Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech Harmony One

 Lägg i lista  Jämför
Logitech Harmony One är en av marknades mest populära multifjärrkontroller, avsedd att styra upp till 15 enheter, som tv, dvd, bluray, mediaspelare och mycket mer. Med inbyggd display och belysta knappar. Lanserad 2008. Stäng
Logitech Harmony One är en av marknades mest populära multifjärrkontroller, avsedd att styra upp till 15 enheter, som tv, dvd, bluray, mediaspelare och mycket mer. Med inbyggd dis... Läs mer
Jämför pris på alla Logitech Fjärrkontroller (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Riktigt bra universalfjärr. Den är lätt att använda fortfarande och står sig bra mot nyare modeller. Jag har två stycken. Nytt batteri är att rekommendera om du köper en beggad. eftersom de tar slut efter ett tag och kan svälla upp så man inte får ut det utan att skruva upp hela enheten. Ett nytt batteri ligger på ca 99kr på nätet.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Bra och smidig kontroll men ibland är det skönt med orginal kontrollerna
 • Perfekt
  3 år sedan
  Grym multifjärr. Nyare modeller är sämmre en denna då vissa funktioner tagits bort. Fysiska knappar är tex en sak.
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snyggare och bättre display än föregångaren (885) men ergonomin anser jag är lika, kanske något sämre i vissa avseende.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra multifjärr jämfört mot priset.

  Update: Har använt Harmony One i flera år nu och den håller fortfarande lika hög standard som när jag köpte den. Superenkel att programmera, smidig att använda tack vare de olika typer av upphöjnad och mönster på alla knappar, lyser upp så fort du plockar upp den och fungerar i stort sett till alla produkter som har IR-mottagare.

  Skulle den av någon anledning gå sönder skulle jag inte tveka att köpa en ny, alla inställningar ligger online på ditt logitech-konto så bara plugga i och synca. Denna produkt är värd elva av tio stjärna ifall du frågar mig.

  Ni som klagar på att så fort man vill göra något mer än höja och sänka volym kanske borde gå igenom programmet lite mer så finner ni att man kan göra egna knappar för inputs med mera, ja, allt som finns på orginalkontrollen kan ni göra egna knappar till.

  Update 13/6-2017: Still going strong, bästa kontrollen :)

  Update 29/11-2017: Verkar som batteriet get upp, håller bara nån dags laddning. Hittade nytt för 99:- så nu håller det länge igen. Bästa fjärren jag använt och fungerar utan problem fortfarande!
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Numera fungerar programvaran mycket bättre och det går klart smidigare att konfigurera fjärrkontrollen som egentligen alltid varit en riktigt bra sådan. Att programvaran för att programmera denna bitvis varit riktigt usel drar dock fortfarande ner betyget.

  För 5 år sedan:
  Första intrycket är riktigt dåligt då programvaran fungerar riktigt uselt på Win 7 x64. Har försökt få programvaran att samarbeta i över en timme nu och är inte klar än. Extremt ofta så vägrar programmet gå vidare, pekaren blir vänteikon och sen blir fönstret helt vitt. Skärpning Logitech!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Det var dags att byta ut min gamla trotjänare Harmony 555 och hittade denna på blocket för något år sen.
  Att tänka på: batteriet har en tendens att "svullna" efter något års användning och kan vara mycket svårt att få ut vilket drar ned betyget en stjärna med tanke på att detta trots allt är en relativt dyr fjärrkontroll.
  Då jag märkte att batteriet på denna begagnade enhet börjat "svullna" så beställde jag ett nytt för någon hundring.
  Mycket nöjd med denna fjärrkontroll.
  "Once you go Harmony, you don't wanna go back"
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra med macro-programmering etc. dock är remoten lite seg av sig tycker jag och missar ibland att aktivera enheter till och från. Nåja, den funkar iaf. kanske tidens tand har gnagt på min enhet.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra fjärr
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kanonfjärr fungerar till hela min hemmabio.
  litet minus för att programvaran är lite omständig
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Idag skulle jag välja en med wifi
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Funkar mycket bra men tar en stund att få till.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Hyfsat enkel att programmera. Mycket bra layout på knapparna. Bara medelmåttig räckvidd på IR-signalen.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Lite slö på att skicka ut signalerna, men det är nog bara jag som är IT störd. Funkar för det mesta helt utan problem och programmeringen är ganska enkel även om man drar sig för att göra ändringar.
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Den gör väl vad den ska förutom att det tar otroligt lång tid för den att skicka signalerna vilken gör den jobbig att använda (det man trycker köas upp och kan skickas flera sekunder efter man slutat trycka), kör nu med mobilen och en itach istället..
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Om jag får ett barn (till) så vill jag att det skall vara kompatibelt med min Harmony One... det borde inte vara några problem då den stödjer rubbet i mitt skåp (förutom min BoxeeBox). Kanonpryl som räddar soff-lugnet :-)
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har inte fått till alla inställningar ännu men när detta är gjort 10 stjärnor =)

