Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft All-in-one Media Keyboard (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Microsoft Tangentbord (59)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.48)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Var lite tveksam till en början då jag läst mycket negativt om räckvidden, men jag valde ändå att chansa då tangentbordet hade allt annat jag vill ha.

  Det första jag valde att undersöka var räckvidden. Jag har provat långa avstånd (ca 10m), både med fri sikt och med väggar emellan. Väggarna har varit av både betong och trä/gipsskivor. Räckvidden är det inga problem på, med ett stort men! Om tangentbordets ligger platt mot något så blir mottagningen ofta katastrofalt dåligt. Detta sker både på soffbord och i mitt knä. Troligen ligger sändaren i botten på tangentbordet vilket orsakar detta problem. Jag har dock kommit förbi detta problem genom att limma fast en tjock gammal kabelstump på baksidan så att den får lite lutning och rum mellan baksida - underlag. Du kan även positionera dina lår, om du har det i knät, med rätt avstånd mellan varandra så får den ändå mottagning. Tänk dock igenom om detta är ett alternativ som lämpar sig för din användning. Om inte, köp det ej! Annars kan du läsa vidare.

  + Härlig kvalitetskänsla. Både i materialval och knapptryckningar.
  + Snyggt. Fint tillbehör till TV-rummet.
  + Funktionellt. Touchpaden fungerar mycket bra med multitouch-gester, första gången jag upplevt detta på en Windows-touchpad. Gott om mediaknappar, det märks att det är utformat för TV-soffan.
  + Microsoft Keyboard Center. Bra mjukvara för att konfigurera tangentbordets macroknappar. Tycker att det fungerar ovanligt bra för att komma från MS.

  - Mottagningen. Även om jag har hittat en lösning så att det fungerar bra så ska det inte behöva vara så här. Tråkigt på ett i annars perfekt tangentbord för pengarna.

  Summa summarum tror jag inte du får mer för pengarna, OM du kan leva med en hemmalösning likt min. Det enda jag saknar är bakgrundsbelysning, men det kan man inte förvänta sig för 150kr och ett tangentbord i denna formfaktor. Kan varmt rekommendera produkten!
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fick med tangentbord idag och väldigt med det än så länge.
  Smidigt litet fack med magnet för förvaring av den lilla mottagaren, dock så är det inga uppladdningsbara batterier vilket är lite av en besvikelse.

  Men bra tyngt i tangentbordet och touchplattan fungerar förvånansvärt bra.
  Självklart inget man ersätter sitt vanliga tangentbord och mus med, men fungerar fint ihop med htpcen.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Bytte från k400 eftersom det dog av kaffespill, måste säga att detta tangentbord är bättre på alla sätt. Sköna knappar det går att skriva lätt med, musklick och volymkontroll. Tycker att det är smart att F11 osv inte är default utan media och dator styrning är på och man använder Fn knappen när F11 osv ska tryckas. Väldigt snyggt och gediget tangentbord, även spillsäkert =)
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Svampiga tangenter (så till den grad att det är sjukt svårt och obekvämt att skriva). Touchplattans precision är okej, dock är hela touchplattan en enda stor svampig knapp.

  F-tangenterna kan inte användas utan att trycka ner FN-tangenten samtidigt, vilket gör att man hela tiden råkar t.ex. sätta datorn i viloläge.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lagom stort, smidigt och bra kvalitet. Jag har inga problem med räckvidden men har inte mer än några meter till datorn.

  + Storlek, stabilitet, batteritid och kvalitet för priset
  - Retur tangenten fastande när jag tryckte lite för hårt på den (borde inte hända). Men lyckades till slut pilla loss den med en liten skruvmejsel.
  - Inga keypad tangenter (små tangentbord brukar ha dessa som extraval på de vanliga tangenterna)
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Inkopplad till NUC htpc som ligger under tvn, 2m bort.
  2 år gammalt nu. Har bytt batteri 2 gånger. Glömmer on-offknappen frekvent.

  Fungerar mestadels bra att skriva på. Går jag 50 cm bak (lutar tillbaka i soffan) så försvinnerrrrrrrrrk ooonn takten helt. Ungefär.

  Jag missklickar ofta genom att snudda touch-paden när jag skriver något, då flyger musen/websidan jag besöker tillfälligt längst ned eller i top.
  Touch-paden fungerade hyfsat i början, nu är den värre. Jag måste ha mus inkopplad för annars börjar jag svära.

  Den svarar helt okej när man spelar spel, har skoj-pangat Overwatch med den och det är inte särskillt ofta jag fått känslan av att halka på is. Men är du gamer, glöm detta keyboard.

