Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Thule Chariot Cougar 1 (Enkelvagn)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Thule Cykelvagnar (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  EDIT: Har nu sprungit med den på en motionsslinga i skogen (som är barnvagnsvänlig), det fungerade hur bra som helst. Rekommenderas varmt som löpvagn! Nu återstår bara att testa att cykla med den också när våren kommer.

  EDIT2: Har nu även cyklat med vagnen och även till det fungerar den utmärkt. Kan bara rekommendera den varmt!

  EDIT3: Så har jag till slut även köp promenadhjulen. Den största fördelen är att de är enkla att få med när man cyklar med vagnen. Tyvärr är de in pumpade och skramlar en hel del när man går på asfalt eller grövre underlag. Dessutom är de ju ganska dyra. Men funkar bra som komplement när man cyklar någonstans, även om jag fortfarande använder löparhjulet för de flesta promenaderna nära hemmet.

  Jag äger vagnen + cykelkit + löpkit, men har än så länge bara testat att promenera med den som löpvagn. Är dock riktigt imponerad så här långt!

  Vagnen är lätt och otroligt lättrullad, den går i princip att köra med ett lillfinger. Sonen på 9 månader sitter riktigt bra i den, inget skrik som när han ska sättas i vanliga barnvagnen. Första gången vi satte i honom satt han och log en lång stund. Han brukar dessutom slockna efter ett par hundra meters promenad, och kan sedan sova i över en timme.

  Fjädringen verkar mycket bra, chassit skumpar betydligt mer än grabben där inne. Går utan problem att köra på skogsstigar eller gräsmattor, vilket gjorde mig positivt överraskad. Jag tryckte i 2 bar vilket jag tror är ganska lagom. Möjligen skulle man kunna ha lite lägre tryck i framhjulet (som inte verkar vara dämpat).

  Tack vare en bred hjulbas och låg tyngdpunkt finns det ingen risk att vagnen välter. Den blir dock ganska lång med springkitet, och lite svår att svänga. Det är förmodligen medvetet för att den inte ska wobbla när man springer, men det gör den ganska osmidig i trånga utrymmen (typ affärer). Då är nog promenadkitet bättre.

  I mitt kit ingick baklykta, reflexer, handtag, flagga mm. Kompletterade med ett eget framlyse som jag hade liggande. Det finns ett inbyggt regnskydd som jag tror klarar de flesta väder. Använder man inte det finns det även ett nät som ger ett bättre luftflöde. Det finns även ett separat regnskydd man kan köpa till om det inbyggda inte duger.

  Det finns ett relativt rymligt förvaringsfack på baksidan, som även går att vinkla upp så att man inte slår fötterna i det när man springer. Har förstått att vagnen är lite bökig att fälla ihop för att t ex lasta in i bakluckan, så det har jag inte testat än. Ska vi iväg använder vi den vanliga vagnen istället.

  Sikten inifrån är mycket bra, både framåt, åt sidorna och uppåt. Böjer jag mig framåt kan jag se sonen ovanifrån vilket är ett plus. Det finns även ett solskydd som man kan fälla ner. Men frågan är om det inte blir vädigt varmt där inne ändå en solig sommardag? När man cyklar måste man ju ha regnskyddet/plasten på för att det inte ska skvätta in saker på barnet.

  + Kvalitetskänsla
  + Stabil
  + Otroligt lättrullad
  + Verkar vara bekväm för sonen även om han inte kan prata än
  + Fjädrad
  + Många reflexer, medföljande + insytt i tyget
  + Baklyse mm. följde med i kitet vi köpte
  + Förvaringsfack bak som går att fälla upp när det inte används
  + Verkar vädertät även utan extra regnskydd

  - Lite klumpig med springhjulet fram
  - Knepig att fälla ihop?
  - Växthus på sommaren?
  - Framhjulet kan behöva justeras några gånger innan den går helt rakt

  För priset jag betalade (ca 4500kr för allt) kan jag inte vara annat än nöjd. Ska bli spännande att testa att springa och cykla med vagnen.

  Ev. investar vi i promenadhjulen någon gång, tycker dock 750kr är lite i dyraste laget. 500kr hade jag betalat utan problem.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppdatering (2015-08-10):
  Då har det gått några månader och några åkturer så jag uppdaterar omdömet.

  + Byggkvaliten: känns sjukt stabil för att vara så lättrullad.
  + Funktionerna: smarta fickor, spännen och andra små lösningar.
  + Lättrullad: såväl med cykeln som med strollerhjulen.
  + Smal: hyffsad lätt att få med i kollektivtrafiken.

  - Priset: 3000kr prisskillnad mot Chariot Cheetha. Enda skillnaden är stöddämpning vid hjulen. Skulle jag säga att det inte är värt då hjulen förmodligen är tillräcklig dämpning
  - Felbalanserad? När strollerhjulen är i så är det ofta att den ena lyfter från marken så att den rullar stundvis bara på ena.
  - Dimensionerna: Nu är vårt barn bara 2 år men finns mycket extraplats i längden och lite i bredd. Dubbelvagnen har bättre utnyttjande av dimensionerna i bredd i alla fall.

  ----------------
  Bara haft i några dagar men hittills en väldigt positiv upplevelse. Allt känns så genomtänkt och byggkvaliten känns riktigt bra. Sambon gick från skeptisk till lyrisk på första åkturen och ungen sov gott på vägen tillbaka.

  Drar bort en stjärna för priset. Även om jag köpte på rabatt för 5600kr så är det stor prisskillnad mot andra vagnar och då får man främst stötdämpning. Viktigt för barnets bekvämlighet men likväl är det tusenlappar i skillnad för stötdämpning.