Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux EEWA7800

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Vattenkokare (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.73)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  - chockerande plastig med tanke på priset och att den faktiskt är gjord av metall, känns allt annat än premium
  - står inte helt stabilt på sin bas
  - locket öppnas bara 90% när man klickar normalt på öppnaknappen pga taskig passform, kräver ytterligare lite tryck för att öppna helt
  - att brygga en drip coffee kommer inte på tal då strålen är helt omöjlig att kontrollera på ett förutsägbart sätt när man häller för långsamt
  - piper marginellt lägre än en brandvarnare vid varje alert eller input
  - överdrivet dyr (runt 1000 kr vid inköpstillfället)
  - om man väljer att värma upp vattnet och keep warm, så att man hinner mala bönor eller whatever, och sedan ställer tillbaka kokaren på sin bas efter att man hällt upp sin kopp, så fortsätter den att elda på utan vatten i behållaren. Det går inte att stänga av den utan att ha behållaren på basen. Måste alltså stängas av innan man tar av behållaren från basen, eller drabbas av panik till ljudet av fräsande vattendroppar.
  - om man vill ha en liten kvantitet vatten i en viss temperatur så får man ställa in en lägre temperatur än man önskar. Ställer man in 90 grader så stannar temperaturmätaren där, men mäter man med en extern termometer så upptäcker man att temperaturen i själva verket hunnit bli typ 97 grader eftersom kokaren inte kan förutspå eftervärme.

  + kokar väl upp i ganska normal hastighet
  + ganska snygg

  --------
  Om den kostade 3-400 kr vore den ett ganska bra köp, men kan absolut inte rekommenderas annars. Jag blev sjukt besviken.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 25 dagar sedan
  Uppdatering efter 3 år:
  Funkar fortfarande helt strålande. Vidhåller att vi inte har några problem alls med de punkter andra är kritiska om. Rekommenderar heljärtat!

  ---

  Köpte den igår, så det återstår att se hur den står sig i längden. Men vi är supernöjda änsålänge. Pipen häller en hur fin stråle som helst. Den står stabilt i basen (mer stabilt än alla de andra modellerna som stod framme på Elgiganten). Den piper inte högre än någon annan apparat vi har i köket. Tycker inte alls den känns plastig.

  Men framförallt är den helt överlägsen i funktioner. Att se temperaturen i realtid är otroligt användbart, och för oss som både har småbarn och dricker mycket te av olika slag, är alla temperaturnivåerna i Preset dealbreakers som diskvalificerar alla andra vattenkokare på marknaden som inte kostar minst dubbelt så mycket.

  Vi hade en liknande modell tidigare (Electrolux EEWA7500) med motsvarande funktioner, men denna verkar bättre, snabbare, stabilare och smidigare på precis alla sätt.

  Undviker att sätta 10/10 eftersom vi inte hunnit testa den så länge här. Men jag har blivit så positivt överraskad att jag känner att jag måste nyansera bilden som kommer fram i omdömena här direkt.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Haft min i 6 år och älskar den. Dricker mycket grönt te. Enda jag kan klaga på är att texten för vattennivå började försvinna efter 3-4år, och att locket för att fylla på inte gillar att öppnas när kannan är het.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Vi har haft vår i ett år nu och är så nöjda med den! Jag dricker mycket te så för mig är den reglerbara temperaturen en sån life-upgrade! Det är något jag rekommenderar alla att skaffa! Sambon använder också den reglerbara temperaturen när han gör presso-kaffe. Även när vi bara kokar till 100° (tex för matlagning) så är snabbheten och kapaciteten hos denna vattenkokare mycket uppskattad!
  Värt att notera är att den piper en hel del; när man ställer in temperaturen, startar och när den är klar. Ljudet är aningen högre än nödvändigt men vi vande oss fort. Funktionen hos denna väger upp!
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Liksom andra så gick min sönder efter exakt ett år.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  För 550 kr så är den helt klart prisvärd!

