Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft Xbox One 500GB

 Lägg i lista  Jämför
2013 blev året då Microsoft lanserade Xbox One, men vi här i Sverige fick vänta till september 2014. Uppföljaren till Xbox 360 kan förutom spel även spela upp Blu-ray och DVD. Stödjer både offline- och onlinespelande via kabel eller trådlös anslutning. Denna version säljs utan Kinect. Stäng
2013 blev året då Microsoft lanserade Xbox One, men vi här i Sverige fick vänta till september 2014. Uppföljaren till Xbox 360 kan förutom spel även spela upp Blu-ray och DVD. Stö... Läs mer
Jämför pris på alla Microsoft Spelkonsoler (39)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.04)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Funkar överförväntan, hittar nya funktioner varje dag som jag inte visste om att det fanns innan jag köpte den! Saknar dock Kinect men det kanske köps inom kort:)
  Uppdatering: Nu har kinect införskaffats! Höjer betyget till 10 efter det! Konsilen belv nu fulländad, inget sv. Språkstöd än men vad gör väl det när röst styrningen fungerar utmärkt på engelska...
  Jag är mer än nöjd med spelupplevelsen... funktioner... barnen börjar lära sig engelska oxå;) även frun... trots att hon kunde det innan... hon använder mest kommandot "xbox turn off" :p
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Grym konsoll som håller än idag, är fortfarande lika knäpptyst som när den inhandlades för ett antal år sedan.

  Numera med Gamepass känns den äkta prisvärd, och den är även toppen som media-box.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Som vanligt finns det en hel del troll här som "köpte" xbox one "blev förbannade" och gick o köpte ps4.

  Det är inget fel med båda konsoler. Men jag valde Xbox för jag gillade de "extra" funktionerna samt att det tydligt fanns potential för mycket mer. Likväl har vi börjat se sådant också, som gör att jag är väldigt nöjd med mitt köp. DLNA-stöd, USB-stöd, klockren multitasking och väldigt bra tv integration.
  Framöver kommer vi i Sverige även kunna strömma tv till datorn eller andra externa skärmar. Dessutom kommer man kunna strömma spelen till windows 10 maskiner så att du kan spela framför datorn, och låta tvn göra något annat.

  Det här är en next-gen konsol. Laddtiderna är snabba, mycket bra grafik på spelen, och spelen flyter på väldigt bra.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Grym konsol som är knäpptyst, och med ett enormt spelutbud, särskilt värt med Game pass.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  + Knäpptyst. Disken låter mer än fläkten vilket är en fröjd jämfört med hårfönen ps4.
  + Optisk utgång.
  + Vanliga batterier i handkontrollerna. Lätt att använda laddningsbara om man vill.
  + Enkelt att bygga ut lagring.
  + Det inkluderade headsetet är helt OK.
  + Bakåtkompatibel.
  + Bra storlek på och robusta kontroller.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Stabil konsol med bra spelutbud och en onlinetjänst som fungerar!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  trevlig låda
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra tv spel.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  360it var bättre
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har haft Xbox One i nästan exakt ett år och jag måste säga att jag är grymt nöjd. Jag var fullt inställd på att uppgradera till PS4 från PS3, men genom ett fantastiskt erbjudande och en bra känsla att få prova en helt ny konsol så blev det Xbox One. Spel som Battlefield och GTA flyter på riktigt bra.

  Jag har sett och hört att många inte är ett fan av handkontrollen. När jag har tänkt Xbox, så har jag alltid tänkt att det är en tjock kontroll där man knappt når fram till spakarna. Men så känner jag absolut inte längre. Kontrollen är väldigt skön att hålla i, greppet är riktigt bra, samt greppet på spakarna är bra. Men efter ett år så har jag faktiskt köpt "thumb grips" till kontrollen då jag har känt att man kan glida av spakarna ibland.

  Sammanfattat så tycker jag absolut att man ska köpa den här konsolen, även om du har endast spelat Playstation tidigare. Du kommer absolut inte att ångra dig. Betyget jag ger blir en 9/10. Det är sällan saker som får en tia, så en nia är riktigt bra.

