Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Rotel RMB-1066

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Rotel Slutsteg (21)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket trevligt och flexibelt steg. För det pris jag betalade (3100) är det ett klipp. Gräver klart djupare i basen är min Musical Fidelity X-A200R (75W), särskilt när man biampar (bryggat ger 2x150 men det sägs även innebära högre brusgolv så jag kör biampat). Drar ca 20W standby vilket är lite mycket, särskilt då "on when signal sense" inte fungerar som det är tänkt (för okänslig och man måste ligga på för hög in-nivå för att det inte ska stänga av sig). Tanken var god, hade gärna använt det med mitt Sonos system..
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Lyfter ljudet rejält på min Marantz 5003 i kombination med XTZ 99.25.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ett lämpligt steg främst för att förbättra exempelvis en överansträngd bioförstärkare, men är tack vare bryggkopplingar och länkfunktionen (synkroniserar signalen från stegen före till nästa, osv) smidig att använda för ljud i flera rum och annat med. Eller varför inte tri-ampa huvudhögtalarna? ;)

  Ljudet är milt ljust men varmt i färgen i mellan och övre register, lägre är av stramare torr karraktär, hårt utan att bli kantigt, och sålänge man inte lastar på den för grovhuggna jobbiga högtalare så håller steget dem också i ett liknande redigt brottargrepp oavsett vad som händer. Fett men med finess skulle man kunna sammanfatta det kort och gott.

  Designen är klockren i min smak, stilrent och genomtänkt men med brutal industri i grunden.

  De enda egentliga negativa bitarna med det jag hittat är:

  Den ilsket lysande på-lampan, (extra ilsken blå på silverversionen, tjurretande röd på den helsvarta) men detta löser den MacGyverhändige medelst häftmassa eller lite strategiskt placerad tejp.

  Bryggar man alla stegen så bjuds det på ytterligare 3 dioder att fästa blicken på. :)

  Terminalerna klarar egentligen inte mer än 2mm kabel utan att man antingen får använda gaffel, eller bananer efter att ha pillat ur pluggarna i polskruven som förhindrar att de används. (bananer är hin håles påhitt och ska inte heller användas, medan gafflar å andra sidan är dyra och/eller jobbiga att få tag i) Eller så kan man pröva att knipa den runt polskruven, vrida åt och hoppas på det bästa. (men alla som prövat vet hur jobbigt och dåligt det blir vanligtvis..)

  Även 2mm kan faktiskt vara lite pilligt att få in i skruvhålet för den fepplige.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kör den bryggat 3ch till mina Dynaudio 122. Låter kanon.
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Klockren som komplement till min Denon AVR-3808 som inte pallar trycket riktigt... Kör i bryggat läge till frontar och center. Enligt manualen är detta olämpligt med 4-Ohms högtalare men jag har inte lyckats lösa ut skyddskretsarna ännu och då har det ändå tittats på film med volymer som ligger ganska nära det som ger bestående hörselskador :-) Exemplarisk ljudkvalitet till film. För renodlad musiklyssning är den lite "varm" i karaktären men det är inte nödvändigtvis av ondo.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  The best
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Detta är ett ruskigt steg. Jag upplever total kontroll på alla ljudnivåer jag lyssnar på. Den bygger på 3 st stereosteg, som var och ett lämnar 2x60w eller 1x150w. Detta gör steget oerhört flexibelt och inger många möjligheter.
  Den driver hela mitt system, Försteget är RSP-1066, och högtalarna är Infinity beta-serien i fronten och ett par pioneer till bakkanaler. Centern körs i bryggat läge.
  Jag har även använt en Yamaha RX-V640 som försteg, detta funkade utmärkt.
 • Perfekt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  6x60watt, 3x150watt
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan