Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Audio Technica ATH-M50

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Audio Technica Hörlurar (105)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.98)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Dessa borde utan tvekan vara Rank #1 på Prisjakt! Du hittar inte bättre lurar i prisklassen 1000-2000!
  Jag jämför dem här med lurarna Senn HD 380 Pro och Denon AH-D7000.

  vs. HD 380 Pro:
  Sennheiser har något mjukar ljud och generellt sett är de kanske mer lättlyssnade, men du måste tyvärr ändra en del i ljudkortets inställningar för att få ut det mesta av dem. ATH-M50 däremot, stäng av alla inställningar och kör på hur de kommer dirr från lådan, här är det lurarna som ska jobba och inte några tramsiga inställningar. Audio Technica briljerar med högre upplösning i ljudet, klarare diskant och riktigt välbalanserad bas.

  vs. AH-D7000:
  Nu snackar vi om en helt annan prisklass, men både jag och ägaren till Denon-lurarna fann ingen direkt natt och dag-skillnad på dem, dock så kommer ju Denon efter några minuters lyssnande som klar vinnare. Det som var kul dock är att dessa ändå kan mäta sig med lurar från en helt annan prisklass, även om de inte vinner så var skillanden inte astronomisk.

  + Ljudet!
  + Välbyggda
  + Sköna
  + Snygga (tycker jag iaf)
  + Spiral-sladd
  + 6.3mm-adapter
  + Följer med en resepåse.

  - Inte Premium-förpackad

  Utan tvekan så är dessa lurarna klart värda sitt pris, leta inte längre, här har du hittat lurarna som slår alla i samma klass på fingrarna. Avfärda Beats-lurarna, med ATH-M50 får du inte bara gryym byggkvalite och design, utan även riktigt riktigt bra ljud. Sorry till alla er som valt att lägga pengar på Beats, men de kan tyvärr inte alls mäta sig ljudmässigt mot dessa!
  Stommen i aluminium och skön läder-kuddar.
  Bygeln är väldigt flexibel, men inte så mycket att den blir slapp. Trycker inte alls lika mycket på öronen som mina andra pensionerade HD 380 Pro-lurar, dvs: dessa kan du ha på en längre tid utan att det känns obekvämt (vilket betyder mycket iom att jag har glasögon).
  Rent estitiskt har jag inget att klaga på.
  Personligen gillar jag spiral-sladd för att den sällan lägger sig på golvet och blir överkörd av kontorsstolen. Notera dock att det finns en version med rak sladd: ATH-M50s. Kabeln och kontakten i övrigt osar också kvalite!

  Enda jag har mage att klaga på så här långt är hur den kom förpackad. Med tanke på priset och vad man får för kvalite i övrigt känns det dock som en extremt trivial sak att klaga över dock, det är ju faktiskt bara tillfredställande de första sekunderna att öppna lådan till en ny produkt.. medans produkten i sig används i flera år.

  Edit #1: Det tillkommer en liten justering efter att ha använt dessa i ett halvår (typ 30h/vecka använda). Har du glasögon kan dessa kännas av en del efter fyra timmars användande. Nu kör jag med dessa nästan hela dagen och byter mot ett par in-ear när jag inte klarar trycket längre.

  Edit #2: Nu har jag använt dem konstant i nästan två år. Och nånstans nu börjar man väl se lite downside av "läder". Den börjar bli rätt sliten i både huvudbygeln och kuddarna. Inget man märker av i komforten, men deft ser inte så snyggt ut. Jag har de vita lurarna
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  För det pris som dessa lurar ligger på så har de ett ljud som kan konkurrera med lurar som ligger på högre prisnivåer. Till en början var jag min vana trogen och körde med någon form av "preset" aktiverad i equalizern när jag lyssnade på musik men jag provade att sätta tillbaka det på standardvärdena och kan verkligen inte klaga på hörlurarna då de bibehåller sin höga ljudkvalité även då, precis som det ska vara.

  Stort plus till komforten, det är hörlurar som man kan ha på sig i flera timmar utan några som helst problem och utan att få ont i öron och liknande. Ännu ett stort plus till att man kan fälla ihop hörlurarna ordentligt och att sladden är "ringlad" (coiled), vilket gör att sladden kan vara så kort som 1.2m men även så lång som ca. 3m, perfekt (finns även en version med 3m rak sladd - ATH-M50s)!

