Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fractal Design Node 804 (Svart/Transparent)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fractal Design Chassin (92)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.90)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt okej, skulle kunnat utnyttja utrymmet bättre, men man kan inte få allt.

  Måste kommentera på KalmarFF recensionen. Det här är ett Chassi som är utvecklat för att du ska kunna ha många hårddiskar (läs NAS), att börja kasta skit på hur det är designat för att det inte passar för dig tyder snarare på nedsatt mental kapacitet hos köparen, inte designteamet. Det är för övrigt ett chassi som passar bra för att bygga en egen NAS, med tanke på vad NAS tillverkarna tar för sina lösningar så är det ett riktigt kostnadseffektivt alternativ om du vill ha många hårddiskar.

  + Bra Design
  + Många hårddiskplatser
  + Bra Ventilation
  - Ingen hot-swap
  - Storlek

  Att tänka på?
  Se till att se det innan du köper om du bryr dig om storleken på chassit, det är stort.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  För sitt pris tycker jag detta är ett klockrent chassi för NAS.
  Jag kör ett gäng 7200rpm diskar och en felaktighet finns i själva upphängningen till hårddiskburen. Varje enskild disk i sig sitter i gummi, men det räcker inte för att dämpa vibrationer. Jag moddade buren genom att skruva bort den svarta plast/glidskenan från den vita hårddiskburen och sedan la skumgummi i själva skenan i chassits tak. Så varje hårddiskbur nu vilar mot skumgummi istället för hårdplast direkt mot chassit. Svårt att förklara men hur som helst så hjälpte detta ganska mycket mot vibrationerna.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Ett riktigt bra chassi och väldigt kul att bygga i! Det skulle gå att bygga ett vanligt gaming system i detta chassi men designen och antalet 3.5'' platser hintar ju om att bygga någon form av server, te.x NAS. (Det jag bygde och är nöjd)
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har byggt datorer i flera olika m-iTX chassin och tycker att detta var ett utav de mest flexibla jag byggt i. Det jag kan klaga på är att byggkvalitén inte känns 100%. vissa delar såsom fronten är extremt stabil i stål medans t.ex. sidofönstret är i en extremt repkänslig plast, dammfilterna halkar vid minsta beröring. Det är smådetaljer man stör sig på när man bygger och/eller flyttar på den när den väl är på plats är det mindre problem.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fractal Design har alltid gjort bra lådor. Detta chassi är också bra men känns lite mer plastigt än t.ex. Node 304. Isolering och ljuddämpning likaså.

  Det är värt att veta att man får plats med ett ytterligare mini ITX-kort i facket för hårddiskar. Det kräver en viss modifikation men fungerar absolut. Det var så jag använde chassit när jag hade dåligt med utrymme i hemmet.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Om du är efter ett annorlunda chassi där du prioriterar en drös av hårddiskar att installera och bra möjligheter till ventilation så är detta för dig. Finns andra kubliknande alternativ och det tål att skrivas att detta är rätt mycket större än tex bitfenix som alternativ.
  Jag kan inte förlika mig att många tillverkares ingenjörer lägger ner så mycket energi på antalet hårddiskar i en tid då lagring sker mestadels genom NAS och andra smartare boxar samt online.
  Det särklassiga misstaget med denna är att Fractals ingenjörer designat en dvd eller bluerayslot men där inga sådana modeller existerar att köpa på marknaden.

  De släppte denna modell för inte så länge sedan så uppenbarligen har de inte de vassaste ingenjörerna...ofattbart klantigt.
  Behöver ni endast fyra kortplatser finns en drös av bättre alternativ. Denna har fem kortplatser vilket är det enda stora fördel jag ärligt kan tillskriva detta
  Chassit är relativt stort i volym trots att den ska vara mindre kub...

  Kan inte reka detta chassi. skrangliga kontakter för usb, bullrigt..mitt sämsta chassiköp på snart 20 år..men deras support är under all kritik..highly overrated brand!
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har byggt ihop en NAS med 6st 3.5" diskar och tänkte skriva ihop vad jag tycker om detta chassi.

  Mycket trevlig låda att bygga i med några få nackdelar, som jag tror man kan leva med...

  Fördelar:
  - Mycket utrymme för cpu-kylare.
  - kommer med ok fläktar
  - gummi-upphängning av diskar.
  - separerade utrymmen för HD's / Moderkort.
  - enkel access till baksida av moderkort vid eftermontering av CPU-kylare.
  - mycket plats för HD's. Totalt 8x3.5" i högerdelen, 2x2.5" i dold hållare i fronten, plats nedanför moderkort (2.5" eller 3.5".. 1-2 st.. har inte mätt och kolla vad som går att montera)

  Fördel/Nackdel - ptja, jag vet inte vad man ska kalla det.
  - PSU ligger i chassit mot mjuka kuddar för att minska vibrationer men samtidigt så skruvas det in i baksidan vilket gör att vibrations-reduceringen inte direkt ger något..

  Nackdelar:
  - Vibrationsdämning av diskar är inte vad den skulle kunna varit. Chassi vibrerar ganska bra och fötterna på chassit dämpar inte detta ifrån att vandra ner i underlaget. (byt fötter på chassit eller ställ på något vibrations-dämpande material)
  - Ingen täckplåt på toppen för personer som ej kör med vattenkylning. (ljud ifrån diskar sprids ut via gallret). Ska montera dit några täckplåtar där tror jag.
  - Skulle varit trevligt att ha haft 1-2cm extra i höjd på chassit för att slippa vinklade sata-kontakter för diskarna monterade i hållaren över PSU'n)
  - Skulle vara trevligt om den kom i modell utan fönster på sidan.
  - Skulle föredra lite mer stadig konstruktion (dvs tyngd) för att minska vibrationer.
  - Skulle varigt trevligt att kunna beställa utan fläktar (billigare) då man troligtvis vill köra med PWM fläktar.
  - Diskar monteras i gummi-distanser, men själva vaggan är plast mot plast.. Skulle varit trevligt om även vaggan fästes i något vibrations-reducerande.. Iom utrymmet i lådan så funderar jag på möjligheten att bygga en egen vagga.

  Fördelarna med chassit är mer värda en nackdelarna, enligt mitt tycke.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra, snyggt chassi med bra finish. Lättjobbat med undantag av att man inte kan montera backplate med moderkortet monterat. Ett av ganska få chassin som har 5 kortplatser vilket är viktigt om man vill ha ett dubbelhöjds grafikkort i nedersta sloten på ett mATX, vilket jag har. Synd att det inte är 4-pin/PWM fläktar, dåligt med tanke på att det är från 2014. Fast för 700 så kan man ju kosta på sig att köpa nya fläktar. Överlag ett mycket bra och snyggt chassi trots några små designmissar.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt snyggt case som passar in och som tar en sjuk mängd diskar...