  "Ett måste för en gamer på konsol"
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Laddningstid....! Det är helt otroligt mycket tid som går åt till att ladda ner och installera uppdateringar samt nya spel. Om jag köper spelet i butiken så förväntar jag mig inte att mjukvara på 12gb måste installeras innan jag ens kan starta spelet. Ytterst tråkigt! Hårdvara är helt enkelt onödigt, köp de online eftersom de ändå kommer ta tid innan du kan spela.

  Om man inte spelar varje vecka så kan man räkna med att det kommer ta en stund innan du kan spela ditt nya spel, börja gärna förbereda minst 2h innan du tänker börja. Jag har fiber men det hjälper inte processen, lång nerladdning och seg installation.

  Tillägg, kan vara så att min tid med Mac och PS4 gör att man glömmer hur windowsprylar funkar, men jag har väldigt svårt att förstå interfacen och hanteringen av program, inställningar och bara en sån enkelt sak som att starta ett spel... Det är helt enkelt inte användarvänligt!

  Äger konsolen för att kunna spela Gears och Halo, inte en minut är den värd besväret annars! Kan rekommendera PS4 om ni klarar er utan dessa spelen.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt trevlig spelkonsoll. Har ett PS3 och ett Xbox (1st gen) sedan tidigare och gillar xbox kontroller mer då de passar mina lite större händer. Enda saknaden kanske blir kommande Gran Turismo-spelen som jag gillar men forza-serien går ju inte av för hackor den heller. Lite långa laddtider kanske men det har ju ps4 likaså. Köpte kinect 2.0 till men vet inte vad man ska ha den till då inga spel finns föruton det vanliga kinect sport och nåt till. Jo min dottewr har faktiskt dansat till Just dance-spelet och det medföljande dans-spelet.

  - 2 för avsaknaden av kinectspel
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Finns mycket positivt att säga så jag orkar inte göra en lista. Däremot kan jag göra en lista på det negativa.
  - Det finns många appar men ytterst få existerar dock utanför Amerika.
  - Kontrollen kommer inte med laddare och laddningsbart batteri, jämfört med vissa andra konsoler...
  - Xbox Music ingår inte i Xbox Live Gold. Hade åtminstone funderat på att betala för det ifall lossless-stöd funnits.

  Dessa punkter går dock att göra något åt så låt inte dem avgöra ifall du köper ett Xbox. Ville bara slänga in mina två ören.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Borta bra men hemma bäst! Ägt denna pärla i snart ett år.

  Efter att hängt lite med PS3 så är man tillbaka hos Xbox One så vad är det som gör det nice?

  +Kontrollen. Det är definitivt en smaksak. Men det är så sjukt mer bekvämare för mig än en Dualshock där jag verkar hamna i något noob-läge varje gång, precision blir inte detsamma för mig.

  +OS.Det mysiga gränssnittet, kändes lite rörig i början men de har släppt uppdateringar som får det att se fräschare ut. Måste säga att jag är väldigt nöjd med att ens sparfiler numera sparas i molnet så man behöver aldrig flytta filerna utan det är bara att logga in på sin profil och köra, enkelt(t ex om man är bortrest eller är hos en polare och vill knäcka lite achievments).

  +Att Games With Gold har hänt. De plockade iförsig konceptet ifrån Sony men jag är glad för det. Alltid kul att få nya titlar att prova varje månad, vissa fastnar man för, andra inte.

  +++Bakåtkompatibiliteten. Så oerhört underbart. Har många titlar ifrån min gamla Xbox 360 som man vill gärna återuppleva och det känns sjukt bekvämt att göra det(både fysiska skivor och de jag hade digitalt sen innan).

  -Saknar många "exklusiva" titlar. Å ena sidan vill jag att alla titlar är multiplattform, ingen exklusivitet men verkligheten är annan. Quantum Break är nog min favorit sen Gears Of War serien och är ju ett unikt spel men sneglar man på PS4 så blir man lite ledsen i ögat
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna begagnad för att spela lite spel med frugan och titta på film (blueray,dvd, usb) mm i vardagssrummet. Den blev en dammsamlare som senare gavs bort till brorsonen som faktiskt gillade den.

  På många punkter har Microsoft gjort ett dåligt jobb med tanke på vilket potential denna maskin har. Jag kommer från PC världen och spelar vanligtvis spel i SteamOS eller Windows.

  Negativa sidorna:
  * Begränsad grafik jmf med modern PC, och något sämre än PS4
  * Xbox 360 tillbehör funger ej
  * Stor låda och separat nätagg, jfm PS4
  * Färre begagnade spel än PS4 pga mindre marknadsandel
  * Handkontroll kräver adapter för att kopplas till Windows, ingen standard Bluetooth som PS4 har

  Neturalt:
  * Ett av spelen (GTA5) har en repig skiva. Och installationen stannade vi 49% och jag tänkte det var kört. Dock efter 2 timmars googlande och testande så hittade jag en lösning, leta upp det halvt installerade spelet på App store. Sedan går det att installera därifrån. Xboxen var här en hårsmån att flyga ut genom fönstret, men fick en andra chans.
  * Den kan spela film från USB, iallafall en del filmer (MEN subtitles funkar ej)

  Positiva sidor:
  * Microsoft har viss bakåtkompatibilitet med gamla 360 spel, fortsätt med detta!
  * Finns gott om spel
  * Den kan spela film från BlueRay med bra resultat

  Att SONY PS4 är flerdubbelt populärare i Sverige är inte så konstigt, hårdvaran är bättre och det finns en större marknad, vilket innebär allt från bättre tillgång på spel och även begagnade spel/tillbehör, även om den säkert oxå har begränsningar.

  Microsoft för att ni ska få bättre betyg av mig.
  1) Öppna upp eran app store så att man kan installera bra appar, exempelvis VLC
  2) Fixa bakåtkompatibiliteten för tillbehör
  3) Spelen bör vara billigare. 600-700 för nya spel är inte OK. Ta 400-500kr ungefär som Steam gör.
  4) Gör en bättre Companion app, detta borde inte vara så svårt för Microsoft som lever på att göra mjukvara
  5) Lägg ner skiten med Exclusives. Detta att vissa spel bara finns på Xbox är skit som ämnar att låsa in konsumenter i ett fängelse. Sluta med det och gör en produkt som är bättre än konkurrenternas. Nu är den ju samma sak som PS4 ungefär fast sämre grafik. Motmedlet borde vara bättre mjukvara.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har ägt min konsol i drygt ett halvår. Allt eftersom fler och fler spel blivit bakåtkompatibla har vi nu fasat ut vår 360. Hårdvarumässigt är den egentligen inget vidare (inte PS4 heller) men den funkar i stort bra. Det positiva är framför allt alla spel och bakåtkompabiliteten med 360-spelen. Sedan tycker jag Games with gold är toppen - för en ringa peng får man fyra spel varje månad. Har ännu inte köpt ett enda nytt spel! Handkontrollen är också toppen. På minussidan finns att konsolen är ganska otymplig och inte kan ställas på högkant. Gränssnitten var bättre på 360 - kändes mer konsol.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar riktigt bra, synd bara att man måste installera spelen.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar väldigt bra och förbättras med mjukvaruuppdateringar i snitt varannan månad. Bakåtkompatibel med 360, har bästa kontrollen, Xbox Live, bra och roliga spel men önskar att det var lite mer varierat. En negativ sak med konsolen är att den är så pass stor och tar mycket utrymme.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Säger inte så mycket om konsolen i sig - visst den är bra och spelen flyter fint men att inte kunna spela mutliplayer utan att betala (nya priset) 599:- per år för Xbox Gold är bara galet!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Är nöjd som 17 med denna. Hade fått fullt om den var mer bakåt kompad med spelen från föregående konsol men det är rena underhållningen med denna krysslåda.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Dum låda som ger dig möjlighet att spela med ganska segt interface.

  När du sedan köpt spel måste du betala en månadskostnad
  också även om den du spelar med sitter bredvid dig i soffan.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt besviken på att Microsoft inte kan leverera med denna generations konsol.
  Dubbelt så stor som PS4 och då utan inbyggd PSU. Riktigt segat att installera spel minst 30 min. Handkontroll som drivs av 2 st AA. Rutten prestanda. Segt och rörigt OS.Jag köpte endast konsolen för dom exklusiva titlarna som numera också släps till pc, så verkligen ett onödigt köp.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Live är värdelöst på Xbox One, säljer därför min konsol nu.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag uppgraderade från ps3, och det är jag glad att jag gjorde! Jag funderade på ett ps4, men jag ville prova xbox. Vet inte om jag gjorde helt rätt val, men jag är ändå nöjd.

