som ju kostar flera hundra kronor mer? Stockkylaren är mycket riktigt värdelös och denna CPU förtjänar givetvis en riktig kylare, men man kan ju helt enkelt bara ge bort den eller spara den för eventuella nödfall. Kan inte se någon anledning att betala flera hundra kronor extra för att INTE få med stockkylaren.

  Kan rekommendera Noctua NH-U14S om den får plats, annars NH-U12S.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  POSITIVT:
  - Gör "allt". Grymt bra processor.

  NEGATIVT:
  - Processorn i sig är grymt bra MEN Köp INTE denna boxade variant (med fläkt), fläkten räcker inte för att kyla CPU till anständiga nivåer=om du spelar eller kör andra CPU krävande mjukvaror kommer temperaturen (i mitt tycke) bli för höga. Har läst mycket på nätet om folk med samma problem. Jag har monterat om CPU 3 gånger för att vara säker på att jag har perfekt lager kylpasta och parallell montering av kylplattorna och det bästa jag får ut är (rumstemperatur 24 C):
  Viloläge = 39-40 C
  BF4=70-71 C.
  Intels stresstest=88 C.

  Skaffade och monterade istället en Noctua NH-S14S och fick följande resultat (rumstemperatur 24 C):
  Viloläge = 29-34 C
  BF4=Ännu ej kört.
  Intels stresstest=60-61 C.

  SLUTSATS: Stort "JA" till processorn, MEN köp den utan fläkt och skaffa en annan kylare.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt snabb proccesor. Kör överklockat på 4.7Ghz.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  skit! mycket kraft i litet chip. kör allt jag slänger på den 10/10
  kör det tillsammans med en gtx 770 och d fungerar skit
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Framfört 120fps 8k film. Bara slå 100 grader efter 20 minuter. Nu med en uppgraderad vattenkylare, kör detta chip cool och har aldrig flaska hals några spel eller process (med undantag för att göra) även vid 4k.

  Värt pengarna om du planerar att mörda dig systemet med tunga uppgifter. Inte värt pengarna för bara spel eller bara ljus videoredigering.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Med min senaste versionen gick jag från en I5 till I7 även med 2 SSD-enheter-mycket snabbt.