  Det låter inte mycket när man skriver på tangentbordet tycker jag.
  Har stört mig på Fn-knapparna/mediaknapparna otroligt mycket. Vill så gärna trycka Alt + F4 för stänga vissa sidor. Tips: Ctrl + W fungerar i vissa lägen (browser tex).

  För 250kr så är det helt okej. Kan köpa mig ett likadant igen. Eller ska man kolla på något aningen dyrare (500kr sträcket kanske..)
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte detta tangentbord för att styra en dator kopplad till projektor. För 300kr förväntande jag mig inga under men åtminstone funktionsduglighet, fast det är osäkert om tangentbordet levererar ens det.

  Musplattan är väldigt oresponsiv. Ibland reagerar den direkt, ibland tar det ett par cm innan. Drar man fingret i cirklar hoppar pekaren lite irrationellt runt. Den kunde väl åtminstone ha varit konsekvent oresponsiv så hade man lärt sig hantera den efter ett tag? Det gör att pekarens rörelse blir svår att förutse och att träffa saker på skärmen blir en frustrerande upplevelse.

  Musplattan är en clickpad med multitouch. Att trycka med två fingrar triggar ett högerklick, men varför gör inte ett klick med två fingrar det - som på i princip alla andra clickpads? Samma sak med funktionen klicka-och-dra som inte finns. Och varför går det inte att stänga av högerklick när man trycker med bara ett finger på höger sida? Jag lyckas ständigt få till högerklick av misstag när jag råkar trycka på fel sida. Antingen vill man väl ha multitouch, dvs 1 eller 2 fingrar; eller traditionellt höger och vänster musknapp - varför påtvinga båda paradigmen samtidigt?

  "Gjort för Windows 10" står det men varför integrerar det inte med mus/tangentbordinställningarna i Windows 10? Hade det gjort det hade en del av ovanstående gått att lösa i inställningarna. Istället följer det med en separat inställningsapp som har väldigt begränsade inställningsmöjligheter.

  Själva tangenbordet har svampiga knappar men de är väl helt ok med tanke på priset. Det måste dock vara det enda tangentbord där FN-knappen sitter på höger sida vilket gör kombinationer som FN + piltangenterna svåra att få till.

  Det enda positiva jag kan säga är att den trådlösa sändaren fungerar utan problem.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + Väldigt smidig och snygg mus/tgb lösning för TV'n eller laptopen
  + Bra räckvidd (Men med tanke på glasskiva under mottagaren har jag behövt använda usb-förlängning som gör att det fungerar bättre)

  - Scroll-funktionen är tvärtom det som används som standard i många touchplattor som finns i olika laptops
  - Det går inte att omprogrammera Fn-knapparna
  - Fn-knapparna är förvalda istället för F1-F12 knapparna och detta går tydligen inte att ändra!
  - Batterilocket har väldigt dålig kvalité och går lätt sönder efter ett par batteribyten
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lätta få att fungera med Windows 10. Kan rekommendera att man även går in på microsoft.com/hardware/downloads och laddar ner Mus- tangentbordscenter så att man kan ställa in vilka program man vill starta med snabbknapparna ovanför trackpad:en.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tangentbordet är väldigt bra för priset man betalar! Den fungerar precis som på en laptop. Problemet är ibland att tangenterna fastnar och blir intryckta, då fungerar inte touchplattan. Första gången det hände trodde jag att plattan var sönder så det var tur att jag upptäckte den intryckta knappen annars hade jag slängt tangentbordet.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ett av mina bästa köp med tanke på vad man får per krona, har aldrig haft problem med detta tangentbord och då ska det sägas att det åkt i golvet otaligt antal gånger och med småbarn som bankar på tangentbordet. Men det bara fortsätter att leverera!

  Jag har aldrig upplevt problem med räckvidden och kvaliteten är väldigt hög i förhållande till priset!

  Har haft mitt nu sedan våren 2015 så det är väl testat.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Är mycket nöjd, priset var bra runt 300kr vad kan man förvänta sig? räckvidden (>3m) är bättre än mitt Logitech (<1m) i samma prisklass. känns gedigen och kvalitet.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte tangentbordet för att kunna sitta i soffan och styra datorn och spela lite.

  kvalitén är skräp, svampigaste tangenterna jag har testat och efter 2h spelande had en tangent fastnat intryckt, lossnade dock.
  Key rollover (antal knappar nedtryckt samtidigt) är ett skämt och det sämsta jag har stött på. Till spel är det nog det sämsta tangentbordet på jorden.

  TouchPaden är helt okej, presterar som en halvtaskig bärbar men större.
  Multimedia knapparna gör sitt jobb, men FN-knapparna är idiotiskt.