  Dessa kan bara rekommenderas!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Toppbetyg. Riktigt bra hörlurar som jag haft i 8 år nu och de fungerar fortfarande som de gjorde då. De är relativt lätta men har en tendens att trycka mot skallen/tinningen så att jag får ont efter någon timmes användning (har nog lättare än andra att få ont). Börjat placera den på ett block som håller isär kåporna för att tänja dem lite men än så länge så har jag inte märkt någon skillnad i töjning. Jäkla kvalitet!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Jag köpte mina första bättre lurar som 18-19-åring. Idag är jag 27 och jag har samma gamla jävla lurar. De ser riktigt skabbiga ut idag, men de funkar perfekt! Och jag har knappast varit särskilt försiktig med dem. Helt knasigt bra byggkvalité, för att inte tala om ljudet. Har för mig att jag lade mellan 1300-1500 för dessa som nya och hade jag vetat hur bra de varit då, hade jag lätt lagt 3x priset.

  Inte testat uppföljaren ATH-M50x, men det är inget snack om saken att det blir Audio Technica igen, när mina trotjänare pensioneras vid... 10 års ålder? (hur sjukt?)

  KÖP
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiska lurar. Jag använder mina lurar dagligen, och har så gjort i över 2 år nu. Den underbart neutrala ljudåtergivningen gör att jag alltid kan lita på dem vid referenslyssningar. Jag ska snart investera i nya modellen ATH-M50x, och det är bara för att få tillgång till den löstagbara sladden. Jag fraktar lurarna varje dag, och en löstagbar sladd är det enda jag har saknat med ATH-M50.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Denna recension avser SLE modellen vilken är den jag valde att skaffa.
  Blev ett rejält lyft i ljudbilden i jämförelse med mina gamla Sennheiser HD-555 som jag de senaste 2 åren tycker har förändrat sin ljudbild till det sämre. Hur då? Jo jag tycker att de har tappat i basen och blivit skrikigare i high mids samt vassare i diskanten.

  De här lurarna leverar dock en mer kraftfull och hörbar bas, har mids som inte sticker ut för mycket lr blir för påfrestande, samt en diskant som är "luftig" men distinkt och kanske aningens varm/mörk. Man får se hur den förändras när lurarna är inspelade.

  Härligt rejäl 3m rak kabel på denna modellen, snygg mogen design på SLE utförandet. Enda nackdelen med lurarna än så länge är att de suger åt rätt hårt/tajt runt huvudet, och jag har ändå ett rätt litet huvud. Får se om det blir ett problem vid längre stunders användning.

  Hade läst om denna hörlur tidigare och gick på andras beskrivningar av ljudet och jag är verkligen inte missnöjd med hur de presterar.

  Uppdatering: Får rejält ont om huvudet om jag sitter mer än 60 min åt gången med dessa lurar, positivt är att det är det enda negativa jag kan komma på om dessa hörlurar. Sen föredrar jag mina Sennheiser HD555 vid filmtittning och datorspel - till musik är dock M50 no.1

  Tråkigt att dessa lurar inte kunde vara skönare att ha på sig, de klämmer helt enkelt för hårt och är för tunga för min smak.