  PLUS OCH MINUS:

  PLUS:
  + Väldigt snabb

  + Fina menyer, lätta att förstå och snygga.

  + Handkontrollen känns bra i handen och man får inte kramp av att hålla i den länge även ifall man håller hårt.

  + Det finns många appar till xboxet, t.ex netflix och twitch.

  + Konsollen är tyst, man hör den inte alls ifall man har lite spelljud på

  + Konsollen är stor, men designen är ändå snygg så jag ser inget fel med att det är en stor konsoll.

  MINUS:
  - Kontrollens knappar. Knapparna längst ut är det inget fel på, men de knapparna högst upp är lite svåra att klicka på, då man bara kan klicka längst ut på knapparna, annars händer inget. Knapparna blir dock mjukare när du har spelat ett tag (några veckor eller så) Vilket är tur.

  - Hårdvaran är svag jämfört med ps:4an, detta försämrar grafiken en liten aning, men inget man märker så mycket på de flesta spelen.

  - Den glansiga finishen på vänstra sidan av konsollen blir repig väldigt fort! Har inte ens haft konsollen i en månad, har flyttat den 2 gånger, och den har redan en hel del repor! Fattar inte hur.

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grym konsoll. Snabba laddtider, går på ett kick att växla mellan spelen man har på HDD.
  Mer eller mindre ljudlös, kan ev. höra ett surr om det är helt tyst i rummet för övrigt.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helnöjd
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag fick den här konsolen som julklapp, har tidigare framförallt spelat på PC.

  Konsol har man för att det är enkelt, praktiskt. Spelar du ofta och samma spel fungerar det bra, till och med mycket bra. Däremot måste system och spel uppdateras HELA tiden, och Microsoft verkar ha lånat sina servrar från 90-talets Rumänien; det går alldeles för sakta.

  Det tog ungefär lika lång tid att sätta i gång Xbonen första gången som att installera om en dator. Användargränssnittet är pinsamt, "affären" än värre. Spelen installeras till hårddisken, men man måste ändå byta skiva för att spela, vilket känns väldigt likt Playstation 1, inte "next-gen" alls.

  Vanliga Xbone-kontrollen är plastig och tyvärr fick vi också ett måndagsexemplar; 360-kontrollerna är mycket trevligare, men funkar inte ens med sladd. Elite-kontrollen är riktigt bra (och dyr), och antagligen anledningen till att jag ändå använder konsolen relativt mycket.

  Positivt är att den är tyst, hackar mindre än konsoler brukar och att jag kan spela Forza.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra spelkonsol även mycket media funktioner
  Och många spel som tilltalar mig används till allt i princip både spel och film.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter att ha ägt samtliga konsoler sedan Nintendo NES så är denna tveklöst den som haft mest problem. Kan jämföra lite med PS4 som släpptes ungefär samtidigt, att hämta uppdateringar, starta konsolen och att installera spel tar oerhört mycket längre tid på XB1.
  Sedan funktionen att starta spel från standby, s.k. Suspend and Resume, fungerar här knappt 50% av gångerna, och spelet har ofta startats om, har aldrig haft problem med detta på PS4 där denna funktion varit klockren varje gång.