  Uppdat.
  Vet inte vad jag skulle ta mig till utan min One.
  Allt funkar perfekt! Barnen slår på favoritkanalen med ett knapptryck det säger väl allt.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  .
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Perfekt...nästan
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Efter endast en dags användande, så e ja skitnöjd, funkar precis som ja vill.
  Enda som e krångligt är när man till exempel vill finjustera vissa saker i förstärkaren, så är man tvungen att klicka sig igenom 14 sidor på touchdisplayen, men å andra sidan så e ju displayen ganska cool så de kan man leva med.
  En fördel var iallafall att mot min samsung tv så kunde man välja exakt vilken ingång som skulle användas på(alltså en direktknapp) istället för som på originalfjärren behöva bläddra sig fram.
 • Ganska dålig
  11 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Man kan nog bli ganska irriterad på den till att börja med. Den är lätt att programmera (görs via dator) men det krävs en del meckande innan det blir som man tänkt sig och innan man förstår hur den är tänkt att fungera, Touch-skärmen känns också lite väl känslig i början, men när man kommit förbi allt det där så är den otroligt bra! Den största fördelen är att man kan lägga upp funktioner på touch-skärmen allt eftersom man upptäcker att man inte klarar sig utan dem och man kan namnge funktionerna med begripliga namn. Nu ska jag ge mig på att programmera styrningen av mina Nexa fjärrströmbrytare (kräver en IR-RF brygga).

  Edit efter ca 1 år med denna: Stör mig mer och mer på vissa saker och drar ned en stjärna till 8. Den reagerar lite slött och glömmer sin aktivitet ibland. Logitechs programvara blir segare och segare och programmeringen är INTE rolig att jobba med.

  Edit igen: nu 2012. Logitech har verkligen gjort bort sig med programvaran som inte verkar vara uppdaterad på åratal nu. Sitter man och pillar en stund så blir man utloggad från systemet = börja om! Bra tänk där. Likaså detta med byte av apparater och inputs. Min TV har specifika kommandon för byte till olika ingångar. Ändå är det rena gamblingen varje gång. Dessutom har den en ovana att dessutom passa på att byta KANAL på TV:n om jag t ex vill titta med receivern påslagen. Fler än 2 apparater samtidigt? Glöm det, denna fjärr klarar inte av det på ett vettigt sätt. Men som sagt, det verkar magert med alternativ till denna fjärr på marknaden.

  Edit vinter 2013: nu är den trasig, betyget ned lite till. Batteriet har svullnat upp och den laddar inte längre. Goodbye, tveksamt om jag handlar någon mer sån här produkt från Logitech.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Väldigt enkel att använda förutom att jag alltid glömmer min inloggning när det är dags att uppdatera.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har använt min flera år, funkar riktigt bra. Logitechs support är riktigt bra med om man har några problem. Ett litet minus dock:
  * Undersidan är "rundad", vilket innebär, ligger fjärren på soffbordet och du ska byta kanal med knappsatsen utan att hålla i fjärren så går det knappt, fjärren "vobblar".
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Otroligt bra. Har inte hittat ett fel på den.

  Uppdaterat efter ett år: Mitt bästa köp någonsin! Denna fjärr har förenklat min och min sambos vardag väldigt mycket.

  Rekommenderar verkligen denna!

  /Tony
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Update 2012-12-25: Touchskärmen dog/sprack (har ej tappat, trampat eller suttit på den) och fjärrkontrollen är totalt värdelös. Vanliga knapparna fungerar såklart men jag kan inte ställa in något makro då skärmen är touch och trasig.

  Vid kontakt med Logitech kan de inte laga den då de säger att det är åverkan baserat på bilder jag skickat in och istället blev jag erbjuden en lojalitetsrabattkod i deras shop på 50%. (Ersättningsprodukt 20 kr billigare än annan webshop pga högt ordinarie pris)

  Fjärromdömet består och även om det var en god intention bakom Logitechs support så är jag besviken.

  ***

  Nöjd med fjärrkontrollen då jag slipper pilla med 4 kontroller vilket är väldigt skönt.

  + & -
  Varje sekvens för att byta aktivitet (ex. från dator till hemmabio) tar några ilandsproblemssekunder för mycket. Ibland brukar aktiviteten haka upp sig och då får man trycka på "Help" så den kör om aktiviteten.