  Uppdatering no 1, Så här 5 år efter inköp har de mjuknat en del av användning och man har väl vant sig så det gör inte ont på samma sätt att ha dem på sig 1h eller 2h. Har också noterat att vanliga M50 inte låter exakt lika som SLE modellen och hur nya M50x låter i jämförelse med dessa har jag ingen aning om heller. En stängd lur som denna har dock inte särskilt vid/bra ljudbild och de spelar verkligen i öronen och lämpar sig inte som headset lur till t.ex dator- & tvspel och filmtittning, skulle idag gå på en Beyerdynamic DT770 Pro lr eller Philips Fidelio X2 för det ändamålet.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt i typ 2 år och de levererar sjukt bra ljud för pengarna. Är betydligt mer exklusiva än de ser ut.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Design 5/5!
  Ljud 5/5!
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ok i hela registret från diskant till bas. Diskanten kan vara lite för framträdande till tider, och jag gillar bättre andra ljudbilder än det jag får fram med denna. Har sålt dom och använder nu Bose QC 25 i stället. Gillar även ljudet bättre i Bose hörlurarna.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra lurar för priset. Köpte dem på rea för kanonpris 2014. Slår flera dyrare lurar jag har från t.ex AKG. Både i byggkvalitet och ljud. Har dem till hemstudio + lyssna på musik och ibland spel.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gör inte misstaget att köpa konkurrerande produkter såsom Shure SRH840 eller Beyerdynamics DT 250/770 eller AKG K 271/272. Jag har jämfört och de här ger ett mycket livligare ljud som känns nära och aktivt. Letar du prisvärda heltäckande hörlurar i mellanskiktet så har du letat klart. Den enda svaghet jag kan hitta, är att de blir något varma när man använder dem väldigt länge (alltså över 6 h).
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har använt dessa i ca 2 år och har varit nöjd från och till kan man säga.
  Dom är snygga och låter relativt bra. Tycker där är lite för lite bas för min smak och inte riktigt klart ljud på något vänster.
  Jag har lite runt huvud och tycker dom klämmer lite runt öronen vilken kan bli jobbigt. Dessutom går mina öron precis in i kåporna och får man inte dom rätt så får jag ont i öronen. Detta är ju dock enbart personligt men det är kanske en idé att testa innan man bestämmer sig.
  Har ett par Beyerdynamic 770 Pro hemma nu som jag tycker bättre om både ljudmässigt och komfort.
  Dock är inte m50 ett par dåliga lurar, det finns bättre bara.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra ljud. Lite svaga på dom riktigt låga tonerna kanske.
  Spänner lite väl mycket över öronen. Kan bli jobbigt om man ska lyssna länge.
  Prova innan köp
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag sjunger med resten av kören här och säger: Rekommenderas!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Låter riktigt bra med Fiio E11K
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Troligtvis mitt mest prisvärda HIFI-inköp. Mycket bra ljud över alla register. Först blev jag lite förvånad över att basen var tunn, men den finns där när musiken levererar bas! Går man från billigare bastunga lurar tar det ett tag att vänja sig vid den kvalitetsbas som ATH-M50 levererar.

  Full poäng från mig!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt underbart par av hörlurar! Köpta på NetOnNet för 949kr November 2014.

  +Bra tryck i ljudet (Inge slafsigt efterljud på bas och trummor t ex)
  +GRYMT bekväma, långa och många timmar framför datorn gör inget
  +Design och kvalitet i headset

  Den får full pott! Skulle kunna ta bort en stjärna för det är bara en spiralsladd. Men i den nya serien M50X är kabeln löstagbar.. Så de är väl de ända! Vill man kunna byta ut sladden så köp den nya serien, annars är detta bra lurar för pengarna! Lätt värda runt 1500kr!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har inte så mycket att säga. Blir det bättre än såhär under tusenlappen?
  Det enkla svaret är nej.
  Låter bra från lägsta till högsta frekvens. Hyfsat positions ljud även om det bara är 2.0
  Kabeln är lång och trasselfri, ingen skräpig mic man måste betala extra för. Riktigt snygg och smart design.

  10/10, 100/100.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft mina M50's i drygt ett år nu, och kan inte vara mer nöjd.

  Köpte dessa mest för musikproducering, men används också för att lyssna på musik, kolla på film och gaming. Och dessa hörlurar klarar av allt med en dans.

  Lagom bas, fint mellanregister och otroligt klar diskant. Otroligt bra ljud. De är sköna att ha på sig, byggkvalitén är grym, de är enkla att vika ihop och packa med sig i väskor och dylikt. Finns verkligen inget mer att önska av ett par hörlurar. Det spelar ingen roll i vilket syfte du ska använda dessa.

  Det enda negativa jag skulle kunna tänka är att sladden är lite kort för att ha i bak på en stationär dator, men jag har ljudkortet (Focusrite Scarlett 2i2) på skrivbordet.