  Själva dashboarden är fortfarande seg och klumpig att använda. Har även haft mycket problem med Xbox Live senaste tiden, och när konsolen är offline så kan man ibland inte ens starta sina spel (!). Sedan har handkontroller plötsligt stängt av sig utan anledning, undermålig hårdvara vilket ofta resulterar i låg upplösning och sämre framerate, achievements som inte poppar upp m.m. listan kan göras hur lång som helst..
  Förstår inte vad som hänt med MS? Xbox 360 var en utmärkt konsol, men XB1 känns sämre på alla sätt. De exklusiva spelen har tappat i kvalitet och blir allt färre, samt att de flesta kommer även till PC. Ser idag ingen anledning att äga en XB1.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gilla kinecten
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Enda minuset är den lite röriga menyn, men man lär sig väl! Grymt nöjd.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Skulle vilja kalla xbox one den bästa konsolen, riktigt nöjd med den.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte i december 2015 detta är en mycket dålig konsol som måste upp datera hela tiden och man måste Vara online och inloggad för att spela,
  Ratten till 360 passar inte för konsolen är inte bakåt kompatibel
  Microsoft suger jag kommer inte att köpa ny ratt
  Nästa konsol blir med Android!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Härligt bygge! Knäpptyst maskin och skön kontroll. Dock väldigt röriga menyer. Hade tidigare en PS4 som jag sålde pga hemsk ljudnivå. X1 är helt felfri på den punkten.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag köpte den för nästan 14 månader sedan i början på dec -14. Jag har själv använt den en del, men sonen har tagit över fullständigt nuförtiden. Det som stör mig är att Microsoft sparat in på batterisidan och att man måste köpa uppladdningsbara batterier själv om man inte vill använda vanliga AA-batterier. Dessutom tycker jag inte att de uppladdningsbara batterier man kan köpa sitter särskilt säkert i kontrollen. Är man det minsta oförsiktig så lossnar de och kontrollen stängs av. Dessa batterier är alltså inga vanliga uppladdningsbara AA-batterier utan specialgjorda för handkontrollen.

  Att kontrollerna ska förlora kontakten med konsolen har vi inte upplevt en enda gång på det dryga året vi haft Xbox One. Ändå har jag sett till att införskaffa fyra kontroller så att barnen kan spela med kompisar. Alla fyra har alltså funkat hela tiden. Jag är över förväntan nöjd med Xbox One, trots batterifunderingarna.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Saknar den gamla layouten (xbox 360) men det är bara en vanesak. Konsolen i sig är klockren och tillåter mig göra det jag vill. Dvs spela spel...
  Problem dock med att kontrollerna tappar kontakten emellanåt. Men vad jag förstått är detta vanligt.... ( :/ )
  Men att det beror oftast på fler trådlösa saker i närheten, så de hade gärna fått definiera "närheten" samt om de gäller specifika frekvenser osv osv så man kan felsöka. Med denna lilla information jag hittat så orkar jag inte ens fundera på att felsöka.... Kommer göra mig förbannad när jag väl spelar på nätet om de tappar kontakten dock. MEN i övrigt är jag mycket nöjd med den. =) haha
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering av betyg:
  Sänker från 8 till 4 pga den oerhörda idiotin bakom språk/regionsinställningarna samt Microsoft brutala tillkortakommande vad gäller deras utfästelser om Xbox one som: ”vardagsrummets center”, detta är totalt BS!

  Känns som att Xbox One är ett nytt Zune, WP, Surface RT etc (bra grundidéer men ett Microsoft som inte klarar att genomföra idéerna fullt ut utan istället ger upp och lägger ner)…

  Bra:
  + Väldigt tyst. Hör bara ett lätt (väldigt tyst) vinande från nätaggregatet. Sammantaget mycket tystare än både 360 och PS4
  + Gillar verkligen handkontrollerna
  + Kan strömma spel över nätverk. Funkar faktiskt helt OK med bra bibehållen spelkänsla
  + Coolt och faktiskt funktionellt att styra TV, filmappar mm från Kinect (dock, se nedan!)
  + Kan enkelt bygga ut lagringsutrymmet via USB
  + Apparna från Cmore, Netflix och Viaplay är bra
  + Prisvärd
  + En del XB 360 spel går att köra på Xbox One
  + Med Kinect och eller MS fjärrkontroll kan man teoretiskt plocka bort CD och Blu-ray samt mediaspelare, dock, se nedan!

