Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Thule Chariot Cheetah 2 (Dubbelvagn)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Thule Cykelvagnar (22)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har nu ägt denna cykelvagn i cirka 2 månader och vi är väldigt nöjda med helheten. Eftersom vi bor i Göteborg och inte har någon bil är detta numera vårt primära transportmedel med familjen.

  Inför köpet stod vi i valet och kvalet mot Croozer som är ca 10cm bredare (d.v.s en av de största) och så här i efterhand kanske man skulle vilja ha en något bredare vagn, men jag vet inte hur Croozern är på övriga punkter i jämförelse med Cheetahn.

  Våra barn är 2,8 år (tjej) 100cm&16kg och 8 månader (kille) 78cm&12kg. De får plats mycket bra, men överlappar något på deras armar. Ett bra test att de trivs i cykelvagnen är att de ganska nyligen satt lugnt och stilla hållandes i handen under sträckan Göteborg - Varberg (3,5h cykeltid). Jag tror axelutrymmet blir något bredare allteftersom killen blir något längre eftersom vagnen är något bredare högre upp.

  Ytterligare en egenskap som vi funderade på inför köpet av cykelvagn var fjädring eller ej, vilket oftast innebar att gå upp i pris och/eller byta märke. Vid cykling i centrala delarna av Göteborg kan det vara befogat att skaffa en fjädrad vagn eftersom cykelvägar och andra kanter är ganska knöliga. Normalpumpade däck på Cheetahn ger då en ganska stötig färd. Vi löste detta stadsproblem genom att inhandla däcken Schwalbe Big Ben 20x2.15 till vagnen. Alla som vet hur ett par ballongdäck fungerar förstår att man får vid 2 bars lufttryck en väldigt dämpand vagn. Så jag vill påstå att detta är en bättre väg att gå än att köpa en fjädrad vagn.

  Vi valde denna cykelvagn delvis p.g.a ett erkänt bra märke. Cheetahn är budget-varianten av deras cykelvagnar där Couger är mellan-varianten och kanske är den populäraste. De har även vagnar upp över 10k. Man får då väldigt mycket funktionalitet på vagnarna men jag har svårt att se att det rättfärdigar priset. Som sagt, med däck-modifikationen på Cheetahn har du en väldigt prisvärd kvalitetsvagn som tar dig fram i vått och torrt.

  + Väldigt lätt (10kg)
  + Lättrullad
  + Välbyggd
  + Enkel att fälla ihop med snabbkoppling på hjulen
  + Man vill aldrig ta sig fram på annat sätt än cykel

  - Något begränsat bagageutrymme
  - Normalbred (vilket kräver samarbetsvilligt syskonpar)
  - Stötig i stadsmiljö med originaldäck

  Betyg: 9/10

  Butiken XXL (Bäckebol & Sisjön) har ofta väldigt bra pris på denna vagnen om man vill klämma och känna.

  Nej, nu måste vi ut och cykla....någonstans...
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Väldigt nöjd med vagnen. Lätt att plocka isär då den skall i bilen. Nackdelen är att om barnet/barnen somnar i vagenen så är den jätte obekväm för de.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastisk vagn! Köpte den för 1.5 år sedan på XXL för 4995 inkl kit för cykel + skidor. För oss har den funkat i alla lägen. Cyklat, gått och åkt skidor. De stora hjulen gör att den tar sig fram på de flesta ställen.
  Först till vår dotter och sedan som enda dubbelvagn när lillebror kom (med en infant sling).
  Funkar bra att packa in i en V70 ovanpå den andra packningen.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använt vagnen i ca 1 år nu. Två barn, en 3 åring och en under 1. Till 1-åringen vad man tvungen att köpa till extra "baby" slinga, väl monterad så är det bara att smacka dit barnet.

  Har både använt den som cykelvagn och under vintern som vanlig dubbelbarnvagn. Perfekt för båda ändamålen.