  For 200 spänn är det ett fungerande tangentbord för priset men inte mer.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  1. Räckvidd är HELT VÄRDELÖS (ligger ca 2 meter från mottagaren som är utan hinder med mottagare fullt synlig (mottagaren framför TVn och jag ligger i sängen som står kant i kant med TVn) och har provat flera olika ställen och förlängning). Missar key presses, musen tappar kontakt emellanåt mm

  2. De vanliga F-tangenterna (t.ex. F4) fungerar inte såvida man inte vill hålla in Fn-tangenten samtidigt för varje kommando. Som ett mediatangentbord där mkt video ligger i internet Explorer är knappkombos med t.ex. F4 extremt vanliga så vet ej hur ms tänkte där.
  Då Fn är på höger sida och den vanliga kombinationen Shift+F4, Ctrl+F4 där F4 är på vänster sida så får man vara sjukt fingervig för att det skall funka. Finns ingen Fn-lock heller och går ej konfa i microsofts mjukvara.
  Trycker du in t.ex. shift+F4 så går datorn i sleep direkt då F4 är sleeptangenten. Detta går som tur är att disabla i deras mjukvara annars hade man fått krupp (får jag iofs ändå pga punkt 1 samt avsaknad av F4 funktion)

  3. Inga riktiga hårda knappar på musen utan man trycker nederst på plattan och det är lätt att musen glider iväg istället för att man trycker, särskilt om man sitter i mörkret som i ett mediarum.

  4. Ej bakgrundsbelyst = inget mediatangentbord

  5. Plastigt och klonkigt, de som tycker tangetnerna är sköna kan inte ha använt ett kvalitetstangentbord med tex Cherry tangenter.

  6. Ej standardlayout på tangenterna, tex sitter del ovanför backspace, win/pausebreak finns inte alls och PrntScrn finns ej heller. Page up page down kräver också Fn-tangenten så detta är verkligen så långt från standard man kan komma. Du får leta efter tangenterna om du inte skall skriva med vanliga qwerty som är standard som tur är

  ALDRIG någonsin mer ett microsoft tangentbord. Inte ens om de skänker bort det
  Jag trodde att deras produkter skulle vara genomtänkta då de själva gjort windows men Logitech är ljusår för och de nya tillverkarna (spelatangentbord) ännu bättre

  Returnera + köp något annat
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  För 199kr var det mycket prisvärt. Jag har USB-ploppen stående i USB-hållare ovanpå HTPC datorn och har inga problem med räckvidden mellan soffa och dator, ca 3.5m. Som andra påpekat är känslan inte på topp men den duger. Fullt jämförbar med Logitech K400. Ladda ner Microsofts mjukvara så kan Du programmera knappar till att tex stänga av datorn osv.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ska man sammanfatta med ett ord blir det: Prisvärt. Det mesta känns klockrent förutom räckvidd och pekplattans känsla, men man får väl räkna med det i denna prisklass. Det känns i allmänhet som ett genomtänkt och välarbetat mediatangentbord, riktigt sköna tangenter dessutom. Snabbtangenterna till mediafunktioner och dylikt sitter där dom bör, det är tacksamt.
  Jag betalade 199:- för mitt på en kampanj CDON.com hade, såklart värt vartenda öre!
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Känslan i pekplattan är bristfällig och täckningen är sanslöst kass! Däremot är tangenterna sköna.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt prisvärt tangentbord!

  + Låg vikt.
  + Superenkel installation, dvs Plug N Play.
  + Behagligt att skriva på trots att det är så litet.
  + Tysta tangenter.
  + Spilltåligt.
  + 3 snabbknappar man lätt kan ändra via "Microsoft Mouse and Keyboard Center"

  - Man får byta batterier via n lucka utan möjlighet att ladda via USB eller annan docka.
  - Touchpad'en har ganska dålig precision, speciellt om man har vana av laptops att jämföra med.
  - Det "sämsta" med detta tangentbordet var avsaknaden av bakgrundsbelysning.

  Jag hoppas att Microsoft gör en lite mer uppgraderad version av detta tangentbord i framtiden, fler snabbknappar, bakgrundsbelysning, inbyggt och laddningsbart batteri och kanske lite slagtåligare konstruktion.

  Angående räckviddsproblem som folk har pratat om så hade jag det också när jag körde med USB 2.0 (Svart). När jag kopplar stickan i USB 3.0 (blå) upplever jag inga såna begränsningar.

  KÖP!
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ska börja med att skriva att jag – till skillnad mot många andra – inte har haft några problem med räckvidden. Å andra sidan sitter jag bara i soffan med fri sikt till mottagaren.

  För övrigt möter väl tangentbordet de krav man kan ställa på ett trådlöst tangentbord i denna prisklass. Personligen tycker jag inte att mörkgrått är särskilt snyggt, och plastighetskänslan är påtaglig, men som sporadiskt använt tangentbord till HTPC:n duger det alldeles utmärkt.