  Dåligt/kvar att jobba på för MS:
  - Kan inte spela musik i bakgrunden, inte ens via Microsofts egna Groove (detta har funkat på både original Xbox och 360!? Hur tänkte ni här Microsoft?)
  - För att använda Kinect över huvud taget måste ni ställa om Xboxen till Engelska OCH till en annan region än Sverige. Engelsk Xbox är väl OK för de flesta men följdproblem är att även Xbox Store blir Engelsk och att vissa appar/spel då vägrar fungera utan att man ställer tillbaka till Svenska (utan Kinect) och startar om… Helt galet dåligt! OCH, varför varnar inte Microsoft för detta på deras hemsida?
  - Ganska begränsade appar för Blu-ray, DVD och CD (vill ju bli av med massa lådor i TV-bänken)
  - Ej samma grafikprestanda som PS4 (pga hårdvara så det kommer aldrig ”lösas”)
  - Få appar, skulle inte ”Universal Apps” lösa detta?
  - Microsofts egna appar Groove och OneDrive är synnerligen dåliga och begränsade och har dessutom dåligt stöd för Kinect (varför inte kunna säga "Xbox Goto Groove and play Ramones first album).
  - Inget Spotify!
  - Ganska stor låda som ej ”ska” stå på högkant (större än både 360 och PS4)
  - Inställning för Kinect, TV, digitalbox mm är inte 100% enkel/rak. Varför inte ha bra och interaktiva guider/app för detta?
  - Tveksamt om Microsoft kommer pusha och utveckla Kinect vidare nu när det inte längre anses som en vital del av systemet (och som sagt, det funkar inte ens med regionen satt till Svensk).

  Sammantaget:
  I grunden en cool, bra och stabil produkt som det dock skulle gå att göra mycket mer utav. Eftersom Xbox One ligger något efter PS4 i prestandaracet måste de verkligen se till att övriga delar fungerar klockrent och långt bättre än PS4.

  MEN: Skulle jag köpa idag hade det blivit ett PS4. Det är en ärligare produkt som är bra på det den säger att den är bra på (spel) samt ger viss bonus som tex bättre musikspelare (även i bakgrunden) samt Spotify.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa konsolen som finns sköna handkontroller och grymma spel :D
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag köpte den som FIFA 16 bundle på mediamarkt i november och har fungerat utmärkt sedan dess. Bra priser på Xbox store är en bonus. Allt har fungerat perfekt och köpte även Battlefront som också har fungerat bra. Sköna handkontroller och smart att man kan ladda ner appar som t ex youtube. Rekommenderas starkt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  De bäste som gjorts när de gäller spelkonsoler!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  har 1 tb men den är jätte bra consol och roligt att spela se på youtube med mera.. som guldmedlem får man rabbater å spel för typ halva priset å det är nice
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gör sitt jobb bra, Forza 6 ser fantastiskt ut!
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna i julklapp till min son, men det blev inget spela för någon av oss på julafton pga en massa krångel med installationer och uppdateringar. Har fiber-internet, ändå tog det en ohygglig tid att installera det medföljande spelet FIFA, och Halo 5 hade en uppdatering på 18 GB (!) som måste installeras innan man ens kan starta spelet. MS verkar ha satt själva spelandet i andra hand med denna konsol, och tänkt att det skulle vara någon sorts multimediabox för tv. Några andra problem vi stötte på utöver ovan nämnda:

  *Handkontrollen kan disconnecta helt utan anledning, även mitt under ett spel. Har sökt runt på nätet och det verkar vara ett vanligt problem, inte ens Microsoft själva vet vad det beror på, och det finns i dagsläget ingen fix för problemet..

  *Spakarna på kontrollen är alldeles för lösa/sladdriga, vilket gör det svårt att sikta i exempelvis Halo. Varför ändra från X360-kontrollerna som var perfekta? Handkontrollen känns i övrigt ganska plastig och billig jämfört med föregångaren, och både styrkors och LB/RB-knapparna ger ifrån sig ett högt klickande ljud.

  *Ganska låg upplösning i många spel, t ex i Halo 5 sjunker den rätt lågt ibland när det händer mycket på skärmen (720p?).

  *Många appar är lite väl långsamma, som att hantera spelbilder och öppna achievements, känns på många områden som ett steg tillbaka från Xbox 360.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Snabb och tyst konsoll. Spel tankas hem ruggit snabbt.
  Komplitera med en elithandkontroll så får man en fantastik kombination.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har använt konsolen i ett par månader nu. Köpte specialupplaga med Fifa 16 inkluderat.
  Den generella bedömningen är ett acceptabelt köp, men inte mycket mer för att vara ärlig. Jag har tidigare ägt xbox 360 och PS4. Jag har även använt PS4 under längre tid.

  Positiva egenskaper:
  + relativt billigt pris ( 2790kr)
  + Väletablerat ekosystem med många applikationer och framtidspotential.
  +DVR funktioner
  +Mycket god ergonomi på handkontroll, anser den är bättre än PS4:s.
  + Tillräckligt tyst och blir inte alltför varm.

