Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Nikon Nikkor AF-S DX 18-55/3,5-5,6 G VR

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Nikon Objektiv (132)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.15)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  För att vara en kittglugg är denna riktigt bra. Härligt med bra närgräns, till och bättre än vad som står i specen. Snabb autofocus
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Lätt, kompakt och skarp. Köpte den för spontana bilder på ungarna i dåligt ljus (inomhus) vid höga ISO-tal och det fungerar utmärkt. Speciellt imponerad av AF-S förmåga att hitta fokus i dåligt ljus (ISO 1600 eller tom mer) samt snabbheten.

  Jag minns inte ett enda tillfälle när AF "jagade" fokus, något jag råkat ut för med många äldre AF, AF-D och framför allt tredje parts objektiv som Sigma och Cosina.

  Visst saknar jag större bländare vid 55mm men det hade blivit betydligt större och dyrare.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Känns som ett OK "allaround"-objektiv för mig. Blir bra bilder även i dåliga ljusförhållanden. Skulle vara trevligt med lite mer zoom.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket prisvärt objektiv som ger bra bilder.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Väldigt prisvärt objektiv, har jämfört det mot bla sigma 18-50 2,8. Båda objektiven har för och nackdelar. Därför beslöt jag mig för att behålla nikkor 18-55 vr kit objektiv.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag bytte ut mitt 18-55mm icke-VR objektiv mot detta för att jag ville kunna ta bilder i befintligt ljus, något som jag flera gånger hade misslyckats med med icke-VR varianten. (35mm/1.8 var inte vidvinkligt nog.)

  Objektivet är bra - VR ger cirka 2 steg. Jag sätter kameran på shutter priority 1/15, auto ISO och får skarpa bilder över hela zoomomfånget.

  Som jag nämnde ovan - enda anledning till att jag bytte ut mitt kitobjektiv (till D40) mot detta är att jag vid flera tillfällen med 18-55 önskade att jag hade haft VR. Priset och objektivet måste ses i relation till den högst inkrementella förbättring bytet ger, om man, som jag, redan har ett 18-55mm objektiv.

  För "bytare": Prisvärt vid 999:-, men jag skulle inte ge mer än 1200:- för det, och i båda fallen bara om jag var 100% säker på att det var VR jag ville ha, och inte ett snabbare objektiv som, t.ex. Nikon 35mm/1.8.

  För andra: Lätt och mycket prisvärt objektiv. Ett objektiv att ta med när du inte vet vilket objektiv du ska ta med.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra objektiv, som gör sitt jobb!
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fruktansvärt prisvärt objektiv!
 • Ganska dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  bra objektiv för pengarna.
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Bra standard objektiv. Lätt att använda
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Billigt objektiv som tack vare bildstabilisatorn (VR)tecknar skarpare än vad objektivdata ger intryck av. Liksom Nikons andra "Kitobjektiv" känns det lätt och plastigt men funktionen är bra. Snabb tyst AF. Skarpa bilder inomhus kvällstid med vanlig belysning, VR tål dock inte att motivet rör sig. Dessutom rör sig framdelen vid fokusering vilket gör det oandvändbart med polarisationsfilter. Svårt att tänka mig ett bättre objektiv när det gäller pris/prestanda.
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan