Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux EAP150

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Luftrenare (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Vi har det väldigt dammigt i lägenheten och valde att köpa denna då vi under längre tid vaknat om morgonen med irriterade slemhinnor i näsa, hals och ögon.
  Kan säga att vi hade tur med priset. Någon hade köpt den hos en återförsäljare och trott att det var en luftkylare, och därmed återlämnat den som öppet köp. Den var sänkt i pris med nästan 45% och inte alls använd.

  Luftrenaren känns rätt plastig. Hela yttermaterialet är i plast, även foten den står på är av plast. Att ta av locket på framsidan är ibland lite för enkelt vilket gör det svårt att ställa ner den på golvet utan att du råkar lyfta bort locket. Även kolfiltret som ska haka på två krokar på insidan, sitter lite ostabilt och vid snabb rörelse kan filtret skifta position och du behöver öppna upp luftrenaren för att ställa tillbaka filtret på rätt plats.

  Har den stående i ett 15kvm stort rum, på golvet i ett hörn, lika långt från fönstret som till dörren. Köpte den för 2 veckor sedan och har haft igång den varje dag.
  Hastigheterna är följande: Sleep Mode ca 28dB, Low 1 ca 28dB, High 2 ca 35dB och Turbo 3 ca 45dB.

  Om kvällarna har jag den på sleep mode (lägre display-ljus men samma dB som Low 1 mode) och när jag är hemma varierar jag mellan High 2 och Turbo 3 mode.
  Redan efter en vecka öppnade jag upp luftrenaren och kolfiltret hade ett tydligt lager av damm.

  Luftrenaren har sin egen sensor som visar 1 till 5 lampor på hur bra luftkvalitén i rummet är. Dock är jag skeptisk till denna sensor. Har en Netatmo Healthy Home Coach (mätare) stående 1m från luftrenaren som också mäter luftkvalitén. Luftrenaren reagerar på lukt, sprayar du parfym i rummet går lamporna på sensorn genast upp, medan Healthy Home Coach inte alls reagerar på det. De gånger jag tyckt att vi hade det dammigt, har lamporna stått på 1.

  Jag kan dock säga att redan efter en vecka så har vi känt stor skillnad på luftkvalitén och att vi märkt att vi inte alls känner av dammet som vi gjorde tidigare.
  Den är absolut värd att köpa om du har det jobbigt med damm.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gör det den ska! Väldigt tyst i sovläge men verkar då inte rena särskilt mycket luft. Har den på low-läge 24h i sovrummet. Resultatet blir avsevärt mindre damm.

  Funderar på en Eap 300 till vardagsrummet.

  - att nya hepa & kolfilter är väldigt dyra. Jag behövde byta efter ca 4 månader.