  Negativa egenskaper:
  - Den är alldeles för stor jämfört med PS4, dessutom ges intrycket att det är en billig konstruktion.
  - Den gigantiska externa nätdelen är ett skämt, otroligt att den inte är inbyggd, och då är redan konsolen alldeles för stor!
  - Mycket snålt av Microsoft att inte ha inbyggda batterier i kontrollerna.

  Operativsystemet har som sagt stor potential men ger ibland intrycket av att funktionerna är lite väl påträngande, precis som Android bloatware.

  Allt som allt är den ok, men det känns verkligen som Microsoft snålat in på många punkter.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Rena skämtet! Konsolen buggade ur när jag skulle lägga upp min profil. Det finns en bugg som blir aktiv när man försöker matcha engelska som språk med Sverige som land och som låser hela konsolen. Buggen skulle vara lätt att åtgärda om man kom åt profilfönstret, men det låses också genom buggen. Dessutom låses möjligheten att göra en omstart för att börja om helt från början. Så nu är det i värsta falla att skicka tillbaka hela skiten för ominstallation hos Microsoft.

  Så katastrofalt dåligt att sådana problem finns på en gen-4 konsol. Men samtidigt är jag tyvärr inte förvånad, samma företag leverade ju även Windows Vista och Windows 8 =(
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag tvekade länge med att uppgradera ifrån Xbox 360, men efter att Microsoft meddelat att Xbox One skulle bli bakåtkompatibel med Xbox 360 så kändes valet lättare.

  Xbox One är ännu så länge en väldigt positiv erfarenhet även om några få grejor stör mig:
  -Det går inte att mata ut skivan via UI (som det går i 360:n).
  -Spel laddas ner otroligt långsamt, även om det ofta verkar gå att starta och spela redan när en 30 % är nerladdat.
  En stjärnas avdrag för detta.

  Jag kan även poängtera att måttangivelserna på Xbox One är felaktiga. Bredden är 33,3 cm och inte 34,3 cm som Prisjakt uppger (vilket gjorde att den hade lite marginal på varje sida i min tv-bänk. Något som oroade mig innan köpet).

  Väldigt tyst är den dessutom. Trevligt!

  Edit: Digital nedladdning av spel må vara långsamt, men dels laddar den ner även när Xboxen är avstängd och dels börjar dem ladda ner när köp görs över nätet på semestern (spelet var nedladdat och redo att köras när vi kom hem). Erfarenheten av Xbox One är efter en månad så pass bra att det får bli full pott.

  Edit2: Nu kan man köra vissa Xbox360-spel på den. Att kunna spela Lego StarWars igen har gjort barnen väldigt lyckliga. Bra funktion!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nöjd
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Över förväntan i grafik och gränssnitt. Älskar handkontrollen!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte min Xbox one med kinect för ca 17 månader sen och kan inte något annat än att jag är otroligt nöjd med den!

  +helt tyst i standby
  +många bra spel
  +många bra appar
  +snygg grafik på diverse spel
  +xbox live
  +games with gold (gratis spel varje månad)
  +skön handkontroll
  +windows 10 (12 november)
  + relativt billig
  + möjlighet att spela xbox 360 spel

  - inte så värst snygg design på konsolen
  -play and charge kit medföljer ej
  - lite trögt menysystem (snart kommer uppdateringen)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  ++
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket funktioner för pengarna och har man Xbox gold medlemskap (ca 500:- året) får man dessutom en hel del bra och mindre bra spel gratis (1-2 st/månad) + rabatt på flertalet spel (1-2/ vecka) med uppdateringen till Windows 10och ett nytt utseende och funktioner i december 2015 så får man verkligen mest konsol för pengarna! Tycker om att man har vanliga AA batterier i kontrollerna. Lätt att byta och sätter man i laddningsbara med hög kapacitet så behöver man bara ladda dem ca 1-2 gånger/ månad Gick över från ps3 och ångrar mig inte en sekund.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jättebra konsol. Snabb i menyerna med praktiska appar som jag faktiskt vill använda. Valde den då jag anser att den nu har och i nära framtid kommer ha de mest intressanta speltitlarna, bästa handkontrollen och något bättre onlineservice än de andra konsolerna denna generation.