  + Bra med avstängningsknapp för att spara batteri.
  + Styrplattan går att både svepa och rulla med och har två ”musknappar” i nederkant. Möjligt att stänga av klickfunktionen på själva plattan.

  – Som så många andra tangentbordstillverkare tycker Microsoft att de alternativa funktionstangenterna är de som ska vara standard. Trycker du på F5 öppnas alltså sökfunktionen i stället för att den aktuella sidan uppdateras. På detta sätt brukar också Logitech göra, men i deras drivrutiner kan man ändra beteendet.
  – Generellt sett väldigt små möjligheter att anpassa tangentbordets funktionalitet.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Tangentbordet är trevligt i sig, och är lagom stort med en bra touchpad. Tyvärr är räckvidden så brutalt usel att man måste sitta på knä framför datorn på en meters avstånd för att det ska fungera någorlunda. Köp inte.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft mitt tangentbord nu i ca 6 månader och är väldigt väldigt nöjd. Det är till HTPC:n i vardagsrummet så tangentbordet används mest från soffan. Dvs inte att skriva några avhandlingar på, utan för att starta film, surfa lite osv.
  Har köpt till en förlängningskabel till USB och har mottagaren placerat precis under tv:n och har bra räckvidd i rummet. Men tidigare bakom ett skåp så var det mycket irriterande med allt hackande. Nu fungerar det perfekt. Batterierna har räckt i 6 månader och jag fick precis byta. (stänger aldrig av den)
  Väldigt bra med en enskild vänster-musknapp på tangentbordet och att man "tappar" med två fingrar för högerklick på brädan. Det är riktigt bra att ha både styrplatta och tangentbord i samma enhet. Sedan jag fixade "räckvidden" så har jag inget att klaga på. Den är tom vattentät och åkt i backen massor av ggr.
  För priset och vad jag använder den till är det högsta betyget. Jag hade gett annat betyg om det hade varit till stationära datorn (skriver mycket o snabbt) eller tex att spela med.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Same as other people have mentioned:
  - very poor range - about 3m in direct line of sight.
  - F-buttons are not easily accessible, so it is poorly suited as a main keyboard

  but if you can live with poor range, then
  + 300% better build and feel than a Logitech K400.
  + Smart button layout, just the right size & multi-touch touchpad
  + Looks great & supposedly protected against light hits and spills for use on a sofa.
  + comes with Duracell AAA batteries which should last for a while (no trouble of constant re-charging as with some fancy options).

  As I get just enough range for my needs, I am very satisfied with this choice, but take care to buy this keyboard from stores where it is easy to return in case the range may be a problem.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Själva tangentbordet är trevligt. Stor styrplatta och så.

  Problemet är att det endast fungerar bra på < 1 meter från mottagaren.
  Sitter jag i soffan som är 2,5m från mottagaren så laggar musen och tangentbordstryckningar bara försvinner ut i ingenstans.

  Riktigt uselt.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ett riktigt trevligt tangentbord. Lite plastig känsla i tangenterna och inget jag skulle använda för spel och arbete, men det fungerar utmärkt att skriva på när man sitter i soffan. Touchpaden är överraskande bra och reagerar snabbt och precist. Svep-kommandon under Windows 8 fungerar också bra. Dock sitter touchpaden väldigt nära tangenterna så det blir lite trångt när man ska svepa från vänsterkanten och in mot mitten, men det är nog mest en vanesak. Ytan på touchpaden har en lätt textur och jag skulle föredra om den var helt slät. Touchpaden har även två områden som går att trycka ner för vänster och högerklick, men oftast använder jag den extra musknappen som sitter längst uppe till vänster på tangentbordet.

  Installationen är föredömligt enkel och allt sker automatiskt när den medföljande USB-mottagaren trycks in i en ledig USB-port. Två AAA-batterier medföljer och det finns en liten knapp på sidan av tangentbordet om man vill stänga av det för att spara ström.

  Det enda riktigt dåliga med denna produkt är att det angivna maxavståndet mellan tangentbordet och USB-mottagaren inte är fullt så bra som jag hade hoppats. Microsoft anger avståndet till runt 10 meter under optimala förhållanden, men med fri sikt till min HTPC så verkar maxgränsen snarast vara runt 2-3 meter. Förmodligen beror det på störningar från närliggande trådlösa Wifi-nätverk och telefoner på 2,4 GHz bandet.

  Detta tangentbord utklassar Logitech K400 som kostar lika mycket. För 299 kr får man ett riktigt bra tangentbord som passar bäst för tevesoffan och HTPC:n.