  KÖP!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har gått från slutna on-ear till dessa och trodde jag skulle kunna ersätta de tidigare, men icke... Dessa var inte alls så slutna som jag hade hoppats på. Dock blir de varma ändå, lite motsägelsefullt.
  Ljudet går det däremot inte att klaga på! De sitter riktigt skönt på huvudet och över öronen. Kabeln är genialisk, att inte fler tänker på en sådan lösning!
  De är utmärkta att ha hemma och i mindre bullriga miljöer. Jag kommer att behålla mina slutna Fanny-Wang till mer högljudda situationer.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Skriver ett ordentligt omdöme om dessa om några dagar. Låter utmärkt så länge.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  FANTASTISK lur & nära en fullpottare.
  Efter att testat luren med mobilen först Samsung S3 blev ljudet ljummet, bra men kanske en svag 7.
  Efter att testat luren med min grymma Onkyo förstärkare & HK cd-spelare blev jag lyrisk.
  Hade basen varit liiiite tyngre samt mellanregistret liiiite vassare skulle den fått 10 direkt.
  9:an som gavs var med ++ poäng skall sägas.
  Helt underbar lur för de som gillar tyngre musik
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  De här lurarna låter verkligen bra! En av de bästa lurar jag lyssnat på i prisklassen. Tyvärr funkade inte komforten för mig. Jag fick så ont av bygeln att de åkte tillbaka till affären. Tur att det finns öppet köp. Betyget är svårt att sätta men måste trots allt bli lågt pga. den bristande komforten.
  Mitt råd: Prova ordentligt i butiken eller handla på öppet köp.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag betalade 1300kr för dessa lurar och dom är värda varenda krona! Jag använder dessa som datorlurar, alltså till musik, film och spel.

  Ljudkvalitén är verkligen 100% för detta priset.

  + Diskanten är riktigt detaljerad och inte vass överhuvudtaget.
  + Mellanregistret, inte alls luddigt som jag tycker att det kan vara hos billigare lurar.
  + Basen, är enligt mig alldeles "lagom". Musik låter aldrig tunt, men heller inte för basigt.
  + Komforten, jag har vid flertalet tillfällen haft lurarna på mig i 4h och aldrig fått ont i öronen eller huvudet.
  + Kvalitén, jag har vid några tillfällen råkat tappa lurarna, och det har inte blivit något glapp eller något liknande, dom känns lika fräscha som när dom var nya.

  - Det enda jag kan komma på är att förpackningen var lite tråkig, men vad gör det när lurarna är så bra som dom är...?

  Sammanfattning; Fruktansvärt prisvärda hörlurar som jag absolut skulle köpa igen om det hände något med mina nuvarande!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt sinnessjukt bra ljud för pengarna. Värt varenda krona.

  Har gått ifrån AKG 518 > 618 > AIAIAI Capital > The Stretch > ATH-M50, och nu har jag troligtvis nått slutet på min resa, de perfekta hörlurarna är funna.

  Det enda minuset jag kan komma på vore i sådana fall att det vid tillfällen knarrar lite i konstruktionen. Men ger overall ett väldigt fint kvalités intryck. Värt att notera är också storleken, inget minus egentligen men är man ute efter portabilitet så kanske de inte är det ultimata valet. Men enligt mig väger ljudkvalitén över detta. Använder de ganska ofta till/från skolan och tycker de sitter snyggt på huvudet utan att se konstigt stora ut.

  För den som är ute efter hörlurar i sweetspot prisklassen och inte vill betala en förmögenhet för riktigt grymt ljud så är dessa helgrymma. Jag är av ingen mening någon audiofil så för mig fungerar de bra i mobilen, datorn osv. Vissa menar att en avancerad ljudanläggning krävs för att få ut det mesta ur dessa. Säkert sant men ingenting jag brytt mig om.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ljudmässigt kanonbra för 958:- men tyvärr så klämmer dom åt alldeles för mycket, funkar kanske om man har en smal skalle. Köpte på NetonNet så jag lämnar tillbaka och fortsätter leta efter en bekväm lur.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  OBS - äger inte dessa, har enbart provlyssnat så ta omdömet med en nypa salt. Bra mellanregister och bas, men diskanten är omilt hanterad. Material med detaljerad diskant låter hårdare komprimerat och lågupplöst i dessa. Dock bra pris på dessa så hänger på prioriteringen. Man får vad man betalar för.

