Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Noctua NH-D15

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Noctua CPU-kylare (36)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.52)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ja, man får vad man betalar för om man säger så. Det här är väl marknadens dyraste luftkylare och den presterar därefter!
  Kartongen klippte jag till och gjorde en kanal från front-fläkten vilket gör att kylaren alltid får färsk luft, funkar ur bra som helst: http://imgur.com/GZ9rSm2
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helgrym kylare!
  Klarar att kyla min 5820K (@ 4,5Ghz 1,3v) i sommarvärmen utan problem.
  Monterade en fläkt i mitten och en längst bak, sen köpte jag en Noctua NF-A14 industrialPPC-3000 PWM fläkt (800-3000rpm) och satte fram på kylaren. Fläktarna som följer med kylaren (NF-A15) går i 300-1500rpm utan lownoise adaptern. Så då har jag PPC fläkten avstängd tills de andra fläktarna når ca 800rpm, därefter går den igång och alla fläktarna följs åt upp till 1500rpm, sen fortsätter PPC fläkten till sin maxhastighet om så behövs.

  Jag gjorde på detta vis för att både få en supertyst dator vid låglast och sen få jättebra kylning vid fullast eftersom den är överklockad.
  NF-A15 fläktarna snurrar i näst intill ohörbara 350-500rpm när man surfar eller annat skrivbordsarbete. Sen vid fullast tex renderar/komprimerar film (Sony Vegas el Handbrake) så drar alla fläktar på ordentligt.
  Det är ca 25 grader i rummet nu och då har jag ca 40c idle och 66c under fulload med denna överklockade cpu. Det är helt klart i klass med dom bästa AIO vattenkylarna, kanske till och med bättre då det var minst 25c i rummet när jag testade.

  Håller man sig till de medföljande fläktarna kommer man få en kylare med bra prestanda, tyst som få vid lättlast och hyfsat tyst vid fullast. Jag valde att ha en extra snabb fläkt på kylaren för att jag försöker kyla en 6-kärnig överklockad cpu. Så det gör inget att den fläkten väsnas när cpun jobbar 100%.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tyst och kyler min i5-8600K lika fantastiskt som alla säger. Förhoppningsvis kommer jag kunna ha den långt in i framtiden och isåfall blir den inte nödvändigtvis dyrare än en sämre kylare som man får byta ut.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 mån sedan
  Håller tempen nere på min AMD Ryzen 7 5800X 👍
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Tyst och effektiv, även efter flera års användning.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Luftkylarnas kylare.
  Haft den 5 år nu.
  Kör en i5 4690k i 4.5GHz utan problem med höga temperaturer.
  Tyst är den också.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  +Relativt tyst men ska inte överdriva, den hörs ju såklart vid maxvarv. Men absolut den tystaste processorkylaren jag testat.
  +Superenkel installation
  +Skapar ett bra och hårt tryck på luften
  +Fina sladdar
  +Många tillbehör

  9900K stock i BF5 håller sig på 55-70C med en ganska lugn fläktkurva.

  -Ful som stryk om man har ett färgtema
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Aningen besviken faktiskt.
  Ägt flera 120mm Nocuta fläktar och varit grymt nöjd. Men denna ger ett missljud när båda fläktarna rullar på lite högra varv (1000+), Det låter precis som motorn inte hinner med i push och pull.

  Köpte den för 650kr och lämnade ändå tillbaka den, om den var deffekt eller om den skulle låta så vet jag inte.
  Nöjd blev jag inte iaf. Köper nog med nh-u12a istället
 • Perfekt
  2 år sedan
  Helgrym kylare som klarar av utan några problem att kyla min i9 9900k!
  Den är riktigt stor så gäller att se till att den får plats i chassit samt vid ram-minnerna
 • Perfekt
  2 år sedan
  Ett monster till processorkylare som levererar!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Utan tvivel den bästa kylaren på marknaden.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Lätt den bästa processorkylaren någonsin som gjorts, jag har använt den för AMD FX-8350 och höll faktiskt väldigt bra temperaturer runt 40-50 för att va FX-8350 som är generellt varma av sig. Nu använder man kylaren till min AMD Ryzen 5 1600X överklockad till 4.0 GHz och håller en temperatur på 30-60 i ingan load och med load.

  Toppen kylare helt enkelt och rekommenderar.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Jag köpte en i9 nyligt och märker inga som helst problem med kylningen,den håller runt 28-29C fast jag kört med Asus egna auto-överklockningsprogram!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Bra kylning jämfört med min gamla noctua nh-cp12. Fick ner temperaturen från runt 80 grader till 70 grader på 5ghz. Den går tyst också. Enda negativa är väl priset och att den tar mycket plats i chassit.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Värd varenda krona! Bästa kylaren jag testat.

