Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony VPL-HW40ES

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Projektorer (73)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.69)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Väldigt bra bild och tyst är den också.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En bra allroundprojektor! Riktigt bra skärpa, naturliga färger och fantastisk rörelsehantering. Den är även rätt så ljusstark och funkar bra i ett ljust rum. Kontrasten är bra men i ljuskontrollerat rum så finns det absolut bättre produkter med bländare, vilket denna saknar. Tyst är den också. För pengarna svårslagen. Första lampan gav sig vid drygt 2000 timmar men projektorn i säg funkar riktigt bra även med 3000+ timmar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En helt fantastisk produkt! Förmodligen den perfekta vardagsrumsprojektorn!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra bild för det priset!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Projektor i högklass i bild samt enkel att ställa in, nio förinställda bildkvaliteter som det lagts krut på från sony. Slippa pilla så in i och ändå hundra nöjd med allt från kontrast till färgmättnad osv. Ren glädje.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra bild och väldigt lågt ljud sitter precis ovanför oss och vi hör inte ett pip från den!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk bild för priset.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grym bild och OK 3D.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den absolut bästa projektorn i prisklassen ! Hittar inget bättre under 20k.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sjukt bra
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Att byta ut min Epson EH-TW2900 visade sig svårare än jag trott. Sony VPL-HW40ES är den tredje projektorn jag testat för att ersätta min gamla Epson. De andra var Optoma 151x och Epson EH-TW7200 och båda dessa modeller hade grova brister. Optoman led av dustblobs och höga fläktljud och Epson hade extremt högt input lag.

  Installationen av Sony VPL-HW40ES gick smidigt och snabbt men placeringen av projektorn i mitt rum tvingade mig att nyttja lens shift-funktionen till max vilket orsakade en minde förvridning av bilden i nederkant pga. linsdistortion. Jag har i princip kunnat eliminera denna effekt helt genom att flytta upp duken lite och därmed minska användandet av lens shift.

  Bilden är riktigt bra och balanserad från kartong och klarar av att skapa riktigt fina bilder på min React 2.1-duk utan några större justeringar. Jag upplever den som ljusstarkare än Epson TW-7200 trots att den enligt spec har lägre ljusflöde. Tack vare det bra ljustrycket klarar den sig bra även i lite ljusare rum. Har heller inget att klaga på gällande svärtan på min React-duk.

  Att jämföra input lag på denna och Epson EH-TW7200 är som att jämföra en Opel med en Ferrari. När jag mätte hela kedjan i mitt hemmabiosystem (PS4 - AVR - Projektor) så blev resutatet~36 ms med HW40 och ~160 ms med TW7200. Epson har förvisso möjligheten att ställa "image processing" till "fast" som mätte in på ~70 ms men då blev bilden enligt mig oacceptabelt dålig.

  Den enda nackdelen är att den använder sig av IR 3D synk vilket gör det svårare att köpa till billiga och bra 3D-glasögon. Man kan förvisso köpa till en RF-transmitter men jag förstår inte varför de inte valde att integrera den lösningen.

  Tack vare grym bild, lågt input lag och smidig installation så rekommenderar jag denna projektor starkt. Den tappar en stjärna pga. linsdistortion och avsaknaden av RF-transmitter för 3D-synk.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Min första projje och den är grym! Helnöjd!

  Jättefin bild, tillräckligt bra svärta, vilket enligt mig är det viktigaste.
  Kör på 104" Kingpin Velvet Framed Screen VFS240.

  Var först inne på att bara använda projektor till film men kom på att spel skulle ju vara kul att köra på den också. Fick komma ner med mitt xOne och provspela på Hembiobutiken i Sundbyberg för att se att det inte var något input lag (märkbart iaf) vilket jag inte tyckte det var. Så den är grym för spel också!

  Det enda jag har saknat är en automatisk avstängningstimer som man kan sätta på typ tre timmar ifall man somnar till i soffan så inte lampan bränner slut. Eller, har jag missat något?
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket imponerad av helheten! Kör i Referens med små justeringar i kontrast och lågt lampläge. Detaljerat, ljusstarkt och filmiskt i dedikerat rum. Det är synd att förminska den här projektorn till något som bara funkar i ett ljust vardagsrum. Den åker (naturligtvis) i åttor runt min gamla Epson 3200 i varje aspekt man kan tänka sig.

  /r
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En snygg projektor med bra spec.
  Men efter att ha haft den inne på service till återförsäljan två ggr pga fel på fläkt (skorrande ljud som är åtgärdat) men problem med signalen på HDMI ingången som är kvar. Ett intermintent fel som gör att bildsignalen tappas och projektorn måste "söka" upp signalen igen.
  Tyvärr så har jag tappat förtroendet för denna projektor och har beställt en JVC X35 istället...återkommer med rapport på den
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Precis samma top-prestanda som en HW55 utan iris.