  Testade ett gäng andra i samma veva och kan passa på att nämna följande:

  - JBL Synchros s500 - bra bygge, men inbyggda signalbehandlingen är kass, vilket gör att de inte är prisvärda, dessutom stora.
  - Sennheiser momentum - Kanske de mest portabla av de bättre slutna, men tycker de är en aaaaning burkiga och är inte lika såld som alla andra. Basen är dock varmare på ett inspelat ex.
  - AKG K550 - Har en väldigt öppen ljudbild för slutna lurar och låter neutralt utan att vara tråkiga, köpte dessa. Skall dock tilläggas att de storleksmässigt lämpar sig mest för stationärt bruk kanske, samma gäller definitivt Synchros s500.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket trevliga hörlurar, konkurrerar enligt mig med lurar i högre prisklasser!
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Platskonstruktionen känns gedigen.
  Ganska sköna att ha på sig. Gillar inte riktigt skinkuddar. Sen tycker jag att dom trycker rätt hårt mot skallen. Men jag har inte fått ont av att ha på mig dem under längre sessioner.
  Ljudet är bra, för sin prisklass. Lite för mkt bas och för plastig diskant för min smak. Men om man kommer från billigare hörlurar kommer man märka en stor skillnad. En bättre lur i samma prisklass tycker jag i så fall är Beyerdynamic DT770 Pro; vilken är mkt skönare att ha på sig, mindre bas och läcker även mindre ljud. Skulle nog också valt AKG 240 framför AudioTechnica M50.

  Jämför med:
  AKG 240
  Beyerdynamic DT770 Pro
  Philips X1
  AKG Q701
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har aldrig haft så dyra lurar så jag kan inte direkt jämföra. Men ljudet är fantastiskt i jämförelse med mina gamla Denon 500-kronors-lurar. Mer välupplöst och mjukare. Bäst genom min hörlursförstärkare men försämrar sig inte mycket kopplade till min iphone. Köpte s-versionen (rak sladd) på cdon för några månader sedan då priset dippade under tusenlappen. Full pott.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Uppdatering 2014-04-02:
  Köpte varken m50 eller mdr1bt.

  Jag köpte Philips Fidelio L2 och ångrar mig inte en sekund. Köpte dem t.o.m. olyssnade :)

  M50 står fortfarande kvar som ett bra val med tanke på det låga priset!

  ----

  Jag har varit på jakt efter ett par hifilurar i prisklassen 1100kr - 2300kr och har testat:
  Shure srh940, sennheiser momentum, sennheiser momentum on-ear, Audio Technica ath-m50, Sennheiser HD598, Sennheiser HD25-1 ii och nu också Sonys MDR-1RBT.

  Vill börja med att säga att jag inte är någon audiophil direkt, men uppskattar bra ljud. Har testat och jämfört samtliga lurar mot min PC som kör ett realtekljudkort av vad jag tror är bättre kvalitet samt mot min Galaxy S3.

  Jag har uteslutit följande lurar, bifogar också en kort kommentar om varför:
  Shure srh940
  De lurar som hade klarast ljudbild, väldigt tydliga och lätt att urskilja enskilda instrument, bra för vokals. Dock upplevde jag dem som rätt "sterila", dvs gav mig inte mycket njutning mer än en "aha" upplevelse när jag först jämförde dem med andra. Denna upplevelse gick över över tid (4-5h) på grund av att de känns för "platta" eller för tråkiga helt enkelt. Tillägg är också att de är relativt tunga, men otroligt sköna samtidigt. Efter lång tid på fick jag nästan lite huvudvärk av tyngden från huvudbygeln.

  sennheiser momentum
  Mkt bra ljud, men inte helt bekväma på mina öron. I övrigt extremt bra byggkvalitet och känsla kring lurarna. Bra info är att mic-sladden som följer med funkar till galaxy S3 förutom volymkontroll. Ringde till Sennheiser nordic och på dem lät det som att det finns chans att det släpps sladdar under året för android att köpa.

  sennheiser momentum on-ear
  Inte alls sköna, men lät nästan ännu bättre än momentum, troligen för att de låg närmre öronen då de är just on-ear istället för omslutande. Smaksak.

  Sennheiser HD598
  Bra ljudbild, lättlyssnade, läckte inte så mycket som jag först trodde att de skulle göra. Är till skillnad från alla andra jag testat alltså öppna lurar istället för slutna. Upplevde dem som lite för tunna i jämförelse.

  Sennheiser HD25-1 ii : Var nöjd med ljudet ifrån dessa och hade egentligen inget att klaga på direkt. Gillade verkligen designen och byggkänslan. Valde dem inte p.g.a dålig passform då jag fick ont i öronen.