  Gick från 76 grader med CM Hyper 212 i prime95 med i7 2600k @ 4.5 GHz 1.35 vcore till 61 grader på samma klock och 66 grader @4.7 1.4vcore.

  Sitter i ett Fractal Design Define R3 förresten, får plats utan problem för er som funderar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa luftkylaren. Kyler otroligt bra och är knäpptyst. Hög standard. Det är dock läskigt att resa chassiet med denna knölen fastkilad på moderkortet. Den väger en hel del.

  Konkurransen är AIO/slutnavattenkylarsystem tycker jag är låter för mycket med pumpljudet och har dålig erfarenhet av dem då min första gick i sönder efter 1 års bruk. Pumpen la av.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Cirka ett år senare: 5/5 kylare! Kan sitta och spela arma 3 i timmar, och tempen stiger aldrig 50c, vid ~900rpm på alla fläktar (~34c idle). 4690k med energispar på
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Säkert en bra kylare men den kyler inte min I7 7700k något vidare, dock är det ju Intel's fel med dålig pasta...
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har du plats för en gigantisk klump av aluminium som tar upp halva chassit så finns det ingen konkurrensen i sitt segment.
  För ca 800 spänn får du i princip bara en 120/140mm AIO som presterar betydligt sämre både ljudmässigt och temp.

  + Tyst.
  + Förhållandevis enkel installation.
  + extremt effektiv
  + Gratis "mounts" till framtida moderkort.
  + Ingetnjavla pumpljud.

  - Extremt stor.

  En AIO skulle jag inte lita på i mer än ett par år, skulle inte bli förvånad om jag sitter på samma Noctua kylare om 10 år.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Max 67 grader under maxat benchmark på 4.1 GHz på min 6900K. Knäpptyst. Bästa luftkylaren.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte från min högljudda Antec 920 kühler, smackade på denna och den lät faktiskt högt, efter många om och men gick jag in i bios och såg att PWM inte var inställt. Sagt och gjort, nu snurrar fläktarna på runt 6-700 rpm och hörs inte. Min 3570k rullar på 4,2Ghz på 1.2 volt och lägger sig på stabila 56-59c och fläktarna ligger kvar på 6-700rpm. Stor kloss i chassit men från att öppna paketet till installation, magiskt! Kvalité.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bäst i sin klass!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Testat den lite nu... OOJ OOJ vilken kylning !
  Hade en antech 1250 vatten kylning med 240mm radiator och kunde plocka upp min fx 8320 i 4.7ghz..

  Denna testade jag lite lätt och utan bekymmer upp på 5.0ghz i bas klockan stabilt och bra.. inte speciellt varmt heller.. går garanterat mer...

  Nä aldrig mer en vattenkylning eller någon annan kylare heller för den delen...
  Och givetvis TYST e den med!

  full pott!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En perfekt produkt.

  Uppackning och montering är ren glädje. Allt osar kvalitet och fästanordningen är föredömlig.

  För att fatta mig kort - i7 6700k i 4.6GHz resulterar inte i någon stegring i fläktarnas varvtal under full load. Basvarvtalet 243rpm med dessa fläktar är svårt att uppfatta även med chassits sidopanel borttagen så det jag i praktiken fick i det här köpet är en burk där tung CPU-användning aldrig hörs, vilket är helt otroligt.

  Det här var min sista kylare helt klart.

  (Temps - >21 grader i idle, <60 grader i långvarig load med två frontintag + ett bakutblås i snigelfart i ett Fractal Define C)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Klockat en i5 4690k från original 3.5Ghz till 4.7Ghz. Fläkten har än så länge inte gått över 30% (552rpm), inte ens i spel som BF4 som är väldigt bra på att nyttja processorn och alla dess kärnor. Med original fläkten så kraschade datorn i BF4 pga överhettning, med samma klockning. Fläktarna går väldigt tyst. Även när man manuellt vrider upp dem på max så är de inte irriterande då de inte har några mekaniska missljud, bara ljudet av luft som flyttas. En stjärna bort pga att den skit fula färgen. Grymt bra installation, super enkelt.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Stor och bra!
  Välförpackad och med utmärkta instruktioner, vred min för att få optimal luftrörelse uppåt chassiet, blev trångt som skam men det är inte kylarens fel.
  Kör med båda fläktarna, ASUS Q-fan drar ner fläktar till 14% i IDLE för en 6700K, jag får lägga örat på gallret precis ovan CPU kylaren för att höra något alls, kan inte bli tystare, inte ens värt med helpassiv lösning eller vattenkylning.
  Toppenprodukt
  Prislappen är i högsta laget vilket drar ner slutbetyget.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Herrejösses vilken kylare!

