Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung UE75HU7505

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (481)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  OK, kanske tid att ge omdöme om denna TV! Trist att den stod i skuggan för 10 månader.. Rätt storlek börjar här, och jag inte kan tänka mig att någon mindre skärm kan ge en upplevelse som helst med UHD ifrån 3 meter avstånd.. Full HD är OK med 50 tummare vilken jag hade före (Viera plasma), men UHD.. nej, ingenting mindre! 75" är minst i mina ögon.
  Nu närmare till apparatet. First negativa sida (den enda faktiskt). Den är ojamna ljusstyrkan genom skärmen. Ja, denna notoriosa DSE, Dyrty Screen Effect. Ja, den syns.
  MEN, skrämma dig inte! Den syns bara på ganska mörk grå uniforma bilden, 20-40% av full vit. På båda sidorna är den mörkare än i centrum (ungefär 10% av total bredd), faktiskt inte precis bredvid vänster-höger kanten (så kanterna är OK vilket är bra). Upper och nedre kanter är OK. Den bilden är nästan precis samma som på
  http://www.rtings.com/info/gray-uniformity-tvs-dirty-screen-effect-dse
  under Samsung HU8550 vilken motsvarar denna model i USA. Den anses att vara ganska bra jämna ljusstyrkan (notera att test bilden är rejällt mörk, med normala vita bilden det syns inte alls). Också, denna ojämnheten ABSOLUT INTE märks i tittande på normala TV sändingar, Joutube, Vimeo, Viaplay, Netflix, webbrowsing osv.. Bara lite på fotball om grasset ät mörk. Inte på ishockey.
  Ändra välbekanta nakdel av sid belysta LED skärmar - läkage av LED närmast kanter - syns jätte lite. Om filmen är skuret så de är svarta band uppe och ner (jävla letterbox vilken jag hatar!), det är ABSOLUT ingen ljus läkage, fullt svarta band! Microdimmning funkar faktiska otroligt bra här.
  Nu bara bra saker efter detta! Fantastisk bild, och detta är sannt! Color reproduction är precis som helst, det är bara otroligt. Nästan utan någon "kalibrering".
  Ljudet är klart bättre än kunde vörväntas av 3cm tjocka skärmen. Men valj Standard ljud, och då Sound Effect och Equiliser - höj bass (och tremble om önskas) - då det blev för mig utan behov för någon amplifier (jag anslutit min Yamaha med optisk i alla fall, men använder den nästan alldrig).
  UHD.. ja, jävla otroliga saken! Mycket av UHD 4K content på Youtube, Vimeo. Netflix visar 3 goda serialer i 4K också. Bilden blåser dig bort med skarpen och färger! 2.5-3 meters avstånd och du smälter i parallel reality.. Också med aktiva 3D, nästan ingen crosstalk, ser ut att bero på kvalitet av källan. 3D Blueray har ingen crosstalk alls, bara Youtube 3D och bara i hög kontrast.
  Ett par tekniska detajler. Det ser ut att 75" paneller är BARA Samsung, inte kinesiska, AOL osv.. som på ganska många 55, 65 tummare. Inte Samsung paneller är rejällt netsätta i kvalitet. Kanske detta bidrar att 75" kostar 2 gånger mer än 65", men jag vet inte..
  Också, kontrollerkort här är GFP8DEUC vilket är modernare med bl.a. 4GB minne, inte T-NT14UDEUC med 1 GB vilken kan finnas i 55-65". Skillnaden är också att T-NT hanterar rörelser ganska dåligt. Min TV med GFP hanterar rörelser JÄTTE bra, det är otroligt att se hur också snabba rörelser ser ut som smör (skarp smör, inte smör-opera!) utan som helst stutter eller efter-spår, förlåt om jag är oklart. Notera, firmware versioner är olika för dessa varianter - sista för GFP är 2210.3 och för T-NT är 1027.1. På
  http://www.samsung.com/se/support/model/UE75HU7505TXXE
  det står bara 1027.1, men om ladda ner, båda är här efter unzipping. Om uppdatera själva TV genom support mnu, versionen väljs automatiskt, självklart.
  Går också att anslutas till dator. Jag köpte ett grafikkort Radeon R7 200 för 600 Kr vilket har UHD 4K HDMI, funkar klockrent med denna TV, fast 30 Hz vilken klarar mest, i alla fall visa foto och bilder med full UHD resolution. Otroligt skarpt! Färger också.
  Också ventilator på baksidan - ja, den finns (i min version 1). Men jag inte hör den, t.o.m. i tyst rum utan ljudet på. Inget problem alls.
  OK, en fantastisk TV i andra ord! Jag ger 9.5 stjärnor. Skulle 10-stjärnat, men pris och liten DSE...
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bamse tv med riktigt bra tryck i färgerna och en fin skärpa. Samsungs inbyggda uppskalare får 1080p material att nästan kännas som 4k!