  Hade den varit lite snabbare vid kanalbyte hade den fått en nia. Väldigt bra produkt som står sig, men inte perfekt.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kanonbra! Lite dålig batteritid bara. Sedan fungerar den inte klockrent med XBMC, den laggar ganska rejält trots trimning av responstiderna.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Toppen bra fjärr
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Hur bra produkt som helst! TOPPEN 10P med ett litet "-"minus för sifferknapsatsen som är längst ned...

  Jag är jättenöjd. Tog ungefär 1½h att programmera den med allt man har i hemmet och fick göra lite ändringar för start av viss hårdvara. Programmet är lätt att hantera.

  TOPPENPRODUKT!

  Även köpt IR Remote Link från Kjell & Company för att kunna styra belysning via Nexa. Fungerar 100%-igt!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  oumbärlig
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Funkar utmärkt!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  grymt bra fjärr!

  väldigt lätt att installera o manövrera
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Väldigt bra fjärrkontroll när den väl är programmerad!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra i de stora hela, men batteri tiden tycker ja är så där
 • Mycket bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har nu kört denna fjärr ett bra tag och den fungerar verkligen bra.

  Det enda jag kan klaga på är att den laggar lite när man trycker på knapparna, ska lattja lite med knapparnas tidsinställningar för att se om det löser problemet.

  Busenkel att konfigurera via datorn, jag kan verkligen rekommendera denna fjärrkontroll!

  Uppdatering: Knapparna reagerar långsamt hur jag än ställer in dem så det får bli två stjärnor minus på grund av det.
  Fortfarande en mycket bra fjärrkontroll.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Smidig sak, och lättprogrammerad!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Den är vad den är, funkar klockrent till proj, duk, tv, blu-ray, förstärkaren, tvixen etc etc.. Måste dock sälja den nu, knappt använd..
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Toppennöjd med denna! Enkel att ställa in och skön kombination med touchskärm och fysiska knappar.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Perfekt till min anläggning inkl HTPC. En aning dyr, synd att de mindre modellerna styr så få enheter. Nästan alla knappar blev rätt av sig själv, de sista 2 överförde jag från gamla fjärren, och laborerade lite med timingen.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Gör det den ska. Skärmen är väldigt känslig för repor. Lite pillig installation men fruktansvärt mkt lättare än på tiden när man fick knappa in olika koder för olika tillverkare..
 • Ganska bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fantastisk fjärrkontroll med undermålig mjukvara. Det krävs en hel del pillande och trial-and-error för att lyckas ställa om fjärren som man vill ha den. I stället för en wizard hade de kunnat låta en manuellt ändra inställningarna. När man väl fått fjärren att fungera som man vill så är den helt oumbärlig. När man plockar upp fjärren så börjar knapparna lysa så man ser i mörkret. Knapparna är gedigna och ger en bra kvalitetskänsla, och sitter på precis rätt ställen. Underbart. Mjukvaran och avsaknaden av RF-förmåga drar ner betyget.

  Edit: Jag blir tvungen att sänka betyget lite ytterligare pga mjukvaran. Den uppdateras inte och den är verkligen vidrigt värdelös. Så dålig att man börjar avsky de som programmerat den. Jag mår illa bara av att skriva den här kommentaren. Egentligen borde jag ge fjärren en etta, men eftersom mjukvaran bara tar upp en liten del av min tid (men ändå ca tio gånger mer tid än den skulle behöva om någon med högre IQ än min skostorlek hade gjort den) med fjärren så får den en sexa ändå.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fantastisk pryl. Riktigt bra med alla inställningsmöjligheter. Har en hel del småpill kvar att fixa innan allt fungerar som jag vill ha det, men det känns som om det inte kommer bli några problem att få till det till slut.

  Hade fyra fjärrkontroller innan som jag försökte ersätta med en Harmony 300i. Det resulterade i att jag istället satt med fem fjärrkontroller.

  300i är helt enkelt inget alternativ om inte dina apparater redan innan är idiotenkla till upplägget. Pekskärmen och hjälp-knappen på Harmony One gör hela skillnaden. Man famlar inte i mörkret längre (även bokstavligt talat då fjärren så klart har bakgrundsbelysta knappar).

  Bästa prylen just nu.

  ----- Uppdatering (23/2 - 2012):
  När man haft fjärren ett tag så är det oundvikligt att upptäcka små missar. Jag tycker faktiskt det är en lite dålig design på fjärren. Du måste hålla fjärren i handen för att kunna trycka ner knapparna på ytterkanterna så undersidan på fjärren är välvd. Tidigare fjärrkontroller har jag ofta haft liggandes på soffbordet även under användning. Till på köpet så känns det som om man kommer slita ut vissa knappar (i mitt fall >>|) i förtid då det naturliga stället att trycka på på knappen ligger lite off-center så att säga.