  Kvar är Audio Technicas ATH-M50 och Sonys MDR-1RBT:

  Design/byggvalitet:
  Sonys vinner utan tvekan. Redan när jag packade upp dem och satte dem på laddning hade jag ett stort leende på läpparna vilket inte hänt på samma vis med övriga lurar. M50 skall jag dock säga att jag också gillar mycket skarpt, de har en lite mer alldaglig/ "billig" känsla till utseendet(inte till kvalitet) jämfört med Sonys lurar som osar kvalitet. Sonys är byggda helt i plast trots prisklassen, men detta är en fördel för mig då de i retur inte väger mycket alls.

  Komfort:
  Båda är sköna lurar jämfört med alla andra jag testat. Sonys vinner i komfort, lättare, skönare mot öronen. Nackdelarna med M50 är att de känns varmare och "klibbigare" samt att de efter att tag kräver justering av huvudbygeln(efter en-två timmar) då de trycker lite lätt.

  Ljudmässigt:
  Upplever redan från början ett i mina öron markant bättre mellanregister hos M50 medan Sonys lurar är mycket mer basiga. Min spontana känsla är att de är så pass basiga att de tar över lite av mellanregistret vilket är mycket synd. Jag vill verkligen tycka mer om ljudet i Sonys lurar då skulle valet vara hur enkelt som helst med tanke på övriga faktorer som vinner hos Sonys, Bluetooth och NFC. Både bluetooth och NFC funkar helt utan problem med min galaxy S3 och dessutom mycket bra räckvidd trots att jag testat att ha telefonen under en kudde och gå två-tre rum bort med väggar emellan.
  Lyssnar jag på Sonys lurar en längre stund stör jag mig inte på mellanregistret, Det låter bra helt enkelt. Så bra att jag inte kan se att jag skulle vara missnöjd om jag slutligen väljer dem framför M50s. Byter jag dock till M50 så slås jag av en helt annan klarhet i mellanregistret.. Vilket kommer tvinga mig att fundera över mitt val ordentligt. Sonys kostar trots allt nästan dubbelt så mycket (1000:- mer) än M50 lurarna.

  M50 i förhållande till alla lurar, rent ljudmässigt:
  Kan inte påstå att jag, som amatör och icke-audiophil, kan motivera någon annan lur än möjligen sonys p.g.a. byggkvalitet och att de är mer praktiska att ha på annat ställe än hemma. Ljudmässigt har jag inget att klaga på med M50!

  En nackdel med Sonys lurar är att det kostar 1000kr hos sonys egna serviceverkstad(som de använder sig av) att få batteriet bytt(utanför garanti). Dock är det ju omöjligt att veta om det kommer ta 2 år eller 5 år innan halva kapaciteten är borta och man "bara" kan lyssna på musik i 15 timmar istället för 30...
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hade Logitec G35 innan,men fick nåt sprakande ljud. Så lämnade tebax och införskaffade dessa och dom här är bra mycket bättre ljud och sitter skönare. Rekomenderas
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Då jag sitter en hel del framför datorn och lyssnar på/producerar musik under kvällarna så är det viktigt för mig med ett par hörlurar som sitter skönt och ger en bra ljudbild.
  ATH-M50 uppfyller båda kriterierna med råge och med tanke på priset så är det här nog den mest prisvärda produkt jag införskaffat.

  Jag förstår mig verkligen inte på de som köper Beats och andra märkeslurar som oftast är dubbelt så dyra som M50 och inte ens i närheten så bra.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är ganska besviken med dessa sämre än jag förväntat faktiskt. Dom här lurarna är väldig overrated, har haft andra hörlurar som är bra mycket billigare tex. Akg k518 Dj som imo har bra mycket bättre ljud än dessa :(.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Finns inget att klaga på.
  Har haft dom några månader nu, och dom låter mycket bra enligt mig.
  Och enligt många andra!

  Lyssnar på det mesta. Men mycket trance & dylikt.
  Riktigt bra och skön bas, utan att vara överdriven.
  Klart och bra ljud i övrigt. Man hör dom olika instrumenten tydligt.
  Och det går att lyssna på väldigt hög volym, utan att det låter dåligt.

  Spiralkabeln är bra sålänge man sitter vid datorn, eller är stationär någonstans.
  Men om man vill dra ut på stan eller träna med dessa, så tycker jag den blir lite klumpig.
  Finns en ny verison med utbytbar kabel, men känns inte motiverande att köpa nya bara för det. Men när/om dessa går sönder så blir det ett givet köp.

  Sen sitter dom riktigt skönt trots att jag har glasögon. Trycker inte. Man kan ha på dom i flera timmar utan problem.

  Allt är ju såklart baserat på denna prisklass.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte mina på webhallen för ca 1 år sedan och använder dem vid datorn och spelar eller lyssnar på musik. Ljudet är välbalanserat och basen är precis där den ska. Det övre -och mellanregistret låter också tydligt och bra. Varje detalj hörs.

  Jag har ofta på mig lurarna i flera timmar utan att ens märka av dem. Jag kan faktiskt inte hitta något negativt att säga om dessa lurar. Lite för stora för att användas på busen etc. men det är inte vad de är till för.

  Om du vill ha något med underbart ljud att använda hemma eller liknande så är det bara att slå till. Med stora marginaler bäst i sin prisklass.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mest prisvärda hörlurar på marknaden! Finns absolut inget att klaga på.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Säger som merparten av alla här, Jävligt prisvärda lurar!

  Någon skrev att dom inte passar till Trance, men de gör dom verkligen! Har jämfört dom med (världens mest överhypade) Beats by Dr. Dre och Sennheiser HD598. I Beats lurarna tar basen över helt och Sennheiser lurarna var ganska menlösa.

  Dom sitter hur skönt som helst på huvudet!

  Dom passar till all sorts musik (iaf dom stilar jag provat)

  KÖP! =)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpt de röda. Supernöjd. Blev dock lite väl varmt runt öronen. Lösningen: köpte nya öronkuddar i plysch. Beyerdynamic DT250:s passar perfekt. Sitter tajtare än originalkuddarna, lite pillrigt att få dom på plats.

  http://www.emusic.se/product/22579/Beyerdynamic-DT250---%C3%96ronkuddar-Velour
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Blev besiken på dessa hörurar, delvis efterom jag tror att jag köpte fel typ efter vad jag är ute efter. Lyssnar mycket på trance och vill egentligen ha hörlurar som lyfter fram basen ordentligt. Det är också värt att notera att de stänger ute ljud bra, men inte helt och hållet. Om man är ute efter att inte alls höra sina arbetskamrater ska man nog välja andra lurar.

  Positivit med dessa hörlurar är:
  - De har ett mycket fint mellanregister
  - De sitter skönt

  Negativt tycker jag är:
  - Svagt basregister
  - lite kantig diskant

  Tror att de kan fungera för dig som lyssnar på andra typer av musik eller har andra behov av hörlurarna.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En trevlig musikförmedlare för nuvarande pris, de var nästan tusenlappen dyrare när jag köpte mina vilket var för flera år sedan.

  Funktion:
  Relativt komfortabla och ljudet är lätt att gilla, funkar på alla typer av musik och får betecknas som ganska neutrala i ljudet.

  Då mina lurar gått sönder i infästningen mellan huvudbågen och luren så blir betyget lite sänkt vad gäller kvalitén. Varför envisas så många tillverkare med att ha skruvade hårdplast detaljer i en mekaniskt utsatt skarv?
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + mkt detaljrikt bra ljud. bra komfort. släpper inte in så mkt ljud och släpper inte ut så mkt ljud själv.
  - lite skränigt ljud till vissa låtar, kanske kan åtgärdas med EQ
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Underbart ljud, finns inte mycket att tillägga som inte redan skrivits nedan.

  Värt att påpeka dock, en bra källa spelar STOR roll.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Wow.

  Kör den enkla stilen, + och -.

  + Ljudkvalitén. Såklart. Man ger ju inte full pott på lurar som inte låter bra! Ärligt och ofärgat ljud. Kanske lutar lite åt bashållet men det är _YTTERST_ lite.

  + Utseendet. Älskar kåpornas sleeka look, jämför med t.ex. Beyerdynamics Custom One Pro som ser ut som överdimensionerade hörselkåpor i jämförelse. Inget hat, de lurarna är nästan exakt lika bra som dessa, men fulare. Finns i lite olika färger, jag har de röda. Hade helst velat ha svarta men dessa var på rea. Ser ut över förväntan. Börjar lite smått gilla utseendet mer på dessa än på de svarta då de sticker ut.

  + Byggkvalitén. Gjorda i plast men justeringsbandet är i metall och känns riktigt stadigt. Kåporna känns stadiga när man roterar dem. Metallkontakt, ingen "jävla plastaskit".

  + Komforten. Mycket fyllning i kuddarna vilket är grymt skönt. Huvudbandet är också fyllt med skum fast i ett tunnare lager så att lurarna ska sitta stadigt på huvudet. Det blir naturligtvis lite varmt efter några timmars lyssnande men det är inget farligt. Så blir det ju om man vill ha slutna lurar. Har läst att några klagar på att de trycker lite väl hårt mot huvudet och jag håller med fast det var inte så farligt. En minuts tufft stretchande med huvudbandet och problemet är helt bortblåst.

  Kommer med en fin liten pung i fejkläder som man kan ha lurarna i.

  Slutsats: Audio Technica har gjort det. Punkt.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mitt andra AT lurar, hade en paus några år med Philips emellan. Längtade tillbaks till dom undersköna lurarna som bara är en njutning att ha på sig. Dessa gjorde mig mycket nöjd. Kan varmt rekommenderas.
  Stänger ute lagom (mycket) och du behöver aldrig höja för att höra bättre. Enda nackdelen är den som man inte kommer runt med slutna lurar, kan bli lite svettigt under öronen så en liten paus varje timme kan behövas. Mycket klart ljud och med perfekt basgång. För detta pris ser jag inga alternativ.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket detaljerat ljud med kraftfull och djup bas. Bra dämpning mot ljud utifrån.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte dom här för drygt ett år sedan. Kopplar in dom i mitt logitech z-5500 när jag inte vill störa grannarna.

  Hur som helst så har jag inte haft något att jämföra med, tills för en vecka sedan då jag behövde en microfon och ModMic inte fanns att få tag på. Så då köpte jag Logitech G430, läste lite recentioner och det lät som att det var rätt val. Då märkte jag en OTROLIG skillnad.

  Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men har du väl vant dig vid dom här hörlurarna så går det inte att köpa "budget" någonsin igen.

  Skickar med några fördelar då nackdelar inte finns.

  * Ser fortfarande ut som att dom kom ut ifrån kartongen efter 1års använding (nästan dagligen)
  *Otroligt bra ljud!
  *Väldigt sköna att ha på sig!
  *Tar liten plats
  *Riktigt bra byggkvalitet

  Sluta tveka och köp dig ett par, kan garentera att du inte kommer bli besviken!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Perfekta hörlurar om man tidigare har suttit med något dator headset eller billig hörlur
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Dessa lurar håller verkligen vad recensionerna lovar!

  Grymt ljud, tung bas och så är mina röda också! :)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Underbart ljud i dessa lurar och nya detaljer/ljud som man inte hört förut kommer fram. Har inte köpt lurar över 5-6 hundra tidigare dock, så jag har inget direkt att jämföra med.

  Nu ska jag bränna in dem och se hur ljudet utvecklas.

  Ett minus dock. Lite svettigt med konstläder emot huvudet, nu på sommaren...
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har "50th anniversary Limited edition versionen" av dessa, (dom är i silver, den ända skillnaden i stort sätt) och jag måste säga att vad man än kopplar in dem i, vare sig det är i surfplattan, mobilen eller datorn, så levereras glasklart och bra ljud som är tusen gånger bättre än ett par iphone in-ears som tyvärr så många använder.

  9/10 för mig :D
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kan börja med att säga KÖP!

  Har du pengar och är ute efter kvalite, tveka inte -> KÖP

  Köpte dom här för ungefär 1år sedan.

  -Många kablar till hörlurar brukar bli slitna och/eller tvinnade efter ett års användning, dom här ser ut som dom kom ur kartongen för 15min sen.

  -Var lite osäker då jag köpte dom, för dom kändes lite plastiga. Men hittils har dom hållt, trots några fall i golvet, mm.

  Har logitech Z-5500 som högtalare, som visserligen inte finns kvar på prisjakt, men dom var dom bästa "datorhögtalarna" du kunde köpa för 1 år sedan. Och jag måste säga att ljudmässigt så vinner ATH-M50, Det ända som saknas är vibrationer i golvet.

  Så ännu en gång har du pengar och är ute efter kvalite, tveka inte -> KÖP!