Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

DeLonghi Dedica EC 680

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla DeLonghi Espressomaskiner (92)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den här maskinen är sett till sitt pris och den lilla plats som den begär i köket är värd varenda krona!

  Jag har använt DeLongi Dedica EC 680 i lite över ett års tid nu.
  Den är enkel att använda och det finns endast ett fåtal men nödvändiga inställningar på den; tre nivåer på värmen samt, tiden för vattenmängd.

  På något vänster har min maskin ändå fått till en himla fin kemi med billigt kaffe som Zoegas Della casa (mörk, 23kr påsen). Med denna lilla maskin borde jag ha fått ut åtminstone 300-500 espresso av varav kanske nästan hälften blivit kanon!

  Trots den mycket begränsade budget på hårdvaran så vågar jag påstå att maskinen levererar i klass eller bättre än de flesta kaféer i stan, min subjektiva åsikt.

  Vad du än gör, undvik espressomaskiner under 1000kr som pesten! De billiga har inte trycket som krävs eller någon reliabel värmehållning. Den här maskinen är så billigt som du kommer undan för att slippa kasta kaffe för var och varannan kopp.

  Denna maskin är inte perfekt i alla avseenden dock. För det första är det ingen "riktig" espressomaskin om säg 4-10 tusenlappar, men denna maskin innebär betydligt mindre jobb än en manuell maskin och du behöver inte tränat upp någon särskilt färdighet för att kunna lyckas.

  En misslyckad espresso smakar hemskt - bara att kasta! :)

  Med denna maskin kommer du med reliablitet kunna leverera ett helt okej och mumsigt kaffe, men mycket sällan har du verktygen som krävs för espresson ska kunna kasta dig upp i skyarna. Men, men om detta blir din första maskin och du börjar din resa att lära dig grunderna i hantverket - ja då räcker denna superbt - i mitt tycke.

  Finns det någon uppenbar nackdel? Jovisst!

  Det är lite jobb att få ut en espresso. Om du ska göra Latte till fler personer än dig själv och dina make/maka så kommer det ta en stund (säg 7-13 min tills två personer har en Latte), därefter kanske du vill rengöra maskinen vilket är ytterligare 3-4 minuter. Om du försöker göra till fyra pers så har den första eller andre redan druckit upp lagom tills att du är färdig med den sista.

  Lagar du till dej själv däremot kan du få din espresso och en rengjord maskin under 8-9 minuter. Om du vill vara lat och fuska lite kan du värma mjölken i mikron och använda en av elvispens vispar för att få lite budgetskum - denna teknik ger visserligen inte samma skum men du slipper jobbet att göra rent din espressomaskin på mjölkrester. ;)

  Den andra nackdelen skulle väl ligga någonstans i att du behöver lära känna din maskin för att få en aning om var den ligger någonstans i temperatur. Det finns ingen termometer som talar om var din maskin ligger på exakt för temperatur. Utan du får pröva dig fram, känna på koppvärmaren ungefär var den ligger.

  Generellt anser jag att den första dubbelespresson blir lite kall medan den andra, tredje osv blir perfekt temperatur. Så jag brukar låta den släppa vatten för en dubbel direkt ner i det glas som jag sedan ska bruka.

  Problematiken ligger i om du vill skumma mjölk till fler än en person. För det finns enbart en värmekälla i maskinen - vilket innebär att när du ska skumma mjölk behöver du be maskinen att öka på värmen i kokaren rejält. Visserligen kan du släppa ut vattnet i kokaren efter du gjort en latte - det hör till användningen. Men jag skulle säga att du värmt upp maskinen så pass att du bör vänta 3-5 minuter innan du trycker ut nästa espresso för att du inte ska bränna kaffet.

  Så en teknik för att gå runt problemet med en enda kokare och en potentiellt för varm maskin för nästa espresso är, helt enkelt att trycka ut två dubbla espressos i förvärmda glas och sedan skumma mjölken till respektive.

  Om detta är den första maskin du ska köpa kan jag varmt rekommendera den här. Jag älskar min maskin, trots dess något plastiga droppbricka (som du förövrigt bara flyttar undan på för att kunna få plats med ett högt 0,4 liters glas). Om min nuvarande maskin går sönder lär jag titta på att köpa EC685:an, men den går starkt ännu och jag älskar den fullkomligt!

  Med detta sagt, kan det också vara värt för dig att slänga ett öga på EC 685:an!

  Edit:
  Den här maskinen kan visst använda "pods" - alltså små filterpåsar med en singel espresso. Maskinen kommer med tre filter - Singel, dubbel och E.S.E. pod (easy serving espresso).

  Edit 2: Det är även enkelt att ta loss vattenbehållaren och fylla på med färskt vatten!

  Edit 3: Den som kommer i silverfärg är snyggast. :)
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket smidig maskin som gör det den ska.

  Vill man ha "riktig" espresso får man nog lägga ut betydligt mer, men måste ändå säga att jag är nöjd. Dessutom finns det inget alternativ som tar mindre plats än den här vilket är ett plus när man bor i en liten studenlägenhet.

  En liten grej att klaga på är att insättningen för filtret har en förmåga att lossna när man slår ut sumpen.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En tunn kaffemaskin. Plasten och metallkomponenter de ser "billiga" och efter en vecka de förlorade patina.Specialy droppbrickan är gjord av billig plast och aluminium (?) Mugghållare redan repas.
  Gör en rimlig kaffe med en del arbete.