Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

ZTE MF823

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla ZTE Mobilmodem (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  7 mån sedan
  Undvik. Tappar ofta uppkopplingen trots bra mottagning även när den tappat internetuppkopplingen. Dvs den HAR bra mottagning men har ändå ingen kontakt med Internet.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För ca 800 spänn (nypris) får du en sticka som bråkar nästan på daglig basis.

  Har den kopplad till en Dovado Pro (stor modell) med två st TS9 antenner.
  Hoppar väldigt ofta i något frysläge fastän signalstyrkan ligger på 60+%, så man får starta om.
  Men när den inte krånglar rullar allt på i väldigt bra hastigheter.

  Har haft den i lite över ett år och nu har den säckat ihop totalt.
  Modemet känner inte längre av signaler och kopplar inte upp sig.

  Väldigt dyr sak som funkar lite när den själv vill fast man har goda förutsättningar...
  Och lägger av efter garantitid... känns nästan som BOSCH har fingrarna med i leken.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Delar upp i två bitar, första mer teknisk, andra mer generell.

  1) Fungerar med pfSense (2.2.4 och 2.2.5), den dyker upp som ett eget nätverksinterface (Alltså inte någon PPP/seriell inställning). Stickan har ett eget nätverk på 192.168.0.1 /24 med egen DHCP server. Du måste således ändra i pfSense till ett annat nät om du kör samma eller stoppa in stickan i en dator och byta på den. Jag kör 192.168.1.1 /24 på pfSense LAN, och sedan 192.168.0.1 /24 på stickan. pfSense får IP på WAN via DHCP. Du kan komma åt stickans websida med ip 192.168.0.1 även när den är inkopplad i pfsense, om du inte ändrat adressen.

  2) Enkel att sätta upp, har automatiska inställningar för operatör (Jag använder Telia), verkar fungera bra, haft den i någon timme nu bara än så länge, tycker att den trådlösa biten mot masten kunde varit mycket bättre! Bytte från en Huawei sticka som dog pga värme till och från, men den hade dubbelt så bättre täckning (och mycket bättre hastighet). Jag återkommer om denna sticka inte är stabil då den agerar "fast" uppkoppling hos päronen. Blir att köpa till två antenner!

  Den får ett högre betyg pga att den fungerar i pfSense! Kan hända att jag justerar betyget med tiden om den inte uppfyller mina krav (stabilitet).

  Uppdatering 1) Genom att ändra inställningar i stickan till Endast 3G så fick jag ut mycket bättre hastighet än med 4G. Om du får dålig hastighet med 4G, testa ändra!

  Uppdatering 2) Att använda stickan som 24/7 inkopplad har visat sig att inte fungera helt hundra som tänkt. Den hänger nere i källare rätt svalt men behöver ryckas ur och i efter en månad. Det verkar gå kortare tid mellan gångerna nu, redan efter 2 veckor slutar den svara. Suck, får bli att testa 4G routrar med inbyggda modem nu istället..
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra men har en irriterade funktion att bryta internet vid mottaget SMS. Internet fungerar ej innan man läst SMS:et.

  Tekniskt: Stickan gör en DNS redirect till SMS GUI då det finns olästa SMS.
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Får den inte att fungera alls med Tele2 och 4g.
  Anger man internet.tele2.se som APN och väljer att endast koppla upp sig till 3g-nätet så fungerar den bra. Men försöker man låsa den till 4g-nätet fungerar det inte alls.

  Om man istället anger 4g.tele2.se som APN, så kopplar den upp sig men man får ingen nätverksaccess, varken mot 3g-, eller 4g-nätet.
  Tele2 har heller ingen support på modemet så de kunde inte hjälpa till heller.
  Summa summarum. Fungerar skitbra på 3g men inte alls på 4g.

  (Har testat med 2 olika abonnemang och 2 olika sim-kort) samt jobbar delvis med Tele2s produkter och är allmänt väl införstådd hur nätverk fungerar mm.

  Även nån användare med Telia verkar ha samma bekymmer...
  https://forum.tewss.telia.se/topic/10107-zte-mf823-drivrutin-till-win-8-fungerar-inte/

  Jag köpte modemet för att om fibern går ned, så hoppar den över till Asus-routern (RT-AC87u). Men modemet fungerar inte alls i routern.
  Det står att modemet är anslutet men återigen så får man ingen nätverksaccess, -varken på 3g eller 4g-nätet (och varken med internet.tele2.se eller 4g.tele2.se).

  Modemet ska dessutom supporteras enligt asus: http://www.asus.com/event/networks_3G4G_support/ men som sagt inget fungerar (och detta även med den senaste releasen) (RT-AC87U_3.0.0.4_378_9177-ge585a63.trx) från Asus hemsida.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Funkar riktigt bra till Linux/Raspbian Köpte den låst med kontantkort från Telia. Bra hastighet också. Känns stabil så här långt.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte en olåst sticka och den har fungerat bra, installationen var problemfri så det var endast att stoppa in ett simkort och plugga in den i datorn. Gillar även att den har en inbyggd "datamängd räknare" så kan man hålla koll på hur mycket surfmängd man använt. Har dessutom en snabb och stabil uppkoppling så har inte så mycket att klaga på.