  + Snygg design
  + Öppnar luckan på handtaget
  + Temperaturerna enkla att sätta och verkar leverera temperaturen den lovar, man väljer mellan 100-85 (5 steg ner) sen 80-50 (10 steg).
  + Står stabilt på plattan tycker inte den står ostabilt alls, speciellt inte med vatten i den.

  -/+ Trodde den skulle vara mer metallig.. plattan man ställer den på är otroligt plastig, plast kvalitén är dock inte åt det dåliga hållet.
  -/+ Knapparna fungerar enbart när kannan står på plattan, antagligen för att man inte ska bränna sig. Väldigt enkelt att glömma keep warm funktionen om den nu är igång.

  - Pipet, ord kan inte beskriva hur illa den piper. Jag har läst recenssioner på prisjakt om pipet men kunde inte förbereda mig på hur illa det verkligen var. Det är som en brandvarnare..
  ----------
  För den som inte är rädd för att bli av med garantin. 12 skruvar ( 11 stjärn, 1 spår) och 2 gummitassar ( Du behöver inte ta av alla 4) senare och en bra bit in på eltejps rullen så är problemet fixat. OBS, Garantin lär vara helt förstörd om du skulle öppna upp den och det är ditt egna fel om något går sönder.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gör sitt jobb bra och är guld värd för oss med småbarn när man kan ställa in vattentemperaturen för gröt m.m. Har bara haft den någon månad så får se hur länge den håller. Dock lite oroande med de tidigare omdömena.

  Edit: Höjer betyget till full pott. Fungerar lika bra som när den var ny. Väl värt priset!
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den Piper högt och ljudligt det första den gör när du stoppat i sladden.. sen så fortsätter det bara så..
  Den piper högt varje gång du rör den.. för varje inställning och självklart 3 höga pip när den är klar så att alla i hela huset vet att ditt tevatten är klart..

  För oss duger den inte ens till att värma välling eller mjölkersättning i o med att lägsta temperaturen är 50 grader (ca 10 grader för hög temperatur)..

  Den är plastig, den har en otymplig bas och locket på kannan öppnar sig bara precis så att du kan fylla på den om du siktar noga med kranen
  Dess utom så är pipen på kannan felkonstruerad så att sista skvätten vatten far åt alla möjliga håll..

  Produkten känns varken genomtänkt, välgjord eller prisvärd!

  Denna produkt reklameras omgående
  Ingenting behöver pipa så "nedrans" mycket.. och 2017 så ska väll tillverkarna ha lärt sig att hålla ner pipandet till ett absolut nödvändigt minimum
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Usel konstruktion. Smartare design med luckan än vår förra Electrolux-vattenkokare, som var riktigt idiotisk med en knapp ovanpå luckan du ska trycka för att öppna luckan (men då du trycker på knappen stänger du samtidigt luckan)..

  Detta är den tredje Electrolux-vattenkokaren vi haft på två år. Den första höll tre månader. Fick ny på garantin. Nästa höll ca 12 månader. Ny på garantin (ny modell). Den här gick sönder efter fyra månader.

  Så idiotiskt att ha så mycket elektronik i en vattenkokare. Vår tidigare vattenkokare (utan elektronik) höll säkert 10 år och vi bytte först då den började läcka.

  I övrigt håller jag med tidigare recencent om att det är enormt irriterande med det höga pipet då den kokat klart.

  Bra design i övrigt. Men helt onödigt med temperaturkontrollen - vi har aldrig använt möjligheten att "bara" koka till exempelvis 80 grader.

  Tyvärr verkar det ha gått utför med Electrolux sen det var ett svenskt företag. Nu är det väl "made in Taiwan" som allt annat skräp..
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  -Gick sönder efter ett år. Struntar i att det är garanti. Ska jag behöva krångla med att att lämna tillbaka eländet och slösa tid på det.

  -trycket på knapparna försvann nästan direkt

  - rätt långsam att koka vatten

  -plastig

  Electrolux måste skärpa sig annars är de snart utkonkurrerade. Det räcker inte med endast snygg design och sedan ha skräp innanför kåpan.