  Till sist så är den tryckkänsliga displayn inte helt hundra. För att vara säker på att man trycker på rätt knapp måste man nästan titta rakt på skärmen, annars är det lätt att man råkar trycka på fel knapp (extra irriterande då de flesta feltryckningar resulterar i att man byter skärm eller aktivitet helt) och att titta rakt på skärmen samtidigt som man riktar fjärren rätt mot mottagarna bådar för lite sämre ergonomi om man säger så.

  fortfarande en riktigt bra produkt, men inte värd full pott.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Helt underbar
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Programeringen gick mycket lättare än jag hade trott.
  Alla funktioner och knappar är enkla att använda och logiska.
  Dock "glömmer" den vissa macro-händelser ibland.

  Jag sänker betyget något efter att köpt lite nya saker,
  Får inte min projektorduk att gå upp eller ner
  Viasat HD boxen vill den inte styra alls,
  Canal Digital HD boxen var det en del trixande innan den fungerade riktigt.

  Grundprogrameringen gick som sagt lätt men lite mer avancerad programering är minst sagt irriterande.
  pc-programmet är inte alls lika lätt att jobba med då, tyvärr
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Funka fint batteritid ca 15dagar men inget woow
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Håller med föregående talare... Visst den klarar av att byta kanal och höja volym men så fort man vill göra något mer avancerat så måste originalfjärrkontrollen fram.

  Jag har en vanlig 42-tums Panasonic plasma (en av de mest sålda) men enkla funktioner som att switcha till Input-Av1 och 2 funkar väldigt skakigt.... Visst jag fixar att komma över problemen men barnen och frugan lär ju klaga högljutt när de ska titta på DVD.

  Logitechs programvara känns buggig och att uppdatera fjärrkontrollen tar lång tid. Jag spenderade en hel kväll för att konfigurera 3 enkla enheter (TV, Stereo och DVD) och trots mycket justering så funkar endast c:a 70% av det som jag ville. (så glöm det där med att hantera 15 enheter)

  Jag vet inte om det finns någon annan kontroll som är bättre, men detta är långt ifrån bra. Det känns som om det finns en hel del förbättringspotential på detta område...
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Gör det den skall om man bara startar, slår av och byter kanal. Men om man skall göra något med bluerayen så åker riktiga fjärkan fram. Den har ju inte knapparna rätt definierade. Kanske jag som borde köra ett varv till med konfigurationen. Men jag har ju inte tid...
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Skulle vara väldigt svårt att klara sig utan den här när man har vant sig. Logitechs mjukvara suger pung, men när man väl har programmerat den så funkar ju själva fjärren som en dröm.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ägt denna väldigt länge nu och är fortfarande grymt nöjd.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Äntligen! Fjärrkontrollssoppan hemma är löst och barnen och frun kan starta underhållningen själva utan assistens från familjens supportavdelning. :)

  Vi kör:

  * XBMC på en HTPC
  * Ljud och radio högtalarsystem
  * Wii via extern ingång på TV
  * TV, analogt
  * TV, digitalt via digitalbox

  Allt funkar mer eller mindre klockrent. På plussidan:

  + Enkel uppsättning
  + Enkelt att programmera
  + Enkelt handhavande
  + Skön fjärrkontroll att hålla i och knappa på
  + Logisk layout på knapparna
  + Laddbar
  + Display med touch. Enkelt och smidigt
  + Löser verkligen problemet med många och krångliga fjärrkontroller

  Det som drar ned betyget lite är:

  - Bitvis svårt att få kontakt med myharmony.com kontot, server unavailable lite för ofta.
  - Alldeles för segt och inflexiblet programmeringsgränssnitt. Enkelt ja, men knappast flexibelt. Var är "avancerade inställningar" och möjlighet att se över allt utan att köra guider..?..
  - Ganska ofta tappar kontrollen bort tillståndet på vilken input på ljud och/eller TV. Enkelt åtgärdat med hjälpknappen och frågor som guidar en tills det funkar, men det drar ned betyget helt klart. Och ja, jag har rätt apparater inställda.
  - Krångligt att få XBMC att funka bra. Finns guider på nätet men många är gamla och vid det här laget tycker jag Logitech borde kunna snyta ur sig en dedikerad uppsättning för XBMC så man slipper gå via Microsoft Media Center Keyboard SE.
  - Hittar inget sätt att sortera aktiviteterna. Med bara tre aktiviteter i taget på skärmen vill man ha kontroll över vilka som visas först. Knappar på aktiviteterna och devices går att styra över, men inte ordningen på knapparna för att starta aktiviteterna. Irriterande.

  Men... över lag, vilken lättnad! Nu är det kul att se på TV igen! Och den sega digitalboxen (kanalbyte tog evighet) snabbades upp av nya fjärren. :D
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En av få multifjärrar som verkligen fungerar