Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux EKF7800

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Kaffebryggare (22)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (3.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  KÖP DEN INTE!

  Jag skulle egentligen köpa en MoccaMaster, men de var slut och så fick jag syn på den här. Köpte den mest pga att den hade timer och ställbar eftervärme, plus att den passade in i kökets övriga maskiner.

  Men vilken besvikelse!
  Eftervärme finns i 3 lägen. Maskinen är tyst i högsta läget, men i medium och låg surrar den som en gammal väckarklocka "EHH! - EHH! - EHH! - EHH!". Och den gör det tills du stängt av bryggarn i ren irritation. Så antingen väljer du skållhett kaffe eller kallt.

  Att brygga en full kanna (12 koppar) tar lite över 20 minuter, i genomsnitt. Om du inte aktiverat Aroma-läget, som enligt manualen ska ge en mycket bättre arom/smak, för då tar det lite mer än 30 minuter. 30 MINUTER! helt normalt enligt Electrolux själva. Ett knep är ju att ställa fram klockan på kaffebryggarn 30 och ställa bryggningstid i timer 30 innan, så får du nog ditt kaffe när du tänkt dig.

  När du äntligen lyckats brygga en kanna kaffe och tänkt hälla upp en kopp, kan du förvänta dig minst 20% spill, pga en idiotisk design på glaskannan som gör att det är HELT omöjligt att inte spilla.

  Maskinen är dessutom konstant fuktig, vilket innebär att vätskan i maskinen aldrig får chans att dunsta bort. Den stod oanvänd en helg och måndag morgon skulle jag göra en kanna. Lyfter på locket till filtret och det är en sjö med vatten kvar i maskinen.

  Mitt råd är att under inga omständigheter köpa denna bryggaren. Electrolux support var inte speciellt hjälpsamma heller, utan bad mig "spela in" surrljudet åt dem, prova olika inställningar och tyckte att över 20 min bryggning var helt i sin ordning. Glöm er dröm. Chefsdesignern/konstruktören för den här apparaten borde skaffa andra mål i livet, för att designa och konstruera en bra kaffebryggare finns det ingen som helst fallenhet för.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  1 månad sedan
  Lagar gott kaffe, men i övrigt helt värdelös. Droppar från kannan speciellt när den är full. Svårt att fylla på vatten. Högljudd.