  Pumpen i min H60 v2 dog efter drygt ett år och jag hade ingen lust att chansa på att nästa vattenkylare skulle hålla bättre. Jag googla runt efter bästa luftkylaren och det verkade vara NH-D15.

  Kör för tillfället min 4790k/Asus z97 pro wifi på standard fart med Asus Extreme quiet mode, ligger på 25Ci idle och 52C under stress och jag hör inte ens cpu fläktarna.
  Kommer nog testa om jag skrämma upp den i 5Ghz så småningom.

  Jag var lite rädd att den skulle vara bökig att installera då den är stor som en tre rums lägenhet men det var inga problem alls.

  Den är stor och ful men jösses vilken kylare.

  Rekommenderas!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt bra kylare har inget negativt att säga om den .
  använder den för tillfället på min 5820k 4.6ghz idle temps 31C och vid användning kommer den i 70C vid max belastning . riktigt nöjd .
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa luftkylaren på marknaden! Riktigt mycket prestanda för pengarna! Lite överflödig om man inte ska överklocka... och fungerar riktigt bra vid överklockning!

  Den får lätt plats i mitt chassi (Define R5) men för er med mindre chassin får tänka er för..

  +ljudnivå
  +kyler bra
  +lätt att instalera

  -utseendet (färgen)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Det här är ett monster till kylare. Av alla mina delar var det dessutom det bäst förpackade. Jag ångrar inte mig en sekund. Jag kan klocka upp min i5 6600K till 4,5 GHZ utan att hamna över 45 grader i värmeutveckling. Samtidigt, det känns aningen överdrivet och det finns dessutom billigare kylare i en lägre prisklass som också håller hög kvalitet.

  Om du inte tänkt överklocka din processor som en galning kanske du bör titta på en något mindre kylare. Kan också nämna att en kylare av den här storleken absolut inte passar i alla chassin men funkar fint i mitt NZXT H440W. Det täcker dock ett par av mina minnesplatser på ett ASUS Maximus VIII Ranger.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt bra kylare. Förvånansvärt tyst trots storleken, vilket också är ett problem om man har högre RAM, men det går att flytta upp fläkten som blockerar RAM så det är ingenting man bör vara rädd för :). Går aldrig över 50C i spel. Ligger runt 35-40 vid vanlig användning. Kylpastan som följer med fungerar utmärkt. Färgen kan vara ett problem för vissa personer, dock..
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra fläktar som har bra tillbehör med.
  Bra och lätt installation som alltid med Noctua.
  Bra kylning! Klarar en 4790k 4,[email protected],275V utan problem.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Monsterstor. Knäpptyst och kyler strålande. Det som drar ned är just storleken och den bruna/beige färgen.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Tyst, stor och tung.
  Tänk på att mäta utrymmet först då den bygger ganska mycket och även om flänsarna är urtagna för ramminnena så kommer fläktarna att ligga emot dem.

  Skulle aldrig byta denna mot vattenkylning även om jag fick den. Tystnaden är underbar och fläktarna går i halvfart i load med 4790k.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte min Noctua hos Netonnet men tyvärr var ena fläkten defekt och lät som ett jetplan, gjorde återköp fick en ny. Nya
  kylaren är tyst som en mus och min idle ligger på 29-32, load 40-45. Har en 4790k som är klockad till 4.5 ghz
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  MONSTERKYLARE!

  Vilket bygge! Kyler enormt effektivt och tyst.

  Håller med föregående talare, bäst på marknaden?
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Toppen produkt! Jag säger bara köp köp! Fast innan ni bestämmer er att köpa denna bjässen se till att ni får plats med den i ert chassi.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag körde förut med en standard fläkt på min i7 3770K
  Då var det 100grader = 70% på CPU
  och jag fick ha hörselproppar för fläkten brölade så högt.

  Nu är det 80grader = 100 % på CPU
  och fläkten är knappt märkbar.
  Tomgång ~ 40grader.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  + Kanske den bästa luftkylaren på marknaden
  + Tyst
  + Ser beast ut i datorn

  - För stor, fläkten passar inte perfekt över ram minnet så ena fläkten står lite för högt upp och jag kör med low profile. Funkar dock bra endå